
TÜRKİYE-BİRLEŞİK KRALLIK ORTAKLIĞINDA “RESEARCH ENVİRONMENTS (RE)” PROGRAMI BAŞVURULARI AÇILDI, 6 EKİM 2023!
Türkiye ile Birleşik Krallık arasında bilimsel işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak British Council tarafından yürütülen Araştırma Çevre Bağlantıları (Research Environments) Programı altında TÜBİTAK ve British Council iş birliğinde yürütülecek olan kapasite geliştirme programı çağrısı açıldı.
RE Programı, Türkiye’deki üniversite ve araştırma kurumlarındaki araştırmacıların Birleşik Krallık’taki ortaklarıyla beraber çalışarak önerdikleri kapasite geliştirme aktivitelerine finansal destek sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. RE Programı ile uluslararası işbirlikleri, eğitim programları, bilgi ve iyi uygulama örneği değişimleri ve kapasite artırımı sağlayacak proje önerileri desteklenecektir.
Hibe miktarı: Proje başına en fazla £50.000
Çağrı toplam bütçesi: £100.000
Hibe süresi: 12 aya kadar
Söz konusu çağrı öncelikli alanları aşağıda verilmektedir:
• Biotechnological Pharmaceuticals
• Artificial Intelligence
Son başvuru tarihi 06 Ekim 2023 olan söz konusu fon kapsamında başvurulara ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.
Başvurular Birleşik Krallık’taki yürütücüler tarafından Türkiye’deki yürütücü ile ortaklık halinde doğrudan British Council web sayfasından yer alan ResearchEnvironments@britishcouncil.org e-mail adresine yollanacaktır, TÜBİTAK başvuru sistemi üzerinden bir başvuru yapılmayacaktır.
Çağrı ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz:
www.britishcouncil.org/education/he-science/opportunities/research-environments
Çağrıyla ilgili sorularınız için: alimurat.guclu@britishcouncil.org.tr ya da eylem.bali@tubitak.gov.tr ile temasa geçebilirsiniz.
DEPREM BÖLGESİNDEKİ PROJELERİN RAPOR GÖNDERİM TARİHLERİ ERTELENDİ, 1 KASIM 2023!
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sebebiyle 23.02.2023 tarihinde Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığımız tarafından yapılan duyuru ile Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa İllerindeki kurum/kuruluşlar tarafından yürütülen ve Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenmekte olan projelerde 1 Şubat 2023 – 2 Ekim 2023 tarihleri arasında gönderilmesi gereken raporlar için son tarih 1 Kasım 2023 saat 23:59 olarak güncellenmişti.
Söz konusu illerdeki kurum/kuruluşların dönemsel rapor hazırlama süreçlerinde yaşanılan zorluklara ilişkin mücbir sebep koşullarının devam ettiği dikkate alınarak, 1 Şubat 2023 - 6 Mayıs 2024 tarihleri arasında gönderilmesi gereken raporlar için son tarih 06 Mayıs 2024 saat 23:59 olarak yeniden güncellenmiştir.
Firmalarımızın ilgili dönemlere ilişkin raporları geç göndermeleri durumunda gerçekleştirdikleri dönemsel harcamaları için geç ödeme alacaklarının farkında olarak, gerçekten ihtiyaç duyulması halinde bu sürenin kullanılması hususunu önemle hatırlatmak isteriz.
DÜNYA BANKASI TÜRKİYE YEŞİL SANAYİ PROJESİ KAPSAMINDA TÜBİTAK ÇAĞRILARI AÇILIYOR!
Koordinatörlüğünü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında özel sektörün yeşil dönüşüme yönelik ürün veya süreç geliştirme faaliyetleri TÜBİTAK-TEYDEB tarafından desteklenecektir. Bu amaçla 1801 kodlu Sanayi Ar-Ge Projeleri İçin Geri Ödemeli ve Hibe Destek Programı hayata geçirilmiştir. 1801 programı ile TÜBİTAK hibe desteğe ilave olarak, geri ödemeli destek mekanizması da uygulanmaya başlanacaktır. 6 yıl sürecek olan Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında TÜBİTAK tarafından farklı türde çağrılar açılacaktır.
Yakın zamanda başvuru alınması planlanan 2 çağrıya ilişkin bilgiler aşağıda sunulmaktadır:
1832 - Sanayide Yeşil Dönüşüm Çağrısı: Bu çağrı kapsamında firmaların yeşil dönüşüm faaliyetlerine yönelik daha önce yapılan Ar-Ge çalışmaları ile elde edilmiş olan prototiplerin ticarileşme öncesi faaliyetleri desteklenecektir. Söz konusu çalışmalar daha önce TÜBİTAK-TEYDEB tarafından desteklenmiş Ar-Ge projelerinin devamı niteliğinde olabilecektir. KOSGEB ya da diğer ulusal ya da uluslararası fonlar ve firmaların öz kaynakları ile yürütmüş olduğu, henüz ticarileşmemiş Ar-Ge çalışmaları da çağrı kapsamındadır. Çağrıya KOBİ ve büyük ölçekli kuruluşların başvuruları mümkün olup, ortaklı başvuru da yapılabilecektir. THS 5-9 aralığını kapsayan prototip geliştirme ya da iyileştirme, validasyon ve sertifikasyon testleri, yerinde uygulama, ölçeklendirme, demonstrasyon ve saha denemeleri çalışmaları çağrı kapsamındadır. Destek süresi en fazla 24 ay, proje bütçesi üst limiti mikro/küçük ölçekli firmalar için 7.500.000 TL, orta ölçekli firmalar için 12.000 000 TL, büyük ölçekli firmalar için 22.500.000 TL’dir. Çağrı kapsamında sermaye şirketlerine en fazla %50’si geri ödenmek üzere faizsiz geri ödemeli destek sağlanacaktır. Geri ödenecek desteğin bir kısmı hibe desteğine dönüştürülebilecektir. Kullanılacak desteğin geri ödemesi proje bittikten 1 yıl sonra başlayacaktır.
1833 - SAYEM Yeşil Dönüşüm Çağrısı: Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında SAYEM konsorsiyum başvurularının alınacağı SAYEM Yeşil Dönüşüm çağrısında destek süresi en fazla 36 ay, konsorsiyum bütçesi en fazla 300.000.000 TL olarak uygulanacaktır. Konsorsiyumların merkezde yönetim tecrübesine sahip Büyük veya Orta Ölçekli bir yürütücü kuruluş ile en az bir Ar-Ge/Tasarım Merkezi, bir KOBİ ve bir kurumdan (üniversiteler, araştırma merkez ve enstitüleri, araştırma altyapıları) oluşması gerekmektedir. Geliştirilmesi hedeflenen ürün ya da ürün grubuna katkı sağlayacak çeşitli kurum ve kuruluşların da konsorsiyumda yer almasıyla, birlikte geliştirme odaklı geniş platform yapıları oluşturulması beklenmektedir. Çağrı kapsamında kurumlara %100 hibe destek sağlanacaktır. Sermaye şirketlerine ise en fazla %50’si geri ödenmek üzere faizsiz geri ödemeli destek sağlanacaktır. Geri ödenecek desteğin bir kısmı hibe desteğine dönüştürülebilecektir. Kullanılacak desteğin geri ödemesi proje bittikten 1 yıl sonra başlayacaktır.
Söz konusu çağrıların başvuru tarihi TÜBİTAK web sitesi üzerinden ayrıca duyurulacaktır.
Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi ile ilgili bilgi için tıklayınız.
Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi ile ilgili haber için tıklayınız.
Çağrılar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıda verilen adreslere e-posta gönderebilirsiniz.
1832 - Sanayide Yeşil Dönüşüm Çağrısı için: yesilsanayi.basvuru@tubitak.gov.tr
1833 - SAYEM Yeşil Dönüşüm Çağrısı için: sayem.basvuru@tubitak.gov.tr
TÜBİTAK – ASF ORTAK PROJE ÇAĞRISI AÇILDI, 24 AĞUSTOS 2023 - 17 KASIM 2023!
TÜBİTAK ile Azerbaycan Bilim Vakfı (Azerbaijan Science Foundation - ASF) arasında 05 Haziran 2023 tarihinde imzalanan İşbirliği Protokolü doğrultusunda, Türk ve Azerbaycanlı sanayi kuruluşları arasında gerçekleştirilecek olan ortak araştırma, geliştirme ve yenilik projeleri desteklenecektir. İlgili çağrı, bilimsel ve teknolojik alanların tamamına açık bulunmaktadır.
Üniversitelerin ve Araştırma Merkezlerinin/Enstitülerinin, sanayi kuruluşlarının ortağı olarak projelere katılması mümkündür.
Bahse konu çağrı 24 Ağustos 2023 – 17 Kasım 2023 tarihlerini kapsamaktadır. Türk ortaklar başvurularını https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresi vasıtasıyla yapacaktır.
Çağrı Metni için lütfen tıklayınız.
PROF. DR. AZİZ SANCAR YURT DIŞI DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA BURS PROGRAMI 2023 YILI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!
Nobel ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz SANCAR adına, Aziz Sancar Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı 2022 yılında başlatılmıştır. Program kapsamında araştırmacılar Prof. Dr. Aziz SANCAR tarafından bizzat seçilerek laboratuvarında doktora sonrası araştırmalarını gerçekleştirme fırsatı bulmaktadır.
Programın 2022 yılı başvurusu kapsamında 1 kadın araştırmacı, 2023 yılı başvurusu kapsamında ise 2 erkek araştırmacı Prof. Dr. Aziz SANCAR’ın laboratuvarında doktora sonrası araştırmalarını gerçekleştirmek üzere destek almaya hak kazanmıştır.
Başvuru sahipleri, başvuru durumları ile ilgili sonucu, BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi’nden (ebideb.tubitak.gov.tr) kullanıcı girişi yaparak “Başvurularım” alanından görebilirler.
Detaylar için web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.