4004-DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI VE 4005-YENİLİKÇİ EĞİTİM UYGULAMALARI BAŞVURU TARİHLERİ UZATILDI, 22 ARALIK 2023!
2007 yılından bu yana Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından yürütülen bilim ve toplum destekleme programları ile okul öncesi dönemi çocuklarından lisans öğrencilerine, öğretmenlere, toplumun farklı kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmayı hedefleyen projeler desteklenmektedir.
Bilimsel konuların, kavramların ve süreçlerin gözlem ve uygulamalarla kavranabilmesine imkân sağlayan “4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı” ile eğitim ve öğretime özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan “4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı” başvuru tarihleri uzatıldı.
4004 ve 4005 programlarına yapılacak başvurular http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr adresi üzerinden 22 Aralık 2023 (saat 17.30) tarihine kadar elektronik imza ile alınacaktır.
Başvuru şartları ve ayrıntılı bilgi için aşağıda yer alan program sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.
- 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı
- 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı
Başvuru süreci ve programlar ile ilgili sorularınız için bt4004@tubitak.gov.tr ve bt4005@tubitak.gov.tr e-posta adresleri üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
SEA-EU JFS - GÜNEYDOĞU ASYA VE AVRUPA ÜLKELERİ ORTAK FONLAMA PROGRAMI 2023 YILI ÇAĞRISI AÇILDI!
Güneydoğu Asya ve Avrupa Ülkeleri Ortak Fonlama Programı (Southeast Asia and Europe Joint Funding Scheme, SEA-EU JFS) 2023 yılı çağrısı başvurulara açıldı.
SEA-EU JFS 2023 yılı çağrısı kapsamında
- Döngüsel Ekonomi (Tarım ve Gıda Güvenliği dâhil, ana odağı su olan projeler hariç)
- Temiz, Erişilebilir ve Güvenli Enerji Arzı
tematik alanlarında başvuru yapılabilmektedir.
Uluslararası çağrı kuralları gereği çağrı kapsamında her bir proje konsorsiyumun her iki bölgenin de temsil edileceği şekilde, çağrıya katılan en az üç farklı ülkeden en az üç bağımsız kurum/kuruluş ile oluşturulması gerekmektedir. Uluslararası çağrı kurallarına ilişkin detaylı bilgi için tıklayınız.
Ulusal çağrı kuralları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
YAPAY ZEKÂ EKOSİSTEM ÇAĞRISI SONUÇLARI AÇIKLANDI!
Yapay zekâ teknolojilerinin müşteri kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda ürün ya da çözümlere dönüştürülmesine katkı sağlamayı ve Türkiye Yapay Zekâ Ekosistemini harekete geçirmeyi amaçlayan 1711-YZE-2023 kodlu Yapay Zekâ Ekosistem 2023 Çağrısına ilişkin değerlendirme süreçleri tamamlandı.
Bu destek modeli ile yapay zekâ çözümlerine ihtiyaç duyan müşteri kuruluşların, teknoloji sağlayıcı olarak en az bir şirket, bu konuda tecrübeli en az bir üniversite araştırma laboratuvarı/merkezi ya da kamu araştırma merkezi/enstitüsü ve TÜBİTAK Yapay Zekâ Enstitüsü ile konsorsiyumlar oluşturarak çözümler üretmeleri hedeflenmiştir.
Projeleri destek kapsamına alınan kuruluşlarımızı tebrik eder, ret kararı verilen kuruluşlarımıza ise başvurularını revize ederek, TÜBİTAK'ın uygun destek programlarına sunabileceklerini hatırlatmak isteriz.
Projelerin değerlendirme süreçlerinde görev alan Kurul üyelerimize ve hakemlerimize değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Firmalar proje önerileri ile ilgili son durumu eteydeb.tubitak.gov.tr adresi üzerinde proje bilgileri sayfasından erişim sağlayabilirler.
Kabul edilen projeler için destek kapsamı kuruluşların kep adreslerine, sözleşmeler ise ıslak imzalı olarak kargo ile müşteri kuruluşların posta adreslerine gönderilecektir. Reddedilen projeler için ise gerekçeli ret kararları yine kuruluşların KEP adreslerine gönderilecektir.
1711 çağrısına başvuru yapan 32 proje önerisinden 16 projenin desteklenmesine karar verilmiştir. 2023 çağrısı ile uygulanmaya başlanan Geliştirilebilir Proje yaklaşımı kapsamında 2023 Çağrısında 3 projenin değerlendirme süreçleri devam etmektedir.
Desteklenen Projelere ulaşmak için tıklayınız
Reddedilen Projelere ulaşmak için tıklayınız
Geliştirilebilir Projelere ulaşmak için tıklayınız