BURSA ULUDAĞ TTO BİLİM ve TEKNOLOJİ BÜLTENİ SAYI 06_2022

 

 

2022 YILINA TİCARİLEŞTİRDİĞİMİZ 12. PATENTİMİZ İLE VEDA EDİYORUZ!

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Yönetimi, ticarileştirerek özel sektörün kullanımına sunduğu patentlere bir yenisini daha ekledi. Üniversite, son olarak yüzde 80 oranında hak sahibi olduğu patentini Kromo-GEN Biyoteknoloji firmasına devretti.

 

BUÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı/Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bilgen Osman, Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Elif Tümay Özer ve Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Adil Denizli’nin yer aldığı “Katı faz ekstraksiyon kolonu” başlıklı ulusal patent, Kromo-GEN Biyoteknoloji San. ve Tic. Ltd. Şti firmasına lisanslandı. Programa; BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çiftci, Kromo-GEN Biyoteknoloji Kurucusu Murat Yazıcı, buluş sahipleri Prof. Dr. Bilgen Osman, Prof. Dr. Elif Tümay Özer ve BUÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) yöneticileri katıldı.

 

Üniversitemizin iki patentini daha firmalarımıza ticarileştirdik! 

 

BUÜ Yönetimi, üniversitenin hak sahibi olduğu patentleri özel sektör temsilcilerine pazarlamaya devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, sadece kendi dönemlerinde alınan 8 ayrı patentin iş dünyası temsilcilerinin kullanımına sunulduğunu açıkladı.

 

BUÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Kut'un yürütücülüğünü, İnegöl MYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Ömeroğulları Başyiğit'in araştırmacılığını yaptığı, yüksek lisans öğrencisi Cengiz Karabulut’un bursiyer olarak dahil edildiği 'Aerojel İçeren Formlamaya Uygun Hibrit Kompozit Yapıların Geliştirilmesi, Termal ve Akustik Özelliklerinin Araştırılması' başlıklı TÜBİTAK 1505 projesi kapsamında ulusal- uluslararası alanda başvurusu yapılan patentler, Formfleks Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasına devredildi. Törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Proje Araştırmacıları, Formfleks Ar-Ge Merkezi Lideri Cenker Tuncel ve ekibi ile BUÜ Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticileri katıldı.

 
Image

Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Akademisyen Kataloğumuz web sitemizde yayında! 

Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Akademisyen Kataloğu için tıklayınız.

Diğer Fakültelerimizin katalog çalışmaları için tıklayınız.

Image

Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Akademisyen Kataloğumuz web sitemizde yayında! 

Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Akademisyen Kataloğu için tıklayınız.

Diğer Fakültelerimizin katalog çalışmaları için tıklayınız.

Image

Üniversitemiz Hünel Kalıp ile işbirliği protokolü imzaladı! 

Bursa Uludağ Üniversitesi, sektörün önemli firmalarından biri olan Hünel Kalıp ile işbirliği protokolü imzaladı. Kurumlar arasında Ar-Ge esaslı proje ortaklığını başlatacak protokol sayesinde öğrenciler de firma bünyesinde staj ve uygulama dersleri alma imkânına 

Image

Üniversitemiz TÜBİTAK 2244 Programı’nda yeni işbirliklerinin kapılarını araladı! 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), otomotiv sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Kaplam Otomotiv Plastik San. ve Tic. A.Ş. ile Valeo Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. firmaları TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı Rekabet Öncesi İşbirliği Protokolü imzaladı.

Image

İş dünyasının TEKNOFEST  desteği yeni dönemde de devam ediyor! 

Bursa Uludağ Üniversitesi, 2023 yılında farklı şehirlerde yapılması hedeflenen TEKNOFEST yarışları için öğrenci topluluklarına destek verecek firmalar ile sponsorluk protokolleri imzalamaya başladı. Topluluklara ilk katkı Erdem Kaya Patent’ten geldi.

Image

Otomotiv sektöründe işbirliği yelpazesi genişliyor! 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Assan Hanil Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile eğitim, stajyer ve mezun desteğinin yanı sıra derslerde deneyim paylaşımına katkı sunma başlıklarında işbirliği protokolü imzaladı. Otomotiv sektörünün önde gelen firması ile yürütülecek protokolü BUÜ 

Image

Üniversite-Sanayi işbirliğine yeni halka! 

Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarına aralıksız devam eden Bursa Uludağ Üniversitesi, Erbab Otomat ve Yedek Parça firması ile geniş kapsamlı bir protokol imzaladı. Proje işbirliği ve danışmanlık talebinin yer aldığı anlaşma sayesinde 

Image

Akademik ve bilimsel işbirliği ağı genişliyor! 

Sahip olduğu akademik ve bilimsel deneyimi toplumun her kesimi ile paylaşmaya özen gösteren Bursa Uludağ Üniversitesi, sektörün öncü firmalarından Kaplanlar Soğutma ile geniş kapsamlı bir protokol imzaladı.

Image

Barutçu Tekstil ile eğitimde işbirliği protokolü imzaladı! 

Bursa Uludağ Üniversitesi, sahip olduğu akademik ve bilimsel donanımı toplumun her kademesiyle paylaşmaya devam ediyor. İş dünyası temsilcileriyle yakın ilişkiler kurmayı başaran BUÜ Yönetimi, son olarak Barutçu Tekstil ile eğitimde işbirliği protokolü imzaladı.

Image

Üniversitemizden MAKO’ya işbirliği ziyareti!

Bursa Uludağ Üniversitesi Yönetimi, otomotiv sektörünün global kuruluşlarından olan Magneti Marelli (MAKO) Turkey Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye işbirliği ziyaretinde bulundu. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem 

Image

Barida Makina’ya işbirliği ziyareti! 

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ile akademisyenlerden oluşan heyet, sektörün deneyimli firmalarından Barida Makina’yı ziyaret etti.

Image

Üniversite Yönetimimizden Kardelen’e ziyaret! 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Üniversite Yönetimi, Kardelen Kestane Şekeri üreticisi İlka Şekerleme'nin üretim tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Rektör Kılavuz, sağlıklı koşullarda üretim 

Image

Üniversitemiz Teknik Bilimler MYO, Oyak Renault ile işbirliği yapacak! 

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, dünyanın en önemli otomotiv üreticilerinden Oyak Renault ile işyeri eğitimi alanında işbirliği protokolü imzaladı.

Image

Mustafakemalpaşa MYO ile Tat Gıda arasında işbirliği protokolü imzalandı! 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu; akademik, bilimsel ve pratik çalışma ortamının genişletilmesi amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlarla protokoller imzalamaya devam ediyor. 

Image

Karacabey MYO ile Feyz Hayvancılık arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı! 

Bursa Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu, mesleki eğitim geliştirilmesi ve nitelikli personelin yetiştirilmesi amacıyla iş dünyası temsilcileriyle işbirliği yapmaya devam ediyor.

Image

Üniversitemizde Erasmus+ Projeleri konuşuluyor! 

Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından organize edilen Erasmus+ Yükseköğretim Alanı Merkezi Projeler Bilgilendirme Toplantısı’na ev sahipliği yapıyor. İki gün sürecek etkinlikte değişim programlarına dair uygulamalar anlatılacak.

 

 

ULUKOZA 

 

 
Image

Bursa Uludağ TTO ULUKOZA Projesindeki başarılarına “BİGG TEAM” ile devam edecek! 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Teknoloji Transfer Ofisi,  TÜBİTAK 1512-Girişimcilik Destekleme Programı (BiGG) 1. aşama uygulayıcı kuruluşu olan BİG TEAM Konsorsiyumunun içerisinde yer aldı.

TÜBİTAK 1512-Girişimcilik Destekleme Programı (BiGG) ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri amaçlanıyor. Bu hedefle Arinkom TTO (Anadolu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi), Bursa Uludağ TTO ve ETTOM’un (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi) yer aldığı BİG TEAM ortaklığında bir konsorsiyum oluşturuldu. Konsorsiyuma yeni dönemde Eselba, Vestel Venture, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, Migros, Tat Gıda, Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Oyak Renault gibi dev sanayi kuruluşları da dahil edilecek.

 
Image

Rektörümüzden ULUKOZA girişimcilerimize tebrik! 

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ULUKOZA Programı, genç girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Bugüne kadar onlarca parlak fikrin desteklenmesini sağlayan ULUKOZA Programı sağlık alanında önemli bir projeye imza atan Ahmet Canoğlu ve Emirhan Dereli'nin de TÜBİTAK'tan 450 binTL destek almalarının önünü açtı.

 
Image

ULUKOZA Girişimcimizden tarımsal maliyetleri düşüren buluş! 

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofis'nin BİGG ULUKOZA Programı'ndan mezun olan girişimcisi Mert Demirel, Baki Doğan Akar ile birlikte ULUTEK Teknopark'ta yürüttüğü çalışmalar sonucunda tarımsal işletmeler için ürettiği yapay zekâ tabanlı teknolojik çözümlerle verimi artırıyor, maliyetleri düşürüyor.

Image

ULUKOZA Girişimcilerinden Endüstriyel Drone! 

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin girişimcilik ve şirketleşme alanında markası olan ULUKOZA firmalarından Rovense Robotik Teknoloji Ar-Ge, endüstriyel insansız hava aracı projesiyle olası iş kazalarını önlemeyi amaçlarken maliyet kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor. ULUTEK Teknopark 'ta yer alan ve kurucu 

Image

Üniversitemizin genç akademisyeni, “OXODES” ile en iyiler arasına girdi! 

İTÜ Çekirdek tarafından düzenlenen Big Bang Startup Challenge 2022 Yarışması'nda büyük ödüller sahiplerini buldu. Toplam 500 girişimcinin başvurduğu yarışmada BUÜ Mühendislik Fakültesi'nde çalışmalarına devam eden Araştırma Görevlisi Mert Ali Özel, en iyi 4 girişimci arasında yer almayı başardı.

Image

LIFT UP ++  Sanayi Odaklı Doktora Araştırmaları Programı! 

Üniversitelerin ilgili mühendis bölümlerinde doktora yapan öğrencilerin desteklenebilmesi için doktora eğitimleri boyunca (asgari 8 dönem, azami 10 dönem) aylık asgari ücretin 2 katı kadar burs desteği sağlanacaktır. Doktora çalışmalarını Türkiye’nin havacılık ve uzay geleceğini inşa eden Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin çağrıya çıktığı konular 

 
 
Image
 

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ
Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi
AR-GE Binası Kat: 2 No: 217 16059 Nilüfer/Bursa

E-Posta: [email protected] 
E-Posta: [email protected]

Tel: 0224 280 85 70     Fax: 0224 280 85 71