
TÜBİTAK – MSRT (İRAN) 2024 YILI ÇAĞRISI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI
2535 – İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı (MSRT) ile İkili İş Birliği Destek Programı kapsamında açılan çağrı sonucunda her iki kuruluş tarafından desteklenmesine karar verilen 8 proje açıklandı.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı (the Ministry of Science, Research and Technology – MSRT) arasındaki Bilimsel ve Teknolojik İş Birliği Protokolü çerçevesinde 2024 yılında açılan ikili iş birliği çağrısı kapsamında aşağıdaki projelerin desteklenmesine karar verilmiştir.
Türkiye’deki Proje Yürütücüsü | İran’daki Proje Yürütücüsü | Proje Başlığı |
Prof. Dr. Altan Kayran Orta Doğu Teknik Üniversitesi |
Doç. Dr. Abolfazl Pourrajabian Shahrbabak Malzeme ve Enerji Araştırma Merkezi (MERC) |
Küçük yatay eksenli rüzgar türbinlerinde kullanmak üzere eklemeli imalat yöntemi ile üretilmiş, katı ve güç üretmeye başlama süresi hızlandırılmış kanatlar: Aerodinamik ve yapısal şekil ve topoloji optimizasyon yaklaşımı içeren özgün bir deneysel ve sayısal çalışma |
Prof. Dr. Çığır Biray Avcı Ege Üniversitesi |
Doç. Dr. Alireza Nourazarian Khoy Tıp Bilimleri Üniversitesi |
Tek-Hücre RNA Sekanslama (scRNA-seq) veri analizinden yola çıkarak B-Hücre Akut Lenfoblastik Lösemi (B-ALL)'de LINC00114'ün biyomarker potansiyeli ve düzenleyici etkilerinin araştırılması |
Prof. Dr. Demet Yılmaz Süleyman Demirel Üniversitesi |
Dr. Homa Maleki Birjand Üniversitesi |
Enerji hasadı için hibrit triboelektrik ipliklerden akıllı tekstil tabanlı nanojeneratör tasarımı |
Doç. Dr. Hadi Genceli Yıldız Teknik Üniversitesi |
Prof. Dr. Mohammad Jafar Kermani Amirkabir Teknoloji Üniversitesi |
Akış kanallarını bloke etmenin yenilikçi yöntemini kullanarak proton değişim membranlı su elektrolizörünün performansının arttırılması: Tasarım, modelleme, sayısal hesaplamalar, optimizasyon ve deneysel doğrulama |
Prof. Dr. Levent Pelit Ege Üniversitesi |
Prof. Dr. Mohammad Hossein Rasoulifard Zanjan Üniversitesi |
Kentsel su örneklerinden yeni ortaya çıkan kirleticilerin giderilmesi için LED tabanlı fotoreaktörlerin etkinliğinin araştırılması |
Dr. Öğr. Üyesi Nur Mustafaoğlu Varol Sabancı Üniversitesi |
Dr. Nasrollah Tabatabaei Tahran Tıp Bilimleri Üniversitesi |
İn Vitro ve İn Vivo modellerde nöbet kontrolü için midazolam yüklü lipid nanopartiküllerinin sentezi ve değerlendirilmesi |
Dr. Öğr. Üyesi Rahim Dehkharghani Kadir Has Üniversitesi |
Dr. Issa Hekmati Maragheh Üniversitesi |
MotivBot: Benlik saygısı artışı, psikolojik sıkıntı ve olumsuz duygu tespiti ve müdahale için yardımcı bot |
Doç. Dr. Veysel Parlak Atatürk Üniversitesi |
Doç. Dr. Seyed Amir Hossein Jalali Isfahan Teknoloji Üniversitesi |
Nanopartiküllerle kaplanmış tavuk yumurtası sarısı antikorlarının (IgY) gökkuşağı alabalığının (oncorhynchus mykiss) beslenmesinde viral enfeksiyona karşı pasif korunumuna etkisi |
1831-YEŞİL İNOVASYON TEKNOLOJİ MENTÖRLÜK ÇAĞRISI ÇÖZÜM ORTAĞI NİYET BEYANI DUYURUSU ÇAĞRISI SONUÇLARI AÇIKLANDI
Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Programı Niyet Beyanı için 2024-02 Çağrı Duyurusu sonuçları açıklandı.
Dünya Bankası desteğiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından yürütülen Türkiye Yeşil Sanayi Projesi çerçevesinde KOBİ’lerin Yeşil Dönüşüm mevzuatlarına uyum kapsamında gereklilikleri karşılamak üzere alacağı teknik yardım hizmetleri 1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı ile desteklenmektedir.
Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı kapsamında hizmet vermek isteyen çözüm ortağı kuruluşlar için niyet beyanları 31.01.2025 tarihine kadar alınmıştır. Niyet beyanında bulunan kuruluşlar TÜBİTAK tarafından değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonucunda aşağıdaki listede yer alan Kuruluşların Çözüm Ortağı olarak KOBİ’lere hizmet vermesi uygun bulunmuştur.
Kuruluş
ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI(ATSO)
BAŞKENT ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ
CABİR TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ LİMİTED ŞİRKETİ
CARBON HİNTS EĞİTİM MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.
CC ARGE YAZILIM VE DANIŞMANLIK TİCARET VE ANONİM ŞİRKETİ
ECONATURE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ
EKOBIL ÇEVRE HIZMETLERI DANISMANLIK EGİTİM TARIM HAYVANCILIK MADENCILIK INSAAT İTHALAT IHRACAT TURIZM VE TIC. LTD.ŞTİ.
EKOL ÇED ÇEVRE YÖNETİM HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
ESA ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MÜH. DANIŞ. HİZM. VE TAAH. İNŞ. İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
GREENLİFE DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK EĞİTİM VE TASARIM HİZMETLERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
IQ BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.
IQ PARTNERS TEKNOLOJİ EĞİTİM VE ARGE DANIŞMANLIK A.Ş.
İNNOEM İNOVASYON EĞİTİM MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.
KARADENİZ TEKNİK Ü. TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ
KAYSERİ MODEL FABRİKA
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ANONİM ŞİRKETİ
KONYA SANAYİ ODASI MESLEKİ EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ A.Ş.
MARMARA TEKNOKENT A.Ş.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ YÖNETİCİ A.Ş.
SOME CARBON ENERJİ VE KARBON TEKNOLOJİLERİ SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
SUSTABLE İKLİM VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ ANONİM ŞİRKETİ
3PMETRICS SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE TEKNOLOJİ ANONİM ŞIRKETİ
EMBO YERLEŞİM DESTEĞİNE BAŞVURULAR İÇİN SON TARİH 15 NİSAN 2025!
Yaşam bilimleri alanında çalışan kariyerlerinin erken evrelerinde olan araştırmacılara bağımsız laboratuvarlarını kurabilmeleri için destek veriliyor.
TÜBİTAK tarafından Türkiye’deki yürütücülüğü yapılan Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (European Molecular Biology Organisation – EMBO), yaşam bilimleri alanında çalışan bilim insanlarına yönelik çeşitli burs ve destek programları yürütmektedir. Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Moleküler Biyoloji Konferansı (European Molecular Biology Conference - EMBC) üye, asosiye ve işbirlikçi ülkeleri tarafından finanse edilen bu programlar araştırmacılara hibe, dolaşım ve bilimsel ağ oluşturma desteği sağlamaktadır.
Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu Yerleşim Desteği (Installation Grants), Türkiye’nin öncülüğünde EMBO Stratejik Yerleşim Desteği Kurulu tarafından 2006 yılında başlatılmıştır. Desteğin amacı Türkiye gibi yaşam bilimleri alanında gelişmekte olan bazı Avrupa Moleküler Biyoloji Konferansı üye ülkelerinde (Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Litvanya, Karadağ, Polonya ve Portekiz) yetenekli genç bilim insanlarının araştırma laboratuvarı kurup, grup lideri olarak bilimsel çalışmalarına devam etmelerini sağlamaktır. Bu destekten 2007-2025 yılları arasında 159 genç araştırmacı faydalanmış, onlardan 43’ü laboratuvarlarını Türkiye’de kurmuşlardır. Türkiye’de laboratuvar kurarak EMBO Yerleşim Desteğinden faydalanan tüm araştırmacıların bilgisine buradan erişebilirsiniz.
Önemli Bilgiler:
-
EMBO Yerleşim Desteği sahipleri araştırma faaliyetleri için 3 yıldan 5 yıla kadar yıllık 50.000 Avro ile desteklenmektedir. Türkiye’de desteklenmeye hak kazanan araştırmacılar için ödülün 35.000 Avrosu TÜBİTAK tarafından karşılanırken 15.000 Avrosu ilk 3 yıl için EMBC yıllık bütçesinden karşılanmaktadır. 4. ve 5. yıllar için fon desteği TÜBİTAK tarafından karşılanmaktadır.
-
Ödül sahipleri senelik 10.000 Avro tutarında ek hibeye başvurabilmektedir.
-
Ödül sahipleri, EMBO Genç Araştırmacı Programında yer alan tüm imkânlardan yararlanabilecektir.
-
Başvuranlar son iki yıl içinde EMBO Yerleşim Desteğinde yer alan ülkelerde araştırma laboratuvarı kurmuş olmalı veya bu ülkelerdeki bir üniversite/enstitü bünyesinde tam zamanlı grup liderliği pozisyonu için görüşme halinde olmalıdır.
-
Araştırma alanları EMBO çalışma alanlarına uygun olmalıdır.
-
Başvuranlar, doktora derecelerini başvuru tarihinden en fazla 9 yıl önce almış olmalıdır.
-
Başvuranlar başvuru tarihinden önceki 4 yıl içinde başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden farklı bir ülkede en az iki yıl geçirmiş olmalıdır.
-
Başvuranların 29 Ekim 2025 tarihinde gerçekleşecek olan çevrimiçi mülakata katılmak için engeli olmamalıdır.
-
Başvurular doğrudan başvuru sistemi üzerinden EMBO’ya yapılmalıdır.
-
Başvurular hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
İletişim:
EMBO Yerleşim Desteği ile ilgili sorularınızı yip@embo.org veya uidb@tubitak.gov.tr e-posta adreslerine iletebilirsiniz.
EMBO GENÇ ARAŞTIRMACI PROGRAMINA BAŞVURULAR İÇİN SON TARİH 1 NİSAN 2025!
Yaşam bilimleri alanında çalışan genç grup liderlerine bağımsız laboratuvarlarını geliştirebilmeleri için 4 yıl süreyle destek sağlanıyor.
TÜBİTAK tarafından Türkiye’deki yürütücülüğü yapılan Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (European Molecular Biology Organisation – EMBO), yaşam bilimleri alanında çalışan bilim insanlarına yönelik çeşitli burs ve destek programları yürütmektedir. Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Moleküler Biyoloji Konferansı (European Molecular Biology Conference - EMBC) üye, asosiye ve işbirlikçi ülkeleri tarafından finanse edilen bu programlar araştırmacılara hibe, dolaşım ve bilimsel ağ oluşturma desteği sağlamaktadır.
EMBO Genç Araştırmacı Programı ile EMBC üye veya işbirliği ortağı olan ülkelerde yaşam bilimleri alanında çalışan en başarılı genç grup liderleri belirlenmekte ve onların kariyer gelişimine büyük katkı sağlayacak hibe desteği ve bilimsel ağ geliştirme fırsatları sunulmaktadır.
Önemli Bilgiler:
-
Başvuranlar en az 1 yıl en çok 4 yıl süreyle bağımsız grup lideri olarak çalışmış olmalıdır.
-
Başvuranlar EMBC üye veya işbirliği ortağı olan ülkelerde araştırma laboratuvarlarını kurmuş olmalıdır.
-
Araştırma alanları EMBO çalışma alanlarına uygun olmalıdır.
-
Program süresi 4 yıldır.
-
Ödül sahibine programın ikinci yılında 15.000 Avro destek sağlanır ve ödül sahibi talep ederse her yıl en fazla 10.000 Avro hibe desteğine başvurabilir.
-
Ödül sahibine EMBO bilimsel ağ oluşturma etkinliklerine erişim sağlama ve konferans düzenleme desteği sağlanır.
-
Ödül sahibine bir EMBO üyesi tarafından mentörlük desteği verilir ve kendisinin EMBO tarafından düzenlenen laboratuvar liderliği kurslarına katılımı desteklenir.
-
Ödül sahibine Avrupa Moleküler Biyoloji Laboratuvarına (European Molecular Biology Laboratory – EMBL) erişim desteği sağlanır.
-
Başvurular doğrudan başvuru sistemi üzerinden EMBO’ya yapılmalıdır.
-
Başvurular hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
İletişim:
EMBO Genç Araştırmacı Programı ile ilgili sorularınızı yip@embo.org veya uidb@tubitak.gov.tr e-posta adreslerine iletebilirsiniz.