1001-UDAP ULUSAL DEPREM ARAŞTIRMALARI PROGRAMI ORTAK ÇAĞRISI KAPSAMINDA SUNULAN PROJELERİN BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI
ARDEB tarafından yürütülen 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında açılan “1001-UDAP Ulusal Deprem Araştırmaları Programı Ortak Çağrısı”na sunulan projelerin değerlendirme süreci tamamlandı.
TÜBİTAK ve AFAD arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde açılan “1001-UDAP Ulusal Deprem Araştırmaları Programı Ortak Çağrısı”na sunulan projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlanmıştır.
Panel değerlendirme süreci olumlu sonuçlanan projelerin yürütücüleri ve bağlı bulundukları kurumlara ilişkin veriler aşağıda sunulmuştur.
Desteklenmesine Karar Verilen Projeler
1001-UDAP Ulusal Deprem Araştırmaları
1001-SPOR ARAŞTIRMALARI ÇAĞRISININ 2. AŞAMA BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI
Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile ARDEB 1001 programı kapsamında açılan “Spor Araştırmaları” çağrısına sunulan projelerin 2. aşama bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında açılan “Spor Araştırmaları” çağrısına sunulan proje önerilerinin 2. aşama değerlendirmesi tamamlanmıştır.
Panel değerlendirme süreci olumlu sonuçlanan projelerin yürütücüleri ve bağlı bulundukları kurumlara ilişkin veriler aşağıda sunulmuştur.
Desteklenmesine Karar Verilen Projeler
1001 - Spor Araştırmaları Çağrısı
EUREKA NETWORK TÜRKİYE – SİNGAPUR İKİLİ ÇAĞRISI ULUSLARARASI BAŞVURU TARİHİ UZATILDI
Eureka Network Projeleri kapsamında Türkiye ve Singapur iş birliği ile başlatılan çağrı, 31 Mart 2024 itibarıyla açılmıştır. Uluslararası başvurular 7 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecektir. Proje, tüm teknoloji ve pazar alanlarında yenilikçi ürün, süreç veya hizmet geliştirmeyi hedefleyen, güçlü pazar potansiyeline sahip, inovatif ve sivil amaçlı projelere destek sağlamayı amaçlamaktadır.
Proje konsorsiyumunda her iki ülkede faaliyet gösteren en az bir bağımsız kuruluşun yer alması zorunludur. Türkiye’den sermaye şirketi statüsündeki firmalar, ilgili ülkelerden en az bir ortakla birlikte doğrudan başvuru yapabilir. Üniversiteler ve araştırma merkezleri ise doğrudan başvuru yapamaz, ancak projelerde alt yüklenici olarak yer alabilirler. Proje fikirleri için süre kısıtlaması ve konu sınırlaması bulunmamaktadır.
Uluslararası başvurunuzun uygunluk kontrolü sonrasında, tarafımızdan bilgilendirme yapıldığında, firmalar http://eteydeb.tubitak.gov.tr adresinden 1509 Sanayi ve Destek Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı’na ulusal başvurularını tamamlayabilirler.
Çağrı Takvimi
Uluslararası Çağrı Açılış Tarihi: 31 Mart 2024
Uluslararası Çağrı Kapanış Tarihi: 7 Ekim 2024 (CEST 23:59)
Başvuru Sahiplerine Uygunluk Geri Bildirimi: 30 Ekim 2024
2531 - ALMAN AKADEMİK DEĞİŞİM SERVİSİ (DAAD) İLE İKİLİ İŞ BİRLİĞİ SEYAHAT DESTEK PROGRAMI 5. ÇAĞRISI AÇILDI
TÜBİTAK ile Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) tarafından araştırma ve geliştirme projeleri için bir ikili iş birliği çağrısı yayınlandı.
TÜBİTAK 1071 Programı kapsamında, TÜBİTAK- Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) iş birliği çerçevesinde açılan 5. çağrı ile Türkiye ve Almanya’daki araştırmacılar tarafından sunulan proje önerileri için karşılıklı seyahat desteği verilecektir. Çağrı kapsamında TÜBİTAK tarafından seyahat desteği ile bursiyer ve temsil-tanıtma giderlerine yönelik de destek sağlanabilmektedir.
Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye'deki araştırmacıların, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Almanya’daki araştırmacılar ile proje ortağı olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.
Çağrı metni aşağıda yer almaktadır.
Türkiye’den başvurular için proje başvuru sistemine buradan ulaşabilirsiniz.
Son başvuru tarihi: 31 Ocak 2025
E-imzaların tamamlanması için son tarih: 7 Şubat 2025
Çağrı Metni
BİODİVERSA+ 2024 YILI "BİYOÇEŞİTLİLİK VE DÖNÜŞTÜRÜCÜ DEĞİŞİM - BİODİVTRANSFORM" BAŞLIKLI ÇAĞRISI AÇILDI, 08/11/2024
Biyolojik çeşitlilik kaybını durdurmak ve tersine çevirmek için dönüştürücü değişim ile eyleme geçirilebilir bilgi üretilmesinin hedeflendiği çağrı için 1. aşama uluslararası başvuru son tarihi 08/11/2024'dür.
Ufuk Avrupa, Avrupa Biyoçeşitlilik Ortaklığı (BiodivERsA+) kapsamında açılan 2024 yılı "Biyoçeşitlilik ve Dönüştürücü Değişim - BiodivTransform" başlıklı çağrının ana amacı, biyolojik çeşitlilik kaybını durdurmak ve tersine çevirmek için dönüştürücü değişim ile eyleme geçirilebilir bilgi üretilmesidir. Dönüştürücü değişim, mevcut çözümlerin ya da işlemlerin değiştirilerek düzenlenmesi yaklaşımından öte sorunlara sebep olan temel nedenlerin ve toplumsal yapıların değiştirilmesine odaklanmaktadır. Biyoçeşitlilik korunumu ve sürdürülmesi açısından dönüştürücü değişimin ise biyoçeşitlilik, temiz çevre ve iklim için entegre eylemlerin gerçekleştirilmesi ve sonuçların toplumlar için adil ve sürdürülebilir olması açısından katkı sağlaması beklenmektedir.
Daha önceki BiodivERsA çağrılarından (2008-2023) farklı olarak mevcut çağrı kapsamında alt temalar bulunmamaktadır. Çağrı kapsamında desteklenecek projelerin, biyoçeşitlilik korunumu açısından hem bilimsel hem de toplumsal etkilerinin yüksek düzeyde olması beklenmektedir. BiodivTransform ile toplumsal dönüşüme yönelik net bir bakış açısıyla bütünsel bir yaklaşıma sahip projelerin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bununla birlikte, çağrı konusunda bilgi boşluğu bulunan noktalar ve odak konular uluslararası başvuru sayfası ve ulusal başvuru kuralları belgesinde örneklenmiştir.
Çağrı kapsamında hazırlanacak ortak proje önerilerinde, uluslararası çağrı başvuru koşullarına uyma zorunluluğu bulunmaktadır. Proje sunacak uluslararası konsorsiyumun, çağrıya katılan en az üç farklı ülkeden fonlanacak olan üç farklı ortaktan oluşması gerekmektedir. Her ortak kendi ülkesinin fonlayıcı kuruluşu tarafından desteklenecektir. Çağrı hakkında detaylı bilgiye BiodivERsA+ ana sayfasındaki çağrı (https://www.biodiversa.eu/2024/06/11/2024-2025-joint-call/) sekmesinden ulaşılabilmektedir. Ek olarak, çağrı açılışını takiben gerçekleştirilen web semineri kaydına da aynı adresten ulaşabilirsiniz.
Çağrı sekretaryasına iletilecek uluslararası proje başvurularının yanı sıra projelerde Türkiye’den yer alacak araştırmacılar tarafından TÜBİTAK’a ulusal proje başvurusu yapılması da zorunludur. Söz konusu çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir. Başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olduğundan, başvuru öncesinde ulusal başvuru kurallarının detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir.
Başvurular:
-
Uluslararası Başvurular BiodivERsA+ Elektronik Başvuru Sisteminden (https://proposals.etag.ee/biodiversa/2024) gerçekleştirilmektedir.
-
Ulusal Başvurular TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr) gerçekleştirilmektedir.
Çağrı Takvimi:
-
Uluslararası proje önerilerinin Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 08/11/2024(15:00, CET)
-
1.Aşama proje önerileri TÜBİTAK ulusal başvurusu için son tarih: 15/11/2024 (17:30, TSİ)
-
1.Aşama önerilerinin TÜBİTAK ulusal başvurusu e-imza süreçleri için son tarih: 19/11/2024 (17:30 TSİ)
-
2.Aşama önerilerinin Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 11/04/2025
(15:00, CEST)
Çağrı İrtibat Kişileri
Uluslararası Başvuru Koşulları ve BiodivERsA+ 2024 Yılı Çağrısı hakkında bilgi için:
Dr. Yeliz TÜMBİLEN ÖZER
Kimya, Biyoloji Araştırma Destek Grubu (KBAG)
e-posta: yeliz.ozer@tubitak.gov.tr
Tel: 0312 298 12 02
TÜBİTAK-1071 programı detayları için:
Dr. Ceren UZUN
Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu (UPAG)
e-posta: ceren.uzun@tubitak.gov.tr
Tel.: +90 312 298 1789
Uluslararası ve Ulusal Çağrı metinleri aşağıda yer almaktadır:
BiodivERsA+ 2024 Yılı Çağrısı Uluslararası Çağrı Belgesi471.98 KBBiodivERsA+ 2024 Yılı Çağrısı Uluslararası Çağrı Belgesi
BiodivERsA+ 2024 Yılı Çağrısı Ulusal Başvuru Kuralları
2209-B - ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ SANAYİYE YÖNELİK ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI 2024 YILI 1. DÖNEM ÇAĞRISI BAŞVURUYA AÇILMIŞTIR
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2024 yılı 1. dönem çağrısı başvuruya açılmıştır.
2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans/lisans öğrencilerinin, sanayiye yönelik projeler yoluyla araştırma yapmaya ve araştırma ekosistemine katılmalarına teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Program kapsamında öğrencilere üniversitelerden bir akademik danışmanla birlikte Ar-Ge/tasarım merkezi, teknoparklar veya 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu kapsamında faaliyet gösteren sanayi kuruluşları bünyesindeki yerleşik sermaye şirketlerinde görevli bir sanayi danışmanı rehberlik yapabilecektir. İlgili öğrenciler, sanayiye yönelik araştırma projeleri ile 01 Kasım 2024 saat 17.30’a kadar TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi (TYBS) (tybs.tubitak.gov.tr) üzerinden programa başvuru yapabileceklerdir.
Ayrıntılı bilgi için program web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI 2024 YILI 1. DÖNEM ÇAĞRISI BAŞVURUYA AÇILMIŞTIR
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2024 yılı 1. dönem çağrısı başvuruya açılmıştır.
2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile üniversitede öğrenim görmekte olan ön lisans/lisans öğrencilerinin üniversitelerden bir akademik danışman eşliğinde araştırma yapmaya ve araştırma ekosistemine katılmalarına teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. İlgili öğrenciler hazırladıkları araştırma projeleri ile 01 Kasım 2024 günü saat 17.30’a kadar TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi (TYBS) (tybs.tubitak.gov.tr) üzerinden programa başvuru yapabileceklerdir.
Ayrıntılı bilgi için program web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.