1832 VE 1833 ÇAĞRILARININ KAPANIŞ TARİHİ UZATILMIŞTIR, 9 ŞUBAT 2024!
Dünya Bankası desteği ile açılan 1832 Sanayide Yeşil Dönüşüm ve 1833 SAYEM Yeşil Dönüşüm çağrılarının 31 Ocak 2024 olan son başvuru tarihi 9 Şubat 2024 tarihine uzatılmıştır. Henüz ön kayıt onayı almayan kuruluşlar da en geç 7 Şubat 2024 tarihine kadar ön kayıt onayı alabilirler.
ARDEB 1001 PROGRAMININ 2024 YILI 1. DÖNEM BAŞVURULARI BAŞLADI, 29 OCAK 2024!
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülmekte olan 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programının 2024 yılı 1. dönem başvuruları 29 Ocak 2024 tarihi itibariyle https://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr adresi üzerinden alınmaya başlanmıştır.
Güncel öncelikli konuları içeren TÜBİTAK 2024-2025 Öncelikli Ar-Ge ve Yenilik Konuları, 12. Kalkınma Planı ulusal vizyonumuz doğrultusunda hazırlanmıştır. 2020 yılından bu yana 1001 Programı kapsamında “TÜBİTAK Öncelikli Ar-Ge ve Yenilik Konuları” ile doğrudan ilişkili olan proje önerilerine ek puan imkanı sağlanmaktadır. 2024 yılı 1. Dönemi itibariyle proje önerilerinin öncelikli alanlar ile uyumu, güncel “TÜBİTAK 2024-2025 Ar-Ge ve Yenilik Konu Başlıkları” dikkate alınarak değerlendirilecektir. Ayrıca, proje önerilerinden oluşması öngörülen etkilerin 12. Kalkınma Planı hedef ve politikalarına sağlayacağı katkılar, proje önerilerinin yaygın etkisi kapsamında değerlendirmeye alınacaktır.
2024 yılı 1. döneminde sunulacak proje önerilerinin çevrim içi başvuruları için son tarih 18 Mart 2024, söz konusu projelerin e-imza sürecinin tamamlanması için son tarih ise 21 Mart 2024 olarak belirlenmiştir. Belirtilen süreler içerisinde proje başvuru onayının gerçekleştirilmesi ve e-imza sürecinin tamamlanması hususları önem arz etmektedir.
1001 Programına ilişkin güncel Başvuru Formları için tıklayınız.
2544- TÜBİTAK-JAPONYA BİLİMİ DESTEKLEME KURUMU (JSPS) İKİLİ İŞBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 2023 YILI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!
TÜBİTAK-Japonya Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) İkili İşbirliği Destek Programı 2023 çağrısı değerlendirme süreci sonuçlandı. Her iki kuruluşça toplamda 2 projenin desteklenmesine karar verildi.
Desteklenmesine karar verilen proje bilgileri aşağıda yer almaktadır:
Proje Yürütücüsü (Türkiye) |
Kuruluş Adı (Türkiye) |
Proje Yürütücüsü (Japonya) |
Kuruluş Adı (Japonya) |
Proje Başlığı |
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Cengiz ONBAŞLI |
Koç Üniversitesi |
Doç. Dr. Taichi GOTO |
Tohoku Üniversitesi |
2B Multiferroik Malzemelere Dayalı Manyetooptik Işık Modülatörleri (2D-SLM) |
Prof. Dr. Ninel ALVER |
Ege Üniversitesi |
Prof. Dr. Tetsuya SUZUKI |
Niigata Üniversitesi |
Sık Deprem Gören Türkiye ve Japonya Arasında İşbirliği ile Afet Sonrası Hızlı Rehabilitasyon için 3 Boyutlu Yapısal Hasar Verilerinin Oluşturulması |
BİDEB 2250-LİSANSÜSTÜ BURSLARI PERFORMANS PROGRAMI 2024 YILI 1. DÖNEM ÇAĞRISI AÇILIYOR!
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2250-Lisansüstü Bursları Performans Programı 2024 yılı 1. dönem çağrısı başvuruya açılıyor. Başvurular, 1 - 29 Şubat 2024 tarihleri arasında BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi (https://ebideb.tubitak.gov.tr) üzerinden alınacak.
Bu çağrı ile TÜBİTAK destekli projelerde bursiyer olarak görev alan doktora öğrencileri ve doktora sonrası araştırmacılara 6 aylık (Ağustos 2023 - Ocak 2024) performans bursu alma imkânı sağlanacak.
2250-Lisansüstü Bursları Performans Programı hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.
Program ile ilgili tüm sorularınızı bideb2250@tubitak.gov.tr adresine iletebilirsiniz.
UYGULAMALI KUANTUM TEKNOLOJİLERİ KONULU EUREKA NETWORK ÇAĞRISI AÇILIYOR!
Eureka’nın önemli destek araçlarından biri olan Eureka Network Projeleri kapsamında “Uygulamalı Kuantum Teknolojileri” (Applied Quantum Technologies) konulu çağrı ülkemiz dahil 15 ülkenin katılımı ile 1 Şubat 2024 itibari ile açılacaktır. Eureka'nın amaçlarına paralel olarak ticarileşme potansiyeli yüksek ve pazara yönelik ürün, süreç ve hizmetlerin geliştirildiği projeler bu çağrı kapsamında desteklenecektir.
Çağrının Amacı
Kuantum teknolojisi, kuantum bilgi işlemenin bireysel yöntemlerinden, algoritmalara ve çeşitli uygulamalar için kuantum bilgisayarların kullanımına kadar pek çok teknoloji katmanını içermektedir.
Mevcut teknolojilerden daha iyi performans gösteren veya hızlandıran kuantum teknolojileri geliştiren ve endüstri, bilim ve toplumla ilgili sorunların çözümüne katkıda bulunan kuruluşların desteklenmesi çağrının temel amacını oluşturmaktadır.
Çağrı kapsamında, proje önerileri aşağıda yer alan odak alanları kapsamında olabilmekle birlikte kuantum teknolojilerinin sadece bu alt başlıkları ile sınırlı değildir.
Çağrının Odak Alanları
- Kuantum hesaplama
- Kuantum simülasyonu ve yığın seviyeleri
- Kuantum iletişimi ve siber güvenlik
- Kuantum algılama ve metroloji
Ülkemizden sermaye şirketi statüsündeki bir firma ilgili ülkelerden en az bir ortak ile birlikte proje başvurusunda bulunabilir. Üniversite ve araştırma merkezleri doğrudan başvuru yapamamakta, projelerde alt yüklenici olarak yer alabilmektedir.
Çağrı Başvuru Süreci
Başvurular uluslararası ve ulusal olmak üzere iki aşamalı olarak yürütülecektir.
1. Aşama/Uluslararası Başvuru: Tüm ortakların, çağrı web sayfasında bulunan Eureka proje başvuru formunu çevrim içi olarak doldurmalıdır (https://eureka.smartsimple.ie/s_Login.jsp). Her başvuru, bu başvuruda yer alan ülkelerin ulusal Eureka ofisleri tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Ön değerlendirme süreci 14 Mayıs 2024’te tamamlanacak olup, uygun bulunan projeler ulusal başvuru yapmak üzere davet edilecektir.
2. Aşama/Ulusal Başvuru: Türkiye’den katılımcıların uluslararası başvuru formuyla birlikte TÜBİTAK 1509- Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programına 6 Haziran 2024 tarihine kadar ulusal başvurularını yapmaları gerekmektedir (https://eteydeb.tubitak.gov.tr/prodis.htm).
TÜBİTAK 1509 Programı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.
Çağrı metni için tıklayınız.
Çağrı Takvimi
Uluslararası Çağrı Açılış Tarihi: 1 Şubat 2024
Uluslararası Ortak Arama Etkinliği: Şubat 2024
Uluslararası Çağrı Kapanış Tarihi: 9 Mayıs 2024
Ulusal Başvuru Tarihi: 6 Haziran 2024
Değerlendirme Süreçlerinin Tamamlanması: Aralık 2024
İletişim
Uluslararası Başvuru Süreci için:
Emine Elif OCAKCI
Adres: TÜBİTAK Başkanlık, Tunus Caddesi No:80, Kavaklıdere/Ankara
Telefon: +90 312 298 1747
E-posta: eureka@tubitak.gov.tr
Umut EGE
Adres: TÜBİTAK Başkanlık, Tunus Caddesi No:80, Kavaklıdere/Ankara
Telefon: +90 312 298 18 61
E-posta: eureka@tubitak.gov.tr
Ulusal Başvuru Süreci için:
E-posta: 1509@tubitak.gov.tr