1507 KOBİ AR-GE BAŞLANGIÇ DESTEK PROGRAMI 2024 YILI 1. DÖNEM ÇAĞRI SONUÇLARI AÇIKLANDI
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı 2024 yılı 1. Dönem çağrı sonuçları açıklanarak 230 projenin desteklenmesine karar verildi.
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ölçeğindeki kuruluşların Ar-Ge nitelikli yenilik faaliyetleri yapmaya özendirilmesi ve Ar-Ge kapasitelerinin geliştirilmesi ile gereksinim duyulan teknoloji alanlarında yerlileşmenin artmasını hedefleyen 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Programı 2024-1 Çağrısı’na başvurular 02/01/2024–08/03/2024 tarihleri arasında alınmıştır. Ayrıca, 1507 2023-2 Çağrısı’nda reddedilen projeler revize edilerek 25.03.2024 tarihine kadar 1507 2024-1 çağrısına başvurulmuştur.
1507 çağrısına başvuru yapan 492 projeden 481 proje önerisinin değerlendirme süreci tamamlanmıştır. 230 projenin desteklenmesine karar verilmiştir. 2022-2 çağrısı ile uygulanmaya başlanan geliştirilebilir proje yaklaşımı kapsamında 2024-1 çağrısında 11 projenin değerlendirme süreçleri devam etmektedir. Ayrıca 2024-1 çağrısında, depremden en çok etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya illerinden sunulan projeler için Kurul değerlendirmesi sonrasında Bütçe Eşik Değer uygulaması yapılmadan minimum eşik değeri geçen projeler kabul edilmiştir. Çağrıdaki desteklenmesine karar verilen projeler, ret kararı verilen projeler ve değerlendirme süreci devam eden proje listesine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
Projeleri destek kapsamına alınan kuruluşlarımızı tebrik eder, ret kararı verilen kuruluşlarımıza ise başvurularını revize ederek, 1507 2024-2 çağrısına başvuruda bulunabileceklerini hatırlatmak isteriz.
Projelerin değerlendirme süreçlerinde görev alan Kurul üyelerimize ve hakemlerimize değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Firmalar proje önerileri ile ilgili son durumu eteydeb.tubitak.gov.tr adresi üzerinde proje bilgileri sayfasından erişim sağlayabilirler.
Kabul edilen projeler için destek kapsamı, sözleşme ve ekleri ile reddedilen projeler için gerekçeli ret kararı kuruluşların KEP adreslerine gönderilecektir. Kuruluşlara basılı olarak proje sözleşmesi gönderilmeyecek olup, kuruluşlar destek karar yazısı ekindeki proje sözleşmesinden 1 adet çıktı alarak imzalayıp posta/kargo ile TÜBİTAK’a gönderecektir.
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı 2024 yılı 1. Dönem Çağrı Sonuçları
Belge
1507 Desteklenmesine Karar Verilen Projeler
1507 Ret Kararı Verilen Projeler
1507 Değerlendirme Süreci Devam Eden Projeler
1719 EUREKA NETWORK - HAFİFLETME TEKNOLOJİLERİ ÇAĞRISI AÇILDI
Eureka'nın önemli destek araçlarından biri olan Eureka Network Projeleri kapsamında "Hafifletme Teknolojileri" (Ligthweighting) konulu çağrı ülkemiz dahil 14 ülkenin katılımı ile 29 Mayıs 2024 itibari ile açılmıştır. Eureka'nın amaçlarına paralel olarak ticarileşme potansiyeli yüksek ve pazara yönelik ürün, süreç ve hizmetlerin geliştirildiği projeler bu çağrı kapsamında desteklenecektir.
Hafifletme teknolojisi, işlevselliğin aynı kalması ya da artması durumunda ağırlığı azaltmak, malzemeler açısından tasarruf etmek ve geri dönüşümü artırmak için kilit ve etkinleştirici bir teknolojidir. Akıllı hafifletme tasarımı, biyokaynaklı hammaddeler, yeniden kullanım ve imalat, geri dönüştürülmüş malzeme akışları kritik parametrelerdir. Hafifletme yeniliğinin başarısını sürdürmek için hesaplama modelleri, üretim süreçleri ve benzeri konularda dijital çözümler anahtar araçlardır. Hafifletme teknolojisi, çevre dostu çözümler sunarken aynı zamanda tüm endüstrilerde ticari değer katmaktadır.
1719-Eureka Hafifletme Teknolojileri kodlu çağrıya ülkemizden sermaye şirketi statüsündeki firmalar, yükseköğretim kurumları, kamu araştırma merkez ve enstitüleri, eğitim ve araştırma hastaneleri ve 6550 sayılı kanun kapsamındaki araştırma altyapıları başvuruda bulunabilir. İlgili kurumların başvuruları en az bir sermaye şirketi ortaklığında kabul edilir. Çağrı kapsamında sunulan projelerde sermaye şirketi Yürütücü Kuruluş (Muhatap Kuruluş) olmalıdır.
Eureka Network Programı Hafifletme Ulusal Çağrı bütçesi 2.500.000 Avrodur. İlgili çağrıya başvuru yapacak projeler için (Türk proje ortakların) proje bütçesi 500.000 Avroyu geçemez. Sermaye şirketi dışındaki kurumların bütçesi toplam proje bütçesinin en fazla %50’si kadar olabilir.
Proje süresi en fazla 36 ay olabilir.
Çağrı Takvimi
Uluslararası Çağrı Açılış Tarihi: 29 Mayıs 2024
Uluslararası Çağrı Kapanış Tarihi: 25 Eylül 2024 (GMT:14.00)
Ulusal Çağrı Açılış Tarihi: 25 Eylül 2024
Kuruluş Bazlı Ön Kayıt için Son Tarih: 13 Kasım 2024 Saat: 23.59
Ulusal Proje Başvuruları Son Tarih: 14 Kasım 2024 Saat: 23.59
Ulusal başvurular çağrı duyurularında bulunan çağrı takvimlerine göre https://eteydeb.tubitak.gov.tr internet adresinden çevrimiçi (online) gönderilecektir.
Eureka Network- Hafifletme Teknolojileri proje başvuruları 1719-Eureka Hafifletme Teknolojileri kodlu ve Eureka Network 2024 Hafifletme Teknolojileri Çağrı Duyurusu başlıklı ulusal çağrı kuralları çerçevesinde yürütülecektir. Ulusal başvuru öncesinde çağrı metninin dikkatle incelenmesi gerekmektedir, başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olabilir.
Çağrı Başvuru Süreci
Başvurular uluslararası ve ulusal olmak üzere iki aşamalı olarak yürütülecektir.
-
Aşama/Uluslararası Başvuru: Tüm ortaklar, çağrı web sayfasında bulunan Eureka proje başvuru formunu çevrim içi olarak doldurmalıdır (https://eureka.smartsimple.ie/s_Login.jsp). Her başvuru, bu başvuruda yer alan ülkelerin ulusal Eureka ofisleri tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulacaktır.
-
Aşama/Ulusal Başvuru: Türkiye’den katılımcıların uluslararası başvuru formuyla birlikte TÜBİTAK 1719-Eureka Hafifletme Teknolojileri ulusal çağrısına 14 Kasım 2024 tarihine kadar ulusal başvurularını yapmaları gerekmektedir (https://eteydeb.tubitak.gov.tr/prodis.htm).
Türkiye’de yerleşik kurum/kuruluşların uluslararası başvurusu tamamlanmasının ardından hızlı bir şekilde Eureka Network Projesi 2024 Hafifletme Teknolojileri Ulusal çağrısına (1719- EUREKA HAFİFLETME TEKNOLOJİLERİ) başvuruda bulunabilirler. Çağrı duyurusunda yer alan takvimde belirtilen ulusal başvurular için son tarihe dikkat edilmesi gerekmektedir.
İletişim
Uluslararası Başvuru Süreci için:
E-posta: eureka@tubitak.gov.tr
Ulusal Başvuru Süreci için:
E-posta: 1509@tubitak.gov.tr
Çağrı Dokümanları
Eureka Network- Hafifletme Teknolojileri uluslararası çağrı metnine https://eurekanetwork.org/opencalls/network-projects-lightweighting-2024/ bağlantısında ulaşabilirsiniz
Eureka Network Projesi 2024 Hafifletme Teknolojileri Ulusal Çağrı Duyurusu
1707 SİPARİŞE DAYALI AR-GE DESTEK PROGRAMI 2024 YILI 1. DÖNEM ÇAĞRI SONUÇLARI AÇIKLANDI
1707 2024-1 çağrılarına başvuru yapan 27 proje önerisinin değerlendirme süreci tamamlanmıştır. 18 projenin desteklenmesine karar verilmiş, 1 projenin değerlendirme süreçleri ise devam etmektedir. Çağrılar kapsamında kabul oranları aşağıda sunulmaktadır:
-
1707 Sipariş Ar-Ge 2024-1 kabul oranı: %70 (20 başvuru 14 kabul)
-
1707 BİGG Ortaklı Sipariş Ar-Ge 20214-1 kabul oranı %80 (5 başvuru 4 kabul)
* Kritik tespitle reddedilen ve değerlendirme süreci devam eden projeler kabul oranına dahil edilmemiştir.
Desteklenmesine karar verilen projeler ve ret kararı verilen projeler listesine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
Projeleri desteklenen kuruluşlarımızı tebrik eder, ret kararı verilen kuruluşlarımıza ise başvurularını revize ederek, açılacak olan 1707 Sipariş Ar-Ge 2024 yılı 3.dönem çağrılarına başvuruda bulunabileceklerini hatırlatmak isteriz.
1707 Programı 2024-3 Çağrıları Açılış Kapanış Tarihi: 01 Ekim 2024-30 Kasım 2024
Projelerin değerlendirme süreçlerinde görev alan Kurul üyelerimize ve hakemlerimize değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Firmalar proje önerileri ile ilgili son duruma eteydeb.tubitak.gov.tr adresi üzerinden, proje bilgileri sayfasından erişebilirler.
Kabul edilen projeler için destek karar yazıları KEP adreslerine, ayrıca sözleşmeler ile birlikte kargo ile kuruluşunuza, reddedilen projeler için gerekçeli ret kararı kuruluşların KEP adresine gönderilecektir.
Desteklenmesine Karar Verilen Projeler
JAPONYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN 16. HOPE TOPLANTISI’NA KATILIM İÇİN DOKTORA VE DOKTORA SONRASI GENÇ ARAŞTIRMACILARA DESTEK VERİLECEKTİR
16. Hope Toplantısı 9-13 Mart 2025 tarihleri arasında Japonya/Yokohama’da gerçekleştirilecektir. Japonya Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) tarafından düzenlenen, Asya, Pasifik ve Afrika bölgesindeki genç araştırmacıları Nobel Ödülü sahipleri ve diğer seçkin bilim insanları ile bir araya getirmeyi hedefleyen uluslararası etkinliğe, fizik, kimya, fizyoloji/tıp ve ilgili alanlardaki vizyoner ve başarılı genç araştırmacılar davet edilmektedir. Etkinlik boyunca, genç araştırmacılar, grup tartışmaları ve derslere katılmakta; sunumlar yaparak bilgi paylaşımında bulunmaktadır.
JSPS Kuruluşu, Hope Toplantısı’na katılım için TÜBİTAK tarafından aday gösterilecek 2 genç araştırmacının konaklama, Japonya içi ulaşım ve seyahat sigortası masraflarını karşılayacaktır. Adayların uluslararası uçak bileti masrafları ise TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır.
Toplantıya katılacak genç araştırmacılarda aranan şartlar şu şekildedir:
-
1 Ocak 1985 sonrasında doğmuş olmak.
-
Doktora öğrencisi veya 2 Nisan 2019 sonrasında doktorasını almış olmak (doğum izni süreleri hariç tutulmaktadır)
-
Daha önce Hope Toplantılarına katılım sağlamamış olmak
-
Yüksek başarılı araştırma geçmişi ve bilimsel bilgi ve uygulamaların toplumsal etkileri konusunda farkındalığa sahip olmak
-
Toplantı katılımı ile uzun süreli bilimsel ortaklıklar kurma ve ileri seviye araştırma yapma beklentisine sahip olmak
-
Toplantı oturumlarına etkin katılım sağlayacak seviyede İngilizce yeterliliğe sahip olmak
-
9-13 Mart 2025 tarihleri arasında tüm toplantı programına katılabilecek durumda olmak
Başvuru Belgeleri
-
Güncel özgeçmiş ve diğer destekleyici belgeler (sertifikalar vb.)
-
Adayın İngilizce dil yeterliliğini gösteren belge
- YDS, YÖKDİL, TIPDİL (80 ve üstü puan) – belgenin 2019 sonrasında alınmış olması gerekmektedir.
- ÖSYM tarafından denkliği kabul edilen aşağıda sıralanan diğer yabancı dil belgeleri (belgenin 2022 sonrasında alınmış olması gerekmektedir.)
-
PTE (78 ve üstü puan)
-
CPE (C ve üstü derece)
-
CAE (A ve üstü derece)
-
TOEFL IBT (96 ve üstü)
- Adayın %100 İngilizce öğretim yapan bir üniversitede lisans, yüksek lisans ya da doktora öğrenimi görüyor/görmüş olduğuna dair belge.
-
-
Doktora sonrası araştırmacılar için yüksek lisans ve doktora transkriptleri,
-
Doktora öğrencileri için yüksek lisans ve doktora transkriptleri
-
Hope Toplantısı Başvuru formu – Başvuru Formu aşağıda yer almaktadır.
Adayların başvuru belgelerini eksiksiz bir biçimde 21 Ağustos 2024, saat 17:30’a kadar hope-meetings@tubitak.gov.tr adresine iletmeleri gerekmektedir.
Hope Toplantıları Web sayfası için tıklayınız.
Başvuru Formu doldurma kılavuzu aşağıda yer almaktadır.
İletişim ve Destek
Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı
İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü
E-Posta: hope-meetings@tubitak.gov.tr
DOKÜMANLAR
Instruction on the Application
1719 EUREKA NETWORK - AFETLERDE DİRENÇLİLİK ÇAĞRISI AÇILDI
Eureka'nın önemli destek araçlarından biri olan Eureka Network Projeleri kapsamında " Afetlerde Dirençlilik" (Disaster Resilience) konulu çağrı açılmıştır.
Eureka Network projeleri kapsamında açılan Afetlerde Dirençlilik konulu uluslararası çağrıda en az iki EUREKA üyesi ülkeden (en az biri AB üyesi ya da Ufuk Avrupa Asosiye ülkesi olmak kaydıyla) kuruluşun yer aldığı uluslararası Ar-Ge projeleri aracılığıyla, piyasaya sürülebilecek ürün, süreç ya da hizmet ortaya koyulabilmesi amaçlanmaktadır.
Eureka'nın önemli destek araçlarından biri olan Eureka Network Projeleri kapsamında "Afetlerde Dirençlilik" (Disaster Resilience) konulu çağrı ülkemiz dahil 14 ülkenin katılımı ile 13 Haziran 2024 itibari ile açılmıştır. Eureka'nın amaçlarına paralel olarak ticarileşme potansiyeli yüksek ve pazara yönelik ürün, süreç ve hizmetlerin geliştirildiği projeler bu çağrı kapsamında desteklenecektir.
Bu çağrı, Afet Dayanıklılığı, Müdahale ve Kurtarma alanındaki Ar-Ge ve yenilik projelerine yöneliktir. Ortak yürütülen uluslararası Ar-Ge ve yenilik ve teknoloji geliştirme projeleri, toplumun farklı türlerdeki felaketlere hazırlanmasına, yanıt vermesine ve bu felaketlerden iyileşmesine yardımcı olmayı hedeflemektedir. Ar-Ge ve inovasyon ürünleri ve çözümleri hayat kurtarabilmekte, çevresel felaketleri önlemekte/sınırlayabilmekte ve iklim değişikliğinin birçok felaket türünün sıklığını ve ölçeğini artırması beklenen bir geleceğe toplumu hazırlayabilmektedir.
Çağrıya Özel Önemli Hususlar:
Projeler en az bir afet türünü hedeflemeli ve afetle ilgili en az bir açık ve özellikli uygulamaya sahip olmalıdır.
Projeler, ticarileştirmeye yönelik bir ürün, süreç veya hizmet geliştirmeyi hedeflemeli ve proje sonuçlarının (piyasaya sürülmesi gibi) uygulanması, projenin tamamlanmasından en geç 24 ay sonra gerçekleşmeyi hedeflemelidir.
Projelerde, yeni buluşlar geliştirilebilir veya mevcut yenilikler farklı uygulama alanları için uyarlanabilir, yeniden tasarlanabilir ve amaçlandırılabilir. Teknolojiye hazırlık seviyesi başlangıç noktası projeden projeye farklılık gösterse de projelerin teknolojiye hazırlık seviyesi (TSH) 4'ten daha düşük başlamaması beklenmektedir.
1719-Eureka Afetlerde Dirençlilik kodlu çağrıya ülkemizden sermaye şirketi statüsündeki firmalar, yükseköğretim kurumları, kamu araştırma merkez ve enstitüleri, eğitim ve araştırma hastaneleri ve 6550 sayılı kanun kapsamındaki araştırma altyapıları başvuruda bulunabilir. İlgili kurumların başvuruları en az bir sermaye şirketi ortaklığında kabul edilir. Çağrı kapsamında sunulan projelerde sermaye şirketi Yürütücü Kuruluş (Muhatap Kuruluş) olmalıdır.
Eureka Network Programı Afetlerde Dirençlilik Ulusal Çağrı bütçesi 2.500.000 Avrodur. İlgili çağrıya başvuru yapacak projeler için (Türk proje ortakların) proje bütçesi 500.000 Avroyu geçemez. Sermaye şirketi dışındaki kurumların bütçesi toplam proje bütçesinin en fazla %50’si kadar olabilir.
Proje süresi en fazla 36 ay olabilir.
Çağrı Takvimi
Uluslararası Çağrı Açılış Tarihi: 13 Haziran 2024
Uluslararası Çağrı Kapanış Tarihi: 31 Ekim 2024 (GMT:17.00)
Ulusal Çağrı Açılış Tarihi: 31 Ekim 2024
Kuruluş Bazlı Ön Kayıt için Son Tarih: 11 Aralık 2024 Saat: 23.59
Ulusal Proje Başvuruları Son Tarih: 12 Aralık 2024 Saat: 23.59
Ulusal başvurular çağrı duyurularında bulunan çağrı takvimlerine göre https://eteydeb.tubitak.gov.tr internet adresinden çevrimiçi (online) gönderilecektir.
Eureka Network- Afetlerde Dirençlilik proje başvuruları 1719-Eureka Afetlerde Dirençlilik kodlu ve Eureka Network 2024 Afetlerde Dirençlilik Çağrı Duyurusu başlıklı ulusal çağrı kuralları çerçevesinde yürütülecektir. Ulusal başvuru öncesinde çağrı metninin dikkatle incelenmesi gerekmektedir, başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olabilir.
Çağrı Başvuru Süreci
Başvurular uluslararası ve ulusal olmak üzere iki aşamalı olarak yürütülecektir.
-
Aşama/Uluslararası Başvuru: Tüm ortaklar, çağrı web sayfasında bulunan Eureka proje başvuru formunu çevrim içi olarak doldurmalıdır (https://eureka.smartsimple.ie/s_Login.jsp). Her başvuru, bu başvuruda yer alan ülkelerin ulusal Eureka ofisleri tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulacaktır.
-
Aşama/Ulusal Başvuru: Türkiye’den katılımcıların uluslararası başvuru formuyla birlikte TÜBİTAK 1719-Eureka Hafifletme Teknolojileri ulusal çağrısına 12 Aralık 2024 tarihine kadar ulusal başvurularını yapmaları gerekmektedir (https://eteydeb.tubitak.gov.tr/prodis.htm).
Türkiye’de yerleşik kurum/kuruluşların uluslararası başvurusu tamamlanmasının ardından hızlı bir şekilde Eureka Network Projesi 2024 Hafifletme Teknolojileri Ulusal çağrısına (1719- EUREKA HAFİFLETME TEKNOLOJİLERİ) başvuruda bulunabilirler. Çağrı duyurusunda yer alan takvimde belirtilen ulusal başvurular için son tarihe dikkat edilmesi gerekmektedir
İletişim
Uluslararası Başvuru Süreci için:
E-posta: eureka@tubitak.gov.tr
Ulusal Başvuru Süreci için:
E-posta: 1509@tubitak.gov.tr
Çağrı Dokümanları
Eureka Network-Afetlerde Dirençlilik uluslararası çağrı metnine https://eurekanetwork.org/opencalls/network-projects-disaster-resilience-response-recovery-2024/ ulaşabilirsiniz
Eureka Network 2024 Afetlerde Dirençlilik Ulusal Çağrı Duyurusu