MSCA COFUND 2022 ÇAĞRISINA YÖNELİK EŞ-FİNANSMAN VE ÖN DEĞERLENDİRME DESTEĞİ AÇILDI!
Marie S. Curie Alanı (MSCA) altında yer alan COFUND çağrısı, hâlihazırda araştırma projelerine yönelik burs ve destek mekanizması bulunan ya da böyle bir program oluşturmak isteyen kuruluşların bölgesel, ulusal ve uluslararası burs programlarının oluşturulması veya var olan programlarının desteklenmesi amacıyla araştırma bursu veren kuruluşlara ek fon sağlanmasını hedeflemektedir.
2022 yılı MSCA COFUND çağrısına başvuru yapacak olan kuruluşların başarı oranının artırılması amacıyla "TÜBİTAK Uluslararası İşbirliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Destek ve Ödül Programlarına ilişkin Usul ve Esaslar" çerçevesinde yürütülmekte olan MSCA COFUND Ön Değerlendirme Desteği sunulmaktadır. Bölgesel, ulusal ve uluslararası burs programları oluşturmak veya var olan programlarını geliştirmek isteyen kuruluşlara proje önerilerini iyileştirmeleri için destek verilecektir.
Desteğe başvuru yapacak olan kuruluşların çağrı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen ön koşulları sağlıyor olması gerekmektedir. Kuruluşlar MSCA COFUND 2022 yılı çağrısı için proje önerilerini Avrupa Komisyonu’na sunmadan önce, COFUND proje önerisi başvurularını değerlendirme konusunda uzman kişi ve kuruluşlarca incelenmesi amacıyla "MSCA COFUND Ön Değerlendirme Desteği"ne başvurabilirler.
Destek, 01.12.2022 tarihinde başvuruya açılmış olup desteğe son başvuru tarihi 26.12.2022’dir. Başvurular, çevrimiçi olarak https://uidb-destekodul.tubitak.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilebilir. Başvurular sistem üzerinden alındığı tarihten itibaren değerlendirme süreci başlar, bununla birlikte başvuru değerlendirme süresi 2-3 hafta sürebilmektedir.
Destek programı hakkındaki sorularınızı msca.ondeg@h2020.org.tr adresine; MSCA-COFUND çağrısı hakkındaki sorularınızı ise ncpmobility@tubitak.gov.tr adresine iletebilirsiniz.
Desteğe ilişkin detayları içeren duyuru metni için tıklayınız.
Daha önce duyurulduğu üzere; ülkemizden Araştırma Üniversiteleri, Kamu Kurumları, Araştırma Merkezleri ve 6550 sayılı Kanun kapsamında tüzel kişiliği olan Araştırma Altyapılarının, Ufuk Avrupa MSCA –COFUND Programı 2022 yılı çağrısına (HORIZON-MSCA-2022-COFUND-01) başvuru yaparak destek almaya hak kazanmaları halinde, en yüksek puana sahip iki proje önerisine 2236-B MSCA-COFUND Burs Programlarına Katkı Fonu Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından eş finansman desteği verilecektir. Detaylar için tıklayınız.
UFUK AVRUPA HİBENİZİ YÖNETİRKEN MALİ HATALARI NASIL ÖNLERSİNİZ?
Ufuk Avrupa Programında fonlanmaya hak kazanan proje paydaşlarının hibe yönetimi sürecinde mutlaka dikkat etmesi gereken kural/yönlendirmelerini içeren linkteki bilgi notu siz paydaşlara aktarmak için hazırlanmıştır.
Bu bilgi notuyla Avrupa Komisyonu veya koordinatörler tarafından transfer olacak EUR hibe tutarını nasıl harcamanız gerektiğine ve bu harcamalara ilişkin kontrol ve denetim zeminine yönelik farkındalık seviyenizin arttırılması amaçlanmıştır. Sadece en temel görülen kural ve yönlendirmeler yer almakta olup, paydaşların mali zemindeki tüm sorumlulukları bilgi notundan ibaret değildir.
Ek olarak bu not, gerçek masrafların geri ödenmesi (actual cost reimbursement) yöntemine uygun şekilde fonlanan, tek/çok ortaklı projelerin mali süreçlerine uygun bilgiler içermekte olup, projenizin birim maliyetle (unit cost) fonlanan bir MSCA projesi veya götürü usulü (lump-sum) fonlanan bir proje olması durumunda en doğru bilgiye erişim için, projenizin fonlandığı alanın UİN’iyle ve Yasal ve Finansal Konular UİN Ekibiyle irtibat kurmanızı öneririz.
AVRUPA YENİLİK KONSEYİ (EIC) 2023 ÇALIŞMA PROGRAMI YAYINLANDI!
Ufuk Avrupa Programı'nın önemli bileşenlerinden olan Avrupa Yenilik Konseyi (European Innovation Council - EIC) 2023 Yılı Çalışma Programı yayınlandı.
2023 yılında EIC tarafından bilim insanlarının ve yenilikçilerin yıkıcı ve yeni pazarlar oluşturma potansiyeline sahip projelerine toplam 1.6 milyar Avro fon sağlaması bekleniyor. Bu bütçeden 500 milyondan fazlası Avrupa için stratejik olarak görülen alanlardaki geleceğin teknolojisini inşa edecek projelere sağlanacak.
Bu yılki çalışma programı ayrıca, Yeni Avrupa Yenilik Gündemi'ni destekleyecek çeşitli yenilikler ve pilot eylemler de içeriyor.
EIC'nin 2023 Çalışma Programı'nda ön plana çıkan yenilikler şu şekilde:
- Start-up firmaların ve KOBİ'lerin stratejik teknoloji alanlarında küresel liderler olmalarını sağlamak adına Hibe ve sermaye yatırımından oluşan 525 milyon Avro'luk fonla desteklenmek üzere sekiz stratejik öncelik alanı belirlendi.
- Gelecek vadeden araştırmacıların yeteneklerini derin teknoloji girişimlerine staj yoluyla aktarılmasını sağlayacak yeni bir yapı oluşturuldu.
- EIC Hızlandırıcı ile Women TechEU girişimi tarafından desteklenen firmaların bir araya gelmesini sağlayarak kadın yenilikçilere yönelik destek geliştirildi.
- Kamudaki ve özel sektördeki satın alma süreçlerinde EIC yeniliklerinin test edilmesine destek sağlandı.
- Avrupa Yenilik ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) ile iş hızlandırma hizmetlerinin sunulması ve ortak bir EIC-EIT Kadın Yenilikçi Ödülü başlatılması yoluyla daha fazla iş birliği kuruldu.
EIC'nin 2023 yılında yürüteceği fon programları:
- EIC Kılavuz/Pathfinder (343 milyon Avro); çok disiplinli araştırma ekiplerinin teknoloji atılımlarına yol açma potansiyeline sahip vizyoner araştırmalar yürütmesi için (4 milyon Avro'ya kadar hibe)
- EIC Geçiş/Transition (128,3 milyon Avro); EIC Kılavuz ve Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) Kavram Kanıtı (PoC) projelerinde ortaya çıkarılan sonuçları; teknolojileri olgunlaştırarak ve belirli uygulamalar için bir iş gerekçesi oluşturarak yenilik fırsatlarına dönüştürmek için (2,5 milyon Avro'ya kadar hibe)
- EIC Hızlandırıcı/Accelerator (1,13 milyar Avro); yeni pazarlar yaratma veya mevcut pazarları bozma potansiyeline sahip KOBİ'ler için yüksek etkili yenilikler geliştirmeleri ve ölçeklendirmeleri için (2,5 milyon Avro'ya kadar hibe; 15 milyon Avro'ya kadar öz sermaye yatırımı)
EIC projelerinden destek almış tim firmalar, koçluk, mentörlük ve uzmanlık hizmetleri; şirketler, yatırımcılar ve paydaşlarla ortaklık fırsatları ve bir dizi başka hizmet ve etkinlik sağlayan İş Hızlandırma Hizmetleri'nden faydalanabilirler.
EIC 2023 Çalışma Programı'na buradan erişebilirsiniz.
ORTAK ARAMA - KÜME 2: BOYLAMSAL VERİLERİN HARİTALANMASI VE EŞİTSİZLİKLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
“HORIZON-CL2-2023-TRANSFORMATIONS-01-06: Mapping of longitudinal data and assessment of inequalities in education, training and learning achievements” başlığına sunulacak proje için ortaklar aranmaktadır.
Söz konusu proje önerisinde yer almak isteyen paydaşların adresinde yer alan niyet beyanı dokümanını ncpcci@tubitak.gov.tr adresine 14 Aralık 2022 tarihine kadar iletmeleri beklenmektedir. Form doldurulmadan evvel başlık içeriğinin dikkatlice okunması tavsiye edilir. Başlık detaylarına (sayfa 116 -117) ulaşmak için tıklayınız.