2549 TÜBİTAK - POLONYA ULUSAL ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME MERKEZİ (NCBR) İKİLİ İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI AÇILDI!
TÜBİTAK ile Polonya Ulusal Araştırma ve Geliştirme Merkezi (National Centre for Research and Development-NCBR) arasında açılan çağrı ile Türkiye ve Polonya’dan sanayi kuruluşları tarafından birlikte yürütülecek olan Ar-Ge ve Yenilik projeleri desteklenecektir. Ülkemiz üniversitelerinin, kamu kuruluşlarının ve araştırma merkezlerinin/enstitülerinin, sanayi kuruluşları ile ortak olarak projelerde yer alması mümkündür.
4 Mart 2024 tarihine kadar açık kalacak çağrı kapsamında,
- Sağlık: İlaçlar, Biyomalzemeler, Tıbbi Tanı Kiti
- Gelişmiş Malzeme Teknolojileri: Biyomalzemeler, Polimerler ve Plastikler
- Gıda ve Tarım: Gıda İşleme ve Üretim Teknolojileri, Gıda Biyoteknolojisi
- Enerji: Enerji Depolama, Yenilenebilir Enerji
alanlarında sunulan projeler değerlendirmeye alınacaktır.
Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türk proje ekibinin, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Polonyalı proje ekibiyle "proje ortağı" olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.
Çağrı metni için tıklayınız.
1701 AR-GE PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME ÇAĞRISI AÇILIYOR!
Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının, araştırma-teknoloji geliştirme, teknoloji yönetimi ve yenilikçilikte uluslararası düzeyde rekabetçi bir yapıya ulaşmalarına katkı sağlamak için TEYDEB tarafından birçok destek programı bulunmaktadır.
Mevcut destek programlarından farklı olarak 2024 yılında Türkiye’de yerleşik KOBİ'ler ve büyük ölçekli sermaye kuruluşlarının yenilikçi ve Ar-Ge niteliği yüksek projelerinin mali destek verilmeden Ar-Ge içeriği, yenilikçi yönü, proje iş ve maliyet planlaması ile proje çıktılarının ekonomik yarara ve ulusal kazanca dönüşebilirliğinin değerlendirilmesi ve izlemesinin yapılmasını amaçlayan 1701-Ar-Ge Proje Değerlendirme ve İzleme Çağrısı açılacaktır.
Bu çağrı ile birlikte, TÜBİTAK’tan mali destek almadan projelerini hedefleri doğrultusunda başarıyla tamamlayan firmalar, ülkemizdeki mevcut diğer teşviklere başvurma ve bu teşviklerden yararlanma fırsatı elde edebilecektir. Ayrıca, kuruluşların kendi öz kaynaklarıyla proje yürütebilmesi, proje maliyetlerini doğru şekilde planlayarak finansal performansının arttırılmasına imkan sağlanacaktır. Çağrı kapsamında kuruluşların Ar-Ge ve yenilik projeleri yapabilme yetkinliğinin sürdürülebilir olması, yüksek katma değerli teknolojik ürün geliştirme çalışmalarına yönlendirilmesi, proje çıktılarının sürdürülebilir ekonomik büyümeye katkı sağlaması beklenmektedir.
1701-Ar-Ge Proje Değerlendirme ve İzleme Çağrısının ilki Mart-2024’te açılacaktır.
Bu çağrı kapsamında;
- Sektörüne bakılmaksızın Türkiye’de yerleşik KOBİ'ler ve büyük ölçekli sermaye şirketleri başvuruda bulunabilecektir.
- Ortaklı başvuru yapılabilecektir.
- Başvuru yapılacak projelerin bütçesi en az 5.000.000 TL olup proje bütçesi üst sınırı bulunmamaktadır.
- PRODİS üzerinden yapılan başvuruda proje başına Başkanlığımızca belirlenen miktar kadar başvuru ücreti alınacaktır.
- Çağrı kapsamına başvuru yapacak firmaların, proje bütçesi ve projenin ayrıntılı gider kalemlerini proje öneri formunda sunması beklenmektedir.
Not: Çağrı takvimi ve çağrı dokümanları ayrıca duyurulacaktır. Sosyal medya hesaplarımız ve web sayfamızın tarafınızca takibi önem arz etmektedir.
DÜNYA BANKASI TÜRKİYE YEŞİL SANAYİ PROJESİ TÜBİTAK ÇAĞRILARI SORU-CEVAP ETKİNLİKLERİ!
Koordinatörlüğünü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında özel sektörün yeşil dönüşüme yönelik ürün veya süreç geliştirme faaliyetleri TÜBİTAK-TEYDEB tarafından desteklenecektir.
Bu kapsamda 8 Aralık 2023 tarihi itibari ile 1832 ve 1833 kodlu 2 yeni çağrı açılmış ve yakın zamanda açılacak olan 1831 kodlu çağrı için niyet beyanı alınmaya başlanmıştır. 1832 ve 1833 kodlu çağrıların kapanış tarihi 31 Ocak 2024, 1831 kodlu çağrı için Niyet Beyanı başvuru son tarihi 12 Ocak 2024’tür.
Yoğun bilgi taleplerini karşılamak üzere, çağrılara yönelik soruların yanıtlanması için soru-cevap etkinliği yapılmak üzere aşağıda belirtilen tarihlerde çevrimiçi tanıtım toplantıları düzenlenecektir.
Toplantı Bağlantısı:
ZOOM LINK
https://tubitak-gov.zoom.us/j/4138926412
Toplantı Kimliği: 413 892 6412
Toplantı Tarihleri:
02 Ocak 2024 Salı – Saat: 14.00
08 Ocak 2024 Pazartesi – Saat: 14.00
18 Ocak 2024 Perşembe– Saat: 14.00
25 Ocak 2024 Perşembe – Saat: 10.00
İlgili web siteleri:
Toplantının daha verimli geçebilmesi için toplantı öncesinde aşağıdaki linkleri incelemenizi öneririz;
1831 - Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı (Niyet Beyanı başvuru tarihleri 08.12.2023-12.01.2024)
1832 - Sanayide Yeşil Dönüşüm Çağrısı (Başvuru tarihleri 08.12.2023-31.01.2024)
1833 - SAYEM Yeşil Dönüşüm Çağrısı (Başvuru tarihleri 08.12.2023-31.01.2024)
2510 TÜBİTAK - TUNUS YÜKSEK ÖĞRETİM VE BİLİMSEL ARAŞTIRMA BAKANLIĞI(MHESR) İLE İKİLİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI ÇAĞRISI AÇILDI!
TÜBİTAK ile Tunus Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı (Ministry of Higher Education and Scientific Research of Tunisia - MHESR) arasındaki mevcut iş birliği protokolü çerçevesinde 25 Aralık 2023 tarihi itibariyle açılan çağrı kapsamında,
- Bilgisayar Bilimleri
- Sağlık Bilimleri
- Malzeme Bilimleri
alanlarında sunulan projeler değerlendirmeye alınacaktır.
Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türk proje ekibinin, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Tunus proje ekibiyle "proje ortağı" olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.
Çağrı metni için tıklayınız.
Başvurular için UİDB Proje Başvuru Sistemi’ne buradan ulaşabilirsiniz.
Son Başvuru Tarihi: 26 Şubat 2024
E-imza Son tarihi: 4 Mart 2024
TÜBİTAK-ARDEB 2023 YILI 2. DÖNEM 1001 PROJELERİNİN BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI!
"1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2023 yılı 2. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)’na önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlanmıştır.
Çıktı ve etki odaklı süreç yönetimimiz kapsamında desteklenecek projelerin belirlenmesi aşamasında panel puanına ek olarak aşağıda belirtilen kriterler dikkate alınmıştır.
- Proje yürütücüsünün daha önce desteklenen projeleri kapsamında elde ettiği çıktı performansı,
- TÜBİTAK çağrı planlamasında yer alan öncelikli alan konularıyla uyum,
- Yeşil Mutabakata Uyum kapsamındaki öncelikli Ar-Ge ve yenilik konuları ile doğrudan ilişkili projeler,
- Ufuk 2020/Ufuk Avrupa Programı kapsamında, doğrudan Avrupa Komisyonu hibeleriyle desteklenen programlara sunulan projelerde, ilgili kurum/kuruluş adına proje yürütücüsü olmak,
- Çok Disiplinli / Disiplinler arası Projeler,
- Proje önerisi kapsamında oluşturulmuş olan Üniversite-Üniversite İşbirliği,
- Proje önerisi kapsamında oluşturulmuş olan Üniversite-Sanayi İşbirliği
Sosyal ve Beşeri Bilimler alanındaki projelerin TÜBİTAK-ARDEB destek bütçesinden yararlanma oranı dikkate alınarak bu alanda Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG)’na sunulan projeler söz konusu bütçe kısıtlaması kapsamı dışında tutulmuştur.
2023 yılı 2. döneminde 1001 programı kapsamında sunulan 1474 proje önerisinden 1388’i bilimsel değerlendirmeye alınmıştır. Yapılan değerlendirme sonucunda, 225 proje önerisinin desteklenmesine, 29 proje önerisinin ise başvuru sahiplerine iletilecek bilimsel değerlendirme raporlarında belirtilen eksikliklerin tamamlanması koşuluyla şartlı olarak kabul edilmesine karar verilmiştir 120 proje önerisi ile de bir sonraki dönemi beklemeden 22 Ocak 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilmesine imkan sağlanmıştır. Bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılacak projelerin değerlendirilmesinde 2023 yılı 2. dönem kriterleri kullanılacak ve bu projelere de revize proje süreci bütçesi dâhilinde destek verilecektir.
2023 yılı 2. döneminde değerlendirmeye alınan projeler için destek oranı %18,3 olmuştur.
2023 yılı 2. dönem projelerinin değerlendirilmesi aşamasında 518 çevrim içi panel ve 311 dış danışman paneli düzenlenmiş, bu panellere 245 farklı Kuruluşta görev yapan 2590 panelist, 1157 dış danışman, 655 gözlemci panelist katılım sağlamıştır. Görevlendirilen panelistlerin belirlenmesi aşamasında; araştırmacıların dijital kimlik bilgilerinde ve ARBİS profillerinde yer alan uzmanlık alanları ile proje önerisinin içerdiği uzmanlık alanlarını dikkate alan “Panelist Algoritması” kullanılmış, görevlendirilen kişilerin en az bir defa proje yürütücülüğü yapmış olmalarına azami önem gösterilmiştir
Projelerin bilimsel değerlendirme süreçlerinde görev alan panelistlere ve katılım sağlayan gözlemci panelistlere değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Panel değerlendirme süreci olumlu sonuçlanan projelerin yürütücüleri ve bağlı bulundukları kurumlar ile 2023-2 dönemine ait veriler aşağıda verilmiştir:
- Desteklenmesine Karar Verilen Projeler
- Bir Sonraki Dönemi Beklemeden Başvuru Yapılabilmesine Karar Verilen Projeler
- Araştırma Destek Grupları Bazında Proje Destek Oranları
Bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılabilecek projelere ilişkin değerlendirme raporlarına ise 3 Ocak 2024 tarihine kadar http://pys.tubitak.gov.tr adresinden ulaşılabilecektir.