1501-SANAYİ AR-GE DESTEK PROGRAMI VE 1507-KOBİ AR-GE BAŞLANGIÇ DESTEK PROGRAMI 2024 YILI 2. ÇAĞRILARI AÇILIYOR
L
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ölçeğindeki kuruluşların proje esaslı araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen, 1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı ve 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki çağrı açılmaktadır.
TEYDEB 1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı ve 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı 2024 yılı 2. dönem başvuruları 01/07/2024 tarihi itibariyle https://eteydeb.tubitak.gov.tr üzerinden alınmaya başlanacaktır.
1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı Çağrı Takvimi
Çağrı Açılış Tarihi |
01/07/2024 |
Kuruluş Bazlı Ön Kayıt Başvurusu Son Tarihi (1,2) |
13.09.2024 (Saat 23.59 ) |
Çağrı Kapanış Tarihi (3) |
16.09.2024 (Saat 23.59 ) |
1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
Çağrı Açılış Tarihi |
01/07/2024 |
Kuruluş Bazlı Ön Kayıt Son Tarihi (1, 2) |
06/09/2024 (Saat 23:59) |
Çağrı Kapanış Tarihi (3) |
09/09/2024 (Saat 23:59) |
Çağrı Takvimine İlişkin Notlar
1. Başvuru yapabilmek için kuruluş bazlı ön kayıt başvurusunun TÜBİTAK’a ulaştırılması gerekir. Belirtilen tarih, kuruluş bazlı ön kayıt başvurusunun PRODİS üzerinden TÜBİTAK’a gönderilmesi için son tarihtir. Ön kayıt evraklarının çağrı kapanış tarihinden en az bir iş günü öncesinde TÜBİTAK’a ulaşması gerekir. Kuruluş bazlı ön kayıt evraklarındaki eksiklik nedeniyle ön kayıt onayının verilememesi durumunda sorumluluk kuruluşa aittir. Kuruluş bazlı ön kayıt için çağrı açılış tarihinin beklenmesine gerek yoktur. Bu nedenle çağrıya başvuru yapmayı planlayan firmaların zaman kaybetmeden kuruluş bazlı ön kayıt işlemleri gerçekleştirmesi tavsiye edilir.
2. Daha önce kuruluş bazlı ön kayıt onayı alan kuruluşlar tekrar kuruluş bazlı ön kayıt yaptırmayacak ve ön kayıt evrakı göndermeyecektir.
3. Proje önerilerinin PRODİS üzerinden gönderilebileceği son tarihtir. Gönderim için kuruluş bazlı ön kayıt onayı alınmış olması zorunludur.
ÖNEMLİ HATIRLATMA: Proje önerileri e-imza ile gönderileceğinden, e-imzanın temin edilmesi veya e-imzanın olması durumunda e-imza geçerlilik sürelerinin kontrol edilerek çağrı kapanış tarihine kadar e-imza süresinin bitecek olması durumunda e-imzanın yenilenmesi gerekmektedir.
Kuruluş bazlı ön kayıtla ilgili kılavuz
1701-AR-GE PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME ÇAĞRISI 2 EYLÜL’DE AÇILIYOR!
Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının, araştırma-teknoloji geliştirme, teknoloji yönetimi ve yenilikçilikte uluslararası düzeyde rekabetçi bir yapıya ulaşmalarına katkı sağlamak için TEYDEB tarafından birçok destek programı bulunmaktadır.
Mevcut destek programlarından farklı olarak 2024 yılında Türkiye’de yerleşik KOBİ'ler ve büyük ölçekli sermaye kuruluşlarının yenilikçi ve Ar-Ge niteliği yüksek projelerinin mali destek verilmeden Ar-Ge içeriği, yenilikçi yönü, proje iş ve maliyet planlaması ile proje çıktılarının ekonomik yarara ve ulusal kazanca dönüşebilirliğinin değerlendirilmesi ve izlemesinin yapılmasını amaçlayan 1701-Ar-Ge Proje Değerlendirme ve İzleme Çağrısı açılacaktır.
Bu çağrı ile birlikte, TÜBİTAK’tan mali destek almadan projelerini hedefleri doğrultusunda başarıyla tamamlayan firmalar, ülkemizdeki mevcut diğer teşviklere başvurma ve bu teşviklerden yararlanma fırsatı elde edebilecektir. Ayrıca, kuruluşların kendi öz kaynaklarıyla proje yürütebilmesi, proje maliyetlerini doğru şekilde planlayarak finansal performansının arttırılmasına imkan sağlanacaktır. Çağrı kapsamında kuruluşların Ar-Ge ve yenilik projeleri yapabilme yetkinliğinin sürdürülebilir olması, yüksek katma değerli teknolojik ürün geliştirme çalışmalarına yönlendirilmesi, proje çıktılarının sürdürülebilir ekonomik büyümeye katkı sağlaması beklenmektedir.
1701-Ar-Ge Proje Değerlendirme ve İzleme Çağrısının ilki 2 Eylül 2024’te açılacaktır.
Bu çağrı kapsamında;
-
Sektörüne bakılmaksızın Türkiye’de yerleşik KOBİ'ler ve büyük ölçekli sermaye şirketleri başvuruda bulunabilecektir.
-
Ortaklı başvuru yapılabilecektir.
-
Başvuru yapılacak projelerin bütçesi en az 5.000.000 TL olup proje bütçesi üst sınırı bulunmamaktadır.
-
PRODİS üzerinden yapılan başvuruda proje başına Başkanlığımızca belirlenen miktar kadar başvuru ücreti alınacaktır.
-
Çağrı kapsamına başvuru yapacak firmaların, proje bütçesi ve projenin ayrıntılı gider kalemlerini proje öneri formunda sunması beklenmektedir.1701-AR-GE PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME ÇAĞRISI DOKÜMANI
1701-AR-GE PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME ÇAĞRISI DOKÜMANI
BELMONT FORUM AFRİKA BÖLGESEL ORTAK ARAŞTIRMA AKSİYONU ÇAĞRISI AÇILDI
İklim, çevre ve sürdürülebilirlik konularındaki araştırma, geliştirme ve yenilik projelerinin desteklenmesini amaçlayan Belmont Forum Afrika Bölgesel Ortak Araştırma Aksiyonu çağrısı açıldı.
Belmont Forum Afrika Bölgesel Ortak Araştırma Aksiyonu çağrısı açılmıştır. Söz konusu çağrı ile iklim, çevre ve sürdürülebilirlik konularındaki araştırma, geliştirme ve yenilik projelerinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Çağrı için aşağıdaki üç temadan en az birini ele alan araştırma önerilerinin sunulması beklenmektedir:
-
Tema 1: Su – Enerji – Gıda – Sağlık Bağlantısı (Water – Energy – Food – Health Nexus)
-
Tema 2: Kirlilik (Pollution)
-
Tema 3: Afet Hazırlığı, Müdahale ve İyileşme (Disaster Preparedness, Responsiveness and Recovery)
-
Söz konusu çağrı kapsamında proje sunacak uluslararası konsorsiyumların en az 3 farklı çağrı ortağı ülkedeki kurum ya da kuruluşlardan oluşması gerekmektedir.
-
Uluslararası başvuruların gerekli tüm bilgi ve formlarla birlikte İngilizce olarak https://bfgo.org adresinden 2 Eylül 2024 (20:00 UTC) tarihine kadar yapılması gerekmektedir (Proje konsorsiyumu adına proje koordinatörü tek bir uluslararası başvuru yapacaktır).
-
Türkiye’den ortakların yer alacağı projeler için uluslararası başvurunun yanı sıra https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinden 10 Eylül 2024 saat 23:59 (TSİ)’a kadar ulusal ön başvuru yapılmalıdır. Başvuru öncesinde ulusal başvuru kurallarının detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusudur.
-
Söz konusu çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir.
Çağrıya ilişkin detaylar için lütfen aşağıda bağlantıları verilen uluslararası çağrı metnini ve ulusal başvuru dokümanını inceleyiniz.
Uluslararası Çağrı Metni
Ulusal Başvuru Dokümanı
İletişim:
Uluslararası İşbirliği Dairesi Başkalığı
İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü
Teslime Gülce Gürel
0312 298 17 85
ÇAĞRI DOKÜMANLARI