
1719 EUREKA NETWORK UYGULAMALI KUANTUM TEKNOLOJİLERİ 2024 YILI ÇAĞRI SONUÇLARI AÇIKLANDI
1719 Eureka Network Uygulamalı Kuantum Teknolojileri 2024 yılı Çağrısı sonucunda 3 projenin desteklenmesine karar verildi.
Eureka Network Projeleri kapsamında 01 Şubat 2024 - 09 Mayıs 2024 tarihleri arasında açılan "Uygulamalı Kuantum Teknolojileri" (Applied Quantum Technologies) Çağrısı, ülkemizin de dahil olduğu 16 ülkenin katılımıyla başarıyla tamamlanmıştır.
Bu uluslararası çağrı ile eş zamanlı olarak açılan 1719-Eureka Kuantum Teknolojileri kodlu ulusal çağrıya; sermaye şirketleri, yükseköğretim kurumları, kamu araştırma merkezleri ve enstitüleri, eğitim ve araştırma hastaneleri ile 6550 sayılı kanun kapsamındaki araştırma altyapılarından oluşan ortaklıklarla toplamda 5 proje başvurusu alınmıştır.
Ulusal ve uluslararası ortak fon kuruluşlarıyla yapılan değerlendirmeler sonucunda, 3 projenin desteklenmesine karar verilmiştir.
Projeleri desteklenen kuruluşlarımızı tebrik eder, ret kararı verilen kuruluşlarımıza ise uluslararası ortakları ile irtibat halinde başvurularını revize ederek, 2025 yılında benzer tarih aralıklarında açılması planlanan çağrıya tekrar başvuru yapabileceklerini hatırlatmak isteriz.
Firmalar proje önerileri ile ilgili son duruma, eteydeb.tubitak.gov.tr adresinde yer alan proje bilgileri sayfasından erişim sağlayabilirler.
Projelerin değerlendirme süreçlerinde görev alan Kurul üyelerimize ve hakemlerimize değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
1719 Eureka Network Uygulamalı Kuantum Teknolojileri Çağrı Sonuçları
Desteklenmesine Karar Verilen Projeler
2024 YILI 2. DÖNEMİNDE BİR SONRAKİ DÖNEMİ BEKLEMEDEN BAŞVURU YAPILMASINA İMKÂN SAĞLANAN 1001 PROJELERİNİN BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI
1001 Programının 2024 yılı 2. dönemi kapsamında bir sonraki dönemi beklemeden revize edilerek yeniden sunulan projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı.
2024 yılı 2. döneminde "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında sunulan ve bir sonraki dönemi beklemeden tekrar başvuru yapılmasına imkân sağlanan projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlanmıştır.
Panel değerlendirme süreci olumlu sonuçlanan projelerin yürütücüleri ve bağlı bulundukları kurumlar aşağıda verilmiştir:
Projelerin bilimsel değerlendirme süreçlerinde görev alan panelist ve moderatörlerimize değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Desteklenmesine Karar Verilen Projeler
Desteklenmesine Karar Verilen Projeler
KOBİ’LERİN İHTİYAÇLARINA YÖNELİK CORNET 39. ÇAĞRISI AÇILDI
KOBİ’lerin ihtiyaçlarına yönelik kolektif araştırma projelerinin destekleneceği CORNET 39. çağrısı açılmıştır.
Cornet (Collective Research Networking) 39. çağrısı ile küçük ve orta büyüklükte işletmelerin (KOBİ) rekabet öncesi kapasitelerini artıracak ihtiyaçlarına yönelik kolektif projelerin desteklenmesi hedeflenmektedir. Söz konusu çağrı ile desteklenecek projelerin KOBİ ihtiyaçları doğrultusunda akademi ortağınca gerçekleştirilmesi, çıktıların ise birden fazla KOBİ’nin faydasına olması ve çıktıların yaygınlaştırılması beklenmektedir.
26 Mart 2025 tarihine kadar açık kalacak olan çağrı kapsamında en az 2 üye ülkenin yer aldığı iş birliği projeleri desteklenebilecektir. Uluslararası başvuruda her ülkeden üçer paydaşın yer alması gerekmektedir:
-
Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin araştırma kuruluşuortağı (Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri, kamu kurum ve kuruluşları) tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
-
Proje konularının, bir KOBİ Şemsiye Kuruluşu tarafından ihtiyaca göre belirlenmesi gerekmektedir. KOBİ Şemsiye Kuruluşu’nun görevi, üyelerinin ihtiyaçlarını belirlemek ve proje çıktılarının yaygınlaştırılmasını sağlamaktır.
-
Başvurularda en az 3 KOBİ’den oluşan bir Kullanıcı Grubu tanımlanmalıdır. Kullanıcı grubunun, proje ekibinin çalışmalarını yönlendirmeye ve projenin verimliliğinin artırılmasına yönelik katkı sağlaması beklenmektedir.
Uluslararası başvuru kılavuzu ve ayrıntılı bilgi için Cornet çağrı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Çağrı kapsamında uluslararası başvurunun yanı sıra ulusal başvurunun da yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda, Türkiye’de yerleşik yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri, kamu kurum ve kuruluşları başvurularını http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinden yapabilmektedir.
Başvuruların ulusal kurallara uygun bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Ulusal kurallara ilişkin ayrıntılı bilgiye aşağıda yer almaktadır.
CORNET 39. ÇAĞRISI ULUSAL BAŞVURU DOKÜMANI
Cornet Ulusal Başvuru Kuralları
2509 TÜBİTAK – FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI İLE İKİLİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI (BOSPHORUS) BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI
TÜBİTAK ve Fransa Dışişleri Bakanlığı arasında açılan 2024 yılı çağrısı sonucunda 8 projenin desteklenmesine karar verildi.
2509 – Fransa Dışişleri Bakanlığı ile İkili İşbirliği Destek Programı (Bosphorus) 2024 yılı çağrısı değerlendirme süreci sonuçlandı. TÜBİTAK ve Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenmesine karar verilen toplam 8 proje aşağıda listelenmektedir.
Türkiye’deki Proje Yürütücüsü | Fransa’daki Proje Yürütücüsü | Proje Başlığı |
Doç. Dr. Ayşe Başak Kayıtmazer Büyükokutan Boğaziçi Üniversitesi |
Dr. Christophe Tribet PSL Paris Üniversitesi |
Terapötik Monoklonal Antikorların Korunması Ve Taşınması için Koaservasyon |
Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Karaca Erek Dokuz Eylül Üniversitesi -İBG |
Dr. Marc Lensink Lille Üniversitesi |
Af-Ensemble: Protein Komplekslerinin Konformasyonel Topluluklarını Üretmek İçin Alphafold'Un Kullanımı |
Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Sadak Bartın Üniversitesi |
Prof. Sinan Haliyo Sorbonne Üniversitesi |
Optik Mikrorobot Ve Derin Öğrenme ile Olay Kamerası Destekli 3 Boyutlu Kuvvet Spektroskopisi |
Prof. Dr. İsmail Yılmaz İstanbul Teknik Üniversitesi |
Prof. Davy-Louis Versace Paris-Est Creteil (UPEC) Üniversitesi |
Serbest Radikal Fotopolimerizasyon Uygulamaları için Güneş Işığı Absorblayan Yeni Oksim Esterleri |
Doç. Dr. Selman Uluışık Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi |
Assoc. Prof. Julien Pirrello Sebze Bilimleri, Genom ve Meyve Biyoteknolojisi Araştırma Laboratuvarı |
Genom Editleme Kullanılarak Domateste Meyve Yumuşamasının incelenmesi |
Dr. Öğr. Üyesi Sinan Ertemel İstanbul Teknik Üniversitesi |
Assoc. Prof. Ali Özkeş SKEMA Yönetim Okulu |
Eşitlik Ve Orantısallığın Dengelenmesi: Adil Paylaşım Problemleri İçin Yeni Çözümler |
Prof. Dr. Şahika Sena Bayazit İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa |
Dr. Mohamed Ramzi Ammar Orléans Üniversitesi |
Çevresel Uygulamalarda Yenilikçi Optik Kimyasal Sensörler Için Karbon Nokta Tabanlı Led Aygıtlar Ve Floresan Mof'Ların Geliştirilmesi |
Prof. Dr. Şaron Çatak Boğaziçi Üniversitesi |
Dr. Muriel Priault Bordeaux Üniversitesi |
Protein Deamidasyonunu Etkileyen İntrinsik Ve Ekstrinsik Faktörler: Bcl-Xl'Nin Hücreiçi Lokalizasyonunun Ve Bcl-X İzoformlarının Yapısının Protein Deamidasyonuna Etkisi |
2250-LİSANSÜSTÜ BURSLARI PERFORMANS PROGRAMI – 2025 YILI 1. DÖNEM ÇAĞRISI AÇILDI!
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2250-Lisansüstü Bursları Performans Programı 2025 yılı 1. dönem çağrısı açıldı.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2250-Lisansüstü Bursları Performans Programı 2025 yılı 1. dönem çağrısı açıldı. Başvurular 14 Mart 2025 saat 17:30’a kadar BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi üzerinden alınacak.
2250-Lisansüstü Bursları Performans Programı hakkında bilgi almak ve çağrı duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.
EUREKA NETWORK TÜRKİYE-İSPANYA 2025 ÇAĞRISI AÇILDI, 24 NİSAN 2025
Türkiye ve İspanya arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve her iki ülkedeki firmaların ortak Ar-Ge faaliyetlerini EUREKA Network aracı kapsamında Türkiye ve İspanya Ortak Proje Çağrısı açıldı.
Türkiye ve İspanya arasındaki iş birliğini artırmak ve her iki ülkedeki firmaların ortak Ar-Ge projelerini EUREKA Programı kapsamında desteklemek amacıyla Türkiye-İspanya Ortak Proje Çağrısı 10 Şubat 2025 tarihinde açıldı. Bu çağrı, EUREKA Programı kapsamında tüm tematik ve uygulama alanlarındaki Ar-Ge projelerini desteklemektedir. Çağrıya proje başvurularınızı 24 Nisan 2025 tarihlerine kadar yapabilirsiniz.
EUREKA Programı'nın amaçlarına paralel olarak, ticarileşme potansiyeli yüksek, pazara yönelik ürün, süreç ve hizmetlerin geliştirildiği projeler 1509 - TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri programına kapsamında desteklenecektir. Türkiye’den sermaye şirketi statüsündeki bir firma, İspanya'dan en az bir firma ile birlikte doğrudan proje başvurusunda bulunabilir. Üniversiteler ve araştırma enstitüleri doğrudan 1509 - TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destek Programı kapsamında yer alamaz. Ancak, öz finansman veya alt yüklenici olarak projelere katkı sağlayabilirler. Destek oranı, KOBİ’ler için proje bütçesinin %75’i, büyük işletmeler için ise %60’ı olarak uygulanacaktır. Bu çağrıda bütçe, konu veya süre sınırlaması bulunmamaktadır.
Çağrı Başvuru Süreci
Başvurular uluslararası ve ulusal olmak üzere iki aşamalı olarak yürütülecektir.
1. Aşama: Tüm ortaklar, çağrı web sayfasında bulunan EUREKA proje başvuru formunu çevrimiçi olarak (https://eureka.smartsimple.ie/s_Login.jsp) doldurmalıdır. Her başvuru, bu başvuruda yer alan ülkelerin ulusal EUREKA ofisleri tarafından değerlendirilecektir.
2. Aşama: Türk katılımcıların uluslararası başvuru formuyla birlikte TEYDEB’in 1509 - TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri programına https://eteydeb.tubitak.gov.tr/prodis.htm adresinden başvuru yapmaları da gerekmektedir.
Çağrı Takvimi:
Uluslararası Çağrı Açılış Tarihi: 10 Şubat 2025
Uluslararası Çağrı Kapanış Tarihi: 24 Nisan 2025
Ulusal Proje Başvuruları Son Tarih: 19 Haziran 2025 Saat: 23.59
Ulusal başvurular çağrı duyurularında bulunan çağrı takvimlerine göre https://eteydeb.tubitak.gov.tr internet adresinden çevrimiçi (online) gönderilecektir.
1509 Programı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.
Çağrı metni detayları için tıklayınız.
İletişim:
Emine Elif Ocakcı
E-mail :eureka@tubitak.gov.tr