1702 PATENT LİSANS DESTEĞİNE SÜREKLİ BAŞVURU YAPILABİLECEK
Üniversitelerde, araştırma kurumlarında ve teknoloji geliştirme bölgelerinde geliştirilen patentli teknolojilerin sanayiye aktarılmasını sağlamak için Yenilik Destek Programı kapsamında bir çağrıya çıkılmıştır.
03 Ekim 2022 tarihinde açılan çağrılara proje başvuruları TEYDEB Proje Değerlendirme İzleme Sistemi (PRODİS) üzerinden 10 Ekim 2022 tarihi itibariyle alınmaya başlanacaktır. TÜBİTAK tarafından ayrıca bir duyuru yapılana kadar çağrı sürekli başvuruya açık olacaktır.
Çağrılar hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
1707 SİPARİŞ AR-GE ÇAĞRILARINA SÜREKLİ BAŞVURU YAPILABİLECEK
Müşteri gereksinimlerini karşılayan çözüm önerilerinin, KOBİ’ler tarafından Ar-Ge ile ticarileşebilir çıktılara dönüştürülmesi hedefleyen 2 adet Sipariş Ar-Ge çağrısı açılmıştır:
- 1707 Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı (1707 Sipariş Ar-Ge)
- 1707 BİGG Ortaklı Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı (1707 BİGG Ortaklı Sipariş Ar-Ge)
03 Ekim 2022 tarihinde açılan çağrılara proje başvuruları TEYDEB Proje Değerlendirme İzleme Sistemi (PRODİS) üzerinden 10 Ekim 2022 tarihi itibariyle alınmaya başlanacaktır. TÜBİTAK tarafından ayrıca bir duyuru yapılana kadar çağrılar sürekli başvuruya açık olacaktır.
1707 Sipariş Ar-Ge Çağrıları kapsamında https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/21566/yesilmutabakat.pdf bağlantı adresinde belirtilen Yeşil Mutabakata Uyum Kapsamındaki Öncelikli Ar-Ge ve Yenilik Konularında sunulan projelere değerlendirme aşamasında öncelik verilecektir.
Çağrılar hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
TÜBİTAK SÜREKLİ BAŞVURUYA AÇIK İKİLİ İŞ BİRLİĞİ PROGRAMLARI
TÜBİTAK’ın Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Bulgaristan ve Moğolistan kuruluşları ile sürekli açık olan ikili iş birliği programları çağrılarına, yılın her günü başvuru yapılabilmektedir.
- Sürekli Başvuruya Açık Araştırma Projeleri Çağrılarına yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri, kamu kurum ve kuruluşları, sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın özel kuruluşlar başvuru yapabilmektedir. Araştırma Projeleri çağrılarının amacı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projelerin desteklenmesidir. Detaylar için lütfen tıklayınız.
- Sürekli Başvuruya Açık Ar-Ge ve Yenilik Projeleri Çağrılarına ise sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın özel kuruluşlar ve bu özel kuruluşlarla birlikte başvuruda bulunacak yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları başvuruda bulunabilmektedir. Ar-Ge ve Yenilik projeleri çağrılarında “teknolojik açıdan yeni veya iyileştirilmiş ürün” ve “teknolojik süreç yeniliği” odaklı projeler desteklenmektedir. Detaylar için lütfen tıklayınız.
Başvuru yapmak isteyen araştırmacıların uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresinden başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Programlarla ilgili ayrıntılı bilgilere başvuru sistemi ve TÜBİTAK web sitesi üzerinden ulaşabilir, ayrıca sorularınız için uidb@tubitak.gov.tr adresinden program koordinatörleriyle iletişime geçebilirsiniz.
BİDEB 2218 YURT İÇİ DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA BURS PROGRAMI 2022 YILI 2. DÖNEM ÇAĞRISI AÇILDI
Ülkemizin bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynaklarının gelişimi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla doktora sonrası araştırmacılara destek vermeye devam ediyoruz.
Program kapsamında araştırmacılara aylık 10.000 TL (tam) ve 2.925 TL (kısmi) burs verilmektedir. Araştırmalarını yürütmeleri için 90.000 TL’ye kadar araştırma desteği sağlanmaktadır. Araştırmacılar ayrıca “Yurt İçi ve Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği” programlarının katılım koşullarını sağlamaları halinde direkt destek alabileceklerdir. Araştırmacılar, destek kazandıktan ve araştırmalarını tamamladıktan sonra 12 ay içerisinde “Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği” programına başvuru yapabileceklerdir. Başvuru yapılması halinde, programa başvuran diğer adaylardan ayrı olarak baraj puanı belirlenecektir. Başvuru sistemi 03 Ekim 2022 – 30 Kasım 2022 tarihleri arasında başvuruya açık olacaktır.
Programın 2022 yılı 2. dönem çağrı duyurusunda yapılan temel değişiklikler aşağıdaki gibidir:
- Araştırma önerisi formu güncellenmiştir.
- Başvuruda belgelerinde sadeleştirme yapılmıştır.
- Çalışan adaylar için başvuruda izin şartı getirilmiştir.
- Burs başlatma yöntemi güncellenmiştir.
Programın 2022 yılı 2. dönem çağrı metnine program web sayfasından erişilebilir.
BİDEB 2223-YURT İÇİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ DESTEKLEME PROGRAMLARI 2022 YILI 4. DÖNEM ÇAĞRILARI AÇILDI
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı, 2223-C Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği Programı ve 2223-D İkili İşbirliği Anlaşmaları Çerçevesinde Etkinlik Düzenleme Desteği Programı 2022 yılı 4. dönem çağrıları başvuruya açılmıştır. Başvurular, 27 Ekim 2022 saat 17:30’a kadar BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi üzerinden alınacaktır.
2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı hakkında bilgi almak ve çağrı duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.
2223-C Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği Programı hakkında bilgi almak ve çağrı duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.
2223-D İkili İşbirliği Anlaşmaları Çerçevesinde Etkinlik Düzenleme Desteği Programı hakkında bilgi almak ve çağrı duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.
BİDEB 2224-BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME PROGRAMLARI 2022 YILI 4. DÖNEM ÇAĞRILARI AÇILDI
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2224-A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı ve 2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı 2022 yılı 4. dönem çağrıları başvuruya açılmıştır. Başvurular, 27 Ekim 2022 saat 17:30’a kadar BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi üzerinden alınacaktır.
2224-A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı hakkında bilgi almak ve çağrı duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.
2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı hakkında bilgi almak ve çağrı duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.
KUTUP ARAŞTIRMALARI 2023 YILI ÇAĞRILARI AÇILIYOR!
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 27.12.2017 tarihinde yürürlüğe konulmuş olan "Ulusal Kutup Bilim Programının (2018-2022) (pdf)" temel amaçları; T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, TÜBİTAK-MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) koordinasyonunda Ulusal Kutup Bilim Programı'nı uygulamak, kutup bilimleri konusunda ikili işbirliklerinin tesis edilmesi ve diğer ülkelerin bilim üslerine bilim insanlarımızın gönderilmesi olarak belirlenmiştir.
Bu amaçlara uygun şekilde; "Kutup Araştırmaları" ile ilgili bilimsel çalışmaların destekleneceği 2023 Yılı “Kutup-1001” ve “Kutup Yabancı Araştırma Üssü Katılım” proje çağrıları, TÜBİTAK-MAM KARE ile ARDEB tarafından belirlenen koşullar çerçevesinde 10 Ekim 2022 tarihinde açılacaktır. Çağrılar kapsamında; "Bilimsel Araştırma Bütçesi" 200.000 TL’den 300.000 TL’ye ve proje başına verilecek olan Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) miktarı ise 25.000 TL’den 50.000 TL ‘ye artırılmıştır. Ayrıca, sadece sefere katılım sağlayacak projeler için yeni bir uygulama olarak "Lojistik Bütçe" 200.000 TL olarak tanımlanmış ve bu projeler için toplam proje bütçe üst limiti PTİ hariç 500.000 TL'ye yükseltilmiştir. Söz konusu çağrılara ilişkin detaylı bilgiye https://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/akademik/ulusal-destek-programlari/icerik-1001-bilimsel-ve-teknolojik-arastirma-projelerini-destekleme-programi sayfasında yer alan “Program Çağrıları” sekmesinden ulaşılabilir.
D8-TTEN TEKNOLOJİ TRANSFER ÖDÜLÜ
Gelişen 8 Ülke (Developing 8/D-8) altında faaliyet yürüten ve üye ülkeler arasında teknolojik işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan Teknoloji Transferi ve Değişim Ağı (D8-Technology Transfer and Exchange Network/D-8 TTEN) tarafından, üye ülkeler arasındaki herhangi bir teknoloji alanında en iyi teknoloji transferi vakasına “Teknoloji Transfer Ödülü (Technology Transfer Award)” ismiyle ödül verilmektedir. Üye ülkeler arasında teknoloji transferini yaygınlaştırmak ve bu ülkelerdeki teknoloji sağlayıcılarını farklı teknoloji alanlarında uluslararası işbirlikleri konusunda teşvik etmek amacıyla sunulan ödül bu yıl bu yıl 22-23 Kasım 2022 tarihinde ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı ve Üniversite Sanayi İş Birliği Kongresi’nde yapılacak bir törenle sahiplerini bulacaktır.
Başvuru için gerekli şartların da yer aldığı https://d8tten.org/technology-transfer-award/ adresi üzerinden çevrim içi olarak kabul edilen başvurular için son tarih 1 Kasım 2022 olup, ilave bilgi için tta@d8tten.org e-posta adresi veya +98 937-649-3988 telefon numarası ile iletişime geçilebilmektedir.