• HABERLER
  • ETKİNLİKLER
  • ÇAĞRILAR
  • E-BÜLTEN
Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
  • HAKKIMIZDA
    • Teknoloji Transferi
    • Tarihçe
    • Yönetim Kurulu
    • Ekibimiz
    • Paydaşlarımız
    • Kurumsal Logolarımız
  • BİRİMLERİMİZ
    • Kurumsal İletişim
    • Üniversite Sanayi İşbirliği
    • FSMH ve Ticarileşme
    • Girişimcilik ve Şirketleşme
  • DESTEKLERİMİZ
    • Akademisyen ve Araştırmacı
    • Sanayicilere
    • Öğrencilere
    • Girişimcilere
  • TEKNOLOJİ PORTFÖYLERİ
    • Akademisyen Portföyü
    • Laboratuvar Kataloğu
    • Patent Portföyü
    • Girişimci Portföyü
    • Eğitim Kataloğu
  • BIGG ULUKOZA
  • ULUTEK PARTNERİM
  • BİZE ULAŞIN

AÇILAN TÜBİTAK ÇAĞRILARI

AÇILAN TÜBİTAK ÇAĞRILARI
09.10.2023

“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA KUTUPLARDA BİLİM” TEMALI RESİM YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI, 20 EKİM 2023!

Ülkemiz, Antarktika Kıtası’na 2017 yılından beri düzenli olarak Ulusal Antarktika Bilim Seferleri düzenlemektedir. TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü’nün hedeflerinden biri olarak kutuplar hakkındaki farkındalığın artırılması doğrultusunda, Antarktika Günü’nde ödül töreni yapılması planlanan, ülke çapında “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kutuplarda Bilim” temalı Resim Yarışması düzenlenmektedir.

Ülkemize kilometrelerce uzak, dünyanın en soğuk en zorlu koşullarına sahip, insan yaşamına elverişli olmayan ve gezegenimizin tatlı sularının yarısından fazlasını barındırarak devasa buzullara ev sahipliği yapan Antarktika Kıtası güney kutbumuzda yer alırken; dünyamızın tam tersine baktığımızda yani kuzey kutbunda dünyanın en soğuk okyanusunun yer aldığı, yerli halkların yaşadığı ve günümüzde iklim değişikliğinden en çok etkilenen alanların başında gelen Arktik Bölgesi’ni görmüş oluruz. Yarışma ile gençlerimizin her iki kutup bölgesi hakkındaki düşüncelerini görsel sanatları, ilhamı ve merak duygularını kullanarak resmetmeleri ve bu eserleri ile kutup bilimleri alanında ülkemizde geniş çapta farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Böylece ülkemizden, dünya üzerinde en uzak noktalara giderek bilimsel araştırmalar yapan bilim insanlarımızın çalışmalarını ve oradaki doğa, çevre, hayvan yaşamlarını hayal ederek genç yaşında sanat ile bilimi buluşturan eserler ortaya çıkartan ve ileride bilimsel merakının peşinden giden bir neslin oluşturulması hedeflenmektedir.

Yarışmada derece alan resimlerin sahiplerine sürpriz hediyeler verilecektir.

Katılım koşulları ve detaylı bilgiye https://kare.mam.tubitak.gov.tr/tr/announcements/cumhuriyetimizin-100-yilinda-kutuplarda-bilim-temali-resim-yarismasi adresinden ulaşılabilir.

Başvuru adresi: https://bilimgenc.tubitak.gov.tr/kutupresimyarismasi

Başvuru için son tarih: 20 Ekim 2023

 

BİDEB 2224-BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME PROGRAMLARI 2023 YILI 4. DÖNEM ÇAĞRILARI AÇILDI,20 EKİM 2023!

 

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2224-A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı ve 2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı 2023 yılı 4. dönem çağrıları başvuruya açılmıştır. Başvurular, 20 Ekim 2023 saat 17:30’a kadar BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi üzerinden alınacaktır.

2224-A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı hakkında bilgi almak ve çağrı duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı hakkında bilgi almak ve çağrı duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

 

BİDEB 2223-YURT İÇİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ DESTEKLEME PROGRAMLARI 2023 YILI 4. DÖNEM ÇAĞRILARI AÇILDI, 20 EKİM 2023!

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı, 2223-C Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği Programı ve 2223-D İkili İşbirliği Anlaşmaları Çerçevesinde Etkinlik Düzenleme Desteği Programı 2023 yılı 4. dönem çağrıları başvuruya açılmıştır. Başvurular, 20 Ekim 2023 saat 17:30’a kadar BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi üzerinden alınacaktır.

2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı hakkında bilgi almak ve çağrı duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

2223-C Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği Programı hakkında bilgi almak ve çağrı duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

 

2223-D İkili İşbirliği Anlaşmaları Çerçevesinde Etkinlik Düzenleme Desteği Programı hakkında bilgi almak ve çağrı duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

 

2561 –ARJANTİN BİLİM, TEKNOLOJİ VE YENİLİK BAKANLIĞI (MINCYT) İLE İKİLİ İŞ BİRLİĞİ PROGRAMI 2023 YILI ÇAĞRISI AÇILDI, 29 ŞUBAT 2024!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Arjantin Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanlığı (MINCyT) arasındaki mevcut iş birliği protokolü çerçevesinde açılacak ilk tematik çağrı ile ortak araştırma projeleri desteklenecektir. 29 Eylül 2023 tarihi itibariyle açılan çağrı kapsamında,

 

· Havacılık ve Uzay Teknolojileri

· Yapay Zeka

· Biyoteknolojik İlaçlar

· Deprem

alanlarında sunulan projeler değerlendirmeye alınacaktır.

Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türk proje ekibinin, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Arjantinli proje ekibiyle proje ortağı olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.

Çağrı metni için lütfen tıklayınız.

Başvurular için UİDB Proje Başvuru Sistemi’ne buradan ulaşabilirsiniz.

Son Başvuru Tarihi:            29 Şubat 2024

E-imza Son tarihi:                7 Mart 2024

 

BİODİVERSA+ 2023 YILI BİODİVNBS ÇAĞRISI AÇILDI!

Ufuk Avrupa, Avrupa Biyoçeşitlilik Ortaklığı (BiodivERsA+) kapsamında açılan 2023 yılı "Biyoçeşitlilik, İnsan Refahı ve Dönüştürücü Değişim İçin Doğa Temelli Çözümler (BiodivNBS)" başlıklı çağrısının ana amacı, biyoçeşitliliğin korunumu için doğa temelli çözümlerin aranmasıdır. Doğa temelli çözümler ile sosyal, ekonomik ve çevresel faaliyetlerin etkili ve uyumlu bir şekilde ele alınması ve bu süreçte hem insanlığın refahı ve ekosistem hizmetleri hem de biyolojik çeşitlilik faydalarının gözetilmesi hedeflenmektedir.

BiodivERsA+ 2023 yılı ilgili çağrısı 11/09/2023 tarihinde uluslararası başvuruya açılmıştır.

Çağrının kapsayacağı temalar aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

  • Oluşturulacak doğa temelli çözümler ve ortaya çıkabilecek kazanım ve kayıpların durumu
  • Biyoçeşitlilik kaybının insan temelli nedenlerini azaltan doğa temelli çözümler
  • Dönüştürücü değişimde doğa temelli çözümlerin katkısı

Çağrı kapsamında hazırlanacak ortak proje önerilerinde, uluslararası çağrı başvuru koşullarına uyma zorunluluğu bulunmaktadır. Proje sunacak uluslararası konsorsiyumun, çağrıya katılan en az üç farklı ülkeden fonlanacak olan üç farklı ortaktan oluşması gerekmektedir. Her ortak kendi ülkesinin fonlayıcı kuruluşu tarafından desteklenecektir. Çağrı hakkında detaylı bilgiye https://www.biodiversa.eu/2023/06/05/2023-2024-joint-call/ adresinden ulaşılabilmektedir. Ek olarak, çağrı açılışını takiben gerçekleştirilen webinar kaydına da aynı adresten adresinden ulaşabilirsiniz.

Çağrı sekretaryasına iletilecek uluslararası proje başvurularının yanı sıra projelerde Türkiye’den yer alacak araştırmacılar tarafından TÜBİTAK’a ulusal proje başvurusu (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr) yapılması da zorunludur. Söz konusu çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir. Başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olduğundan, başvuru öncesinde ulusal başvuru kurallarının detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir.

Çağrı Takvimi:

  • Uluslararası proje önerilerinin Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 10.11.2023
    (3:00 PM, CET)
  • 1.Aşama proje önerileri TÜBİTAK ulusal başvurusu için son tarih: 17.11.2023 (17:30, TSİ)
  • 1.Aşama önerilerinin TÜBİTAK ulusal başvurusu e-imza süreçleri için son tarih: 21.11.2023 (17:30 TSİ)
  • 2.Aşama önerilerinin Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 09.04.2024
    (3:00 PM, CET)

Çağrı İrtibat Kişileri

Uluslararası Başvuru Koşulları ve BiodivERsA+ 2023 Yılı Çağrısı hakkında bilgi için:
Dr. Yeliz TÜMBİLEN ÖZER
Kimya, Biyoloji Araştırma Destek Grubu (KBAG)
e-posta: yeliz.ozer@tubitak.gov.tr
Tel: 0312 298 12 02

TÜBİTAK-1071 programı detayları için:
Dr. Ceren UZUN
Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu (UPAG)
e-posta: ceren.uzun@tubitak.gov.tr

Tel.: +90 312 298 1789

 

2531 TÜBİTAK-ALMAN AKADEMİK DEĞİŞİM SERVİSİ (DAAD) İLE İKİLİ İŞ BİRLİĞİ PROGRAMI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

2531 - DAAD ile İkili İş Birliği Destek Programı 2023 yılı çağrısı değerlendirme süreci sonuçlandı. TÜBİTAK ve DAAD tarafından desteklenmesine karar verilen toplam 10 proje aşağıda listelenmektedir.

 

Türkiye’deki Proje Yürütücüsü

Almanya’daki Proje Yürütücüsü

Proje Başlığı

Doç. Dr. Cihangir Tezcan

 Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Prof. Dr. Gregor Leander

Ruhr Üniversitesi Bochum

Simetrik Anahtarlı Şifreleme Algoritmalarının Kriptanalizi: Teori Pratik Uyuşmazlığı

Doç. Dr. Fuat Dursun

İstanbul Üniversitesi

Dr. Bernd Krock

Alfred Wegener Enstitüsü

Türkiye'nin Kıyı Sularında ve Kutup Bölgelerinde Bulunan Zararlı Mikroalg Türlerinin ve Bu Türlerin Ürettikleri Toksinlerin Değerlendirilmesi (Habtupore)

Doç. Dr. Güneş Ünal

Boğaziçi Üniversitesi

Dr. Noemi Rook

Ruhr Üniversitesi Bochum

Japon Bıldırcını (Coturnix Japonica) Limbik Sisteminin Nörokimyasal, Morfolojik ve Bağlantısal Karakterizasyonu

Dr. Öğr. Üyesi Demet Asil Alptekin

 Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Dr. Hai Wang

Max Planck Enstitüsü

Yüksek Verimli Nano Heteroeklem Güneş Pilleri için Pbse Kuantum Nokta/Nanorod Karışımlarında Çoklu Eksiton Üretimi ve Ayrışmanın Açıklanması

Prof. Dr. Güney Güven Yapıcı Özyeğin Üniversitesi

Prof. Dr. Thomas Niendorf

Kassel Üniversitesi

Düşük Çevrimli Yorulma Performansının İlerletilmesi için Özgün Yüksek Entropili Alaşımların Geliştirilmesi

Doç. Dr. Hasan Tolga Bölükbaşı İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi

Dr. Kerem Gabriel Öktem

Bremen Üniversitesi

Bilkent-Bremen Sosyal Politikalar Araştırma Laboratuvarı

Prof. Dr. İbrahim Halil Kavaklı

Koç Üniversitesi

Prof. Dr. Hana Algül

Münih Teknik Üniversitesi

Aktif Mutasyon Tabanlı P53 Mutasyon Tabanlı Pankreas Kanser Hücre Hatlarında Kriptrkoromların Silinmesine Bağlı Hücre Ölümlerinin İncelenmesi

Doç. Dr. Mehmet Bülent Özer Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Dr. Ghulam Destgeer

Münih Teknik Üniversitesi

Baw-Saw Bütünleşik Akustik-Akışkan Cihazın Tasarımı ve Analizi

Prof. Dr. Özgür Gürbüz Ünlüyurt Sabancı Üniversitesi

Prof. Dr. Wolfgang Gerstacker

 Friedrich-Alexander Üniversitesi Erlangen-Nürnberg (FAU)

Terahertz Bandı Dron Haberleşmesinde Geliştirmeler

Arş. Gör. Dr. Zeynep Dikmen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Dr. Simon Krause

Max-Plack Enstitüsü

Boronik Asit Bazlı Kovalent Organik Çerçevelerde Tiyazolo[5,4-D]Tiyazol Bisiklik Çekirdek Birimi: Cof'Lerin Özelliklerinin İncelenmesi ve Ph'A Duyarlı İlaç Salımı, Gaz Depolama ve Foto-Elektrokimyasal Uygulamalarının İncelenmesi

 

 

 

Yazıyı Paylaş

Bize Ulaşın

  • Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi AR-GE Binası Kat: 2 No: 217 16059 Nilüfer/Bursa
  • butto@uludag.edu.tr, info@bursauludagtto.com
  • +90 224 280 85 70

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi AR-GE Binası Kat: 2 No: 217 16059 Nilüfer/Bursa
E-Posta: butto@uludag.edu.tr | E-Posta:info@bursauludagtto.com | Tel: 0224 280 85 70| Fax: 0224 280 85 71

© 2020 | Tüm hakları Saklıdır. Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Tic. ve San. A.Ş.