BURSA ULUDAĞ TTO BİLİM ve TEKNOLOJİ BÜLTENİ SAYI 04_2022

 

ÜNİVERSİTEMİZİN HAK SAHİBİ OLDUĞU

PATENTLERİ TİCARİLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ

Bursa Uludağ Üniversitesi Yönetimi, hak sahibi olduğu patentleri ticarileştirmeye devam ediyor. Önceki yıllarda farklı patentlerini de aynı yöntem ile ticarileştirilen Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Karaca’nın bir patentinin daha yüzde 20 kullanım hakkı Üniversitenin onayı dahilinde özel bir firmaya devredildi.

 
Image

TÜBİTAK 2244 Programı kapsamında Üniversitemiz ve KARSAN ortaklığında işbirliği protokolü imzalandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi, Türk otomotiv sanayiinin önde gelen firmalarından olan Karsan ile 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında işbirliği protokolü imzaladı. Yapılan işbirliği çerçevesinde BUÜ’de doktorasını yapan 6 öğrenci, firma bünyesinde akademik ve bilimsel çalışmalar yürütecek.

Image

Üniversitemiz ve TAT GIDA arasında protokol imzalandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında Tat Gıda ile protokol imzaladı. İş birliği kapsamında, Ar-Ge çalışmalarına akademik destek sağlanması, ortak bilimsel araştırmalar gerçekleştirilmesinin yanı sıra araştırma sonuçlarının ortak kullanımı, üniversite ve sektör temelli çalışmalar gerçekleştirilerek karşılıklı deneyimlerin paylaşılması amaçlıyor.

Image

COŞKUNÖZ firmamız ile işbirliği protokolü!

Akademik başarının geliştirilmesi ve bilimsel işbirliğinin yaygınlaştırılması hedefiyle iş dünyası temsilcileriyle ortak çalışmalar içerisinde yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi Yönetimi, son olarak Coşkunöz Eğitim Vakfı ile işbirliği protokolü imzaladı. Sözleşme metnine Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Erdem

Image

Üniversite-Sanayi işbirliğine yeni imza!

Bursa Uludağ Üniversitesi Yönetimi, Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında otomotiv plastik kalıp sektörünün deneyimli firmalarından Etka-D ile özel bir protokole imza attı. Akademisyenler, firma tarafından yürütülen çalışmalara bilimsel destek verecek. Anlaşmaya BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Etka-D Genel Müdür Yardımcısı Faruk Ömer Katmer

Image

Üniversite-Sanayi işbirliğimiz büyümeye devam ediyor!

Bursa Uludağ Üniversitesi, otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından Öztuğ Endüstri ve Otomotiv A.Ş. ile işbirliği protokolü imzaladı. Birlikte bilimsel ve teknolojik araştırmalar yürütecek olan kurumlar, aynı zamanda staj ve eğitim konusunda da ortak projeler üretecek.

Image

Üniversitemizden yazılım alanında yeni işbirliği!

Teknolojik alanda çalışmalar yürüten işletmelere akademik ve bilimsel destek vermeye devam eden Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa’nın bu sektörde öncü firmaları arasında yer alan İletişim Yazılım ile işbirliğine gitti. Protokol sayesinde kurumlar birlikte ortak projelere imza atabilecek.

Image

Bursalı firmaların TEKNOFEST desteği büyüyor!

Bursa iş dünyası temsilcileri, Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin TEKNOFEST yarışlarında mücadele eden takımlarına destek vermeye devam ediyor. Bu yıl TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışlarda yer alan BUÜ öğrenci takımları, firmalardan çok sayıda sponsorluk desteği aldı. Öğrencilere son destek Öztuğ Endüstri ve Otomotiv’den geldi.

Image

KROMO-GEN BİYOTEKNOLOJİ firmasından Üniversitemize ikinci TEKNOFEST desteği!

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin TEKNOFEST’te yarışacak takımlarına iş dünyasından sponsorluk desteği gelmeye devam ediyor. Daha önce UET Elektromobil Takımı için devreye giren Bursa firması Kromo-Gen Biyoteknoloji, bu kez de ARGENOTYPE Takımı’na malzeme desteği vermeyi kabul etti.

Image

ARGENOTYPE Takımı'na bir destek de MEDSANTEK firmamızdan!

TEKNOFEST finallerinde yarışmaya hak kazanan Bursa Uludağ Üniversitesi takımlarından ARGENOTYPE’a iş dünyasından ikinci destek MedSanTek’ten geldi.

Image

Üniversitemizin AB proje başarısı devam ediyor!

ursa Uludağ Üniversitesİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy, Doç. Dr. Yasemin Ertan, Doç. Dr. Elif Yücel, Dr. Öğr. Üyesi Alp Aytaç, Araş. Gör. Burak Meydancı

Image

Üniversitemiz akademisyenlerinden bir AB projesi daha!

Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyelerinin ikincil proje önereni olduğu LIFT: Lifting Farm Animal Lives – Laying the Foundations for Positive Animal Welfare (Çiftlik hayvanlarının Yaşam Kalitelerini Yükseltmek – Pozitif Hayvan Refahının Temellerini Oluşturmak) isimli 39 ortaklı Avrupa Birliği COST (European Cooperation in Science & Technology) projesi 27 Mayıs 2022 tarihinde kabul edildi.

 

 

ULUKOZA 

 

 
Image

ULUKOZA’DAN 8 girişimci daha proje başına 450 BİN TL hibe ile şirketleşmeye hak kazandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin girişimcilere yol haritası çizdiği markası ULUKOZA, teknoloji tabanlı girişimcilik merkezi olma özelliği taşıyarak, yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçirilmesine destek olmaya devam ediyor.

 
Image

ULUKOZA girişimcimize TÜBİTAK Başkanı’mızdan ziyaret!

ULUKOZA girişimcimiz Mustafa Kuyumcu’nun 1512 BIGG programı ile kurduğu Komporize Composites firmasını ziyaret eden TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal, çalışmaları yerinde inceledi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Plastiğin etkilerini azaltan Ar-Ge çalışmalarını destek

Image

ULUKOZA girişimcimiz, yapay zeka ile tarımda verimi artırıyor!

EKOTÜRK TV’de Ahu Orakçıoğlu’nun sunduğu Gün Ortası programında GÖRSENTAM Tarım Teknolojileri’nin uygulamalarını anlatan ULUKOZA Girişimcisi-GÖRSENTAM Kurucusu Ziraat Mühendisi Mert Demirel, yapay zekayla ilaçlama maliyetlerini düşürmeyi hedeflemektedir.

Image

ULUKOZA girişimcimizden yüzde 30 enerji tasarrufu!

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (Bursa Uludağ TTO) geleceğin teknolojilerini üreten girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmesini sağlayan markası ULUKOZA, sanayide tasarruf imkânı sağlayan önemli bir projeye daha aracı oldu.

Image

ULUKOZA girişimcimiz kauçuk sektörünün sürdürülebilirliğine katkı sunuyor!

ULUKOZA girişimcimiz Erdem MUTLU, 2020 yılında kauçukların geri dönüşümü üzerine geliştirdiği iş fikri ile TÜBİTAK BİGG desteği almaya hak kazanarak ULUTEK Teknoloji geliştirme bölgesinde ICARBON Kimya AR-GE Mühendislik firmasını kurdu.

Image

ULUKOZA girişimcimizden Bilişim Vadisi’nde tanıtım!

Bilişim Vadisi yönetimine yatırımcı-girişimci ekosistemine sağladığı avantajlı ortam ve misafirperverlikleri için teşekkür eden GNS Elektromekanik firma sahibi Taylan Güneş, “Yerli elektronik komponent üretimi parolasıyla çıktığımız yolda demo ürünlerimiz

Image

Dördüncü TechXtile Start-Up Challenge başvuruları başladı!

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve BEBKA Kalkınma Ajansı proje ortaklığında tekstil ve hazır giyim sektörlerinde inovasyon kültürünü oluşturmak ve yeni girişimleri

 
 
Image
 

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ
Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi
AR-GE Binası Kat: 2 No: 217 16059 Nilüfer/Bursa

E-Posta: butto@uludag.edu.tr
E-Posta:info@bursauludagtto.com

Tel: 0224 280 85 70     Fax: 0224 280 85 71