İKİZ ŞEHİRLER ÖĞRENME PROGRAMI ÇAĞRISI SEMİNERİ KAYITLARI YAYINLANDI, 30 HAZİRAN 2023!
Bilindiği üzere “İkiz Şehirler Öğrenme Programı Çağrısı” 3 Mayıs 2023 tarihinde açılmış olup 30 Haziran 2023 tarihinde kapanacaktır.
Çağrıya ilişkin detaylı haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
Diğer taraftan, TwinCities Projesi tarafından çağrıya ilişkin daha detaylı bilgi paylaşımında bulunmak ve paydaşlardan gelen soruları yanıtlamak üzere 12 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen bilgilendirme etkinliğine dair kayıtlar halihazırda bahse konu proje tarafından paylaşılmıştır.
Etkinlik kaydına ulaşmak için lütfen tıklayınız.
Etkinlik esnasında gerçekleştirilen sunumlara:
https://netzerocities.eu/wp-content/uploads/2023/06/NetZeroCities-Call-for-Twin-Cities-Information-Webinar.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.
2509-TÜBİTAK- FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI (BOSPHORUS) İLE İKİLİ İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI BAŞVURU TARİHİ UZATILDI, 5 TEMMUZ 2023!
Türkiye ve Fransa’daki araştırmacılar tarafından yürütülecek ortak araştırma projelerine destek sağlanmasının planlandığı "2509-Fransa Dışişleri Bakanlığı (Bosphorus) ile İkili İş Birliği Çağrısı”nın son başvuru tarihi 13 Haziran 2023 olarak belirlenmişti.
Kurumumuz ile Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmeler ışığında söz konusu ikili iş birliği çağrısının son başvuru tarihinin 5 Temmuz 2023 tarihine uzatılmasına karar verilmiştir. TÜBİTAK e-imza sürecinin en geç 12 Temmuz 2023 tarihinde tamamlanması gerektiği çağrıya https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapılabilmektedir.
EIG CONCERT JAPAN 2023 YILI ÇAĞRISI BAŞVURUYA AÇILDI, 1 AĞUSTOS 2023!
Avrupa ve Japonya arasında bilimsel ve teknolojik işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan bağımsız bir platform olan EIG CONCERT Japan (Connecting and Coordinating European Research and Technology Development with Japan/ Japonya ile Avrupa Araştırma ve Teknoloji Geliştirme Faaliyetlerinin İlişkilendirilmesi ve Koordinasyonu) kapsamında, Türkiye, Bulgaristan, Çekya, Fransa, Japonya, Macaristan, Polonya ve Slovakya’dan fonlayıcı kuruluşların katılımıyla "Karbon Nötr Şehirler için Çözümler (Solutions for Carbon Neutral Cities)" başlıklı ortak proje çağrısı açılmıştır.
Son başvuru tarihi: 1 Ağustos 2023, (10:00 Orta Avrupa Saati)
Çağrıya sunulacak projelerin aşağıdaki kriterleri sağlaması gerekmektedir:
- Proje başvurularının uluslararası işbirliği içermesi ve interdisipliner yaklaşımlar ile "Karbon Nötr Şehirler için Çözümler (Solutions for Carbon Neutral Cities)" alanında sunulması (alt başlıklar için lütfen çağrı metnini inceleyiniz),
- Japonya'dan bir, Türkiye’den bir ve çağrıya dahil olan Avrupa ülkelerinden (Bulgaristan, Çekya, Fransa, Macaristan, Polonya ve Slovakya’dan) en az bir ortak olmak kaydıyla, toplam en az üç uygun proje ortağının katılımı,
- Başvuruların gerekli tüm bilgi ve formlarla birlikte İngilizce olarak https://ptoutline.eu/app/eigjapan_jc2023 adresinden 1 Ağustos 2023 (saat 10.00 Orta Avrupa Saati) tarihine kadar yapılması (Proje konsorsiyumu adına proje koordinatörü tek bir uluslararası başvuru yapacaktır. Uluslararası başvuru kılavuzu için tıklayınız.),
- Uluslararası başvuruya ek olarak, Türkiye’den başvuran ortakların TÜBİTAK’a https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinden 8 Ağustos 2023 tarihine (saat 17.30 Türkiye saati) kadar ulusal ön başvuru yapması (Ulusal kurallar dokümanı için lütfen tıklayınız.).
Çağrıya ilişkin diğer detaylar için lütfen web sitesini inceleyiniz.
EIG CONCERT Japan 2023 Yılı Çağrısı İletişim Bilgileri:
Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı (UİDB) İrtibat Noktası
Murat TILTAK
E-mail: murat.tiltak@tubitak.gov.tr
Tel.: +90 312 298 18 22
Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu (UPAG) İrtibat Noktası
Dr. K. Öncü ŞEN
E-mail: oncu.sen@tubitak.gov.tr
Tel.: +90 312 298 18 09
KÜME 6 ÇALIŞMA PROGRAMI 2024 YILI ÇAĞRILARINA İLİŞKİN AVRUPA KOMİSYONU TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMALAR!
Ufuk Avrupa Programı Küme 6 Çalışma Programında yer alan 2024 yılı çağrıları özelinde Avrupa Komisyonuna yöneltilen belirli sorulara ilişkin tarafımıza iletilen yanıtlara artık web sitemiz üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.
Belirli aralıklar ile bahse konu soru ve cevaplar güncelleneceğinden E-Bülten’e ilgi alanlarınızı girerek kayıt olmanızı ve gelişmeleri takip etmenizi tavsiye ederiz!
Ayrıca, benzer şekilde çağrı başlıkları özelinde “Funding and Tenders Portal” üzerinden yöneltilen diğer sorular ve Avrupa Komisyonunca oluşturulan cevaplar ise ilgili çağrı başlığının “Topic related FAQ” bölümünde yer almaktadır.
Küme 6’ya ilişkin her türlü sorunuz için ncpbio@tubitak.gov.tr adresi ile iletişim kurabilirsiniz!
TOPRAK SAĞLIĞI VE GIDA MİSYONU BİLDİRİSİ YAYINLANDI!
Toprak sağlığını korumak için acil eylem ihtiyacını vurgulamak amaçlı yayınlanan Toprak Sağlığı ve Gıda Misyonu Bildirisi, belediye, kamu kuruluşu, özel işletme, eğitim kurumu, araştırma kurumu, STK ve hayırsever kuruluş temsilcileri gibi çok farklı paydaşları harekete geçirerek daha fazla yerel katılım sağlanmasında önemli bir adımı temsil etmektedir. Ayrıca, bireyler de Toprak Sağlığı ve Gıda Misyonu Bildirisi’ne imza atarak “Toprak Misyonu Dostları” olabilmektedirler. Belgeyi imzalayanlar, toprak sağlığını iyileştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunabilecek ve en yeni araştırma sonuçlarına erişebileceklerdir. Buna ek olarak, topraklarımız için en iyi uygulamaların paylaşıldığı etkinliklere de katılma fırsatına sahip olacaklardır.
Toprak Sağlığı ve Gıda Misyonu Bildirisi’ni imzalayarak kuruluşlar ve bireyler, toprak sağlığının korunması ve restorasyonuna olan bağlılıklarını gösterebilmekte ve daha sürdürülebilir bir geleceğe yönelik ivme oluşturmaya yardımcı olabilmektedirler. Böylece, herkes birer toprak savunucusu olarak hiçbir toprağın yalnız bırakılmadığından emin olabilmektedir.
İlki bu yıl Kasım ayında düzenlenecek olan Avrupa Toprak Misyonu Fuarı, toprağın önemi hakkında farkındalık yaratmak, paydaşları iyi uygulamaları paylaşmaya davet etmek ve şimdiye kadar uygulanan araştırma faaliyetlerini değerlendirmek açısından önem taşımaktadır.
Toprak Sağlığı ve Gıda Misyonu Bildirisi ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Toprak Sağlığı ve Gıda Misyonu Bildirisi’ni imzalamak için lütfen tıklayınız.
KANSER VE NÖRODEJENERATİF HASTALIKLAR ALANINDA DESTEKLENEN IHI PROJELERİ TANITILDI!
Yenilikçi Sağlık Girişimi (The Innovative Health Initiative (IHI)), kanser ve nörodejeneratif hastalıkları konu alan, ilaç, sağlık teknolojisi, büyük veri ve görüntüleme gibi farklı sektörlerin bir araya geldiği 5 projenin tanıtımını yaptı. IHI’nin benimsemiş olduğu sektörler arası yaklaşımın örneğini teşkil eden ve kamu-özel sektör ortaklığından faydalanan bu projeler; büyük veri, görüntüleme, kanserin ileri tanı ve tedavisi, nörodejeneratif hastalıklarda hastanın bakımının iyileştirilmesine yönelik dijital platformların oluşturulması gibi sağlık alanında çözüm bekleyen önemli sorunlara somut çözümler bulmayı amaçlamaktadırlar.
Bu 5 projenin toplam bütçesi 129 milyon Avro olup, bu bütçenin yarısı Ufuk Avrupa’dan, diğer yarısı ise projede yer alan endüstri ortaklarından ve katkıda bulunan IHI ortaklarından sağlanmaktadır. Yeni, çok paydaşlı ve sektörler arası bu proje konsorsiyumlarının, kanser, Alzheimer ve Multiple Skleroz gibi hastalığı olan çok sayıda kişinin yaşamında ve toplum genelinde önemli ve somut etkileri olacağı düşünülmektedir.
Desteklenen projelerle ilgili kısa bir bilgi aşağıda paylaşılmakta olup, bu projelerle ve daha önce desteklenen 180 projeyle ilgili ayrıntılılara link üzerinden erişebilirsiniz.
- GUIDE.MRD (Guiding multi-modal therapies against MRD by liquid biopsies)
Kanserin tanısı için daha iyi bir kan testi geliştirilmesi
- IMAGIO (Imaging and advanced guidance for workflow optimization in interventional oncology)
Yan etkileri az ve daha hassas kanser tedavisi
- IDERHA (Integration of heterogeneous data and evidence towards regulatory and HTA acceptance)
Akciğer kanserinin ileri tanı ve tedavisi için büyük veri platformu geliştirilmesi
- CLAIMS (Clinical impact through AI-assisted MS care)
MS hastalığı olan kişilerin bakımında bütüncül bir yaklaşım
- PROMINENT (Precision medicine platform in neurodegenerative disease)
Alzheimer hastalığı ile birlikte diğer sağlık sorunları olan kişilerin bakımında tamamlayıcı bir yaklaşım
UFUK AVRUPA PROGRAMI- “TOPLUM SAĞLIĞINI İLGİLENDİREN SAĞLIK BAKIMI GİRİŞİMLERİ” KONUSUNDA ORTAK ARAMA DUYURUSU!
Ufuk Avrupa Sağlık Kümesi 2024 yılı çağrıları arasında yer alan “HORIZON-HLTH-2024-DISEASE-03-08-two-stage: Comparative effectiveness research for healthcare interventions in areas of high public health need” çağrısı için ortak aranmaktadır. Çağrıyla ilgilenen ve sağlık yönetimi, telesağlık, sağlık ekonomisi vb. konularda deneyimli olan kuruluşların (hasta organizasyonları, yazılım firmaları, araştırma kurumları vb.) linkte yer alan niyet beyanı dokümanını doldurarak, ncphealth@tubitak.gov.tr adresine iletmeleri beklenmektedir.
Çağrıyla ilgili detaylar için Ufuk Avrupa Sağlık Kümesi 2023-2024 Çağrı programını inceleyebilirsiniz.
ENERDIGIT 2023 ORTAK ÇAĞRISI AÇILDI , ULUSLARARASI BAŞVURU İÇİN SON TARİH: 12 EYLÜL 2023!
Ufuk2020 Programı kapsamında desteklenen ortak girişimlerden olan ERA-NET Enerji Sistemleri ve Ağlarının Dijitalleşmesi (ERA-Net Digitalisation of Energy Systems and Networks-EnerDigit) projesi kapsamında, yerel ve bölgesel düzeyde enerji sistemlerinin optimize edilmesi ve bu sistemlerin güvenli/esnek bir Avrupa enerji sistemine bağlanabilmesi için yeni teknolojik seçeneklerin ve iş süreçlerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi hedeflenmektedir. Böylelikle, bölgesel enerji geçişi için dijital dönüşüm potansiyelinin açığa çıkarılması amaçlanmaktadır. Bahse konu oluşum kapsamında,Mission Innovation (MI) Girişimi ile birlikte 14 Haziran 2023 tarihinde MICall23’ün bir parçası olarak ENERDIGIT 2023 Ortak Çağrısı açılmıştır.Almanya (PTJ), Avusturya (FFG), Çekya (TACR), İskoçya (Scottish Enterprise) , Romanya (UEFISCDI) ve Türkiye’nin (TÜBİTAK) aralarında bulunduğu fonlayıcı kuruluşların dâhil olduğu çağrı kapsamında çok uluslu, çok disiplinli araştırma ve yenilik projeleri desteklenecektir.
Çağrı kapsamında, enerji sistemleri ve enerji ağlarında dijital çözümlerin uygulanması, uyarlanması ve bunlara ilişkin bilgi birikiminin artırılması hedeflenmekte olup aşağıda yer alan ana amaçlara ulaşması beklenmektedir:
- Arz güvenliğini sağlarken enerji sisteminin tüm sektörlerinde yeşil enerji geçişine katkı sağlamak ve ilerletmek,
- Yenilikçi ve uygun maliyetli enerji çözümlerinde sektör birleşmesi ve yeni değer zincirlerinin geliştirilmesi yoluyla yeni uluslararası iş ve yatırım fırsatlarını şekillendirmek, böylece yeni istihdam fırsatları yaratmak ve çevresel olarak sürdürülebilir bir finansal büyümenin gelişmesine katkıda bulunmak,
- Yeşil enerjiye geçişin ilerlemesinde sosyal sürdürülebilirliği ve diğer sektörlerde dijitalleşme ile uyumu sağlamak.
Proje sunacak uluslararası konsorsiyumun, çağrıya katılan en az iki farklı ülkeden fonlanacak olan iki farklı ortaktan oluşması gerekmekte olup daha fazla sayıda ülkenin katılımı da tavsiye edilmektedir. Her ortak kendi ülkesinin fonlayıcı kuruluşu tarafından desteklenecektir. Çağrı kapsamında hazırlanacak ortak proje önerilerinde hem uluslararası çağrı başvuru koşullarına hem de ortak ülkelerin ulusal kural ve koşullarına uyma zorunluluğu bulunmaktadır.
Bu sebeple, çağrıya proje sunmak isteyen Türk araştırmacıların hem uluslararası çağrı ofisine, hem de TÜBİTAK’a başvuru yapması gerekmektedir.
Çağrı ile ilgili detaylı bilgi edinmek ve uluslararası başvuru sistemine ulaşmak için tıklayınız.
TÜBİTAK ilgili çağrı ulusal başvuru koşulları için tıklayınız.
Çağrı Takvimi:
Uluslararası proje önerilerin Ortak Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 12.09.2023 (14:00 CET)
Ulusal ön başvurunun TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden onaylanması için son tarih: 19.09.2023 (17:30 TSİ)
Ulusal ön başvurunun TÜBİTAK PBS üzerinden elektronik olarak imzalanması için son tarih: 19.09.2023 (17:30 TSİ)
Çağrı Açılış Tarihi |
14 Haziran 2023 |
Zorunlu danışma dönemi* *Kurulacak olan konsorsiyumlarda, bu dönem zarfında, proje ortaklarının bulunduğu ülkenin irtibat noktası ile irtibata geçmesi gerekmektedir. |
14 Haziran 2023-12 Eylül 2023 |
ERA-Net Smart Energy Systems web sayfasından (http://www.eranet-smartenergysystems.eu) yapılacak proje başvurusu için son tarih |
12 Eylül 2023, saat 14:00 (CET) |
TÜBİTAK PBS üzerinden (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak ulusal ön başvurunun onaylanması ve elektronik olarak imzalanması için son tarih |
19 Eylül 2023, saat 17:30 (Türkiye saati ) |
Ortak Çağrı Sekretaryası tarafından desteklenmesine karar verilen projelerin belirlenmesi ve ilan edilmesi |
Eylül-Ekim 2023 Projelerin seçilmesi: Ekim sonu |
Uluslararası değerlendirme sonuçları olumlu olan projeler için TÜBİTAK PBS üzerinden (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak detaylı ulusal başvuru son tarihi |
TÜBİTAK tarafından duyurulacaktır.* |
Projelerin başlangıçları |
Aralık 2023-Şubat 2024 |
ÖNEMLİ NOT: Başvurular sadece e-imzalı olcak şekilde alınmaktadır. E-imzalı başvuru süreci ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız. Elektronik İmza ile ilgili soru ve önerileriniz için ardeb.e-imza@tubitak.gov.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz
ENERDIGIT 2023 Yılı Çağrısı İletişim Bilgileri:
Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı (UİDB) İrtibat Noktası
Çağrı YILDIRIM & Dr. Hanife Tuzcuoğlu
E-mail: cagri.yildirim@tubitak.gov.tr // ncpenergy@tubitak.gov.tr
Tel: +90 312 298 18 84 & +90 312 298 11 26
Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu (UPAG) İrtibat Noktası
Dr. K. Öncü ŞEN
E-mail: oncu.sen@tubitak.gov.tr
Tel: +90 312 298 18 09