TÜBİTAK’TAN ÖNCÜ BİR ROL DAHA: DÜŞÜK ENERJİLERDE FÜZYON REAKSİYONLARI SONBAHAR OKULU’24 BAŞVURULARI BAŞLADI
Okul kapsamında nükleer füzyon teknolojileri konusunda lisansüstü çalışmalar yapmak isteyen ve halihazırda bu alanda çalışmalar yapan öğrencilere gerekli olan teorik ve deneysel alt yapının sağlanması amaçlanmıştır.
TÜBİTAK Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü (TBAE), temel bilimin çeşitli dallarında ve disiplinler arası alanlarda oldukça geniş bir yelpazede nitelikli bilgi üretmek, uluslararası düzeyde bilimsel etkinlikler gerçekleştirmek ve Türkiye’ye bilimsel rekabet gücü kazandırmak yönündeki çabalarını arttırmaya yönelik önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu doğrultuda, 23-27 Eylül 2024 tarihleri arasında, "Düşük Enerjilerde Füzyon Reaksyonları ve Teknolojik Uygulamaları" konulu uluslararası bir sonbahar okulu düzenlenecektir.
Okulun amacı, nükleer füzyon teknolojileri konusunda lisansüstü çalışmalar yapmak isteyen ve halihazırda bu alanda çalışmalar yapan öğrencilere gerekli olan teorik ve deneysel alt yapıyı sağlamaktır.
Yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli üniversitelerde çalışan konularında uzman eğitmenler tarafından verilecek olan derslerde, düşük enerjilerde füzyon reaksiyonları teorisi, direkt reaksiyon teorisi, rezonans ve bileşik yapı katkıları, füzyon reaksiyonlarında dedektör uygulamaları ve simülasyonları, astrofiziksel nükleer reaksiyonlar, plazma fiziği ve Dünya genelinde malzemeye bağımlı füzyon teknolojilerindeki gelişmeler konularında temel teorik ve deneysel bilgiler verilecektir.
Katılımcılar lisans 3. ve 4. sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile mezunlar arasından seçilecektir.
Sonbahar Okulu tarihleri: 23-27 Eylül 2024
Detaylar: ‘Düşük Enerjilerde Füzyon Reaksyonları ve Teknolojik Uygulamaları’ sonbahar okuluna yüzyüze veya Zoom üzerinden çevrimiçi katılmak için başvuru yapabilirsiniz. Yüzyüze katılım 50 kişiyle sınırlı olup, yapılan başvurular arasında seçilecektir.
Başvuru için lütfen tıklayınız.
UFUK AVRUPA PROGRAMI DUT 2024 ÇAĞRISI AÇILDI
Kentsel Geçişleri Sürdürülebilir Bir Geleceğe Yönlendirme Ortaklığı (Driving Urban Transitions) 2024 yılı çağrısı açıldı!
Ufuk Avrupa Programı kapsamında projelendirilen Kentsel Geçişleri Sürdürülebilir Bir Geleceğe Yönlendirme Ortaklığı (Driving Urban Transitions to a Sustainable Future Partnership (DUT) 2024 Çağrısı ile şehirlerin daha sürdürülebilir bir ekonomiye ve işlevselliğe geçişlerine yardımcı olmak için kentsel zorlukları ele alan uluslararası araştırma ve/veya yenilik projeleri desteklenecektir. Stratejik kentsel araştırmadan, uygulamalı kentsel araştırmaya ve kentsel yeniliklerin uygulamasına kadar çeşitli faaliyetleri destekleyecek çağrılar, disiplinler arası çalışmalara açıktır.
Çok ortaklı uluslararası konsorsiyumlar tarafından sunulacak proje önerilerinin destekleneceği DUT 2024 Çağrısı iki aşamalı başvuru sürecine sahiptir. Uluslararası hakem kurulu tarafından değerlendirildikten sonra, desteklenmeye hak kazandığı ilan edilen projeler, ortaklığa katılan ülkelerin ulusal fonlama kuruluşları tarafından finanse edilecektir. İlk aşama uluslararası proje başvuruları (ön-proje) 2 Eylül 2024 tarihi itibari ile alınmaya başlanmış olup 14 Kasım 2024 tarihinde (13:00 CET) sona erecektir. Programa katılan ülkeler, ortak bulma platformu, uluslararası bilgi günleri, çağrı takvimi, iletişim bilgileri gibi detayların özetine TÜBİTAK Ufuk Avrupa Programı web sayfasındaki bağlantıdan ulaşılabilecektir.
DUT 2024 yılı çağrısında Türk araştırmacılar TÜBİTAK - 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir. Başvuru öncesinde ulusal başvuru kurallarının detaylı bir şekilde içeren DUT 2024 Çağrısı İki Aşamalı Süreç Dökümanı’nın incelenmesi önerilmektedir.
Çağrı konuları, çağrı kuralları, proje gereksinimleri ve projelerden beklenen diğer niteliklere ilişkin detaylı bilgilere uluslararası çağrı sayfasından ulaşabilecektir.
Çağrı sekretaryası tarafından 10.09.2024 tarihinde düzenlenecek Uluslararası Bilgi Günü’ne ek olarak; TÜBİTAK tarafından 17 Eylül 2024 tarihinde çevrimiçi bir Ulusal Bilgilendirme Günü düzenlenecektir. Etkinlikte, ortaklık yapısı, başvuru koşulları, dikkat edilmesi gerekenler, başarılı projeler için ipuçları, TÜBİTAK 1071 programı ulusal başvuru süreçleri, bütçe ve ödeme detaylarından bahsedilecektir. Kayıt için lütfen tıklayınız.
İletişim
Uluslararası Başvuru Koşulları ve DUT Hakkında Bilgi İçin:
Serhat MELİK & Arzu İpek YILMAZ
UİDB AB Çerçeve Programları Müdürlüğü
E-posta: dut@tubitak.gov.tr
Ulusal Başvuru Koşulları Hakkında Bilgi İçin:
Dr. Ceren UZUN
ARDEB UPAG Uluslararası İş birliği Projeleri Araştırma Destek Grubu
E-posta: ceren.uzun@tubitak.gov.tr
8. ULUSAL KUTUP BİLİMLERİ SEMPOZYUMU,8 KASIM 2024
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde gerçekleştirilecek Sekizinci Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu’na davetlisiniz.
2019 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi bünyesinde Kutup Araştırmaları Enstitüsü’nün (TÜBİTAK MAM KARE) kurulmasıyla, ülkemizde kutup bilimleri alanında kurumsal bir yapı oluşturulmuştur. Ulusal Kutup Bilim Seferleri’nin icra edilmesinden çeşitli araştırma ve çalışmanın gerçekleştirilmesine kadar birçok önemli görevi üstlenen TÜBİTAK MAM KARE’nin koordinasyonunda, 8. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu’nun 8 Kasım 2024 tarihinde TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde (UME Konferans Salonu) ve çevrimiçi (HİBRİT) olarak yapılması planlanmaktadır.
Önemli Not: Yalnızca yurtiçi veya yurtdışındaki araştırma kurumlarında ve/veya üniversitelerde görev yapan araştırmacıların veya eğitim gören lisansüstü öğrencilerin bildirileri değerlendirmeye alınacaktır.
Sempozyuma katılım ücretsizdir.
Önemli Tarihler:
Katılımcı Kayıtları: 18 Eylül – 1 Kasım 2024
Bildiri Gönderimi: 18 Eylül – 18 Ekim 2024
Bildirilerin Değerlendirilmesi: 18 – 30 Ekim 2024
Kabul Edilen Bildirilerin İlanı: 1 Kasım 2024
Sempozyum: 8 Kasım 2024
Detaylar ve güncel gelişmelerin takibi için:
https://kare.mam.tubitak.gov.tr/
İletişim:
2516 - KORE BİLİM, BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ BAKANLIĞI (MSIT) VE KORE ULUSAL ARAŞTIRMA VAKFI (NRF) İLE İKİLİ İŞ BİRLİĞİ PROGRAMI 2024 YILI ÇAĞRISI BAŞVURUYA AÇILDI!
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) arasındaki iş birliği protokolü çerçevesinde ve Kore Bilim, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı (MIST) iş birliğinde ortak araştırma projeleri desteklenecektir.
TÜBİTAK 1071 Programı kapsamında, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) arasındaki mevcut iş birliği protokolü çerçevesinde ve Kore Bilim, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı (MIST) iş birliğinde ortak araştırma projeleri desteklenecektir.
Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye'deki araştırmacıların, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Kore’deki araştırmacılar ile "proje ortağı" olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.
Çağrı kapsamında aşağıdaki alanlarda başvuru gerçekleştirilebilecektir:
-
Yer Bilimleri (Kutup, Astronomi ve Uzay çalışmaları hariç)
Çağrı metni aşağıda yer almaktadır.
Başvurular TÜBİTAK Proje Başvuru Sisteminden gerçekleştirilmektedir.
Son Başvuru Tarihi: 30 Eylül 2024, 23:59
E-imza Son tarihi: 7 Ekim 2024, 23:59
Çağrı metni
SEA-EU JFS - GÜNEYDOĞU ASYA VE AVRUPA ÜLKELERİ ORTAK FONLAMA PROGRAMI 2024 YILI ÇAĞRISI AÇILDI!
SEA-EU JFS 2024 Çağrısı kapsamında, Avrupa ve Güneydoğu Asya ülkelerinden araştırmacıların, 'İklim Değişikliğine Uyum ve Kentsel Dirençlilik' tematik alanında birlikte geliştireceği projeler desteklenecektir.
Güneydoğu Asya ve Avrupa Ülkeleri Ortak Fonlama Programı (Southeast Asia and Europe Joint Funding Scheme, SEA-EU JFS) 2024 yılı çağrısı başvurulara açıldı.
SEA-EU JFS 2024 yılı çağrısı kapsamında “İklim Değişikliğine Uyum ve Kentsel Dirençlilik” tematik alanında başvuru yapılabilmektedir.
Uluslararası çağrı kuralları gereği çağrı kapsamında her bir proje konsorsiyumun her iki bölgenin de temsil edileceği şekilde, çağrıya katılan en az üç farklı ülkeden en az üç bağımsız kurum/kuruluş ile oluşturulması gerekmektedir. Uluslararası çağrı kuralları hakkında detaylı bilgiye https://www.sea-europe-jfs.eu/calls sayfasından ulaşılabilmektedir.
Ulusal çağrı kuralları hakkında detaylı bilgiye aşağıda yer alan rehber dokümandan ulaşabilirsiniz.
SEA-EU JFS 2024 Çağrısı Ulusal Başvuru Kuralları