4007 AFET BÖLGESİ “BİLİM HER YERDE” ÖZEL DESTEK ÇAĞRISI AÇILDI!
Yaralarımızı bilimle saracağız, geleceğimizi bilimle inşa edeceğiz. Bilim ve Toplum Başkanlığı afet bölgemizdeki çocuklarımıza ve gençlerimize çağrımız aracılığıyla düzenlenecek etkinlikler ve atölyelerle destek olmayı sürdürüyor. Bilim ve Toplum Başkanlığı olarak yeni açılan çağrımız ile depremin acılarını sarmak için enerjimizi bilimle güçlendiriyoruz.
Ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu ve özel durumu göz önüne alarak 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremden doğrudan etkilenen 11 ilimize (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa) ve Sivas İli Gürün ilçesine özel olarak hazırlanmış, okul öncesinden liseye tüm öğrencilere yönelik atölye ve etkinlik yapmayı hedefleyen projelerin destekleneceği yeni bir çağrı oluşturulmuştur. Bu çağrıda önerilebilecek uygulamalı proje etkinlikleri ve atölyelerle deprem bölgesinde yaşayan toplumun yaşama uyum sürecinin desteklenmesi hedeflenmektedir.
4007 Afet Bölgesi Bilim Her Yerde Özel Destek Çağrısı ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru şartları için http://tubitak.gov.tr/4007 sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
2023 - DEPREM BÖLGESİ ÖZEL ÇAĞRISI - TEKNOÇABA AÇILDI!
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin etkilediği Adana, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde faaliyet gösteren KOBİ ölçeğindeki kuruluşlarımızın proje esaslı araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen, 1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı ve 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında “2023-DEPREM BÖLGESİ Özel Çağrısı-TEKNOÇABA” açılmıştır.
Bu çağrılar, sadece Deprem Bölgesi’nde yerleşik kuruluşlar için 27.12.2023 tarihine kadar sürekli başvuruya açık olacak ve çağrıya sunulan projeler birbirinden bağımsız olarak değerlendirilecektir.
TEYDEB 1501 ve 1507 2023-DEPREM BÖLGESİ Özel Çağrısı - TEKNOÇABA başvuruları https://eteydeb.tubitak.gov.tr üzerinden alınacak olup, çağrı takvimi aşağıda yer almaktadır.
1507 Destek Programı |
1501 Destek Programı |
|
Çağrı Açılış Tarihi |
01/03/2023 |
01/03/2023 |
Kuruluş Bazlı Ön Kayıt Son Tarihi |
25/12/2023 (Saat 23:59) |
25/12/2023 (Saat 23:59) |
Çağrı Kapanış Tarihi |
27/12/2023 (Saat 23:59) |
27/12/2023 (Saat 23:59) |
1501 Destek Programı 2023-DEPREM BÖLGESİ özel çağrı dokümanına ulaşmak için tıklayınız.
1507 Destek Programı 2023-DEPREM BÖLGESİ özel çağrı dokümanına ulaşmak için tıklayınız.
TÜBİTAK - ARDEB 1001 PROGRAMI KAPSAMINDA “DEPREM BÖLGESİ ÜNİVERSİTELERİ ÖZEL ÇAĞRISI” AÇILIYOR
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), afet bölgesindeki araştırmacılarımıza destek olacak düzenlemeler için çalışmalarını sürdürmektedir.
6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde yaşayan araştırmacılarımızın Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek üzere, “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında, “Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı - BİNBİRÇABA” açılacaktır.
Söz konusu çağrı 1 Mart 2023 tarihinde açılacak ve 31 Aralık 2023 tarihine kadar sürekli başvuruya açık olacaktır. Çağrı özelinde yapılacak başvurular projelerde görev alabilme limitlerinin dışında tutulacaktır.
Başvurular ARDEB-Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden çevrim içi ortamda alınacaktır. Bölgede bulunan araştırmacılarımıza kolaylık sağlamak amacıyla başvuru adımları sadeleştirilmiş ve başvurunun tamamlanması için gerekli olan elektronik imza süreci kaldırılmıştır. Projenin desteklenmesi halinde; proje ekibi ile kurum/kuruluş yetkilileri tarafından imzalanması gereken elektronik başvuru çıktısı, diğer belgeler ve sözleşme metni elektronik imzalı olarak Kurumumuza iletilecektir.
Çağrı kapsamında proje yürütücüleri sadece Deprem Bölgesi’nde yerleşik üniversitelerde tam zamanlı öğretim üyesi olarak görev yapan araştırmacılar olabilecektir. Proje yürütücüsünün çalıştığı üniversitede mevcut olan altyapının depremden zarar görmesi nedeniyle proje yürütmeye uygun olmaması halinde, proje faaliyetleri için farklı kurum/kuruluşların alt yapı olanakları kullanılabilecektir. Bu amaçla, proje ekibine ilgili kurum/kuruluştan araştırmacı eklenmesi veya ilgili kurum/kuruluştan alınacak destek mektubunun elektronik başvuru esnasında sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
Çağrı kapsamında, konu sınırlaması olmaksızın Ar-Ge niteliği taşıyan projelerle başvuru yapılabilecektir. Ancak, başvurunun yapılacağı üniversitenin yer aldığı şehrin ve/veya bölgenin ihtiyaçları odaklı projeler değerlendirme sürecinde önceliklendirilecektir. Projeler birbirinden bağımsız olarak değerlendirilecek ve 1001 programı kapsamında kullanılan ek puan süreci bu çağrı kapsamında uygulanmayacaktır.
Çağrı kapsamında, Deprem Bölgesi’ndeki üniversitelerin birbirleriyle işbirliği halinde sunacakları araştırma projelerinin öncelikli olarak desteklenmeleri sağlanacaktır.
Desteklenecek projelerin yürütüleceği üniversitelere performans puanlarına bakılmaksızın %50 oranında Kurum Hissesi verilecektir.
1001 programına ilişkin başvuru koşulları ve detaylı bilgiler için tıklayınız.
2221 - KONUK VEYA AKADEMİK İZİNLİ (SABBATİCAL) BİLİM İNSANI DESTEKLEME PROGRAMI KAPSAMINDA DEPREM ARAŞTIRMALARI ÇAĞRISI AÇILIYOR!
Ülke olarak Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketini hep birlikte yaşıyoruz. Bu zor sürecin yaralarını sarabilmede en önemli haklı beklenti gelecekte bu tür afetlerin yaşanmaması için gerekli girişimlerde bulunulmasıdır. Bu da ancak bilim temelli bir yaklaşım ve çözümlerle mümkün olabilecektir.
Bu amaca yönelik olarak başlatmış olduğumuz birçok programımız bulunmaktadır. Bu programlarımız hem bilgi üretimi, hem de insan kaynağımızın gelişimi odaklıdır. Bu zor sürecin başarısında ulusal yetkinliklerimiz yanında uluslararası işbirlikleri önemli olabilmektedir.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı olarak bu amaca yönelik yurt dışında araştırma çalışmalarında bulunan araştırmacılara yönelik olarak 2221 - Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı Kapsamında Deprem Araştırmaları Çağrısını açıyoruz.
Detaylı Bilgi için tıklayınız.
BIOTIN PROJESİ “BİYOMEDİKAL ARAŞTIRMALARI ” ALANINDA DOKTORA YAPMAK İSTEYEN GENÇ ARAŞTIRMACILARI BEKLİYOR
TÜBİTAK BİDEB’in MSCA–COFUND programına başvuruları teşvik etmek için açmış olduğu 2236-B MSCA-COFUND Burs Programlarına Katkı Fonu Programı kapsamında desteklenmekte olan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) BIOTIN projesi kapsamında “Biyomedikal Araştırmaları" alanında doktora yapmak isteyen 10 genç araştırmacı arıyor.
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) ve Boğaziçi Üniversitesi ile ortak olarak yürüteceği program kapsamında destek kazanacak araştırmacılar doktora eğitimleri sırasında bu kurumlarda araştırma yapacaklardır.
İYTE tarafından yürütülmekte olan BIOTIN projesi, hem MSCA–COFUND programı hem de TÜBİTAK BİDEB 2236-B MSCA-COFUND Burs Programlarına Katkı Fonu Programı kapsamında desteklenmektedir.
Programın Çağrı Metnine ulaşmak için tıklayınız.
BİDEB 2250-LİSANSÜSTÜ BURSLARI PERFORMANS PROGRAMI 2023 YILI 1. DÖNEM ÇAĞRISI AÇILDI
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2250-Lisansüstü Bursları Performans Programı 2023 yılı 1. dönem çağrısı başvuruya açıldı. Başvurular, 13 Mart 2023 saat 17:30’a kadar BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi (https://ebideb.tubitak.gov.tr) üzerinden alınacak.
Bu çağrı ile TÜBİTAK destekli projelerde bursiyer olarak görev alan doktora öğrencileri ve doktora sonrası araştırmacılara 6 aylık (Ağustos 2022-Ocak 2023) performans bursu alma imkânı sağlanacak.
Başvuruda yararlanmak üzere “Başvuru Rehberi” ve “Sık Sorulan Sorular” dosyaları hazırlanmıştır. Söz konusu dosyalara ulaşmak ve 2250-Lisansüstü Bursları Performans Programı hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.
Program ile ilgili tüm sorularınızı bideb2250@tubitak.gov.tr adresine iletebilirsiniz.
Önemli Not: Başvuru sırasında ya da sonrasında TÜBİTAK tarafından belge istenmemektedir. Başvurunun bursiyer ve proje yürütücüsü tarafından BİDEB Başvuru ve İzleme Sisteminde onaylanması yeterlidir.
SBEP ORTAKLIĞI 2023 ÇOK ULUSLU ORTAK ÇAĞRISI BAŞVURUYA AÇILDI
Sürdürülebilir Mavi Ekonomi Ortaklığı (SBEP) projesi Ufuk Avrupa Programı Küme 6: Gıda, Biyoekonomi, Doğal Kaynaklar, Tarım ve Çevre bileşeni 2022 yılı çağrısı altında desteklenen bir projedir. Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen projenin amacı, 2030 yılına kadar deniz ve denizcilik alanında iklim-nötr, sürdürülebilir, üretken ve rekabetçi bir mavi ekonomi için gereken dönüşümün desteklenmesidir.
SBEP Ortaklığı 2023 Çok Uluslu Ortak Çağrısı Hakkında Genel Bilgiler:
- Çağrıya katılan ülkelerin listesine https://www.bluepartnership.eu/#call adresinden ulaşabilirsiniz. Çağrı için oluşturulacak Konsorsiyum’un bu ülkeler arasından en az 3 farklı ülkeden ortak içermesi gerekmektedir.
- Çağrıya sunulabilecek projelerin beklendiği konular:
- Bölgesel düzeyde deniz kullanımlarının planlanması ve yönetilmesi
- Mavi ekonomiyi desteklemek amacıyla açık denizde çok kullanımlı altyapıların geliştirilmesi
- İklim-nötr, çevresel açıdan sürdürülebilir ve kaynakları verimli kullanan mavi gıda ve yem
- Mavi Gıda üretiminin yeşil dönüşümü
- Atlantik Okyanusunda ve AB deniz havzası ölçeğinde Okyanus Dijital İkizleri (DTOs) kullanım senaryolarının test edilmesi
Çağrı metnine bağlantı üzerindeki “Call Documents” listesinde yer alan “Call Text” aracılığıyla ulaşılabilmektedir.
SBEP Ortaklığı 2023 Çok Uluslu Ortak Çağrısı için her bir proje konsorsiyumun, konsorsiyuma dâhil olacak ortakların arasında çağrıya katılan fonlayıcı kuruluşlardan fon talep etmeye uygun olan, en az üç farklı ülkeden üç farklı bağımsız kuruluşun yer alması ve en az üç farklı fonlayıcı kuruluş tarafından fonlanması şartıyla oluşturulacaktır. Fonlayıcı listesinde yer almayan ülkelerden katılım sağlamak isteyen ortakların kendilerini finanse etmeleri beklenmektedir. Başvurular iki aşamalıdır.
- Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları kabul edilen bütçeleri üzerinden %100 destek oranı ile desteklenecektir. Büyük ölçekli özel kuruluşlar kabul edilen bütçeleri üzerinden %60 ve KOBİ'ler kabul edilen bütçeleri üzerinden %75 destek oranı ile desteklenecektir.
- Proje süresi 36 aydır.
- Ülkemizden başvuracak bir proje; TÜBİTAK tarafından PTİ ve kurum hissesi hariç toplamda en fazla 2.5 Milyon TL ile desteklenebilecektir.
- SBEP Çevrimiçi Proje Başvuru web sayfasından (https://proposals.etag.ee/sustainable-blue/) yapılacak başvurunun son tarihi (Konsorsiyum adına Koordinatör yapacaktır.): 14 Nisan 2023 15:00 (Orta Avrupa Saati).
- Çağrıya başvuracak araştırmacıların Ulusal İrtibat Noktası Çağla AKAT KÖSE (sbep@tubitak.gov.tr) ile başvuruları öncesi irtibata geçmesi önerilmektedir.
- Ortak arama için https://proposals.etag.ee/sustainable-blue/2023/partner-search adresi kullanılabilir.
Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.