TÜRKİYE-BİRLEŞİK KRALLIK ORTAKLIĞINDA “ULUSLARARASI BİLİM ORTAKLIKLARI-ARAŞTIRMA İŞ BİRLİKLERİ FONU” BAŞVURULARA AÇILDI!
Türkiye ile Birleşik Krallık arasında bilimsel iş birliğinin geliştirilmesine yönelik olarak TÜBİTAK ve British Council iş birliğinde yürütülecek olan Uluslararası Bilim Ortaklıkları-Araştırma İş Birlikleri Fonu (International Science Partnerships Fund-Research Collaborations Grant) başvurulara açıldı.
Türkiye’deki üniversite ve araştırma kurumlarındaki araştırmacıların Birleşik Krallık’taki ortaklarıyla birlikte gerçekleştirecekleri ikili araştırma ve inovasyon iş birliklerine finansal destek sağlamayı amaçlayan program kapsamında aşağıda paylaşılan üç ana küresel tema üzerinde proje başına 100 bin sterline kadar fon desteği sunacaktır.
- Dayanıklı gezegen (Resilient planet),
- Sağlıklı insanlar, hayvanlar ve bitkiler (Healthy people, animals and plants)
- Dönüştürücü teknolojiler (Transformative Technologies)
Programın son başvuru tarihi 12 Mart 2024’tür. Başvuru sürecine ilişkin detaylı bilgiye programın web sayfasından ve başvuru kılavuzundan ulaşılabilmektedir.
Başvuruların Birleşik Krallık’taki yürütücüler tarafından Türkiye’deki yürütücüler ile ortaklık halinde British Council web sayfası üzerinden yapılması gerekmektedir. TÜBİTAK başvuru sistemi üzerinden bir başvuru yapılmayacaktır.
Çağrıyla ilgili sorularınız için berrak.yildirimcelik@britishcouncil.org ve sukran.alpdemir@tubitak.gov.tr e-posta adresleri üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
ULUSLARARASI GENETİK MÜHENDİSLİĞİ VE BİYOTEKNOLOJİ MERKEZİ (ICGEB) ARAŞTIRMA BURSLARI BAŞVURUYA AÇILDI, 31 MART 2024!
Türkiye’nin üyesi olduğu, Uluslararası Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi (International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology – ICGEB), bulaşıcı hastalıklar, bulaşıcı olmayan hastalıklar, medikal biyoteknoloji, endütriyel biyoteknoloji, bitki biyolojisi ve biyoteknoloji alanlarında faaliyet gösteren araştırmacılara araştırma fırsatı ve finansal destek sağlamaktadır. Söz konusu programlara ülkemiz araştırmacıları başvuru yapabilmektedir.
ICGEB araştırma burslarına başvurular yılda iki kere yapılmakta olup 2024 yılı birinci dönem başvuruları için son başvuru tarihi 31 Mart 2024’dir.
Araştırma Bursları hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
- Arturo Falaschi Short-term PhD Fellowships
- Arturo Falaschi PhD Fellowships
- Arturo Falaschi Short-term Postdoctoral Fellowships
- Arturo Falaschi Postdoctoral Fellowships 2024
- SMART (Scientific Mobility for Advanced Research Training) Fellowships
Tüm burs programlarına başvurular ICGEB başvuru sisteminden çevirim içi alınmaktadır.
ICGEB Burs Programları hakkında bilgi almak ve başvuru sistemine erişmek için https://www.icgeb.org/activities/fellowship/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Sorularınız için sukran.alpdemir@tubitak.gov.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.
2232-A ULUSLARARASI LİDER ARAŞTIRMACILAR PROGRAMI VE 2232 B ULUSLARARASI GENÇ ARAŞTIRMACILAR PROGRAMI 2024 YILI BAŞVURUSU AÇILDI, 30 NİSAN 2024!
Türkiye’nin bilim, teknoloji ve yenilik alanında bağımsız ve lider ülke pozisyonunu güçlendirecek ve ülkemizin dünya çapında rekabet gücünü artıracak çalışmalara, ülkemizdeki değerli bilim insanlarının büyük katkılarıyla hız kazandırılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Ülkemiz açısından stratejik değer taşıyan alanlarda yürütülecek projelere katkı sağlamak üzere alanlarında yaptıkları üst seviye bilimsel ve/veya teknolojik çalışmalar ile temayüz etmiş ve yurt dışında çalışma deneyimine sahip başta Türk bilim insanları olmak üzere başarılı araştırmacıların yurtdışından Türkiye’ye gelmelerini teşvik etmek amacıyla başlattığımız 2232 - A Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ve 2232 - B Uluslararası Genç Araştırmacılar Programı 2024 yılı çağrıları 30.04.2024 tarihine kadar açık olacak şekilde 24.01.2024 tarihinde başvuruya açılmıştır.
Detaylar için:
ICGEB İŞBİRLİĞİ ARAŞTIRMA PROGRAMI (COLLABORATİVE RESARCH PROGRAMME - CRP) BAŞVURULARA AÇILDI, 30 NİSAN 2024!
Türkiye’nin 1989’dan beri üyesi olduğu Uluslararası Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi (International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology – ICGEB) temel yaşam bilimleri, sağlık hizmetleri, endüstriyel ve zirai biyoteknoloji ve biyoenerji alanlarında araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunan araştırmacılara finansal destek sağlamaktadır.
Kimler Başvurabilir?
CRP
Programa, Türkiye’nin de yer aldığı, ICGEB üye ülkelerinden birinde bir üniversite veya araştırma enstitüsünde çalışmakta olan, temel yaşam bilimleri, sağlık hizmetleri, endüstriyel ve zirai biyoteknoloji ve biyoenerji alanlarında faaliyet gösteren tüm araştırmacılar başvuru yapabilir.
CRP Özel Programı: Erken Kariyer Geri Dönüş Programı
Genç araştırmacılara destek veren programa, 40 yaşını aşmamış, en az 2 yıl yurtdışında araştırma yapmış ve başvurunun yapıldığı tarihte Türkiye’ye dönüşü 2 yılı geçmemiş Türkiye’de bir üniversite veya araştırma enstitüsünde çalışmakta olan genç bilim insanları başvuru yapabilir.
Desteğin Kapsamı
Bütçe: En fazla 25.000 Avro / yıl
Süre: En fazla 36 Ay
Başvuru
Başvurular doğrudan ICGEB’e yapılacaktır. Son başvuru tarihi 30 Nisan 2024’tür.
Program ve başvuru hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Programa ilişkin soruların crp@icgeb.org e-posta adresine iletilmesi mümkündür.
Önemli Bilgi
ICGEB üye ülkelerinden gelen başvurulara fırsat eşitliği sağlamak amacıyla, her üye ülkeden yapılacak başvuru sayısı CRP için en fazla 3, CRP Özel Programı için ise en fazla 2 başvuru olarak belirlemiştir. Bu sayıların aşılması durumunda, alınan başvurular TÜBİTAK tarafından ön değerlendirme sürecine tabi tutulmaktadır. Bu süreçte TÜBİTAK, başvuruları CRP ve CRP Özel Programı ön değerlendirmesi için ICGEB tarafından belirlenen bilimsel değerlendirme kriterlerine göre konularında uzman dış danışmanlara gönderecektir. Ön değerlendirme sonucunda oluşturulan listede en yüksek puanı alan başvurular değerlendirmeye alınacaktır. Bu kapsamda, CRP için yapılan başvurulardan ilk 3’ü, CRP Özel Programı için yapılan başvurulardan ise ilk 2’si, Türkiye’den yapılan başvurular olarak, Türkiye ICGEB Liaison Officer’ı tarafından, “Endorsement” formları ile birlikte ICGEB CRP Ofisi’ne gönderilecektir.
TEYDEB TRANSFER ÖDEMESİ (ÖN ÖDEME) SÜREÇLERİNDE ÖNEMLİ İYİLEŞTİRMELER YAPILDI!
- Mevcut durumda proje destek bitiş tarihine 6 aydan az süre kalan projelere transfer ödemesi yapılmamaktaydı. Yapılan düzenleme ile 6 aylık süre 3 aya indirilmiştir.
- Mevcut düzenlemede teminat/kefalet mektubu/kefalet senediyle yapılan transfer ödemesi kuralları ile kuruluş tarafından düzenlenen senetle yapılan transfer ödemesi kuralları farklıdır. Yapılan düzenleme ile teminat mektubu, kefalet mektubu, kefalet senedi ve kuruluş tarafından düzenlenen senetle yapılacak transfer ödemesi kuralları arasındaki farklılık kaldırılmıştır.
- Kuruluşlar teminat mektubu, kefalet mektubu, kefalet senedi veya kuruluş tarafından düzenlenen senetleri ayrı ayrı sunarak transfer ödemesi alabileceği gibi birden fazla teminat türünü bir arada sunarak da transfer ödemesi alabileceklerdir.
Örnek: Teminat mektubu ile kuruluş tarafından düzenlenen senedi birlikte sunarak transfer ödemesi talep edebilecektir.
- Mevcut durumda kuruluşlar ilave teminat vererek daha fazla transfer ödemesi alamamaktaydı. Proje maliyetlerinde veya proje destek üst limitlerindeki artışlar nedeniyle ilave teminat verilerek daha fazla transfer ödemesi yapılabilmesi için düzenleme yapılmıştır.
Örnek: Teminat mektubu sunarak transfer ödemesi almış kuruluş takip eden dönemde kuruluş tarafından düzenlenen senedi sunarak ilave transfer ödemesi alabilecektir.
- Senet karşılığı tek sefer transfer ödemesi yapılması ve yapılan ödemenin 2 dönemde mahsup edilmesi kuralı kaldırılmıştır. Kuruluş tarafından düzenlenen senetle transfer ödemesi, teminat mektubu, kefalet mektubu ve kefalet senedinde olduğu gibi kalan bütçeye göre her dönem yapılacaktır.
- Proje bütçesinin/kalan proje bütçesinin %25’i oranında yapılan transfer ödemesi oranı %30’a çıkarılmıştır. Bu düzenleme sonrası kuruluşlar daha fazla transfer ödemesi alabileceklerdir.
- Mevcut durumda transfer ödemesi için talep edilen tutarın %25 fazlası kadar teminat talep edilmektedir. Yapılan düzenleme ile teminat oranı azaltılarak talep edilen transfer ödemesi tutarı kadar teminat istenecektir.
Örmek: Mevcut durumda 1.000.000 TL’lik transfer ödemesi için 1.250.000 TL’lik teminat istenirken, yeni düzenleme sonrası 1.000.000 TL’lik transfer ödemesi için 1.000.000 TL’lik teminat istenecektir.
Son dönemde enflasyondaki artışlar nedeniyle proje maliyetleri ciddi oranda artmış olduğundan, proje bütçesi veya proje süresince kalan proje bütçesi Ocak ve Haziran aylarında Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksinin altı aylık ortalamalarına göre değişim oranında artırılacaktır. Ayrıca 1 Ocak 2023 tarihinden sonra desteklenen projelerin de kalan bütçeleri geriye dönük olarak artırılacaktır. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi dikkate alınarak yapılacak artışlar sadece transfer ödemesinde dikkate alınacak olup, bu artışlar bütçe artışı olarak dikkate alınmayacaktır.
- Mikro ölçekte olmayan kuruluşlarda, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında çalışırken çalıştığı şirkete %5 ve altında hisseye sahip olacak şekilde ortak olan ve Yönetim Kurulu üyesi olmayan şirket çalışanlarının proje kapsamındaki maliyetleri desteklenebilecektir.
- Proje kapsamında TÜBİTAK’tan olan alacaklarını temlik etmiş ve temlik borcu bitmiş kuruluşlara transfer ödemesi yapılabilecektir.
Yukarıda belirtilen transfer ödemesi kuralları 1 Ocak 2024 tarihinden sonra yapılan transfer ödemelerinde geçerli olacaktır.
Transfer ödemesi ile ilgili eski ve yeni kurallara göre hazırlanmış örnek için tıklayınız
EMBO BİLİMSEL DOLAŞIM DESTEKLERİYLE ARAŞTIRMACILARA ULUSLARARASI HAREKETLİLİK FIRSATI SUNUYOR!
TÜBİTAK tarafından Türkiye’deki yürütücülüğü yapılan Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (European Molecular Biology Organisation – EMBO), yaşam bilimleri alanında çalışan araştırmacılara yönelik bilimsel dolaşım desteği sağlamaktadır.
EMBO Bilimsel Dolaşım Destekleri (Scientific Exchange Grants) ile EMBC üye ülkelerindeki yaşam bilimleri alanında çalışan araştırmacılara en fazla 90 gün süreyle uluslararası hareketlilik sağlamakta ve farklı ülkelerde araştırma olanağı sunmaktadır.
EMBO Bilimsel Dolaşım Desteği başvuru kriterleri ve destek kapsamı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
Başvuru sayfasına erişmek için tıklayınız.
Sorularınızı fellowships@embo.org veya uidb@tubitak.gov.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.
TÜRKİYE'NİN İLK YATIRIM TABANLI GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI OLAN BİGG YATIRIM PROGRAMININ 2024-1 ÇAĞRISI BÜYÜK YENİLİKLERLE AÇILDI!
1812 - TÜBİTAK Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı - 2024-1 BİGG Yatırım çağrısı kapsamında Mükemmeliyet Mührü ile desteklenmeye hak kazanan girişimciler için destek tutarı, TÜBİTAK BİGG Fonu tarafından %3 hisse karşılığında yatırım olarak aktarılacaktır.
Eş yatırım alan iş planları hızlı destek uygulamasından faydalanabilecektir. Bu doğrultuda Uygulayıcı kuruluş veya kendi aralarındaki sözleşmeye göre uygulayıcı kuruluş adına hareket eden tüzel kişiler, 1812-TÜBİTAK Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı çerçevesinde girişimlere TÜBİTAK BİGG Fonu ile beraber eş yatırım yapabilecektir. Eş yatırım taahhüdü yerine getirilen iş planları için ayrıca panel değerlendirmesi yapılmadan Mükemmeliyet Mührü verilmesi hususu BiGG Yatırım Fonu görüşü alınarak Grup Yürütme Kurulu tarafından değerlendirilerek Başkanlık tarafından karara bağlanacaktır. Eş yatırım taahhüdü yerine getirilen iş planları için çağrıya yapılan tüm iş planı başvurularının değerlendirmelerinin tamamlanması beklenmeyecektir.
Ayrıca, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı UNIDO iş birliğinde TÜBİTAK tarafından yürütülen Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı (Global Cleantech Innovation Programme-GCIP) kapsamında girişimlere ek yatırım da yapılabilecektir.
İş fikri başvuruları 22 Ocak 2024 – 15 Şubat 2024 tarihleri arasında 149 Uygulayıcı Kuruluş tarafından alınacaktır. Uygulayıcı Kuruluşlar girişimcilerin iş fikirlerinin toplanması, değerlendirilmesi, seçilen iş fikirlerinin iş planına dönüştürülmesine yönelik eğitim, rehberlik, kuluçka vb. hizmetler ile iş fikirlerinin doğrulanması ve girişimcinin TÜBİTAK’a sunacağı iş planı önerilerinin onaylanması gibi faaliyetleri gerçekleştireceklerdir. Uygulayıcı Kuruluşlar tarafından 2. Aşamaya geçmesi onaylanan iş planları 26 Şubat 2024 – 8 Mart 2024 tarihleri arasında TÜBİTAK’a sunulabilecektir. BiGG Uygulayıcı Kuruluşları kendi web sayfalarında ilan edecekleri duyuru ile altı tematik alanda iş fikri başvurularını kabul edecekler. 1. aşama başvuruları aşağıda yer alan Uygulayıcı Kuruluşlar tarafından alınacaktır. Çağrı dokümanına ulaşmak için tıklayınız.
2024 yılı içerisinde 1812–TÜBİTAK Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı kapsamında açılması öngörülen ikinci BiGG Yatırım Çağrısının taslak takvimi de bu çağrıda duyurulmuştur.
TÜBİTAK - SPRİNGER NATURE AÇIK ERİŞİM ANLAŞMASI İMZALANDI!
TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yürütülen EKUAL Projesi kapsamında, Springer Nature yayınevine ait 2.300’den fazla elektronik dergiye erişim sağlanmaktadır. Bir erişim (Read) anlaşması olan mevcut 2022-2024 Springer Nature anlaşması, 2024-2026 dönemini kapsayacak şekilde 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren “Oku & Yayımla” (Read & Publish) modeline dönüştürülmüştür.
Ulusal düzeydeki Springer Nature “açık erişim makale yayınlama anlaşması” kapsamında, EKUAL üyesi bütün üniversiteler ve kurumlar, Springer Nature yayınevinin 2.300’den fazla e-dergisine erişim sağlamaya devam edecektir. Bununla birlikte, Web of Science’da (SCI, SSCI, AHCI) yer alan, Q1 ve Q2 Grubu Springer Nature Hibrit Dergilerinde “Original Article”, “Review Article” ve “Continuing Education” türündeki yayınları için makale sorumlu yazarları üye kurumlardan olduğunda açık erişim (AE) desteği alabilecektir. Kapsam içindeki yayınların Makale İşlem Ücreti (APC), TÜBİTAK tarafından karşılanmış olacaktır.
TÜBİTAK ULAKBİM ve Springer Nature arasında imzalanan anlaşma 01 Ocak 2024 itibari ile aktif hale gelmiştir.
Söz konusu anlaşma kapsamında yıllık AE makale yayımlama kotası bulunmaktadır. Kotanın bitmesi durumunda, APC ücretlerinin yazarlar ya da kurumlarınca ödenmesi gerekecektir.
Anlaşma şartlarına göre kurumlar için bir “AE makale kota tahsisi” yapılmayacaktır. Söz konusu dergilerde makalesi kabul edilen sorumlu yazarın yayını, yazarın istemesi halinde, yayının geliş sırasına göre sıraya girecek ve kota bulunması durumunda, kriterlere uyan makalelerin AE yayımlanması için TÜBİTAK ULAKBİM tarafından onay verilecektir.
AE makale yayımlama desteği yapılacak dergi listesi (01.01.2024 – 31.12.2024 arası geçerli olan) aşağıdaki linkten incelenebilir.
Yukarıda bahsedilen dergi grubu ve yayın türünde olan ve kota olması halinde AE desteği sağlanacak yayının, sorumlu yazarının (corresponding author) EKUAL Üyesi kurum çalışanı olması ve yayındaki ismi altında üye kurum adının geçmesi yeterli olacaktır.
Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
YENİLİKÇİ KOBİ’LER İÇİN AVRUPA ORTAKLIĞI - EUROSTARS-3 PROGRAMI’NIN 2024 YILI 1. ÇAĞRISI AÇILDI!
Eurostars-3 Programı kapsamında 2024 yılının ilk çağrısı açıldı. Çağrı kapsamında, Türkiye’den bir ve Eurostars üye ülkelerinden en az bir ortağın katılımıyla, pazara yönelik, yenilikçi ürün, süreç ve hizmet geliştirilmesi amacı taşıyan uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenecektir.
Eurostars-3, Eureka Sekretaryası ve 37 üye ülke işbirliğiyle, “Yenilikçi KOBİ’ler için Avrupa Ortaklığı (European Partnership on Innovative SMEs)” altında oluşturulan bir programdır. 2022-2027 yılları arasında yürütülecek Eurostars-3 kapsamında, yenilikçi KOBİ'lerin Ar-Ge, yenilik kapasitelerini ve üretkenliklerini artırmalarına destek verilerek, onların küresel değer zincirlerine ve yeni pazarlara erişmelerine yardımcı olmaları amaçlanmaktadır. Çağrıya proje önermek isteyen Türk ekiplerin, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri en az bir yabancı paydaş ile proje ortağı olarak kendilerinin anlaşmaları gerekmektedir.
Eurostars-3 hakkında daha fazla bilgi, yardımcı dokümanlar ve uluslararası başvuru için tıklayınız.
Eurostars proje başvuruları ve süreçleri “1709-EUREKA-EUROSTARS 2024/1” kodlu ve “Eurostars-3 Programı Ulusal Çağrı Duyurusu” başlıklı ulusal çağrı kuralları çerçevesinde yürütülecektir.
Ulusal başvuru öncesinde çağrı metninin dikkatle incelenmesi gerekmektedir, başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olabilir. Ulusal çağrı metni ve kurallar için lütfen tıklayınız.
Çağrıya proje önerisi sunacak ülkemizde yerleşik tüm kurum ve kuruluşların ulusal ön uygunluk değerlendirmesinin yapılabilmesi için uluslararası başvuruya ek olarak ulusal çağrı takvimine uygun olarak kuruluş bazlı ön kayıt başvurusu ve ulusal ön proje başvurusunu TÜBİTAK PRODIS üzerinden belirtilen tarihlerde tamamlanmış olması gerekmektedir. Ayrıca, uluslararası değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra kabul alan Türk ekiplerin TÜBİTAK’a ulusal başvuru yapmaları gerekmektedir.
- Uluslararası çağrı için son başvuru tarihi 14 Mart 2024 saat 14.00 (Orta Avrupa Saati)
- Kuruluş bazlı ön kayıt için son tarih 31 Mart 2024, 23.59 TSİ
- Ulusal ön proje başvuruları için son tarih 2 Nisan 2024, 23.59 TSİ
Çağrıya Özel Önemli Hususlar:
- Bu çağrı kapsamında koordinatör olarak başvuruda bulunacak proje koordinatör adayları ve ekiplerine yönelik Koordinatörlüğü Destekleme Programından yararlanılabilir. Koordinatörlüğü Destekleme Programı’na yapılan genel başvurunun onaylanmasının ardından aşağıda belirtilen alt desteklerin her biri için yeni bir başvuru yapılması ve TÜBİTAK’tan onay alınması gerekmektedir.
- Konsorsiyum Kurma Amaçlı Seyahat Desteği
- Konsorsiyum Kurma Amaçlı Organizasyon Desteği
- Proje Yazma-Sunma Eğitimi Desteği
- Proje Yazdırma Desteği
- Proje Ön Değerlendirme Desteği
Çağrı kapsamında söz konusu destek programlarına başvuru yapabilmek için web sayfamızı inceleyebilirsiniz:
- İsrail, Yunanistan, ve İtalya’daki fonlayıcı kuruluşlardan biri (Ministry of Enterprises and Made in Italy (MIMIT)) bu çağrıya kamu desteği ayırmayı öngörmemektedir. Adı geçen ülkelerle ortaklık kurumasının önünde bir engel yoktur ancak tamamen “self-funding” olarak katılım sağlayabileceklerdir (İtalya’da MUR fonlama kuruluşu fon sağlamaktadır).
Eurostars-3 Programı Hakkında Sorularınız için:
Dr. Ayda KARA PEKTAŞ
E-mail:eureka@tubitak.gov.tr
Phone: 03122981729
TEYDEB 1709 Programı ve önkayıt hakkında sorularınız için:
TEKNOFEST HAVACILIK, UZAY VE TEKNOLOJİ FESTİVALİ YARIŞMALARI İÇİN BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!
İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için TEKNOFEST kapsamında çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir.
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine ve mezunlara yönelik olarak roket, robot, yapay zekâ, biyoteknoloji, insansız hava araçları, elektrikli araç, otonom, yeni nesil ulaşım, mikro elektronik teknolojileri alanlarında yarışmalar düzenlenmektedir.
Tüm başvurular www.t3kys.com sistemi üzerinden devam etmektedir.
Detaylı bilgi www.teknofest.org sayfasında mevcuttur.
Başvuru için son tarih: 20 Şubat 2024