2204-C LİSE ÖĞRENCİLERİ KUTUP ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI VE 2204-D LİSE ÖĞRENCİLERİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI FİNAL DEĞERLENDİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI
TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması ve 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması’nın final aşaması proje değerlendirmeleri, 4-5 Temmuz 2024 tarihleri arasında çevrim içi olarak tamamlanmıştır.
TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması ve 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması’nın final aşaması proje değerlendirmeleri, 4-5 Temmuz 2024 tarihleri arasında çevrim içi olarak tamamlanmıştır.
Ülkemizin çeşitli üniversitelerinde görev yapan 40 akademisyen tarafından yapılan final aşaması proje değerlendirmeleri sonucunda her bir yarışma alanında 1 Birincilik, 1 İkincilik ve 1 Üçüncülük olmak üzere 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması’nda toplam 12, 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması’nda toplam 18 proje ödül almıştır.
Ödül alan proje sahipleri, 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek TEKNOFEST 2024 kapsamında final sergisine ve ödül törenine davet edilecektir. Bu konu ile ilgili bilgilendirmeler ilerleyen günlerde ilgililere e-posta yoluyla iletilecektir.
Yarışmaya ilgi gösteren tüm öğrencilerimizi ve danışmanlarını kutluyoruz.
Sonuçlar için teknofest.org sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
TÜBİTAK-ARDEB 2024 YILI 1. DÖNEM 1001 PROJELERİNİN BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI
2024 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığına önerilen 1001 projelerinin bilimsel değerlendirmeleri tamamlanmıştır.
"1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2024 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığına önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlanmıştır.
Çıktı ve etki odaklı süreç yönetimimiz kapsamında desteklenecek projelerin belirlenmesi aşamasında panel puanına ek olarak aşağıda belirtilen kriterler dikkate alınmıştır.
-
Proje yürütücüsünün daha önce desteklenen projeleri kapsamında elde ettiği çıktı performansı,
-
TÜBİTAK çağrı planlamasında yer alan öncelikli alan konularıyla uyum,
-
Yeşil Mutabakata Uyum kapsamındaki öncelikli Ar-Ge ve yenilik konuları ile doğrudan ilişkili projeler,
-
Ufuk 2020/Ufuk Avrupa Programı kapsamında, doğrudan Avrupa Komisyonu hibeleriyle desteklenen programlara sunulan projelerde, ilgili kurum/kuruluş adına proje yürütücüsü olmak,
-
Çok Disiplinli / Disiplinler arası Projeler,
-
Proje önerisi kapsamında oluşturulmuş olan Üniversite-Üniversite İşbirliği,
-
Proje önerisi kapsamında oluşturulmuş olan Üniversite-Sanayi İşbirliği
Sosyal ve Beşeri Bilimler alanındaki projelerin TÜBİTAK-ARDEB destek bütçesinden yararlanma oranı dikkate alınarak bu alanda Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubuna sunulan projeler söz konusu bütçe kısıtlaması kapsamı dışında tutulmuştur. Ayrıca, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinin etkilerinin devam ettiği Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki üniversitelerden sunulan proje önerileri de söz konusu bütçe kısıtlaması kapsamına dahil edilmemiş, bu üniversitelerden sunulan projelere öncelik sağlanmıştır.
2024 yılı 1. döneminde 1001 programı kapsamında sunulan 1595 proje önerisinden 1502’si bilimsel değerlendirmeye alınmıştır. Yapılan değerlendirme sonucunda, 222 proje önerisinin desteklenmesine, 47 proje önerisinin ise başvuru sahiplerine iletilecek bilimsel değerlendirme raporlarında belirtilen eksikliklerin tamamlanması koşuluyla şartlı olarak kabul edilmesine karar verilmiştir. 107 proje önerisi ile de bir sonraki dönemi beklemeden 5 Ağustos 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilmesine imkân sağlanmıştır. Bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılacak projelerin değerlendirilmesinde 2024 yılı 1. dönem kriterleri kullanılacak ve bu projelere de revize proje süreci bütçesi dâhilinde destek verilecektir.
2024 yılı 1. döneminde değerlendirmeye alınan projeler için destek oranı %17,9 olmuştur.
2024 yılı 1. dönem projelerinin değerlendirilmesi aşamasında 671 çevrim içi panel ve 111 dış danışman paneli düzenlenmiş, bu panellere 238 farklı Kuruluşta görev yapan 3244 panelist, 529 dış danışman, 819 gözlemci panelist katılım sağlamıştır. Görevlendirilen panelistlerin belirlenmesi aşamasında; araştırmacıların dijital kimlik bilgilerinde ve ARBİS profillerinde yer alan uzmanlık alanları ile proje önerisinin içerdiği uzmanlık alanlarını dikkate alan “Panelist Algoritması” kullanılmış, görevlendirilen kişilerin en az bir defa proje yürütücülüğü yapmış olmalarına azami önem gösterilmiştir
Projelerin bilimsel değerlendirme süreçlerinde görev alan panelistlere ve katılım sağlayan gözlemci panelistlere değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Panel değerlendirme süreci olumlu sonuçlanan projelerin yürütücüleri ve bağlı bulundukları kurumlar ile 2024-1 dönemine ait veriler aşağıda verilmiştir.
Bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılabilecek projelere ilişkin değerlendirme raporları 17 Temmuz 2024 tarihine kadar http://pys.tubitak.gov.tr adresinden proje yürütücülerinin erişimine açılmış olacaktır.
Desteklenmesine Karar Verilen Projeler
Bir Sonraki Dönemi Beklemeden Başvuru Yapılabilmesine Karar Verilen Projeler
Araştırma Destek Grupları Bazında Proje Destek Oranları
YAŞAM BİLİMLERİ ALANINDA EMBO ULUSLARARASI PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI
Yaşam Bilimleri alanında çalışan araştırmacıların uluslararası iş birliği projelerine EMBO İleri Araştırma Desteği (Advanced Collaboration Grants) Programı kapsamında destek sağlanmaktadır.
TÜBİTAK tarafından Türkiye’deki yürütücülüğü yapılan Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (European Molecular Biology Organisation – EMBO) tarafından, yaşam bilimleri alanında çalışan araştırmacıların uluslararası iş birliği projelerine EMBO İleri Araştırma Desteği (Advanced Collaboration Grants) Programı kapsamında destek sağlanmaktadır. Proje önerilerinin EMBC üye ve asosiye üyeleri ile iş birliği ortağı olan ülkelerdeki laboratuvarla ortaklık halinde hazırlanması gerekmektedir.
Program kapsamında çalışma ziyaretleri için seyahat ve yaşam giderleri karşılanmaktadır. Proje yürütücülerinin yurt dışı çalışma ziyaretleri en fazla üçer farklı seyahat şeklinde bir haftadan altı aya kadar, projelerde yer alacak birer araştırmacının çalışma ziyaretleri ise yalnızca birer seyahat şeklinde üç aya kadar desteklenebilmektedir. Başvuru ve bilgi için https://www.embo.org/funding/fellowships-grants-and-career-support/advanced-collaboration-grants/ adresini ziyaret edebilir, aşağıdaki rehber dokümanı inceleyebilirsiniz.
1709-EUREKA-EUROSTARS 2024/2 ÇAĞRISI AÇILDI
Eurostars-3 Programı kapsamında 2024 yılının ikinci çağrısı açıldı. Çağrı kapsamında, Türkiye’den bir ve Eurostars üye ülkelerinden en az bir ortağın katılımıyla, pazara yönelik, yenilikçi ürün, süreç ve hizmet geliştirilmesi amacı taşıyan uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenecektir.
Eurostars-3, Eureka Sekretaryası ve 37 üye ülke işbirliğiyle, “Yenilikçi KOBİ’ler için Avrupa Ortaklığı (European Partnership on Innovative SMEs)” altında oluşturulan bir programdır. 2022-2027 yılları arasında yürütülecek Eurostars-3 kapsamında, yenilikçi KOBİ'lerin Ar-Ge, yenilik kapasitelerini ve üretkenliklerini artırmalarına destek verilerek, onların küresel değer zincirlerine ve yeni pazarlara erişmelerine yardımcı olmaları amaçlanmaktadır. Çağrıya proje önermek isteyen Türk ekiplerin, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri en az bir yabancı paydaş ile proje ortağı olarak kendilerinin anlaşmaları gerekmektedir.
Eurostars-3 hakkında daha fazla bilgi, yardımcı dokümanlar ve uluslararası başvuru için: https://eurekanetwork.org/opencalls/eurostars-funding-programme-2024-call-7/
Eurostars proje başvuruları ve süreçleri “1709-EUREKA-EUROSTARS 2024/2” kodlu ve “Eurostars-3 Programı Ulusal Çağrı Duyurusu” başlıklı ulusal çağrı kuralları çerçevesinde yürütülecektir.
Ulusal başvuru öncesinde çağrı metninin dikkatle incelenmesi gerekmektedir, başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olabilir.
Çağrıya proje önerisi sunacak ülkemizde yerleşik tüm kurum ve kuruluşların ulusal ön uygunluk değerlendirmesinin yapılabilmesi için uluslararası başvuruya ek ve ulusal çağrı takvimine uygun olarak kuruluş bazlı ön kayıt başvurusu ile ulusal ön proje başvurusunu TÜBİTAK PRODIS üzerinden belirtilen tarihlerde tamamlanmış olması gerekmektedir. Ayrıca, uluslararası değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra kabul alan Türk ekiplerin TÜBİTAK’a ulusal başvuru yapmaları gerekmektedir.
Uluslararası çağrı için son başvuru tarihi 12 Eylül 2024, 14:00 (Brüksel saati)
Kuruluş bazlı ön kayıt için son tarih 30 Eylül 2024, 23:59 (Türkiye saati)
Ulusal ön proje başvuruları için son tarih 03 Ekim 2024, 23:59 (Türkiye saati)
Çağrıya Özel Önemli Hususlar:
İsrail ve İtalya’daki fonlayıcı kuruluşlardan biri (Ministry of Enterprises and Made in Italy (MIMIT)) bu çağrıya kamu desteği ayırmayı öngörmemektedir. Adı geçen ülkelerle ortaklık kurulmasının önünde bir engel yoktur ancak tamamen “self-funding” olarak katılım sağlayabileceklerdir (İtalya’da MUR fonlama kuruluşu fon sağlamaktadır).
Eurostars-3 Programı Hakkında Sorularınız için:
Dr. Ayda KARA PEKTAŞ
E-posta: eurostars@tubitak.gov.tr
Telefon: 03122981729
Berna LEYLUHAN YURTSEVEN
E-posta: eurostars@tubitak.gov.tr
Telefon: 03122989492
TEYDEB 1709 Programı ve Önkayıt Hakkında Sorularınız için:
YENİLİKÇİ KOBİ'LER İÇİN AVRUPA ORTAKLIĞI / INNOWWİDE 3. ÇAĞRISI AÇILIYOR
Yenilikçi KOBİ'ler için Avrupa Ortaklığı / Innowwide” programının 3. çağrısı 23 Temmuz 2024 Salı günü açılıyor.
Uluslararası pazarlarda araştırma veya ticari hedeflerin uygulanabilirliğini değerlendirmek amacıyla oluşturulacak fizibilite proje önerilerinin sunulabileceği çağrıda, proje başına maksimum 60.000 Avro hibe verilecektir. Çağrı, 23 Temmuz 2024 ile 15 Ekim 2024 (14:00 CET) tarihleri arasında açık olacaktır.
Proje önerileri için hedef bölge/ülke seçilmesi ve orada yerel bir paydaş ile ortaklık kurulması gerekmektedir. En fazla altı ay sürecek projelerde, KOBİ'lerin yenilikçi projeler veya çözümler için piyasa fizibilite çalışmaları yürütmesi ve seçilen hedef ülkede yerel uzmanlarla çalışması beklenmektedir.
Çağrı kapsamında başarılı bulunan fizibilite proje önerilerinin finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanacaktır. Avrupa Birliği tarafından sağlanacak finansman, Afrika, Amerika, Asya veya Pasifik'teki bir paydaş ile proje ortaklığı kuran Avrupa Birliği Üye Ülkeleri veya Türkiye, İzlanda, İsrail, Norveç veya Birleşik Krallık ülkelerindeki KOBİ'ler içindir. Başvurular Avrupa Birliği Üye Ülkeleri veya Türkiye, İzlanda, İsrail, Norveç veya Birleşik Krallık ülkelerindeki KOBİ'ler tarafından SmartSimple platform (https://eureka.smartsimple.ie/) üzerinden yapılmalıdır.
Çağrıya ilişkin bilgi, rehber dokümanlar ve başvuru formu örneği için lütfen https://eurekanetwork.org/programmes/innowwide/ sayfasını inceleyiniz.
Başvuru
Başvurular, Avrupa Birliği Üye Ülkeleri veya Türkiye, İzlanda, İsrail, Norveç veya Birleşik Krallık ülkelerindeki yerleşik KOBİ'yi yasal olarak temsil etmeye yetkili bir kişi tarafından doldurulmalı ve sunulmalıdır. Başvurular aşağıdaki linkte yer alan SmartSimple platformundan tamamlanmalıdır:
https://eureka.smartsimple.ie/
Başvuru Adımları:
1. https://eureka.smartsimple.ie/ adresinden kaydolun
2. Başvuru formunu İngilizce olarak doldurun.
Not: Proje başvurunuzu göndermeden önce karşı ortağınızın (piyasa fizibilite projesinde ana altyüklenici olacak taraf) platform üzerinde bir taahhüdü imzalaması gerekmektedir.
3. İş planınızı yükleyin.
4. Doldurduğunuz başvuru formunuzu son çağrı tarihinden önce elektronik olarak gönderin.
Not: Firma adına yalnızca bir başvuru yapılabilmektedir.
Takvim
• Çağrı açılışı: 23 Temmuz 2024
• Çağrı son tarihi: 15 Ekim 2024 (14:00 CET)
• Değerlendirme sonuçları: 28 Şubat 2025
• Hibe anlaşması imzalanması: 31 Mart 2025
• Proje başlangıç tarihi: 15 Nisan 2025
İletişim:
Yasin ERGÜL
TÜBİTAK TEYDEB
Tel: 0312 298 9682
E-mail: eureka@tubitak.gov.tr
2219-AZİZ SANCAR YURT DIŞI DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA BURS PROGRAMI 2024 YILI BAŞVURULARI BAŞLADI
2219 - Aziz SANCAR Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı 2024 yılı Çağrısı başvuruya açıldı.
Doktora Sonrası Genç Araştırmacılarımızı desteklemeye devam ediyoruz. Nobel Kimya Ödüllü Bilim İnsanımız Prof. Dr. Aziz SANCAR’ın danışmanlığında doktora sonrası araştırmalar yapmak üzere bilim insanlarımız desteklenecektir. Desteklenecek bursiyerler bizzat Prof. Dr. Aziz SANCAR’ın laboratuvarında araştırmalarını gerçekleştirecektir. Prof. Dr. Aziz SANCAR Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı 2024 yılı başvuruları 10 Temmuz 2024’te başlıyor. Başvurular 13 Eylül 2024 tarihi saat 17:30’da sona erecektir.
Detaylar için web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
TÜBİTAK BİGG YATIRIM 2024 YILI 1. ÇAĞRISININ SONUÇLARI BELLİ OLDU
117 girişimciye 2024 yılı 1. Çağrısı kapsamında Mükemmeliyet Mührü verilmesi uygun bulundu.
TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim “BİGG” programı ile genç ve yenilikçi girişimci adaylarının hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. 2012 yılında başlatılan Program kapsamında bugüne kadar 2278 girişimci, şirketlerini kurarak iş fikirlerini hayata geçirmiştir.
BiGG Yatırım 2024 yılı 1. Çağrısına 1917 girişimci, iş fikri başvurusu yapmıştır. 149 Uygulayıcı Kuruluş, 994 girişimci adayına programın 1. Aşaması kapsamında eğitim, mentorluk, kuluçka, işbirliği ağlarının kullanımı ve müşteri doğrulama desteklerini içerecek şekilde hızlandırıcı hizmeti sağladı. Hızlandırıcı program sonrasında olgunlaşan 362 iş planı TÜBİTAK tarafından değerlendirilmiştir. Akademisyenler, sektör temsilcileri ve yatırımcılardan oluşturulan değerlendirmeler sonucu 115 girişimciye 2024 yılı 1. Çağrısı kapsamında Mükemmeliyet Mührü verilmesi uygun bulunmuştur. Daha önce eş yatırım kapsamında Mükemmeliyet Mührü verilen 2 girişimcimiz ile birlikte toplamda 117 girişimcimize Mükemmeliyet Mührü verilmiş oldu. Eş yatırım alan iş planlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) iş birliğinde TÜBİTAK tarafından yürütülen Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı (Global Cleantech Innovation Programme-GCIP) kapsamında temiz teknolojiler alanında faaliyet gösteren, mükemmeliyet mührü almaya hak kazanan ve ek yatırım alma talebinde bulunan iş planları arasından, TÜBİTAK değerlendirmeleri sonucunda seçilen 3 iş planı 600.000 TL GCIP ek yatırımı ile birlikte toplam %5 hisse karşılığında 1.500.000 TL yatırım almaya hak kazanmıştır. Ek yatırım almaya hak kazanan iş planlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
2012-2024 Yılları Arasında 2395 Teknogirişim Firması BiGG Desteği Almaya Hak Kazandı
BiGG Yatırım 2024 yılı 1. Çağrısı ile Mükemmeliyet Mührü almaya hak kazanan girişimcilerle birlikte toplamda 2395 girişim firması Programdan yararlanarak kurulmuş olacak.
Panel ve TÜBİTAK BİGG Fonu değerlendirmeleri sonucunda Mükemmeliyet Mührü almaya hak kazanan 115 girişimci şirketlerini kurarak BiGG Fonu ile sözleşme imzalayacak ve teknoloji odaklı iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacaktır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından sağlanan avantajlardan yararlanmak için girişimcilerin şirket kurma işlemlerini TÜBİTAK'ın bu hususta yapacağı bilgilendirme sonrasında başlatması gerekmektedir.
Destek almaya hak kazananların listesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
2024-1 BİGG Yatırım Çağrısı Eş Yatırım Alan Proje Listesi
2024-1 BİGG Yatırım Çağrısı Mükemmeliyet Mührü Almaya Hak Kazanan Proje Listesi