YENİLİKÇİ İLAÇLAR GİRİŞİMİ (IMI) PROJELERİNİN ÖNEMLİ SONUÇLARI!
Değerli Araştırmacılar,
Yenilikçi İlaçlar Girişimi (IMI) tarafından desteklenen projelerin önemli sonuçları paylaşılmıştır.
CANCER-ID projesi kapsamında, hastalarda akciğer kanserine yönelik kombinasyon tedavisinin reddedilmesine sebep olan mutant hücrelerin moleküler tekniklerle araştırılmasına odaklanılmaktadır.
Projenin kapsamı, proje ortakları ve proje kapsamında bugüne kadar elde edilen önemli sonuçlar gibi bilgilere IHI sayfası üzerinden erişebilirsiniz. Ayrıca projenin CORDIS sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.
Proje ile ilgili önemli haberler:
- https://www.ihi.europa.eu/news-events/newsroom/resistance-lung-cancer-treatment-examined-cancer-id
- https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7158744518089957376
- https://twitter.com/IHIEurope/status/1752979615344107731
- https://social.network.europa.eu/@IHI/111855388704555735
VITAL projesi kapsamında grip aşılarına iyi cevap veren ve vermeyen kişilerde iki immünotip tespit edilmiştir.
Projenin kapsamı, proje ortakları ve proje kapsamında bugüne kadar elde edilen önemli sonuçlar gibi bilgilere IHI sayfası üzerinden erişebilirsiniz. Ayrıca projenin CORDIS sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.
Proje ile ilgili önemli haberler:
- https://www.ihi.europa.eu/news-events/newsroom/categorising-people-according-immunotype-could-predict-vaccine-effectiveness
- https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7158012356436873216
- https://twitter.com/IHIEurope/status/1752248917335380288
- https://social.network.europa.eu/@IHI/111843981755301027
EU-PEARL projesi kapsamında, nadir hastalıklara yönelik bir klinik araştırma platformu geliştirilmiştir.
Projenin kapsamı, proje ortakları ve proje kapsamında bugüne kadar elde edilen önemli sonuçlar gibi bilgilere IHI sayfası üzerinden erişebilirsiniz. Ayrıca projenin CORDIS sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.
Proje ile ilgili önemli haberler:
- https://www.ihi.europa.eu/news-events/newsroom/game-changing-trial-children-tumours-being-established-thanks-eu-pearl
- https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7155928739673948160
- https://twitter.com/IHIEurope/status/1750159679064301762
- https://social.network.europa.eu/@IHI/111811404401862699
CARDIATEAM projesi kapsamında diyabetik kardiyomiyopatinin patogenezi ve ilerlemesine yönelik mekanizmaların araştırmasına odaklanılmıştır. Proje kapsamında hasta alınmaya devam etmektedir.
Projenin kapsamı, proje ortakları ve proje kapsamında bugüne kadar elde edilen önemli sonuçlar gibi bilgilere IHI sayfası üzerinden erişebilirsiniz. Ayrıca projenin CORDIS sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.
Proje ile ilgili önemli haberler:
c4c (conect4children) projesi kapsamında pediatrik hastalar için yeni ilaç ve tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Projenin kapsamı, proje ortakları ve proje kapsamında bugüne kadar elde edilen önemli sonuçlar gibi bilgilere IHI sayfası üzerinden erişebilirsiniz. Ayrıca projenin CORDIS sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.
Proje ile ilgili önemli haberler:
(2) conect4children: Posts | LinkedIn
EIC HIZLANDIRICI TAM BAŞVURU İÇİN EK DOKÜMANLAR YAYINLANDI!
EIC Hızlandırıcı Başvuru Sahipleri, kısa başvuru adımından geçer not aldıkları takdirde tam başvuru aşamasında yüklemek üzere finansal plan ve özsermaye ihtiyaçları, detaylı bütçe tablosu ve sahiplik kontrol beyannamesi gibi ekleri hazırlamakla yükümlüdürler. Bu ekler EIC’nin websitesinde ve Avrupa Komisyonu'nun Fonlama ve İhale Portalı'ndaki EIC Hızlandırıcı sayfasında mevcuttur.
Ayrıca kısa başvuru aşamasını geçen başvuru sahiplerine tam başvuru için gerekli link 15 Şubat tarihi itibariyle e-posta yoluyla gönderilecektir.
EIC Hızlandırıcı Standart Başvuru Formuna https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/docs/2021-2027/horizon/temp-form/af/af_he-eic-accelerator_en.pdf üzerinden erişilebilir.
EIC Hızlandırıcı Başvuru Rehberine https://eic.ec.europa.eu/eic-funding-opportunities/eic-accelerator_en üzerinden erişilebilir.
YEŞİL TEKNOLOJİ STARTUPLARI İÇİN HİBE FIRSATI!
Ufuk Avrupa kapsamında Startup Europe programı ile fonlanan SynergistEIC Projesi ile yeşil teknoloji startuplarına özel kapsamlı bir ölçeklenme programı hazırlanmıştır. Bu doğrultuda yeşil teknoloji start-up'larının 6 aylık bir büyüme programıyla ölçeklendirilmesi amaçlamaktadır. Bu program, iklim teknolojisi, temiz teknoloji, döngüsel ekonomi ve tarım-gıda olmak üzere 4 temel Yeşil Teknoloji alanındaki çözümlerin pazara çıkmasında katalizör görevi görecek faaliyetler uygulayacaktır.
SynergistEIC projesi bu 4 teknoloji alanında faaliyet gösteren belirli startuplar için bir çağrı açmıştır.
Bu açık çağrı için tahsis edilen bütçe 750.000 Avro olup, bu miktar 15 start-up firmaya (5 EIC Hızlandırıcı başvurusu yapan ve 10 EIC Hızlandırıcı başvurusu yapmayan firma için) 50.000 Avro değerinde hibe olarak verilecektir.
Çağrı, 13 Mart 2024 tarihine kadar yapılacak başvurular için açıktır.
Başvuru sahiplerinin yeşil teknoloji alanında dijital ve derin teknoloji start-up'ları olması beklenmektedir. Bu koşulu karşılayan start-uplar, EIC Hızlandırıcıya başvuran ve bu programa başvurmayan start-uplara yönelik olarak iki kategoride çağrıya başvurabilir. Başvuru koşullarına ilişkin bilgilere https://synergisteic.eu/open-calls/open-call-2/ üzerinden ulaşılabilir.
TRENDS İN ADVANCED MANUFACTURİNG R&I!
İmalat sanayi, istihdamın ve refahın önemli bir itici gücüdür. Avrupa'daki araştırma enstitüleri ve şirketleri, özellikle de küçük ve orta ölçekli şirketler, araştırma ve yenilik alanında kilit oyunculardır. İmalat şirketleri, Avrupa'da özel sektör araştırma geliştirme harcamalarının %64'ünü ve inovasyon harcamalarının %49'unu temsil etmektedir [1].
İmalat sanayi, yeşil ve dijital geçişlerde kilit bir role sahiptir [2]. İleri imalat, Etkinleştirici Anahtar Teknolojilerden biridir. Uçaklar ve tıbbi cihazlar gibi karmaşık ürünler üretmek için robotik, 3B baskı, yapay zeka, yüksek performanslı bilgi işlem ve modelleme gibi yeni bilgilerden, yenilikçi ve ileri teknolojilerden yararlanır. Aynı zamanda hatasız ürünlere yönelik süreçleri optimize eder, israfın önlenmesini, endüstriyel kirliliğin, malzeme tüketiminin ve enerji kullanımının azaltılmasını sağlar [1].
Komisyon tarafından yayınlanan "Trends in advanced manufacturing R&I" Raporu, çoğunlukla "Factories of the Future" ve "Made in Europe" ortaklıkları kapsamında ileri imalatı destekleyen AB projeleri portföyünü incelemektedir. Projeler, çok çeşitli ileri imalat teknolojileri geliştirmekte ve bunları geleceğin imalat endüstrisinin hizmetine entegre etmektedir. Rapor, imalat sanayindeki trendlerin ve paydaşların vizyonunun analiziyle son bulmaktadır. Gelecekteki ihtiyaçlar arasında döngüselliğe sistematik bir yaklaşım; dağıtılmış üretim; insan merkezli bir imalat endüstrisinde dijitalleşme ve yapay zeka; ve çığır açan teknolojiler yer almaktadır. Teknolojilerden yararlanmak için Ar-Ge'nin ötesinde çabalara ihtiyaç vardır; bu kapsamda teknolojilerin şirketlere, özellikle de KOBİ'lere yayılması ihtiyacı ve şirketlerin teknolojileri benimsemesi için ihtiyaç duyduğu vasıflı çalışanları teşvik etmek çok önemlidir [2].
"Trends in Advanced Manufacturing R&I" Raporuna bu linkten ulaşabilirsiniz.
[1] https://research-and-innovation.ec.europa.eu/research-area/industrial-research-and-innovation/key-enabling-technologies/advanced-manufacturing_en
[2] https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/e21c4e4b-8e69-11ee-8aa6-01aa75ed71a1/language-en/format-PDF/source-297443988
IMPETUS VATANDAŞ BİLİMİ PROJELERİ ÇAĞRISI!
HORIZON-WIDERA-2021-ERA-01-61 - Supporting and giving recognition to citizen science in the European Research Area çağrısı kapsamında fonlanan IMPETUS projesi 2022-2026 yılları arasında yaklaşık 4 Milyon Avro ile Avrupa’daki Vatandaş Bilimi çalışmalarını desteklemeyi amaçlamaktadır.
Proje kapsamında Vatandaş Bilimi projeleri için IMPETUS Accelerator ve the European Union Prize for Citizen Science çağrıları açıldı.
IMPETUS Accelerator çağısı aşağıdaki konulara odaklanan vatandaş bilimi projelerini fonlamayı planlamaktadır:
- Sustainable lifestyles - relating to Food, Mobility and Waste,
- Justice and Equity - relating to Climate Resilience and Health,
- Citizen Science With and For the Community
Accelerator çağrısı kapsamında proje başına projenizin ne zaman başladığına bağlı olarak 20.000 Avro (Kickstarting grant) ya da 10.000 Avro (Sustaining Grant) fonun yanı sıra çalışmalarınızı bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olacak mentorluk ve eğitimlerden de yararlanabilirsiniz. Son başvuru tarihi 14 Mart 2024.
European Union Prize for Citizen Science kapsamında Avrupa çapındaki en iyi Vatandaş Bilimi projelerine ödüller verilecektir. 60.000 Avroluk Büyük Ödülün yanı sıra Vatandaş Biliminin Çeşitlilik ve İşbirliği ile Dijital Toplulukları teşvik etmek için nasıl kullanılabileceğini en iyi şekilde gösteren iki projeye de 20.000 Avro ödül verilecektir. 27 projeye de mansiyon ödülü verilecektir. Son başvuru tarihi 11 Mart 2024.
Çağrı ile ilgili daha fazla bilgi almak için 24 ve 28 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek webinara katılabilirsiniz. IMPETUS projesi ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz websitesini ziyaret edebilirsiniz.
TIER2 ÖDÜLÜ – “REPRODUCİBİLİTY NETWORK”!
TIER2 “HORIZON-WIDERA-2022-ERA-01-41 - Increasing the reproducibility of scientific results” çağrısında fonlanmış, 2023-2025 yılları arasında yaklaşık 1,8 Milyon Avro ile araştırma sonuçlarının tekrarlanabilirliğinin artırılması için çalışan bir projedir. Proje, yeniden üretilebilirliği sınırlayan konuları araştırmayı, tekrar üretilebilirliği arttırmak için modeller, teknikler ve yeni araçlar geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Bilimsel çalışmaların güvenilirliğini artırmak ve Yeniden Üretilebilirlik Ağlarını (“Reproducibility Network” (RN)) güçlendirmek için TIER2, Ufuk Avrupa Widening Ülkelerinde yer alan RN'leri desteklemektedir. Bu kapsamda açılan yeni çağrıda bahsekonu ülkede bir RN kurmak ve ilk toplantı masraflarını karşılamak üzere 5000 Avro’luk bir ödül verilecektir. Verilen ödül parası, seyahat masrafları, organizasyonel masraflar, web sitesi kurulması, reklam, teknik kurulum ve sarf malzemeleri dahil olmak üzere toplantıyla doğrudan ilgili masraflar için kullanılabilir. Başvurunun fizibilitesi, kapsamı ve sürdürülebilirliğine göre değerlendirilecek olan çağrının son başvuru tarihi 1 Nisan 2024, Pazartesi 23:00(CET)’dir. Çağrı ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Reproducibility Network (RN)ler ve çağrının kuralları ile ile ilgili sıkça sorulan sorulara buradan ulaşabilirsiniz.
MSCA DOKTORA SONRASI BURSLAR (PF) VE VATANDAŞLAR (CİTİZENS) 2023 YILI ÇAĞRILARI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!
Ufuk Avrupa Programı, Marie Sklodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Destekleri – Doktora Sonrası Burslar (PF) ve Vatandaşlar (Citizens) 2023 yılı çağrılarına ilişkin başvuru sonuçları açıklanmıştır.
12 Nisan - 28 Temmuz 2023 tarihleri arasında başvuruları açık kalan, rekabetin yüksek olduğu Doktora Sonrası Burslar (Postdoctoral Fellowships – PF) çağrı başlığı kapsamında, 7918 proje başvurusu gerçekleştirilmiş ve 1249 proje desteklenmiştir. Bu kapsamda, ülkemizden 5 kuruluşumuzun koordinatör olarak, 2 kuruluşumuzun partner olarak yürüteceği 7 proje desteklenmiş, toplamda 803.910 Avro hibe alınmıştır.
20 Haziran - 25 Ekim 2023 tarihleri arasında başvuru almış olan, MSCA ve Vatandaşlar (Citizens) çağrısında ise 824 kuruluşun yer aldığı 132 proje başvurusu gerçekleştirilmiş, bu projelerden 44 tanesi fonlanmıştır. Türkiye’den 3 Türk kuruluşumuz koordinatör olarak, 14 Türk kuruluşumuz ortak olarak desteklenmiş olup toplamda 5 projeden 863.834 Avro hibe alınmıştır.
Her iki program kapsamında MSCA Alanı çağrılarında totalde 1,74 Milyon Avroluk bütçe Türkiye'ye aktarılmıştır.
Doktora sonrası araştırmacıların koordinatör ev sahibi kuruluşlar ile bireysel çalışmalarını yürütecekleri PF projelerinin listesi şu şekildedir:
-
Proje Adı:PESTBAN - Hazardous Pesticide Bans and Early-Life Health Outcomes
Koordinatör Kuruluş: Sabancı Üniversitesi
-
Proje Adı: Stacky Manin - Towards the leading constant in Stacky Manin’s conjecture
Koordinatör Kuruluş: Sabancı Üniversitesi
-
Proje Adı: WHISTLEBLOWING - Developing a Culture of Whistleblowing and Empirical Examination of Whistleblowing Mechanisms
Koordinatör Kuruluş: Sabancı Üniversitesi
-
Proje Adı: DEMANS24-26 - Dementia in Ankara and the Nature of Surroundings: The effects of everyday home and familyenvironments on the health, well-being and identity of aging women
Koordinatör Kuruluş: Bilkent Üniversitesi
-
Proje Adı: MAKEFRA - Making the Franks: European Immigration and Citizenship in the Pre-Modern Ottoman Empire
Koordinatör Kuruluş: Sabancı Üniversitesi
-
Proje Adı: SUPERSTITIOUS - Superstition, Material Religion and Hıdrellez in Turkey
Ortak Kuruluş: Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı
-
Proje Adı: GERIATRIC- Gaze and Hand intERactions for enhancing usabIlity and Accessibility of virTual Reality applicatIons in neuropsyChology
Koordinatör Kuruluş: Neo Auvra Dijital Saglik ve Biyonik Teknolojieri ve Hizmetleri A.S.
**************
Avrupa Birliği ve Asosiye ülkelerin tamamında her yıl aynı gün araştırmacılarla toplumdaki diğer bireyleri bir araya getirebilecek ve gençleri bilime teşvik edecek bir etkinliğin düzenlenmesi için yürütülecek MSCA ve Vatandaşlar projelerinin listesi şu şekildedir:
-
Proje Adı: SCIENCE4FUTURE -THE SCIENCE FOR STRONGER SOCIETIES
Koordinatör: Sakarya Üniversitesi
Türk Ortaklar: Düzce Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Valiliği, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TC Düzce Valiliği
-
Proje Adı: SCIENCEinBLUE - WHEN SCENTIST GO UNDER THE OCEANS
Koordinatör: Boğaziçi Uluslararası Eğitim Danışmanlık Merkezi Ve Ticaret Limited Şirketi
Türk Ortaklar: Galatasaray Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi
-
Proje Adı: i3 - Imagine, Innovate, Impact
Koordinatör Adı: Hacettepe Bilim Merkezi Eğitim Araştırma Ltd. Şti.
Türk Ortaklar: Hacettepe Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi
-
Proje Adı: ERN-ApuliaMED - A Researchers' Night in The Mediterranean - Connecting Minds Through Research, Knowledge, and Culture
Türk Ortaklar: Sabancı Üniversitesi
-
Proje Adı: MEDNIGHT - MEDITERRANEAN RESEARCHERS' NIGHT (2024 AND 2025 EDITIONS)
Türk Ortaklar: Kadir Has Üniversitesi
**************
MSCA Doktora Sonrası Burslar Çağrısı hakkında bilgi almak için tıklayınız.
MSCA ve Vatandaşlar Çağrısı hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Sorularınız için ncpmobility@tubitak.gov.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.
UFUK AVRUPA PROGRAMI AÇIKLAMALI BAŞVURU FORMU DOKÜMANI!
Hollanda Girişimcilik Ajansı (RVO) tarafından 21 Nisan 2022 tarihinde Ufuk Avrupa Programı Standart Başvuru Formlarına (RIA/IA) yönelik açıklamalı başvuru formu dokumanı hazırlanmıştır. Küresel Sorunlar ve Endüstriyel Rekabet Bileşeni kapsamındaki küme çağrılarına yapılacak olan proje başvurularının Part B kısmının hazırlanmasına yardımcı olmak amacıyla hazırlanmış olan bu belgenin belirli aralıklarla güncellenmesi planlanmaktadır.
Doküman üzerinde yapılan açıklamalar “ajans logosu” ile belirtilirken, örnekler ve iyi uygulama örnekleri “mavi” renkle, özel durumlara yönelik uygulamalar ise “turuncu” renkle işaretlenmiştir (örneğin yalnızca IA için geçerli olanlar).
İlgili dokumanı aşağıdaki link üzerinden indirebilirsiniz.
SNS (SMART NETWORK SYSTEMS) JU PROJE PAZARI SUNUMLARI YAYINLANDI!
25 Ocak 2024 tarihinde çevrimiçi olarak düzenlenmiş olan Smart Network Systems Proje Pazarı sunumları yayınlandı. Sunumlara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.
Session A: Wireless communication and Signal Processing
Moderator: Odysseas Pyrovolakis, SNS JU Office
PRESENTER | ORGANIZATION |
---|---|
Recording | |
Kostas Trichias / Uwe Herzog | 6G-IA SNS-OPS |
Pavlos Fournogerakis | SNS JU Office |
Ari Alastalo | VTT |
Matthias Schneider | IMST GmbH |
Efstathios Katranaras | Sequans |
Gil Kedar | Ceragon |
Ibrahim Hokelek | TUBITAK BILGEM |
Manuel Fuentes | Fivecomm |
Markus Werner | aeroLiFi GmbH |
Agapi Mesodiakaki | Aristotle University |
Mika Rantakokko | VTT Technical Research Centre of Finland |
Amit Raj | UBiqube (Cross-topic) |
MD Munjure Mowla | IS-Wireless (Cross-topic) |
Martin Johnsson | Trinity College Dublin (Cross-topic) |
Sohaib Solaija | Gebze Technical University (Cross-topic) |
BREAK 5" |
Session B: Communication Infrastructure, Technologies and Devices
Moderator: Claudio Scalese, SNS JU Office
PRESENTER | ORGANIZATION |
---|---|
Recording | |
Atakan Eski | PNETWORKS |
George Suciu | BEIA |
Kobi Mizrahi | RunEL NGMT Ltd |
Julien EL AMINE | IRT Saint Exupéry |
Zaid Abdullah/Konstantinos Ntontin | SnT, University of Luxembourg |
Harilaos Koumaras | NCSR DEMOKRITOS |
Pedro Ruiz | Integrasys SA |
Pieter Becue | IDLab - imec - UGent |
Pooria Varahram | Benetel |
Sylvie Mayrargue | CEA |
Timothy O'Farrell | University of Sheffield |
Youssef Nasser/Ahmed Shokair | Greenerwave |
BREAK 5" |
Session C: Reliable AI for 6G Communication System and Services
& Reliable Services and Smart Security
Moderator: Marinos Charalambides, SNS JU Office
PRESENTER | ORGANIZATION |
---|---|
Recording | |
Alfonso Carrillo Aspiazu | OpenNebula Systems S.L. |
Andreas Mitschele-Thiel | AiVader GmbH |
Elena Politi | Harokopio Univeristy |
Rasoul Nikbakht Silab | CTTC |
Udayanto Dwi Atmojo | Aalto University |
Yudani Riobó | Quobis Networks SL |
Charalampos Rotsos | Lancaster University |
Erik Hieta-aho | VTT, Research Centre of Finland |
Antonios Lalas | CERTH/ITI |
Mattia Fogli | University of Ferrara |
BREAK 10" |
Session D: System Architecture, Sustainability & Large Scale Trials
Moderator: Oana Radu, SNS JU Office
PRESENTER | ORGANIZATION |
---|---|
Recording | |
Alexandre Petrescu | CEA |
Kostas Katsaros | Digital Catapult |
Laurent Frouin | Canon Research Centre France SAS |
Hassan Osman | Configuration Manager, Real Wireless |
Manolis Tsantakis | ena |
Raul Parada Medina | CTTC |
Aitor Arriola | Ikerlan |
Tina Liao | ITRI |
Hakima CHAOUCHI | INSTITUT MINES TELÉCOM (New Presentation) |
Alex Galis | UCL (New Presentation) |
End of Event |