AVRUPA İNSANİ YENİLİK ÖDÜLÜ (INNOVAİD) 2023 ÇAĞRISI AÇILDI!
Avrupa Birliği, doğal afetlerden ve çatışmalar gibi insan kaynaklı krizlerden etkilenen savunmasız insanlara daha iyi yardımcı olmak için teknoloji geliştiren insani yardım kuruluşlarını, sosyal girişimleri ve şirketleri ödüllendirmek üzere 2023 yılında ilk defa Avrupa İnsani Yenilik Ödülü'nü (InnovAid) başlatmıştır.
Ülkemizde faaliyet gösteren herhangi bir insani yardım sivil toplum kuruluşu, uluslararası kuruluş veya tüzel kişilik ödüle başvuru yapabilecektir.
Avrupa İnsani Yenilik Ödülü'nün (InnovAid) kazananı 250.000 Avro ile ödüle hak kazanacaktır. 2. ve 3. Sırayı alan adaylar ise sırasıyla 150.000 Avro ve 100.000 Avro ile ödüllendirilecektir.
Ödülle ilgili detaylara çağrı sayfasından ulaşılabilmektedir.
Son başvuru tarihi: 03/10/2023
DEEP TECH TALENT INİTİATİVE - AVRUPA İNOVASYON VE TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ (EUROPEAN INSTİTUTE OF INNOVATİON AND TECHNOLOGY - EIT)
Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü'nün (EIT) Derin Teknoloji Yetenek Girişimi (Deep Tech Talent Initiative), 2025 yılına kadar bir milyon araştırmacıya derin teknoloji becerileri ve girişimcilik konularında eğitimler sunmayı planlamaktadır. EIT, geleceğin endüstrilerinin ön saflarında yer alan yenilikçilik başlıklarında eğitimler ve kurslar programlamak için tüm ağını bir araya getirmekle birlikte bu ağın içerisine yeni paydaşlar ekleyerek Derin Teknoloji Yetenek Girişimi’ni geliştirmeye devam etmektedir. Programın uzun vadede hedefi, iklim değişikliğiyle mücadele etmek, yeni tarımsal gıda sistemleri oluşturmak, daha yaşanabilir şehirler inşa etmek ve daha fazlası için inovasyonun oluşturulabileceği alanlara yol açarak, geliştirilen inovasyon sayısını artırmaktır.
Bu minvalde EIT, derin teknoloji eğitim programlarını şekillendirmek ve yürütmek için derin teknolojiye dahil olan veya ilgilenen kuruluşları Derin Teknoloji Yetenek Girişimine katılmaya davet ediyor.
Girişime dahil olabilecek kurum/kuruluşlarla ilgili bilgiler aşağıdaki şekilde açıklanmış:
· Eğitim ve öğretim kursları sunan ve yeteneklerin geliştirilmesinden ve yeniden beceri kazandırılmasından doğrudan sorumlu olabilecek eğitim ve öğretim kurumları.
· Derin teknoloji kullanan veya geliştiren ve şirket içi eğitim, mentorluk, açık inovasyon yarışmaları ve diğer destek araçlarını sunabilen işletmeler.
· Derin teknoloji eğitim ve öğretimini finanse etmek de dahil olmak üzere derin teknoloji yeniliğini finanse eden risk sermayesi şirketleri veya melek yatırımcılar gibi finansman ortakları.
· Kamu kurumu ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar gibi paydaşlar/bilgi çoğaltıcıları.
Derin Teknoloji Yetenek Girişimine dahil olarak kurslar verebilmek ve daha fazla bilgi için lütfen bağlantıyı takip edin.
Derin Teknoloji Yetenek Girişimi Platformunda yer alacağına dair yeni taahhüt veren kuruluşların duyurusu için ise lütfen bağlantıyı takip edin.
Derin Teknoloji Yetenek Girişimi Platformu kapsamında verilen kurslarla ilgili daha fazla bilgi için ise bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.
UFUK AVRUPA YASAL VE FİNANSAL KONULAR REHBERİ YAYIMLANDI!
Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II Teknik Destek Projesi uzmanlarının bir araya gelerek hazırladığı Ufuk Avrupa Yasal ve Finansal Konular Rehberi yayımlandı!
Avrupa Birliği’nin 9. Çerçeve Programı olan ve 95,5 milyar Avro'luk bütçesi ile 2021-2027 yılları arasında bilim ve yenilik faaliyetlerinin desteklenmesini hedefleyen Ufuk Avrupa Programı kapsamında; projelerin başarıyla uygulanmasında koordinatörleri yasal ve finansal süreçteki yolculuklarında destekleyerek ‘kapsamlı bir tematik rehber’ olma amacı güden işbu doküman, şimdi tüm ilgilileriyle buluşmak üzere TÜBİTAK Ufuk Avrupa web sitesinde yayımlanmıştır.
Ufuk Avrupa Yasal ve Finansal Konular Rehberi içeriğinde yer alan tüm bölümler proje koordinatörlerinin yanı sıra, potansiyel bir katılımcı için de ‘detaylı bir yol haritası’ sağlamak amacıyla yapılandırılmış ve Ufuk Avrupa Çerçeve Programı’na dair genel bir bakıştan, ilgi duyulan çağrılara yönelik proje hazırlıklarına ve projelerin başarıyla uygulanmasından kapanış aşamalarına kadar geçecek tüm aşamalarda sizlere bir ‘rehber’ olması ümidiyle tasarlanmıştır. Sizlere bir başucu referansı olmasını temenni ettiğimiz bu Rehber, içerdiği ipuçları ve sunduğu çözümler ile de zenginleştirilmiş kısımlardan meydana gelmektedir.
Ufuk Avrupa Yasal ve Finansal Konular Rehberi’ni görüntülemek ve indirmek için lütfen takip eden bağlantıyı kullanınız: https://ufukavrupa.org.tr/en/publications
AVRUPA SOSYAL YENİLİK YARIŞMASI 2023 ÇAĞRISI BAŞVURUYA AÇILDI!
Avrupa Sosyal İnovasyon Yarışması’nın 11.'sini Avrupa Komisyonu tarafından başvurulara açılmıştır. Ödül, toplumsal zorluklara çözüm sağlamak ve Avrupa'da sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümeyi teşvik etmek için sosyal inovasyonun potansiyelini desteklemek amacıyla verilmektedir. Sosyal Yenilik Yarışması, yenilikçilerin fikirlerini işlevsel çözümlere dönüştürmelerini desteklemek ve toplumu şekillendiren radikal yenilikçilerin birbirleriyle etkileşimini kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuştur. Bu ödül, sosyal inovasyonu, toplumsal zorluklara yanıt vermek için güçlü bir yaklaşım olarak kabul eden bir anlayışı temsil etmektedir.
Her yıl Yarışma, "meydan okuma – challenge" olarak adlandırılan farklı bir toplumsal sorunu ele almaktadır. 2023 Avrupa Sosyal İnovasyon Yarışması’nın konsepti "Enerji yoksulluğuyla mücadele" - Repower EU olacaktır.
Ülkemizden paydaşlar (kişi veya kuruluş) başvuruda sunulan çözümlerin veya faaliyetlerin Avrupa Birliği Üyesi veya Ufuk Avrupa Programı’na Asosiye olarak katılan ülkelerde gerçekleştirilmiş olması şartıyla ödüle başvuru yapabileceklerdir.
Ödüle ilişkin detaylara çağrı sayfasından ulaşılabilmektedir.
Son başvuru tarihi: 30/05/2023
EIC KILAVUZ STRATEJİK ÖNCELİK ÇAĞRISI: IN-SPACE SOLAR ENERGY HARVESTİNG FOR İNNOVATİVE SPACE APPLİCATİONS
Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS) 1/4 arasındaki projelerin desteklendiği Kılavuz programı kapsamında EIC, geleceğin teknolojik atılımlarını gerçekleştirecek fikirlerin erken aşama çalışmalarını desteklemeyi hedeflemektedir.
Programa konsorsiyumla başvuru yapılabildiği gibi gerekli koşulların sağlanması halinde kuruluşlar tek başlarına veya 2 ortak olarak da başvuru yapabilme imkanına sahiptirler.
Avrupa'nın öncelikleri çerçevesinde Kılavuz Stratejik Öncelikleri de her yıl yenilenmektedir. 2023 yılının belirlenmiş 5 öncelik alanından bir tanesi de "In-space solar energy harvesting for innovative space applications".
18/10/2023 tarihinde kapanacak çağrı ile ilgili detaylı bilgilere ve Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen bilgi günü kaydına buradan ulaşabilirsiniz.
Çağrı başlığına özel çağrı rehberine de buradan ulaşabilirsiniz.
PRIMA STAJYER PROGRAMI 2023-2024
Akdeniz bölgesinde su, tarım ve tarım-gıda değer zinciri temalarında çok ortaklı uluslararası projeler destekleyen PRIMA Programı’nın uygulama mekanizması olan Barselona’da yerleşik PRIMA Vakfı’nda görev alacak stajyerler aranıyor. Başvuru için son tarih 28 Nisan 2023'tür.
PRIMA Stajyer Programı 2023-2024 detayları ve başvuru için lütfen tıklayınız.
TÜBİTAK-MALTA BİLİM VE TEKNOLOJİ KONSEYİ (MCST) İKİLİ İŞ BİRLİĞİ PROGRAMI 2023 YILI ÇAĞRISI
1 Mart 2023 tarihinde açılan TÜBİTAK ile Malta Bilim ve Teknoloji Konseyi (Malta Council for Science and Technology-MCST) arasındaki ortak proje çağrısına başvurular devam etmektedir.
Çağrı metni için lütfen tıklayınız.
Son başvuru tarihi: 15 Mayıs 2023, 23:59.
EIC HIZLANDIRICI STRATEJİK ÖNCELİK ÇAĞRISI: NOVEL TECHNOLOGİES FOR RESİLİENT AGRİCULTURE
EIC Hızlandırıcı; ölçeklenme potansiyeline sahip, yeni bir pazar oluşturma veya mevcut pazarı sarsma potansiyeli olan yenilik fikrini hayata geçirmek isteyen firmaları veya kişileri destekleyen Ufuk Avrupa programıdır. Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS) 5'ten 8'e kadarki geliştirme faaliyetleri için 2,5 milyon Avro'ya kadar hibe sağlanmaktadır. Hibeye ilaveten Avrupa Komisyonu başarılı firmalara 15 milyon Avro'ya kadar yatırım sermayesi desteği sunabilmektedir.
Programa KOBİ'ler tek başlarına başvuru yapmaktadırlar.
Programa herhangi bir konu kısıtı olmadan başvuru yapılabildiği gibi Avrupa'nın öncelikleri çerçevesinde her yıl değişen Hızlandırıcı Stratejik Öncelik başlıklarında da projeler önerilebilmektedir. 2023 yılı için belirlenmiş 7 stratejik öncelik alanından bir tanesi de "Novel technologies for resilient agriculture".
Bu stratejik öncelik başlığı ile ilgili detaylı bilgilere ve Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen bilgi günü kaydına buradan ulaşabilirsiniz.