ICT-AGRI-FOOD 2024 YILI ÇAĞRISI AÇILDI, 16 MAYIS 2024
TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ICT-AGRI-FOOD (ICT-enabled agri-food systems) Era-Net Cofund projesinin 2024 yılı çağrısı aşağıdaki temalar kapsamında 20/03/2024 tarihinde açılmıştır. Her tema altında yer alan detaylı açıklamalara Uluslararası çağrı metninden ulaşabilirsiniz.
Çağrının Kapsadığı Tematik Alanlar:
KONU 1: Sürdürülebilir Tarım-Gıda Sistemleri için Yapay Zeka Araçları
KONU 2: Sanayi sonrası Tarım (post-industrial agriculture): Rejeneratif tarıma yönelik en iyi uygulamaları güçlendirme ve canlandırma amacıyla bilgi temelli ve dijital teknolojileri geliştirme
KONU 3: Tarımda Akıllı Karar Verme ve Yansıtma Sistemleri
KONU 4: Serbest Konu (Çağrı metninde belirtilen ana sorun/zorluklar hedef alınmalıdır.)
Proje sunacak uluslararası konsorsiyumun, çağrıya katılan en az üç farklı ülkeden fonlanacak olan üç farklı ortaktan oluşması gerekmektedir. Her ortak kendi ülkesinin fonlayıcı kuruluşu tarafından desteklenecektir. Çağrı kapsamında hazırlanacak ortak proje önerilerinde hem uluslararası çağrı başvuru koşullarına hem de ortak ülkelerin ulusal kural ve koşullarına uyma zorunluluğu bulunmaktadır.
Ortak arama için Uluslararası başvuru sisteminde yer alan Partnering Tool kullanılabilmektedir. Aynı zamanda ICT-AGRI-FOOD Meta Knowledge Base sayfasından sistemde kayıtlı kullanıcılara ve Calls sekmesinden daha önceki çağrılarda destek alan proje ekipleri ve proje bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Çağrıya proje sunmak isteyen Türk araştırmacıların hem uluslararası çağrı ofisine (https://submission-ict-agri-food.ptj.de/call1), hem de TÜBİTAK’a başvuru yapması gerekmektedir. Ulusal proje başvuruları, Proje Başvuru Sistemi (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr) üzerinden yalnızca elektronik imza (e-imza) kullanılarak yapılabilmektedir. Söz konusu çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir. Aynı uluslararası projede Türkiye’den birden fazla ortak bulunması durumunda, TÜBİTAK 1071 Programı’na ortak olarak tek bir başvuruda bulunulmalıdır.
Çağrı sekretaryası tarafından Başvuru Adayları için 24 Nisan 2024 10:00-11:30 CEST saatleri arasında soru-cevap oturumlu Webinar düzenlenecek olup, başvurmayı düşünen araştırmacılarımızın katılımı önemlidir. Webinara kaydolmak için tıklayınız.
Çağrı ile ilgili detaylı bilgi edinmek, çağrı metni ve uluslararası başvuru sistemine ulaşmak için tıklayınız.
TÜBİTAK ilgili çağrı ulusal başvuru koşulları için tıklayınız.
Çağrı Takvimi:
Başvuru adayları için soru-cevap oturumlu Webinar: 24 Nisan 2024 10:00-11:30 CEST
Uluslararası proje önerilerin Ortak Çağrı Sekretaryasına ön kayıtları* için son tarih: 16 Mayıs 2024 13:00 CEST
*Proje ekiplerinin girişinin yapıldığı Önkayıt zorunlu olup, ön kayıt yapılmayan projeler için başvuru yapılamayacaktır.
Uluslararası proje önerilerin Ortak Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 20 Haziran 2024 13:00 CEST
Ulusal ön başvurunun TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) üzerinden onaylanması için son tarih: 27 Haziran 2024 (17:30 TSİ)
Ulusal ön başvurunun TÜBİTAK PBS üzerinden elektronik olarak imzalanması için son tarih: 01 Temmuz 2024 (17:30 TSİ)
Çağrı İrtibat Kişileri:
Uluslararası Başvuru Koşulları hakkında bilgi için:
Dr. Meltem SOYDAN KARABACAK
Tarım, Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Destek Grubu (TOVAG)
e-posta: meltem.soydan@tubitak.gov.tr
Tel: 0312 298 12 64
Ulusal Başvuru Koşulları ve 1071 Programı hakkında bilgi için:
Dr. Kamil Öncü ŞEN
Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu (UPAG)
e-posta: oncu.sen@tubitak.gov.tr
Tel: 0312 298 18 09
2247-C STAJYER ARAŞTIRMACI BURS PROGRAMI (STAR) – 2024 YILI PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ ÇAĞRISI AÇILDI
TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen projeler ile TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde veya Yükseköğretim Kurulu’nun araştırma üniversitelerine yönelik başlattığı Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) tarafından desteklenen araştırma projelerine bursiyer olarak dahil edeceğiniz lise öğrencisi (Genç STAR), lisans öğrencisi (STAR Lisans) ve öğretmenlerin (STAR Öğretmen) Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla hazırlanan 2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) yeniden çağrıya açılıyor.
2024 yılı çağrısına çıkılacak STAR programı kapsamında proje yürütücüleri projelerinde görev almak üzere aşağıdaki kategorilerde talepte bulunabileceklerdir.
- Genç STAR ( Lise Öğrencisi)
- STAR Lisans (Lisans Öğrencisi )
- STAR Öğretmen (Öğretmen)
Buna göre STAR programında başvurular 3 aşamada alınacaktır. STAR Programı 2024 yılı çağrısı başvuru takvimi aşağıdaki gibidir.
|
Başvuru Başlangıç Tarihi |
Başvuru Bitiş Tarihi |
|
1. Aşama |
Proje Yürütücüsü Talep Başvurusu |
27 Mart 2024 |
15 Nisan 2024 |
2. Aşama |
Öğrenci-Öğretmen Başvurusu (Genç STAR-STAR Lisans-STAR Öğretmen) |
22 Nisan 2024 |
6 Mayıs 2024 |
3. Aşama |
Proje Yürütücüsü Değerlendirmeleri |
13 Mayıs 2024 |
20 Mayıs 2024 |
İlk aşama olan STAR Proje Yürütücüsü Çağrı Duyurusu (2024) kapsamında proje yürütücüleri tarafından projelerde görev almak üzere yapılacak bursiyer talep başvuruları 27 Mart 2024 (Saat:15:00) -15 Nisan 2024 (Saat:17:30) tarihleri arasında BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi (https://ebideb.tubitak.gov.tr/) üzerinden alınmaya başlanmıştır.
Program çağrı metinlerine ve proje yürütücüsü başvuru rehberine STAR web sayfasından ulaşabilirsiniz.
İletişim: star@tubitak.gov.tr
1004 YEŞİL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI KAPSAMINDA OLUŞTURULACAK PLATFORMLARA ERKEN AŞAMA TEKNOLOJİ TABANLI GİRİŞİM ŞİRKETLERİ EKLENEBİLECEK
1004-Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında Erken Aşama Teknoloji Tabanlı Girişim Şirketlerinin platformlara dâhil edilmesi teşvik edilmektedir.
“Yüksek Teknoloji Platformları-Yeşil Dönüşüm Çağrısı” kapsamında oluşturulacak yüksek teknoloji platformuna en az iki Ar-Ge/Tasarım merkezi şartı dışında olmak kaydıyla erken aşama teknoloji tabanlı girişim şirketlerinin eklenmesi durumunda:
- İlgili şirket 2.4 Milyon TL’ye kadar desteklenecektir. Bu destek çağrı üst limiti olan 150 Milyon TL dışında verilecektir.
- Erken Aşama Teknoloji Tabanlı Girişim Şirketlerinin (özellikle 1512/1812 programları kapsamında destek almış olanlar) dâhil edildiği başvurular öncelikli olarak desteklenecektir.
Erken Aşama Teknoloji Tabanlı Girişim Şirketleri* Türkiye’de yerleşik ve aşağıda yer alan her iki koşulu da sağlayan KOBİ ölçeğindeki şirketlerdir:
a) Kamu kurum ve kuruluşlarından Ar-Ge ve yenilik projesi desteği almış ve bu projeyi başarı ile tamamlamış veya proje desteğinin devam ediyor olması
b) Kuruluş tarihi üzerinden en fazla 10 takvim yılı geçmiş olması
*Platformda yer alan araştırmacıların ya da bunların birinci derece akrabalarının yönetim organlarında ücretli ya da ücretsiz görev aldığı veya pay sahibi olduğu şirketler bu kapsamda değerlendirilmez.
1001-UDAP ULUSAL DEPREM ARAŞTIRMALARI PROGRAMI ORTAK ÇAĞRISINA BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR
TÜBİTAK ve AFAD arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde 6 Şubat 2024 tarihinde açılan “1001-UDAP Ulusal Deprem Araştırmaları Programı Ortak Çağrısı” kapsamında sunulacak proje önerilerinin çevrim içi başvurularının tamamlanması için son tarih 1 Nisan 2024 saat 23.59, çevrim içi başvurusu tamamlanmış olan projelerin elektronik imza işlemleri için son tarih ise 4 Nisan 2024 saat 23.59 olarak belirlenmiştir. Başvuru tarihlerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.
İlgili çağrı kapsamında sunulacak projelerin değerlendirmeye alınabilmesi için çevrim içi başvuru onaylarının ve elektronik imza süreçlerinin belirtilen tarihlere kadar tamamlanması gerekmektedir.
Çağrıya ilişkin detaylı bilgi için tıklayınız.