“BİGG SPOR ÖDÜLLERİ” YARIŞMASININ BAŞVURU SÜRESİ 15 KASIM 2023’E UZATILDI!
Spor ve sporla ilişkili alanlarda yeni bilgi üretilmesi, yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi, teknolojik girişimciliğin desteklenmesi, spor teknolojileri alanında farkındalığın artırılması amacıyla açılan “BİGG SPOR Ödülleri” yarışmasının başvuru süresi 15 Kasım 2023’e uzatılmıştır.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü ile TÜBİTAK ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak gençlik ve spor çağrı programları geliştirmesi kararlaştırılmıştır. Bu protokol kapsamında açılan, Türkiye’de yerleşik tüm firmaların spor teknolojileri alanındaki projeleri ile katılım sağlayabileceği “BİGG SPOR Ödülleri” yarışmasının son başvuru tarihi 15 Kasım 2023 olarak güncellenmiştir.
Yarışmada, değerlendirmeler sonrasında belirlenecek en fazla 5 firmaya toplam 4.500.000 TL para ödülü ve ayrıca BİGG SPOR Ödül Belgesi verilecektir.
“BİGG SPOR Ödülleri” başlıklı yarışmanın başvuruları eteydeb.tubitak.gov.tr adresi üzerinden alınmaktadır.
BİGG SPOR Ödülleri başlıklı yarışmanın konuları ve kapsamının yer aldığı duyuru metnine ulaşmak için tıklayınız.
2023 SMART TEKLİF SAHİPLERİ GÜNÜ, 23 KASIM 2023!
İleri imalat (advanced manufacturing) teknolojilerine odaklanmış Bir Eureka Kümesi olan SMART’ın 7. Çağrısı kapsamında organize edilecek olan Teklif Sahipleri Günü 23 Kasım 2023 tarihinde Donostia-San Sebastian/İspanya’da düzenlenecektir.
SMART Kümesi 7. Çağrısı kapsamında aşağıdaki başlıklara odaklanılacaktır.
- Gelişmiş Üretim Süreçleri (Advanced Manufacturing Processes)
- Akıllı ve Uyarlanabilir Üretim Sistemleri (Intelligent & Adaptive Manufacturing Systems)
- Kişi-Makine İşbirliği (Person-Machine Collaboration)
- Sürdürülebilir Üretim (Sustainable Manufacturing)
- Dijital, Sanal ve Verimli Şirketler (Digital, Virtual & Efficient Companies)
- Müşteri Bazlı İmalat (Customer-Based manufacturing)
Etkinlik ile ilgili paydaşların bir araya getirilmesi ve yeni ürün, süreç veya hizmet geliştirilmesine imkân sağlayacak, araştırma ve inovasyon içeren, Eureka'ya yönelik proje fikirlerini paylaşmaları hedeflenmektedir. Etkinliğe, akademiden ya da sanayi sektöründen küçük ve/veya büyük ölçekli işletme, ulusal fonlayıcı kuruluş ve çeşitli kamu kurumlarından temsilcilerin katılımı beklenmektedir.
Bu yılın yeni bir özelliği olarak, MANUFuture 2023 Konferansı ile aynı anda düzenlenecek olan etkinliğine katılım için TÜBİTAK tarafından seyahat desteği verilecektir. Seyahat desteği, Eureka çağrılarına sunulacak projelerde yer almak isteyen ve proje ortağı arayan potansiyel proje yürütücüsü ve proje ortağı adaylarına yöneliktir.
Kayıt yaptırmak ve etkinlik hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.
TÜBİTAK SEYAHAT DESTEĞİNİN KAPSAMI
Etkinliğe katılım sağlayan ve Ar-Ge ve inovasyon projesi fikri olan firmalara, TÜBİTAK tarafından seyahat desteği (ekonomi sınıfı gidiş-dönüş uçak, tren ve/veya otobüs bileti dahil - en fazla 800 Avro tutarında) verilecektir. Seyahat desteğine başvurmak isteyen firmaların 27 Kasım-13 Aralık 2023 tarihleri arasında https://uidb-destekodul.tubitak.gov.tr/ adresinden başvuru yapması gerekmektedir. Etkinlik için her firmadan yalnızca bir yetkiliye destek verilecektir.
Bu çağrıda seyahat desteği etkinlik sonrasında verilecektir.
Seyahat desteği süreç ve kuralları için lütfen tıklayınız.
İletişim:
TÜBİTAK – BUSINESS FINLAND ORTAK PROJE ÇAĞRISI AÇILDI, 1 KASIM 2023 – 16 ŞUBAT 2024!
TÜBİTAK ile BUSINESS FINLAND arasında 22 Ağustos 2023 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Türkiye ve Finlandiya’dan sanayi kuruluşları tarafından birlikte yürütülecek olan Ar-Ge ve Yenilik projeleri desteklenecektir. Ülkemiz üniversitelerinin, kamu kuruluşlarının ve araştırma merkezlerinin/enstitülerinin, sanayi kuruluşları ile ortak olarak projelerde yer alması mümkündür. Çağrı otomotiv ve tekstil endüstrilerinde üretimin sürdürülebilirliği konusundaki başvurulara açıktır. Çağrı metni ve detaylar için lütfen tıklayınız.
Bahse konu çağrı 1 Kasım 2023 – 16 Şubat 2024 tarihleri arasında başvurulara açık kalacaktır. Türkiye’den ortaklar başvurularını https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresi üzerinden yapabilecektir.
1501 SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI 2023-1 ÇAĞRISININ SONUÇLARI AÇIKLANDI!
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ölçeğindeki kuruluşların Ar-Ge nitelikli yenilik faaliyetleri yapmaya özendirilmesi ve Ar-Ge kapasitelerinin geliştirilmesi ile gereksinim duyulan teknoloji alanlarında yerlileşmenin artmasını hedefleyen 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı 2023-1 Çağrısının sonuçları 01.11.2023 tarihinde açıklandı.
1501 çağrısına 827 kuruluşumuz 877 proje başvurusu yapmıştır. Projelerin değerlendirme süreci tamamlanmıştır. 455 projenin desteklenmesine karar verilmiştir.
Desteklenmesine karar verilen projeler ile ret kararı verilen projelerin listelerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
Projeleri destek kapsamına alınan kuruluşlarımızı tebrik eder, ret kararı verilen kuruluşlarımıza ise başvurularını revize ederek, 1501 2023-2 Çağrısına başvuruda bulunabileceklerini hatırlatmak isteriz.
Projelerin değerlendirme süreçlerinde görev alan Kurul üyelerimize ve hakemlerimize değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Firmalar proje önerileri ile ilgili son durumu eteydeb.tubitak.gov.tr adresi üzerinden proje bilgileri sayfasından erişim sağlayabilirler.
Kabul edilen projeler için destek kapsamı KEP adreslerine, sözleşmeler ıslak imzalı olarak kargo ile kuruluşlara gönderilecektir. Reddedilen projeler için gerekçeli ret kararı ise kuruluşların PRODİS sisteminde kayıtlı KEP adreslerine gönderilecektir.
Toplantı sunumu için tıklayınız
1501 Desteklenmesine Karar Verilen Projeler
1501 Ret Kararı Verilen Projeler
SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER ARAŞTIRMALARINA YÖNELİK “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI ÖZEL ÇAĞRISI” AÇILDI!
Günümüzde giderek artan ve karmaşıklaşan sorunlar ve güçlükler karşısında sosyal ve beşeri bilim araştırmalarının önemi giderek artmaktadır. İklim değişikliğinden doğal afetlere karşı dirençliliğe, birey ve toplum düzeyinde yaşanan güçlüklerin çözümünden politika yapımına girdi sağlanmasına kadar birey ve toplum yaşamını etkileyen her boyutta çoklu bakış açılarının sunulması gerekli olmuş ve bu anlamda sosyal ve beşeri bilimlerin rolü daha da önemli hale gelmiştir. Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda üstesinden gelinen güçlüklerin vermiş olduğu azim ve heyecanı, İkinci Türkiye Yüzyılına daha da coşkuyla taşıyarak tüm güçlüklerin üstesinden gelmeyi başaracağımıza ve her boyutuyla daha güçlü olacağımıza inancımız tamdır.
Bu doğrultuda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla karşıladığımız bu özel yıl vesilesiyle, Cumhuriyetimizin tarihsel, kültürel, siyasal, toplumsal ve ekonomik dinamiklerini anlamayı ve gelecek vizyonuna yeni perspektifler sunmayı amaçlayan araştırma projelerini desteklemek üzere; Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı” 29 Ekim 2023 tarihinde açılmıştır.
Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırlanan bu çağrı ile Türkiye'nin Cumhuriyet dönemindeki 100 yıllık geçmişini anlamaya ve geleceğe yönelik önemli sorunları tespit ederek çözüm önerileri sunmaya odaklanan proje önerilerinin desteklenmesi hedeflenmektedir.
Çağrı kapsamında sunulan proje önerilerinin Türkiye'nin toplumsal gelişimine, geleceğine, sürdürülebilir kalkınmasına, tarihine ve kültürüne odaklanan konuları kapsaması, Cumhuriyetin 100. yılına özel katkı sunmayı amaçlaması ve geçmişi, şimdiki zamanı ve geleceği ele alarak topluma fayda sağlayacak bilgileri ve önerileri ortaya koyması beklenmektedir. Proje önerilerinde konunun, çok disiplinli veya disiplinler arası bir yaklaşımla ele alınması önem arz etmektedir.
Çağrı kapsamında önerilecek projelerin odaklanabileceği konu başlıklarına aşağıda yer verilmiştir:
- Eğitim Sistemi ve Politikaları
- İktisadi Gelişim ve Dönüşüm
- İş Dünyası ve Kurumsal Değişim
- Siyaset ve Dış Politika
- Göç ve Nüfus Politikaları
- Kentleşme Politikaları ve Kentsel Yapı
- Aile ve Toplum
- Medya ve İletişim
- Kültürel Dönüşüm ve Çeşitlilik
- Dil, Tarih ve Kültürel Miras
- Bilim ve Teknolojinin Gelişimi
- Sosyal ve Beşeri Bilimler Perspektifinden Yapay Zeka
Çağrı kapsamında sunulacak proje önerilerinin çevrim içi başvuruları için son tarih 25 Aralık 2023, söz konusu projelerin e-imza sürecinin tamamlanması için son tarih ise 28 Aralık 2023 olarak belirlenmiştir. Belirtilen süreler içerisinde proje başvuru onayının gerçekleştirilmesi ve e-imza sürecinin tamamlanması hususları önem arz etmektedir.
Çağrıya ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.
1501 PROGRAMI 2023-2 ÇAĞRISINDA SÜRE UZATIMI YAPILMIŞTIR!
1501 Sanayi Ar-Ge Destek Programı 2023-2 Çağrısı kapsamında güncel Kuruluş Bazlı Ön Kayıt Başvurusu Son Tarihi ve Çağrı Kapanış Tarihi aşağıda sunulmuştur.
|
1501 Programı |
Kuruluş Bazlı Ön Kayıt Başvurusu Son Tarihi*,** |
20/11/2023 (Saat 23:59) |
Çağrı Kapanış Tarihi*** |
22/11/2023 (Saat 23:59) |
Notlar:
* Başvuru yapabilmek için kuruluş bazlı ön kayıt başvurusunun TÜBİTAK’a ulaştırılması gerekir. Belirtilen tarih, kuruluş bazlı ön kayıt başvurusunun PRODİS üzerinden TÜBİTAK’a gönderilmesi için son tarihtir. Ön kayıt evraklarının çağrı kapanış tarihinden en az bir iş günü öncesinde TÜBİTAK’a ulaşması gerekir. Kuruluş bazlı ön kayıt evraklarındaki eksiklik nedeniyle ön kayıt onayının verilememesi durumunda sorumluluk kuruluşa aittir. Kuruluş bazlı ön kayıt için çağrı açılış tarihinin beklenmesine gerek yoktur. Bu nedenle çağrıya başvuru yapmayı planlayan firmaların zaman kaybetmeden kuruluş bazlı ön kayıt işlemleri gerçekleştirmesi tavsiye edilir. Kuruluş bazlı ön kayıtla ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
** Daha önce kuruluş bazlı ön kayıt onayı alan kuruluşlar tekrar kuruluş bazlı ön kayıt yaptırmayacak ve ön kayıt evrakı göndermeyecektir.
*** Proje önerilerini PRODİS üzerinden göndereceği son tarihtir. Gönderim için kuruluş bazlı ön kayıt onayı gerekir.
ÖNEMLİ HATIRLATMA: Proje önerileri e-imza ile gönderileceğinden, e-imzanın temin edilmesi veya e-imzanın olması durumunda e-imza geçerlilik sürelerinin kontrol edilerek çağrı kapanış tarihine kadar e-imza süresinin bitecek olması durumunda e-imzanın yenilenmesi gerekmektedir.
Güncel çağrı duyurusuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.
BİLİM VE TOPLUM DESTEKLEME PROGRAMLARI “4004-DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI” VE “4005-YENİLİKÇİ EĞİTİM UYGULAMALARI” ÇAĞRILARI YAYINLANDI!
2007 yılından bu yana Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından yürütülen bilim ve toplum destekleme programları ile okul öncesi dönemi çocuklarından lisans öğrencilerine, öğretmenlere, toplumun farklı kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmayı hedefleyen projeler desteklenmektedir.
Toplumda bilim kültürünün ve iletişiminin geliştirilmesini amaçlayan Bilim ve Toplum Destekleme Programları 2023 yılı çağrıları yayınlandı.
2023 yılı çağrı dönemi kapsamında önemli birtakım yenilikler, iyileştirmeler yapıldı. Bu kapsamda gerçekleştirilen yeniliklerden bazıları:
- 4004 Programı kapsamında mevcut çağrı alanlarına ilave olarak “Tematik Çağrı Alanları” eklenmesi
- Destek miktarları ve kapsamında güncellemeler yapılması
- Görev alma kotalarında düzenlemeler yapılması
4004 ve 4005 programlarına yapılacak başvurular http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr adresi üzerinden 13 Aralık 2023 (saat 17.30) tarihine kadar elektronik imza ile alınacaktır.
Başvuru şartları ve ayrıntılı bilgi için aşağıda yer alan program sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.
- 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı
- 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı
Başvuru süreci ve programlar ile ilgili sorularınız için bt4004@tubitak.gov.tr ve bt4005@tubitak.gov.tr e-posta adresleri üzerinden iletişime geçebilirsiniz.