BİDEB 2224-BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME PROGRAMLARI 2023 YILI 1. DÖNEM ÇAĞRILARI AÇILDI!
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2224-A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı ve 2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı 2023 yılı 1. dönem çağrıları başvuruya açılmıştır. Başvurular, 27 Ocak 2023 saat 17:30’a kadar BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi üzerinden alınacaktır.
2224-A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı hakkında bilgi almak ve çağrı duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.
2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı hakkında bilgi almak ve çağrı duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.
BİDEB 2223-YURT İÇİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ DESTEKLEME PROGRAMLARI 2023 YILI 1. DÖNEM ÇAĞRILARI AÇILDI!
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı, 2223-C Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği Programı ve 2223-D İkili İşbirliği Anlaşmaları Çerçevesinde Etkinlik Düzenleme Desteği Programı 2023 yılı 1. dönem çağrıları başvuruya açılmıştır. Başvurular, 27 Ocak 2023 saat 17:30’a kadar BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi üzerinden alınacaktır.
2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı hakkında bilgi almak ve çağrı duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.
2223-C Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği Programı hakkında bilgi almak ve çağrı duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.
2223-D İkili İşbirliği Anlaşmaları Çerçevesinde Etkinlik Düzenleme Desteği Programı hakkında bilgi almak ve çağrı duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.
BİRLİKTE BAŞARMA MODELİNE DAYALI SANAYİ YENİLİK AĞ MEKANİZMASI (SAYEM) KAPSAMINDA AÇILAN YEŞİL DÖNÜŞÜM ODAKLI ÇAĞRIYA SÜREKLİ BAŞVURU YAPILABİLECEK!
Birlikte çalışma ve birlikte başarma modeline (co-creation) dayalı destek mekanizmamız olan Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması (SAYEM) çağrısına özel sektör, üniversite ve kamu işbirliğiyle oluşturulacak olan Ar-Ge ve Yenilik Platformları başvurabilecektir. Bu platformlar aracılığıyla Ürünleştirme Yol Haritalarının (ÜYH) oluşturulması ve bu Yol Haritaları çerçevesinde yeşil dönüşüme yönelik ürün veya ürün grubu geliştirilmesine yönelik faaliyetler desteklenecektir.
Türkiye ekonomi ve sanayisinin yeşil dönüşümü; kapsayıcı ve sürdürülebilir bir büyümenin tesis edilmesinin yanı sıra, ülkemizin AB başta olmak üzere, üçüncü ülkelere ihracatında rekabetçiliğinin korunması ve güçlendirilmesi için elzem görülmektedir. Bu alanda, atılacak adımlar aynı zamanda ülkemizin küresel değer zincirlerine entegrasyonunun geliştirilmesi ve uluslararası yatırımlardan alacağı payın artırılması bakımından da önem teşkil etmektedir. Yeşil Dönüşüm çağrısıyla Yeşil Mutabakat kapsamında belirlenen hedeflere katkı sağlanması amaçlanmaktadır.
Proje başvuruları TEYDEB Proje Değerlendirme İzleme Sistemi (PRODİS) üzerinden 23 Ocak 2023 tarihi itibariyle alınmaya başlanacaktır. TÜBİTAK tarafından ayrıca bir duyuru yapılana kadar çağrılar sürekli başvuruya açık olacaktır.
Başvuru öncesinde çağrı ile ilgilenenlerin sayem.basvuru@tubitak.gov.tr adresine e-posta atarak TÜBİTAK SAYEM sorumluları ile ön görüşme talep etmesi önerilmektedir. Böylece TÜBİTAK tarafından da platformların oluşması ve gelişmesine katkı sağlanması hedeflenmektedir.
Önemli Hususlar:
- Mevcut çağrıda, açılan ilk SAYEM çağrısından farklı olarak başvuru ve değerlendirme süreci tek fazda (tek aşamada) yürütülecektir.
- 1704 SAYEM Yeşil Dönüşüm Çağrıları kapsamında yapılacak başvurunun Yeşil Mutabakata Uyum Kapsamındaki Öncelikli Ar-Ge ve Yenilik Konuları kapsamında olması gerekmektedir.
- Çağrıda belirtilen işbirliği yapısının sağlanması gerekmektedir. Yürütücü Kuruluş nitelikleri ve platform olmak için yeter şart olan kurum/kuruluş sayısı ve nitelikleri incelenmelidir.
- Sermaye şirketlerinin başvuru yapabilmesi için kuruluş bazlı ön kayıt yaptırması gerekmektedir. Kuruluş bazlı ön kaydın yaptırılmaması veya kuruluş bazlı ön kayıt evraklarındaki eksiklik nedeniyle ön kayıt onayının verilememesi durumunda sorumluluk kuruluşa aittir. Kuruluş bazlı ön kayıt için çağrı açılış tarihinin beklenmesine gerek yoktur. Kuruluş bazlı ön kayıtla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.
- Daha önce kuruluş bazlı ön kayıt onayı alan kuruluşlar tekrar kuruluş bazlı ön kayıt yaptırmayacak ve ön kayıt evrakı göndermeyecektir.
- Kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerin ön kayıt işlemleri hakkında detaylı bilgiler için tıklayınız
- Proje önerileri e-imza ile gönderileceğinden, e-imzanın temin edilmesi veya e-imzanın olması durumunda e-imza geçerlilik sürelerinin kontrol edilerek çağrı kapanış tarihine kadar e-imza süresinin bitecek olması durumunda e-imzanın yenilenmesi gerekmektedir.
Çağrı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
4006-TÜBİTAK BİLİM FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI 10. DÖNEM 4006-A VE 4006-B ÇAĞRILARI YAYINLANDI!
Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde ülkemizin emin adımlarla ilerlediği bilim ve teknoloji yolculuğunda geleceğimizin teminatı gençlerimizin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programının 10. Dönem çağrısı, yapılan önemli yeniliklerle ilk kez 4006-A ve 4006-B olarak iki ayrı çağrı şeklinde yayınlandı.
Program ile 5-12. sınıf öğrencilerinin ülkemizin öncelikleri ve bilim ve teknolojideki yönelimler doğrultusunda belirlenen tematik konularda hazırladıkları projeler desteklenmektedir. 2013 yılından itibaren devam eden 4006 Bilim Fuarları çerçevesinde bugüne kadar 81 ilimizden milyonlarca öğrencimiz bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde etmiştir.
10. Bilim Fuarları çağrı dönemi kapsamında önemli birtakım yenilikler yapılmıştır. Yapılan yenilikler ile disiplinler arası çalışma konusunda farkındalık oluşturulması ve öğrencilerin tematik konularda yapacakları çalışmaları temel alanlarla ilişkilendirme konusunda teşvik edilmesi hedeflenmektedir.
Gerçekleştirilen yeniliklerden bazıları:
- Programa 4006-A ve 4006-B olmak üzere iki çağrı şeklinde çıkılması
- 10. Bilim Fuarları çağrı metinlerine bilim, teknoloji ve yenilik ekosisteminde yer alan öncelikli alanlar doğrultusunda 23 yeni tematik konu ve yapılan projelerin temel alanlarla ilişkilendirilmesini teşvik etmek adına 12 ana alan eklenmesi
- Aynı ilde yer alan iki kurum/kuruluşun Programa birlikte başvuru yapmalarına imkân sağlanması ve bu şekilde yapılan başvurulara değerlendirme aşamasında +1 puan verilmesi
Programa başvurular;
- http://bilimiz.tubitak.gov.tr adresinden ARBİS bilgileri ile yapılacaktır.
- 16 Ocak-27 Şubat 2023 (Saat 17:30) tarihleri arasında alınacaktır.
Başvuru süreci ve programla ilgili sorularınız için bt4006@tubitak.gov.tr e-posta adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
ICGEB TOPLANTI VE ETKİNLİK DESTEĞİ ÇAĞRISI YAYINLANDI!
Ülkemizin üyesi olduğu Uluslararası Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi (International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology - ICGEB), yaşam bilimleri alanında üye ülkelerin bilim insanlarınca 2024 yılında düzenlenecek bilimsel toplantı ve etkinliklere aşağıdaki kapsamda destek verecektir:
- ICGEB Toplantıları: ICGEB Merkezleri’nde düzenlenecek toplantılar (Trieste/İtalya, Yeni Delhi/Hindistan ya da Cape Town/Güney Afrika’da);
- ICGEB Teorik ve Pratik Etkinlikler: ICGEB görev alanına giren konularda düzenlenecek etkinlikler;
- Bilim için Tohumlar (Seeds for Science): Gelecekteki araştırma işbirlikleri için bilimsel ağ oluşturmayı amaçlayan küçük toplantılar;
- Diğer Toplantılar: ICGEB’in görev alanına giren bir konuyla ilgili düzenlenen bilimsel toplantılar.
Söz konusu çağrıya yönelik başvurular doğrudan ICGEB’e yapılacaktır. Son başvuru tarihi 28 Şubat 2023’tür.
Çağrıya ve başvurulara ilişkin ayrıntılı bilgilere https://www.icgeb.org/activities/meeting-and-courses/call-for-proposal-meeting-and-courses/ adresinden ulaşılabilmektedir.
TEYDEB 1501 VE 1507 PROGRAMLARININ 2023 YILI 1. ÇAĞRILARI AÇILIDI!
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ölçeğindeki kuruluşların proje esaslı araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen, 1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı ve 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki çağrı açılmaktadır.
TEYDEB 1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı ve 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı 2023 yılı 1. dönem başvuruları 02/01/2023 tarihi itibariyle https://eteydeb.tubitak.gov.tr üzerinden alınmaya başlanacaktır.
Çağrı takvimleri aşağıda yer almaktadır.
1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
Çağrı Açılış Tarihi: 02/01/2023
Kuruluş Bazlı Ön Kayıt Son Tarihi (1, 2): 20/02/2023 (Saat 23:59)
Çağrı Kapanış Tarihi (3): 23/02/2023 (Saat 23:59)
1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı Çağrı Takvimi
Çağrı Açılış Tarihi 02/01/2023
Kuruluş Bazlı Ön Kayıt Başvurusu Son Tarihi (1,2) 13/03/2023 (Saat 23.59 )
Çağrı Kapanış Tarihi (3) 15/03/2023 (Saat 23:59)
Çağrı Takvimine İlişkin Notlar
1. Başvuru yapabilmek için kuruluş bazlı ön kayıt başvurusunun TÜBİTAK’a ulaştırılması gerekir. Belirtilen tarih, kuruluş bazlı ön kayıt başvurusunun PRODİS üzerinden TÜBİTAK’a gönderilmesi için son tarihtir. Ön kayıt evraklarının çağrı kapanış tarihinden en az bir iş günü öncesinde TÜBİTAK’a ulaşması gerekir. Kuruluş bazlı ön kayıt evraklarındaki eksiklik nedeniyle ön kayıt onayının verilememesi durumunda sorumluluk kuruluşa aittir. Kuruluş bazlı ön kayıt için çağrı açılış tarihinin beklenmesine gerek yoktur. Bu nedenle çağrıya başvuru yapmayı planlayan firmaların zaman kaybetmeden kuruluş bazlı ön kayıt işlemleri gerçekleştirmesi tavsiye edilir. Kuruluş bazlı ön kayıtla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.
2. Daha önce kuruluş bazlı ön kayıt onayı alan kuruluşlar tekrar kuruluş bazlı ön kayıt yaptırmayacak ve ön kayıt evrakı göndermeyecektir.
3. Proje önerilerinin PRODİS üzerinden gönderilebileceği son tarihtir. Gönderim için kuruluş bazlı ön kayıt onayı alınmış olması zorunludur.
ÖNEMLİ HATIRLATMA: Proje önerileri e-imza ile gönderileceğinden, e-imzanın temin edilmesi veya e-imzanın olması durumunda e-imza geçerlilik sürelerinin kontrol edilerek çağrı kapanış tarihine kadar e-imza süresinin bitecek olması durumunda e-imzanın yenilenmesi gerekmektedir.
1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı 2023 yılı 1. Çağrı dokümanına ulaşmak için tıklayınız.
1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı 2023 yılı 1. Çağrı dokümanına ulaşmak için tıklayınız.
1501 Başvuru Formu ve Kılavuzu için tıklayınız.
1507 Başvuru Formu ve Kılavuzu için tıklayınız.
EMBO KURS VE ÇALIŞTAY DÜZENLEME DESTEĞİNE BAŞVURULAR İÇİN SON TARİH 1 MART 2023!
Ülkemiz, yaşam bilimleri alanında dünyada öncü kuruluşlardan biri olan Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu’na (European Molecular Biology Organization - EMBO) finansal destek sağlayan Avrupa Moleküler Biyoloji Konferansı’nın (European Molecular Biology Conference – EMBC) 1993 yılından beri üyesidir.
EMBO’nun EMBC üye ülkelerinden bilim insanlarına, doktora öğrencileri ve doktora sonrası araştırmacılara sağladığı çeşitli burs programları ve desteklerin arasında bulunan kurs ve çalıştay düzenleme desteğine 1 Mart 2023 tarihine kadar başvurulabilmektedir.
Önemli Bilgiler:
Organize edilecek pratik/teorik kurs veya çalıştay, yaşam bilimleri alanında ve EMBO’nun konu başlıklarına uygun olmalıdır.
Çalıştaylar EMBC üye veya işbirlikçi ülkelerinden herhangi birinde gerçekleştirilmelidir.
Başvuru hakkında detaylı bilgi için https://www.embo.org/funding/funding-for-conferences-and-training/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Başvurular doğrudan EMBO’ya https://applications.embo.org/register.php?reg=L06Q adresi üzerinden gerçekleştirilmektedir.
Not:
EMBO destek ve programları ile ilgili sorularınızı courses_workshops@embo.org veya EMBO ulusal irtibat noktaları Dr. Güliz Sütçü (guliz.sutcu@tubitak.gov.tr) ve Şule Sarper’e (sule.sarper@tubitak.gov.tr) iletebilirsiniz.
2516 - KORE BİLİM, BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ BAKANLIĞI VE KORE ULUSAL ARAŞTIRMA VAKFI İLE İKİLİ İŞ BİRLİĞİ PROGRAMI 2023 YILI ÇAĞRISI BAŞVURUYA AÇILDI!
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) arasındaki mevcut işbirliği protokolü çerçevesinde ve Kore Bilim, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı (MIST) işbirliğinde ortak araştırma projeleri desteklenecektir.
Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye'deki araştırmacıların, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Kore’deki araştırmacılar ile "proje ortağı" olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.
Çağrı kapsamında aşağıdaki alanlarda başvuru gerçekleştirilebilecektir:
- Yapay Zeka
- Biyoteknoloji
- Hidrojen Bazlı Enerji
Çağrı metni için lütfen tıklayınız.
Başvurular için Proje Başvuru Sistemi’ne buradan ulaşabilirsiniz.
Son Başvuru Tarihi: 17 Mart 2023, 17:30
E-imza Son tarihi: 24 Mart 2023, 17:30