Ortak proje önermek isteyen Türk bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Fransız araştırmacı(lar) ile “proje ortağı” olarak anlaşmaları gerekmektedir.
Fransız ortaklar için bir ön başvuru süreci mevcuttur. Ön başvuru son tarihi 27 Ekim 2016 olup, ön başvuru yapmayan Fransız ortakların projeleri ANR tarafından kabul edilmeyecektir. Fransız ortakların başvuru süreçleri için ANR ile temasa geçmeleri gerekmektedir. Fransız ortakların ön başvuru sürecinde mutlaka Türk ortağını ANR’a bildirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde Türk ortağı ile proje başvurusu yapamayacaktır. Türkiye’deki proje ortaklarının proje başvurularını elektronik başvuru sistemi (http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) üzerinden incelenmek üzere TÜBİTAK’a, Fransa’daki proje ortaklarının ise ANR’den temin edecekleri proje öneri formunu doldurarak ANR’ye teslim etmeleri gerekmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir.
Önerilecek ortak projelerin mutlaka aşağıdaki tematik alanlar çerçevesinde önerilmesi gerekmekte olup, farklı alanlardan gelen projeler değerlendirmeye alınmayacaktır: • Deniz Jeobilimleri (Marine Geosciences); • Sismik Riskler (Seismic risks); • Deniz Ekosisteminin Sürdürülebilir Gelişimi (Sustainable development of Marine ecosystem); • Beşeri Bilimler (Human Science and Humanities); • Enerji (Energy); • Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT). Proje süreleri en fazla 36 ay olabilecektir. Türk ve Fransız ortakların, TÜBİTAK ve ANR’ye yapmış oldukları proje başvurularındaki proje sürelerinin her iki başvuruda da aynı olması gerekmektedir. Farklı proje süreli başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. TÜBİTAK-ANR İşbirliği Programı kapsamında, Araştırma projeleri destek üst limiti (Burs dahil, Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ve Kurum hissesi hariç) “Beşeri Bilimler” alanındaki projeler için 360.000 TL, diğer çağrı öncelikli alanlarındaki projeler için 720.000 TL’dir. TÜBİTAK-ANR bilimsel işbirliği programı çerçevesinde ortak proje önermek isteyen Türk ortakların proje başvurularını elektronik olarak 2545 kodlu programa http://uidb-pbs.tubitak.gov.tradresinden en geç 8 Nisan 2017 tarihine kadar yapmaları ve ıslak imzalı basılı olarak gönderilmesi gereken evrakları ise en geç 15 Nisan 2017 tarihine kadar TÜBİTAK’ta olacak şekilde posta ile iletmeleri gerekmektedir. Online Başvurular 8 Nisan 2017 17.30’da kapanacaktır. TÜBİTAK Uluslararası Projeler Online Başvuru adresi: Detaylı Bilgi İçin : uidb-pbs.tubitak.gov.tr Basılı evrakların iletilmesi gereken adres: TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı (UİDB) İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü TÜBİTAK ULAKBİM YÖK Binası B5 Blok 06539 Bilkent ANKARA Yenilikçiler için “Tarımsal Gıda Zincirinde Eko-Verimlilik” Konulu Çağrı Avrupa-Akdeniz araştırma ve yenilik işbirliği kapsamında, yenilikçiler için “Tarımsal Gıda Zincirinde Eko-Verimlilik” konulu bir çağrı açılmıştır. Avrupa Birliği destekli bir proje olan MedSpring projesi tarafından desteklenen ve Araştırma ve Yenilik alanlarında Akdeniz diyaloğunu güçlendirmeyi hedefleyen“Yenilikçiler için Tarımsal Gıda Zincirinde Eko-Verimlilik” konulu çağrının amacı; 14-15 Aralık 2016 tarihlerinde Amman’da (Ürdün) düzenlenecek olan Euro-MedHackaton etkinliğine davet edilecek, su-gıda-enerji alanında en iyi 30 yenilikçiyi seçmektir. Euro-MedHackaton etkinliğine seçilecek 30 yenilikçinin (genç araştırmacılar ya da genç teknoloji yönlendirici girişimciler) Avrupa-Akdeniz bölgesinden katılması beklenmektedir. Söz konusu etkinliğin formatının; çağrı kapsamında seçilen ve küçük gruplara ayrılan genç yenilikçilerin, yenilikçi ürün/süreç tasarımı ile sonuçlanacak olan 24 saatlik bir beyin fırtınası maratonu şeklinde planlanmaktadır. Başvurular için son tarih 31 Ekim 2016’dır. Çağrının tematik amacı, çağrı ödül, etkinlik süreci ve çağrı takvimi hakkında detaylı bilgiyi içeren çağrı metni için; www.tubitak.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.