
RAYLI SİSTEMLER ORTAKLIĞI TARAFINDAN GELECEKTEKİ KAMU-ÖZEL SEKTÖR ORTAKLIĞI İÇİN POLİTİKA BELGESİ YAYIMLANDI
Ufuk Avrupa Programı 2021-2027 yılları arasını kapsamakta olup sonrasında 10. Çerçeve Programın hayata geçirilmesi planlanmaktadır.
Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı (Europe’s Rail JU) tarafından gelecekteki Avrupa’da demiryolu kamu-özel ortaklığı için önerileri ana hatlarıyla belirten “A Future Policy Based Public Private Partnership For Rail” adlı üst düzey belgenin taslağını yayınlamıştır. Belge, Ortaklığın Kurucu Üyelerinin mevcut demiryolu araştırma girişimleri üzerine inşa edilecek gelecekteki ortaklık konusundaki ilk düşüncelerini temsil etmektedir.
Üst düzey taslak belge, Avrupa demiryolu sistemini basitleştirme ve sürdürülebilirlik, ekonomik büyüme ve bölgesel uyum için AB stratejik hedeflerini destekleyen Tek Avrupa Demiryolu Alanı (SERA) elde etme misyonuna odaklanmaktadır.
Belge, Ar-Ge faaliyetleri için tahmini 3 milyar Avro ve ve dağıtım öncesi girişimler için yaklaşık 15 milyar Avro yatırım öngörmektedir.
Taslak vizyon dökümanı ilk düşünceleri temsil etmekte olup sürekli güncellemeye tabidir.
Dökümanı incelemek için lütfen tıklayınız.
ICGEB VE COMSTECH’TEN ARAŞTIRMA DESTEĞİ
ICGEB ve COMSTECH, ortak üye ülkelerden 40 yaş altındaki genç bilim insanlarını desteklemek amacıyla araştırma hibeleri sunuyor. Bu program, bilimsel projelere finansal destek sağlayarak araştırmaların ilerlemesine katkıda bulunmayı hedefliyor.
Son başvuru tarihi 30 Nisan 2025 olan hibe programına başvurmak isteyenler, ICGEB CRP yönergeleri ve başvuru formuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilir:
Başvuruya açık ülkeler arasında Türkiye’nin de bulunduğu 26 ülke yer alıyor: Afganistan, Cezayir, Bangladeş, Burkina Faso, Kamerun, Fildişi Sahili, Cibuti, Mısır, İran, Irak, Ürdün, Kuveyt, Kırgızistan, Libya, Malezya, Fas, Nijerya, Pakistan, Katar, Suudi Arabistan, Senegal, Sudan, Suriye, Tunus, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri.
Detaylı Bilgi İçin:
ICGEB
CRP & Fellowships Unit
Loc. Padriciano, 99-34149 Trieste, İTALYA
E-posta: crp@icgeb.org
Web: www.icgeb.org
COMSTECH
COMSTECH Sekretaryası, 33-Constitution Avenue
G-5/2, İslamabad, PAKİSTAN
E-posta: comstech@comstech.org
Web: www.comstech.org
UFUK AVRUPA SAĞLIK KÜMESİ-AVRUPA VE KANADA’NIN SAĞLIK ALANINDAKİ GİRİŞİMCİ LİDERLERİYLE KONSORSİYUM OLUŞTURMA FIRSATI!
Değerli Araştırmacılar,
Bridging the Atlantic-Health 2025 Etkinliği, Avrupa ve Kanada’dan özel sektör, araştırma enstitüleri, hastaneler, üniversiteler ve diğer kuruluşlardaki sağlık alanının girişimci liderlerini bir araya getiren sanal bir eşleştirme programıdır.
Program kapsamında gerçekleşen farklı etkinliklerle, Avrupa ve Kanada’dan katılımcıların Ufuk Avrupa Sağlık Kümesi çağrılarını tartışma fırsatı bulmalarına ve konsorsiyum oluşturmalarına aracılık ederek, Ufuk Avrupa hibelerini kazanma şanslarını arttırmak amaçlanmaktadır.
27 Mart 2025 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşecek olan bu etkinlikte Mayıs 2025 tarihinde başvuruya açılması planlanan Ufuk Avrupa Sağlık Kümesi ve Kanser Misyonu çağrılarına odaklanılacaktır. Etkinlik ile ilgili detaylı bilgiye link üzerinden erişim sağlayabilir ve etkinliğe katılım için 26 Mart 2025 tarihine kadar kayıt yaptırabilirsiniz.
Ufuk Avrupa Sağlık Kümesi
CAPACITIES YILLIK ÖĞRENME PORTFÖYÜ DÖKÜMANI YAYIMLANDI
CAPACITIES projesi İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu altında desteklenen bir projedir. Ulusal, bölgesel ve yerel yönetimlerin kentsel iklim-nötr dönüşümlerine yönelik kapasite sağlamayı hedeflemektedir. Proje, ulusal ağlar ve yönetim yapılarının kurulması ve şehirler misyonunun gerçekleştirilmesine yönelik ilgili kamu kuruluşlarının destekleyerek kolaylaştırıcı koşullar ve önlemlerin getirilmesi amaçlanmaktadır.
Proje 01.10.2022 - 01.10.2024 tarihleri arasında sürmüş olup, proje kapsamında senelik anahtar çıktıların yer aldığı Annual Learning Portfolio (Yıllık Öğrenme Portföyü) dökümanı yayımlanmıştır.
Dökümanda “CapaCITIES projesinden elde edilen temel dersler nelerdir?”, “İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu doğrultusunda sürdürülebilir değişimi hayata geçirmek ve uygulamak için ekosistemdeki aktörlerin ne tür bilgilere ihtiyacı var?” gibi soruların cevaplarına yer verilmiştir. Raporda; Çok Seviyeli Yönetişim Ve Uyum, Kapasite Geliştirme Ve Beceriler, Finansman Ve Fonlama, Paydaşların Katılımı Ve Ortak Yaratma, Düzenleme Ve Mevzuat, İzleme Ve Raporlama konularında detaylar yer almaktadır.
CAPACITIES Yıllık Öğrenme Portföyü Dökümanına ulaşmak için lütfen tıklayınız.
AVRUPA VE GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER KLİNİK ARAŞTIRMALAR ORTAKLIĞI (EDCTP-3) UZMANLARINI ARIYOR
Değerli Araştırmacılar,
Avrupa ve Gelişmekte Olan Ülkeler Klinik Araştırmalar Ortaklığı (EDCTP-3), yoksullukla ilişkili olan hastalıkların, yeni veya yeniden önem kazanan bulaşıcı hastalıkların ve ihmal edilen bulaşıcı hastalıkların tanı, tedavi ve önlenmesi için yenilikçi sağlık teknolojilerinin klinik araştırma süreçlerini hızlandırmak amacıyla kurulan bir girişimdir.
Ortaklık kapsamında çıkılan çağrılarla, Sahra Altı Afrika bölgesindeki bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkışını engelleyen yeni çözüm önerilerinin bulunması ve bölgedeki araştırma kapasitesinin güçlendirilerek, bu bölgede ve tüm dünya genelinde yeni veya yeniden önem kazanan bulaşıcı hastalıklara karşı hazırlıklı olunması ve hızlı harekete geçilmesi hedeflenmektedir.
Avrupa ve Gelişmekte Olan Ülkeler Klinik Araştırmalar Ortaklığı (EDCTP-3) 2025 yılı çağrıları dokümanına link üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.
Bu kapsamda, bağımsız uzmanlardan oluşan bir değerlendirme ekibi oluşturulacaktır. Aşağıdaki uzmanlık alanlarında deneyime sahip alanında bağımsız uzmanların başvuruları beklenmektedir:
-
Bulaşıcı hastalıklar
-
Antimikrobiyal direnç
-
İklim ve sağlık
-
Sahra altı Afrika'da klinik araştırmalarda etik
-
Bilimsel proje yönetimi
-
AB hibe bütçeleri
Uzmanlar, değerlendirme ve izleme faaliyetlerini gerçekleştirirken EDCTP-3’ten bağımsız olarak çalışacak ve herhangi bir kuruluşu temsilen değil, bireysel sıfatlarıyla görev alacaklardır.
Ortaklık hakkında detaylı bilgi için ortaklığın resmi internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Başvuru detayları ve daha fazla bilgi için linki ziyaret edebilirsiniz.
YEREL VE BÖLGESEL YETKİLİLER İÇİN MALİ DESTEK - RHE-MEDİATİON AÇIK ÇAĞRISI
Ufuk Avrupa Okyanuslar ve Suların Restorasyonu Misyonu kapsamında finanse edilen ve Ülkemizin de dahil olduğu RHE-MEDiation Projesi tarafından 31 Mart - 31 Mayıs 2025 tarihleri arasında, yerel ve bölgesel yetkililere 100.000 Avro'ya kadar hibe sağlamak amaçlı bir çağrı açılacaktır. Hibenin amacı, Akdeniz’in kimyasal maddeler tarafından kirletilmesinin önlenmesi hedefi yönünde mikro alg bazlı yenilikçi teknolojiler ile yerel ve bölgesel yetkililerin problemlerinin çözümüne destek olunmasıdır.
Açılacak Çağrı ile ilgili başvuru süreci hakkında bilgi sağlamak amaçlı 20 Mart 2025 tarihinde 11:00 - 12:30 CET saatleri arasında bir web semineri düzenlenecek olup bahse konu etkinliğe, buradan kayıt olarak katılım sağlayabilirsiniz.
Hibe başvurusunda dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir:
-
AB Üye Devletleri veya Ufuk Avrupa Asosiye Ülkelerinde bulunan yerel ve bölgesel yetkililer başvuru yapabilmektedir.
-
RHE-MEDiation Konsorsiyumu'nda yer alan ülkelerden (Belçika, Yunanistan, İtalya, Portekiz ve Türkiye) paydaşlar başvuru için uygun olamamaktadır.
-
AB tarafından desteklenen iMERMAID Projesi kapsamında fonlanan yerel ve bölgesel yetkililer başvuru için uygun olamamaktadır.
Sunulacak çalışmanın kıyı-deniz suyu veya iç sularda kimyasal kirlilik tarafından etkilenmiş alanları yenilikçi çözümler uygulayarak eski haline getirmek için kapasite oluşturma ihtiyacı odaklı ve RHE-MEDiation’ın sunduğu çözümlerin uygulanabilirliği, çoğaltılabilirliği ve ölçeklenebilirliğini sağlayabilmesi için RHE-MEDiation’ın uygulama örnekleriyle eşleşmesi beklenmektedir.
Detaylı bilgi için, opencall@rhemediation.eu veya antonino.adamo@cnr.it (Antonino Adamo, CNR-IAS, İtalya) adresleri aracılığıyla iletişim sağlayabilirsiniz.
UFUK AVRUPA SAĞLIK KÜMESİ – SAĞLIK ALANINDAKİ ARAŞTIRMALARDA ULUSLARARASI HAKEMLİK FIRSATI
Değerli Araştırmacılar,
Ufuk Avrupa Sağlık Kümesi, yeni bilgiler üreterek ve yenilikçi çözümler geliştirerek, hastalık risklerini azaltmak, hastalıkları önlemek, teşhis etmek, takip etmek, tedavi etmek ve böylece yaşam boyu sağlığı koruyarak, her yaştan vatandaşın sağlık ve refahını iyileştirmeyi amaçlamaktadır.
Avrupa Sağlık ve Dijital Yürütme Ajansı (European Health and Digital Executive Agency (HaDEA)), Avrupa Birliği tarafından desteklenecek sağlık alanındaki araştırma projelerinin bilimsel değerlendirme süreçlerinde yer almak isteyen ve klinik araştırmalar, tıbbi cihazlar, ruh sağlığı, sinirbilimi veya sağlık inovasyonu alanlarında uzman hakemler aramaktadır.
Alanınızda etki yaratmak, ileri teknoloji sağlık araştırmalarına dair bilgi edinmek ve uluslararası uzmanlarla iş birliği yapmak için link üzerinden başvuru yapabilir ve sağlık alanındaki gelişmelere katkıda bulunabilirsiniz.
Ufuk Avrupa Sağlık Kümesi