NÖRODEJENERATİF HASTALIK ARAŞTIRMALARI ORTAK PROGRAMI 2025 YILI ÇAĞRISI BAŞVURULARA AÇILDI!
JPND Projesi 2025 Ortak Uluslararası Çağrısı, 07 Ocak 2025 tarihinde başvuruya açılmıştır.
Nörodejeneratif Hastalık Araştırmaları Ortak Programı (EU Joint Programming Neurodegenerative Disease Research - JPND) Avrupa'da nörodejeneratif hastalıklar alanında faaliyet gösteren araştırma programlarını düzenleyen ve yöneten kurumların bir araya gelerek oluşturduğu bir yapıdır. Söz konusu girişim kapsamında nörodejeneratif hastalık araştırmalarını daha verimli hale getirecek ve tedavi kabiliyetini artıracak yöntemler konusunda proje çağrıları açılmaktadır.
Bu çerçevede, JPND 2025 yılı uluslararası ortak araştırma projeleri çağrısında “Nörodegeneratif Hastalıkların Orta ve Geç Evrelerine Odaklanan Sağlık ve Sosyal Bakım Araştırmaları” başlığında araştırma projeleri desteklenecektir (https://neurodegenerationresearch.eu/initiatives/annual-calls-for-proposals/2025-research-call-on-h…).
1. aşama önerilerin Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 4 Mart 2025 (12:00, CET) (https://ptoutline.eu/app/jpnd2025)
1. aşama önerilerinin TÜBİTAK’a sunulması için son tarih: 12 Mart 2025 (23:59, TSİ) (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr)
2. aşama önerilerin Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 24 Haziran 2025 (12:00, CET) (https://ptoutline.eu/app/jpnd2025)
İkinci aşama uluslararası bilimsel değerlendirme sürecinde başarılı bulunan projelerde yer alan araştırmacılarımız için TÜBİTAK son başvuru tarihi duyurulacaktır.
JPND 2025 yılı çağrısı kapsamında proje önerilerinin Alzheimer, demans, Parkinson ve ilgili hastalıklar, Prion Hastalıkları, Motor Nöron Hastalıklar, Huntington Hastalığı, Spinoserebellar ataksi (SCA), Spinal Musküler Atrofi (SMA) nörodejeneratif hastalıklarından bir ya da birkaçını hedeflemesi gerekmektedir. Proje önerilerinin aşağıdaki araştırma alanlarına odaklanması gerekmektedir:
• Bilişsel gerilemeyi ve davranışsal ve psikolojik semptomları belirlemede fiziksel sağlık, biyolojik, çevresel, sosyal ve ekonomik faktörlerin etkileşiminin deşifre edilmesi;
• Nörodejeneratif hastalıkların farklı alt tiplerine (örneğin farklı demans tipleri), hastalık seyirlerine ve tedavi rejimlerine (örneğin ilaç tedavisi ve ilaçsız tedavi) ilişkin özel veya değişen ihtiyaçların araştırılması;
• Hastalığın ilerlemesi boyunca ortaya çıkan bozulma geçiş noktalarının belirlenmesi, etkili müdahaleler ve önleme için önlemlerin oluşturulması;
• Avrupa'daki veya ötesindeki bölgeler ve ülkeler genelinde, sosyo-bilişsel testlerin kullanımına ilişkin yönergelerin geliştirilmesi ve standartlaştırılmış işletim prosedürlerinin uyumlu hale getirilmesi;
• Hasta ve aile bakıcılarının bakış açısından rehabilitasyon ve yeniden yapılandırma önlemlerinin geliştirilmesi, kişi merkezli ve halk sağlığı yaklaşımlarının oluşturulması için etkili destek sağlanması;
• Bakım kalitesini (örneğin, huzurevlerinde) veya huzurevine kabulün önlenmesinin veya geciktirilmesinin etkilerini inceleyerek etkili bakım modelleri oluşturmak;
• Hastalığın ilerlemesinin farklı aşamalarında uygun konutların belirlenmesi, uyarlanmış konut çözümlerinden huzurevlerine ve demans köylerine kadar;
• Hasta tarafından bildirilen sonuç ölçümlerine dayalı, kültürler arası doğrulamaya sahip yeni dijital ölçüm araçlarının ve sosyo-bilişsel dijital belirteçlerin tanımlanması ve uygulanması;
• Bilinen engellerinin belirlenmesi (örneğin hizmetlere erişilebilirliğin iyileştirilmesi, gelişmiş bakım planlamasının geliştirilmesi, sosyal ve bakım hizmetleri arasındaki etkileşimin yanı sıra demanslı kişiler ile yakın çevreleri ve toplum arasındaki etkileşimin (stigmatizasyon) ele alınması)
• Etik konuların dikkate alınması;
• Sağlık ve sosyal bakım müdahalelerinin etkililiği ve etkisi konusunda bölgesel farklılıkların ortaya çıkarılması ve kanıta dayalı uyarlama ve uygulama stratejilerinin geliştirilmesi (örneğin farklı ortamlarda, bölgelerde ve sistemlerde).
Çağrıya sunulacak projelerin aşağıdaki kriterleri sağlaması gerekmektedir:
-
Her bir proje konsorsiyumunun, çağrıya katılan en az üç, en fazla altı farklı ülkeden koordinatör içerecek şekilde oluşturulması gerekmektedir. Proje önerilerine yeterince temsil edilemeyen ülkelerden ortak dahil edilmesi durumunda konsorsiyumu oluşturacak ortak sayısı yediye yükseltilebilir.
-
Uluslararası dengenin sağlanması amacıyla aynı ülkeden ikiden fazla ortak bir konsorsiyumda yer alamaz.
-
Çağrıya katılım sağlamayan ülkelerdeki araştırma grupları ya da çağrıya dahil olan ancak fon başvurusunda bulunmayan ülkelerdeki araştırma grupları, proje konsorsiyumuna kendi fon desteklerini sağlamak koşuluyla dahil olabilirler. Başvuru formunda proje başlangıcından itibaren fonun nasıl temin edileceğinin belirtilmesi gerekmektedir.
-
Proje süresi en fazla 3 yıl olmalıdır.
Önemli Bilgi
Söz konusu çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir.
Türkiye’den ortakların yer alacağı projeler için hem çağrı sekretaryasına hem de TÜBİTAK’a başvuru yapılması zorunludur.
Ulusal proje başvuruları, Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden yalnızca elektronik imza (e-imza) kullanılarak yapılabilmektedir.
Başvuru öncesinde ulusal başvuru kurallarının detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusudur.
Çağrı İrtibat Kişileri
Uluslararası Başvuru Koşulları ve JPND hakkında bilgi için:
Elif GÜNEY TAMER
0312 2981384
Ulusal Başvuru Koşulları hakkında bilgi için:
Öznur TİFTİK
0312 2981519
Çağrı Dokümanı
1832 VE 1833 ÇAĞRILARININ 2025 YILI TAKVİMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME
1832 - Sanayide Yeşil Dönüşüm ve 1833 - SAYEM Yeşil Dönüşüm çağrılarının 2025 yılı planı belli oldu.
Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında yürütülen 1832-Sanayide Yeşil Dönüşüm ve 1833-SAYEM Yeşil Dönüşüm çağrılarının 2025 yılı çağrı planı belli oldu. Bu kapsamda 2025 yılında 3 adet 1832-Sanayide Yeşil Dönüşüm çağrısı ve 2 adet 1833-SAYEM Yeşil Dönüşüm Çağrısı açılması planlanmaktadır.
1832 - Sanayide Yeşil Dönüşüm ve 1833 - SAYEM Yeşil Dönüşüm 2025 yılı çağrılarının aşağıdaki çağrı takvimine uygun olarak yürütülmesi planlanmaktadır.
1832-Sanayide Yeşil Dönüşüm Taslak Çağrı Takvimi:
2025-1 Çağrısı | 2025-2 Çağrısı | 2025-3 Çağrısı | |
Çağrı Açılış Tarihi | 1.04.2025 | 1.08.2025 | 1.12.2025 |
Çağrı Kapanış Tarihi | 30.05.2025 | 30.09.2025 | 30.01.2026 |
1833-SAYEM Yeşil Dönüşüm Taslak Çağrı Takvimi:
2025-1 Çağrısı | 2025-2 Çağrısı | |
Çağrı Açılış Tarihi | 03.03.2025 | 01.08.2025 |
Çağrı Kapanış Tarihi | 30.04.2025 | 30.09.2025 |
Çağrı dokümanları ayrıca duyurulacaktır. Sosyal medya hesaplarımız ve web sayfamızın tarafınızca takibi önem arz etmektedir.
ERA4HEALTH ORTAKLIĞI 2025 YILI “KARDİYOVASKÜLER HASTALIKLAR İLE KOMORBİDİTELER VE/VEYA BUNLARIN TERAPÖTİK TEDAVİLERİ ARASINDAKİ ETKİLEŞİMLERİN ANLAŞILMASI (INTERHEART)” ÇAĞRISI BAŞVURULARA AÇILDI
ERA4Health Ortaklığı, kardiyovasküler hastalıklar ile diğer organlar ve sistemler arasındaki etkileşimleri inceleyen, çok disiplinli ve uluslararası iş birliklerini destekleyen 2025 yılı, 6. Uluslararası Ortak Çağrısını duyurdu. İlk aşama başvurular için son tarihi 07/03/2025 olarak belirlenmiştir.
ERA4Health Ortaklığı tarafından açılan 6. Uluslararası Ortak Çağrı (JTC6), “Kardiyovasküler Hastalıklar ile Komorbiditeler ve/veya Bunların Terapötik Tedavileri Arasındaki Etkileşimlerin Anlaşılması (InterHeart)” başlığı altında duyurulmuştur. Çağrının amacı, kardiyovasküler hastalıklar ile diğer organlar, sistemler veya hastalıklar arasındaki etkileşimleri moleküler ve hücresel düzeyde anlamayı hedefleyen, çok disiplinli ve uluslararası iş birliklerini desteklemektir. Uluslararası araştırma ekiplerinin, bu etkileşimleri daha iyi anlayarak, yeni tedavi yaklaşımları ve çözüm yolları geliştirmeleri beklenmektedir.
Çağrı kapsamındaki araştırmaların şu alanlarda yoğunlaşması beklenmektedir:
-
Kardiyovasküler sistem ile diğer organlar ve sistemler arasındaki etkileşimleri yöneten moleküler ve hücresel mekanizmaları daha iyi anlamak, özellikle bu etkileşimlerden en az birinin patolojik bir durumda olduğu durumları incelemek.
-
Kardiyovasküler hastalıkların diğer organlar ve sistemlerle olan etkileşimlerini daha kapsamlı bir şekilde anlamak amacıyla, temel araştırmalar, klinik uygulamalar ve dijital yenilikleri uluslararası iş birliği ile birleştirerek bütünsel bir yaklaşım geliştirmek.
-
Farklı ülkelerden gelen çok disiplinli bilim insanlarının sınır ötesi iş birliği yaparak, tamamlayıcı uzmanlık alanlarından faydalanarak çeşitli hasta grupları ve veri setleri üzerinde çalışmalar yapmalarını sağlamak.
Çağrıya ilişkin daha detaylı bilgi aşağıda çağrı metninde sunulmaktadır.
Çağrı sekretaryasına iletilecek uluslararası proje başvurularının yanı sıra projelerde Türkiye’den yer alacak araştırmacılar tarafından TÜBİTAK’a ulusal proje başvurusu yapılması da zorunludur. Söz konusu çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir. Başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olduğundan, başvuru öncesinde ulusal başvuru kurallarının detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir.
Çağrı Takvimi:
-
Webinar Bilgi Günü: 14/01/2025, 14:00 CET
-
1. Aşama Başvurusu için Son Tarih: 7/03/2025, 12:00 CET
-
1. Aşama Sonuçlarının Bildirimi: 7/05/2025
-
2. Aşama Başvurusu için Son Tarih: 17/06/2025, 12:00 CEST
-
Sonuçların Bildirimi: Ekim 2025
-
Projelerin Başlaması: Aralık 2025 - Mayıs 2026
Başvuru Şartları:
-
Uluslararası Başvurular ERA4Health Elektronik Başvuru Sisteminden gerçekleştirilmektedir.
-
Ulusal Başvurular TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir.
Çağrı İrtibat Kişisi:
Uluslararası Başvuru Koşulları ve ERA4Health Ortaklığı JTC 6 Çağrısı hakkında bilgi için:
Şükran Alpdemir
İkili Çoklu İlişkiler Müdürlüğü (İÇİM)
e-posta: sukran.alpdemir@tubitak.gov.tr
Tel.: (0312) 298 1781
TÜBİTAK-1071 programı detayları için:
Azmi Serhat Yıldırım
Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu (UPAG)
e-posta: azmiserhat.yildirim@tubitak.gov.tr
Tel.: (0312) 298 1823
Dokümanlar
1709-EUREKA-EUROSTARS 2025/1 ÇAĞRISI AÇILDI!
Yenilikçi KOBİ’ler için Avrupa Ortaklığı/Eurostars-3 Programı’nın 2025 yılı 1. Çağrısı Açıldı!
Eurostars-3 Programı kapsamında 2025 yılının birinci çağrısı açıldı. Çağrı kapsamında, Türkiye’den bir ve Eurostars üye ülkelerinden en az bir ortağın katılımıyla, pazara yönelik, yenilikçi ürün, süreç ve hizmet geliştirilmesi amacı taşıyan uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenecektir.
Eurostars-3, Eureka Sekretaryası ve 37 üye ülke işbirliğiyle, “Yenilikçi KOBİ’ler için Avrupa Ortaklığı (European Partnership on Innovative SMEs)” altında oluşturulan bir programdır. 2021-2027 yılları arasında yürütülecek Eurostars-3 kapsamında, yenilikçi KOBİ'lerin Ar-Ge, yenilik kapasitelerini ve üretkenliklerini artırmalarına destek verilerek, onların küresel değer zincirlerine ve yeni pazarlara erişmelerine yardımcı olmaları amaçlanmaktadır. Çağrıya proje sunmak isteyen Türk ekiplerin, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri en az bir yabancı paydaş ile proje ortağı olarak kendilerinin anlaşmaları gerekmektedir.
Eurostars-3 hakkında daha fazla bilgi, yardımcı dokümanlar ve uluslararası başvuru için lütfen tıklayınız.
Eurostars proje başvuruları ve süreçleri “1709-EUREKA-EUROSTARS 2025/1” kodlu ve “Eurostars-3 Programı Ulusal Çağrı Duyurusu” başlıklı ulusal çağrı kuralları çerçevesinde yürütülecektir.
Ulusal başvuru öncesinde çağrı metninin dikkatle incelenmesi gerekmektedir, başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olabilir.
Çağrıya proje önerisi sunacak ülkemizde yerleşik tüm kurum ve kuruluşların ulusal ön uygunluk değerlendirmesinin yapılabilmesi için uluslararası başvuruya ek ve ulusal çağrı takvimine uygun olarak kuruluş bazlı ön kayıt başvurusu ile ulusal ön proje başvurusunu TÜBİTAK PRODIS üzerinden belirtilen tarihlerde tamamlanmış olması gerekmektedir. Ayrıca, uluslararası değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra kabul alan Türk ekiplerin TÜBİTAK’a ulusal başvuru yapmaları gerekmektedir.
-
Uluslararası çağrı için son başvuru tarihi 13 Mart 2025, 14:00 (Brüksel saati)
-
Kuruluş bazlı ön kayıt için son tarih 24 Mart 2025, 23:59 (Türkiye saati)
-
Ulusal ön proje başvuruları için son tarih 27 Mart 2025, 23:59 (Türkiye saati)
Çağrıya Özel Önemli Hususlar:
1) Bu çağrı kapsamında önceki çağrılara göre proje bütçesinde aşağıdaki artışlar yapılmıştır;
- Ulusal çağrı bütçesi üst limit 4 milyon Avro (önceki 2.5 milyon Avro)
- Tekil proje bütçesi üst limit 600 bin Avro (önceki 500 bin Avro)
- Ortaklı projelerde proje bütçesi üst limit 850 bin Avro (önceki 750 bin Avro)
- Sermaye şirketi dışındaki kurumların bütçesi üst limit 300 bin Avro (önceki 250 bin Avro)
2) Yunanistan, İsrail, İtalya’daki fonlayıcı kuruluşlardan biri (Ministry of Enterprises and Made in Italy (MIMIT)), Güney Kore, İsviçre ve İngiltere bu çağrıya kamu desteği ayırmayı öngörmemektedir. Adı geçen ülkelerle ortaklık kurulmasının önünde bir engel yoktur ancak ilgili kuruluşlar kendi kaynaklarıyla yani “self-funding” olarak katılım sağlayabileceklerdir. Not: İtalya’da MUR fonlama kuruluşu fon sağlamaktadır.
Eurostars-3 Programı Hakkında Sorularınız için:
Berna LEYLUHAN YURTSEVEN
E-posta: eurostars@tubitak.gov.tr
Telefon: 03122989492
Dr. Muzaffer Kaan Karaöz
E-posta: eurostars@tubitak.gov.tr
Telefon: 03122989466
TEYDEB 1709 Programı ve Önkayıt Hakkında Sorularınız için:
1709-EUREKA-EUROSTARS 2025/1 Çağrı Dokümanı
2247-C STAJYER ARAŞTIRMACI BURS PROGRAMI (STAR) 2024 YILI 2. DÖNEM BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!
STAR programı 2024 yılı 2.dönem çağrıları kapsamında 1013 lisans öğrencisi ve 19 öğretmen desteklenmeye hak kazanmıştır.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) 2024 Yılı 2. Dönem STAR Lisans ve STAR Öğretmen çağrıları başvuru sonuçları açıklanmıştır. Başvuru sahipleri, başvuru durumları ile ilgili sonucu, BİDEB Başvuru ve İzleme Sisteminden (ebideb.tubitak.gov.tr) kullanıcı girişi yaparak “Başvurularım” alanından görüntüleyebilirler.
-
2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR)’da STAR Lisans çağrısı kapsamında 1013 lisans öğrencisi ve STAR Öğretmen çağrısı ile 19 öğretmen desteklenmeye hak kazanmıştır.
ÖNEMLİ NOT: STAR Programında burs almaya hak kazanan adayların bursiyerliklerinin kesinleşmesi için istenecek belgelere ilişkin bilgilendirme adayların e-posta adreslerine gönderilecektir.
Programlarımıza gösterdiğiniz ilginin artarak devam etmesinden memnuniyet duyar, eğitim hayatınızda ve bilimsel çalışmalarınızda başarılar dileriz.
EUROGİA2030 KÜMESİ 2025 BAHAR ÇAĞRISI AÇILDI
Eurogia2030, Düşük Karbon Teknolojileri Ar-Ge çözümleri aracılığıyla sürdürülebilir bir çevre, iklim değişikliğinin azaltılması ve sürdürülebilir bir büyüme için katkıda bulunmayı amaçlayan bir EUREKA Kümesidir.
Eurogia2030 2025 Bahar Çağrısı açılış tarihi 5 Ocak 2025'tir. Çağrının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
Çağrı KOBİ'lere, Büyük İşletmelere, Araştırma ve Teknoloji Kuruluşlarına ve Akademi'ye açıktır. Türk katılımcılar 1509 - TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenecektir. 1509 Programı kuralları gereğince Türkiye’den sadece sermaye şirketi statüsündeki firmalar doğrudan proje başvurusunda bulunabilirler. Üniversiteler ve araştırma enstitüleri projelere hizmet sağlayıcı olarak dahil olabilirler.
Eurogia2030, EUREKA Network ülkelerinin üretkenliğini, rekabet gücünü ve çevresel duyarlılığını artırmayı hedeflemektedir. Yenilikçi teknolojiler ve enerji çözümleri aracılığıyla Eurogia2030, sürdürülebilir bir gelecek için Düşük Karbon Enerji alanını iyileştirmek üzerine kurgulanmıştır. Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz.
Çağrı takvimi aşağıda sunulduğu şekildedir.
-
Çağrı açılışı: 05 Ocak 2025
-
Çağrı kapanışı: 24 Nisan 2025
İletişim:1509@tubitak.gov.tr
2566 TÜBİTAK-ÇİN ULUSAL DOĞA BİLİMLERİ VAKFI (NSFC) İLE İKİLİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI 2024 YILI ÇAĞRISI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!
TÜBİTAK ve Çin Ulusal Doğa Bilimleri (NSFC) tarafından açılan 2024 yılı çağrısı kapsamında 8 ortak uluslararası projenin desteklenmesine karar verildi.
2566 TÜBİTAK - Çin Ulusal Doğa Bilimleri (NSFC) ile İkili İşbirliği Programı 2024 yılı çağrısı değerlendirme süreci sonuçlandı. TÜBİTAK ve NSFC tarafından desteklenmesine karar verilen toplam 8 projeye ilişkin bilgiler aşağıda paylaşılmaktadır.
Türkiye’deki Proje Yürütücüsü | Çin’deki Proje Yürütücüsü | Proje Başlığı |
Prof. Dr. Alptekin Küpçü Koç Üniversitesi |
Doç. Dr. Peijia Zheng Sun Yat-Sen Üniversitesi |
Verimli Gizliliği Koruyan Öğrenme |
Prof. Dr. Emrullah Görkem Günbaş Orta Doğu Teknik Üniversitesi Güneş Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ODTÜ-GÜNAM) |
Prof. Dr. Weihua Tang Xiamen Üniversitesi |
Yüksek Performanslı 4 Terminalli Çift Yüzlü Silisyum/Perovskit Tandem Güneş Hücrelerinin Gerçekleştirilmesine Yönelik Taşıma Malzemeleri için Yöntem Optimizasyonu ile Birleştirilmiş Buharlaştırılmış Kendiliğinden Düzenlenen Tek Katmanlar |
Doç. Dr. Hanife Sarı Erkan Yıldız Teknik Üniversitesi |
Prof. Dr. Pinjing He Tongji Üniversitesi |
Karbon Zinciri Uzaması ile Birlikte Atık Biyokütlenin Reformasyonunda Kimyasal ve Mikrobiyal Mekanizmalar |
Prof. Dr. Mustafa Muammer Demir İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü |
Dr. Tianlong Deng Tianjin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi |
Tuzla, Türkiye Jeotermal Sahasında Bulunan Yüksek Ca/Li Oranlarına Sahip Tuzlu Akışkandan Lityum Adsorpsiyonu/Desorpsiyonu için Metal Katkılı Lityum-Titanyum Oksit İyon Elek Sistemlerinin Geliştirilmesi |
Prof. Dr. Nihan Çelebi Ölçüm Yeditepe Üniversitesi |
Dr. Hong Xin Zhejiang Üniversitesi |
Fotoenzim Katalizinin Mekanistik İncelenmesi ve Veri Odaklı Tasarımı |
Prof. Dr. Önder Metin Koç Üniversitesi |
Prof. Dr. Hailong Jiang Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi |
Atık Plastiklerin Yeniden Kullanımı için Metal Organik Çerçeve (MOF) Tabanlı Fotokatalizörlerin Rasyonel Üretimi |
Doç Dr. Özge Yüksel Orhan Hacettepe Üniversitesi |
Prof. Dr. Helei Liu Pekin Teknoloji Enstitüsü |
Yenilikçi, Düşük Enerji Tüketimli CO2 Yakalama ve Katalitik Desorpsiyon Sistemi Tasarımı ve Güçlendirme Mekanizmalarının İncelenmesi |
Prof. Dr. Özgür Gürbüz Ünlüyurt Sabancı Üniversitesi |
Dr. Chong Han Shanghai Jiao Tong Üniversitesi |
Terahertz Bandı Uzay-Hava-Yer Entegre Ağları için Haberleşme ve Ağ Oluşturma |
2504 TÜBİTAK- İTALYA ULUSAL ARAŞTIRMA KURUMU (CNR) İLE İKİLİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI 2024 YILI ÇAĞRISI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!
TÜBİTAK ve İtalya Ulusal Araştırma Kurumu (CNR) tarafından açılan 2024 yılı çağrısı kapsamında 6 ortak uluslararası projenin desteklenmesine karar verildi.
2504 – İtalya Ulusal Araştırma Kurumu (CNR) ile İkili İşbirliği Programı 2024 yılı çağrısı değerlendirme süreci sonuçlandı. TÜBİTAK ve CNR tarafından desteklenmesine karar verilen 6 projeye ilişkin bilgiler aşağıda paylaşılmaktadır.
Türkiye’deki Proje Yürütücüsü | İtalya’daki Proje Yürütücüsü | Proje Başlığı |
Prof. Dr. Sacide Altınkaya İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü |
Dr. Francesco Galiano CNR Kimya Bilimleri ve Malzeme Teknolojileri Enstitüsü |
Membran Distilasyonu ile Su Tuzsuzlaştırması için Florlu Bileşik İçermeyen Sürdürülebilir Membranların Geliştirilmesi |
Prof. Dr. Şerife Esra Erdal Bağrıyanık İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) |
Dr. Silvia Vilasi CNR Biyotıp Bilimleri Enstitüsü |
Cblc Hastalığına Yönelik Tedavi Stratejilerinin Geliştirilmesi: İtalya-Türkiye İşbirliği |
Dr. Öğr. Üyesi Livio Nicola Carenza Koç Üniversitesi |
Dr. Adriano Tiribocchi CNR Enerji ve Ulaştırma için Mühendislik, BİT ve Teknolojileri Enstitüsü |
Model Hücre Dokularında Metastatik Kaskad (Metacell) |
Prof. Dr. Fabienne Anne Chantal Dumoulin İşçi Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi |
Dr. Barbara Ventura CNR Kimya Bilimleri ve Malzeme Teknolojileri Enstitüsü |
Ftalosiyanin Temelli Konuk-Konak Süpramoleküler Kafes Yapılar: Yapay Fotosentez Uygulamaları için Işıkla Indüklenen Enerji/Elektron Transfer Süreçlerinin Değerlendirilmesi ve Ayarlanması |
Prof. Dr. Sinan Mavruk Çukurova Üniversitesi |
Dr. Marco Torri CNR Yer Sistem Bilimleri ve Çevre Teknolojisi Enstitüsü |
Sicilya ve Levantin Yumurtlama Alanları Üzerine Ortak Araştırma: Örnekleme Stratejileri ve Veri Analizi Metodolojileri |
Dr. Öğr. Üyesi Anjum Qureshi Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) |
Doç. Dr. Andrea Notargiacomo CNR Fizik Bilimleri ve Madde Teknolojileri Enstitüsü |
İnvaziv Olmayan Glikoz İzleme için Esnek FET Biyosensörüne Entegre Altıgen Bor Nitrür Nanoyapılarının Geliştirilmesine Yönelik Yeşil ve Sürdürülebilir Yaklaşım |
2540 TÜBİTAK- SLOVAKYA BİLİMLER AKADEMİSİ (SAS) İLE İKİLİ İŞ BİRLİĞİ PROGRAMI 2024 YILI ÇAĞRISI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI
TÜBİTAK ve Slovakya Bilimler Akademisi arasında açılan 2024 yılı çağrısı sonucunda 3 projenin desteklenmesine karar verildi.
2540 TÜBİTAK - Slovakya Bilimler Akademisi (SAS) ile İkili İş Birliği Destek Programı 2024 yılı çağrısı değerlendirme süreci sonuçlandı. TÜBİTAK ve SAS tarafından desteklenmesine karar verilen 3 projeye ilişkin bilgiler aşağıda paylaşılmaktadır.
Türkiye’deki Proje Yürütücüsü | Slovakya’daki Proje Yürütücüsü | Proje Başlığı |
Doç.Dr. Şenol Kaya Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi |
Milan Tapajna SAS, Elektrik Mühendisliği Enstitüsü |
Ga2O3 Dayalı Fotodiyotlar ve Sintilatör Kombinasyonunu Kullanarak İyonize Radyasyon Tespiti İçin Yeni Bir Modül Geliştirme
|
Dr. Morteza Naderi Koç Üniversitesi |
Daniela Antolová SAS, Parazitoloji Enstitüsü |
Küçük Memeliler ve Parazitler: Küresel Değişimler Çağında Ortaya Çıkan Zoonotik ve Kenelerle Bulaşan Patojenler |
Dr. Alper Ertürk Kastamonu Üniversitesi |
Peter Kaňuch SAS, Orman Ekolojisi Enstitüsü |
Bozayı-insan bir arada yaşamına ilişkin farklı senaryolar altında boz ayının ekosistemin biyoçeşitliliği üzerindeki rolü |
EMBO DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA BURS PROGRAMINA BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR
En Yakın Başvuru Toplama Tarihi (cut-off): 14 Şubat 2025
TÜBİTAK tarafından Türkiye’deki yürütücülüğü yapılan Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (European Molecular Biology Organisation – EMBO), yaşam bilimleri alanında çalışan bilim insanlarına yönelik çeşitli burs ve destek programları yürütmektedir. Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Moleküler Biyoloji Konferansı (European Molecular Biology Conference - EMBC) üye, asosiye ve işbirlikçi ülkeleri tarafından finanse edilen bu programlar araştırmacılara dolaşım ve bilimsel ağ oluşturma desteği sağlamaktadır.
Bu desteklerden biri olan Doktora Sonrası Araştırma Bursları (Postdoctoral Fellowships) ile EMBO, EMBC üye ülkelerindeki yaşam bilimleri alanında çalışan doktora sonrası araştırmacılara uluslararası hareketlilik sağlamakta ve farklı ülkelerde araştırma olanağı sunmaktadır.
Kimler Başvurabilir?
Programa aşağıdaki kriterleri sağlayan araştırmacılar başvuru yapabilir.
-
Doktora derecesine sahip olmak veya burs başlangıç dönemine kadar doktora derecesine sahip olacağını taahhüt etmek;
-
Doktora derecesini başvuru tarihinden itibaren en fazla iki yıl önce almış olmak;
-
En az bir tane uluslararası hakemli bir dergide ilk isim olarak araştırma makalesi yayınlamış olmak veya makalesi yayınlanmak üzere kabul edilmiş olmak;
-
Doktora derecesinin alındığı ülkeden farklı bir ülke için başvuru yapmak;
-
Doktora döneminde çalışılmış olunan bir laboratuvara geri dönme amacıyla başvuru yapmamak;
-
Hâlihazırda farklı bir ülkedeki laboratuvarda çalışan ve bulundukları laboratuvar için burs desteğine başvuran araştırmacılar için yurt dışı laboratuvarda başvuru tarihinden itibaren en fazla 6 aydır çalışıyor olmak.
Detaylı bilgi başvuru sayfasından indirilebilen Başvuru Rehberinde yer almaktadır.
Destek Kapsamı
-
Destek süresi en az bir en fazla iki yıldır.
-
EMBO tarafından bursiyere ödenmek üzere ülkelere göre değişen tutarlarda ev sahibi kuruluşa fon aktarılır.
-
Seyahat ve yer değiştirme desteği tek seferlik olmak üzere hibe olarak ödenir.
-
EMBO Fellow ağ oluşturma olanaklarına erişim sağlanır.
-
EMBO doktora sonrası bursiyeri EMBO Laboratuvar Liderliği kursuna ücretsiz olarak katılmaya hak kazanır.
Başvuru ve Değerlendirme
-
Başvurular doğrudan EMBO’ya yapılır.
-
Başvuru için En Yakın Başvuru Toplama Tarihi (cut-off): 14 Şubat 2025 (14:00 CET)
-
Başvurusu gereklilikleri sağlayan ve olumlu bulunan başvuru sahipleri mülâkata çağrılır.
Önemli Not: Katılımı artırmaya yönelik girişimler kapsamında, doktora derecesini Türkiye dışında bir ülkeden almış olan ve Türkiye’de çalışmak üzere doktora sonrası araştırma bursuna başvuran araştırmacılar başvurunun uygunluk kriterlerini sağlaması durumunda doğrudan mülakata çağırılır.
Başvuru sayfasına erişmek için tıklayınız.
İletişim
Sorularınızı fellowships@embo.org veya uidb@tubitak.gov.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.