KRONİK HASTALIKLAR, GERÇEK YAŞAM VERİLERİ, KALP HASTALIKLARI, BİYOBELİRTEÇ ARAŞTIRMALARI, SÜRDÜRÜLEBİLİR SAĞLIK SİSTEMLERİ KONULARINDA YENİLİKÇİ SAĞLIK GİRİŞİMİ (IHI) ÇAĞRILARI!
Sağlık alanındaki araştırma ve yenilik projelerine fon sağlayan bir kamu-özel sektör kurumsallaşmış ortaklığı olan Yenilikçi Sağlık Girişimi (IHI) tarafından IHI-6 ve IHI-7 çağrıları yayımlanmıştır.
Başvuruya Açık Olan IHI Çağrıları:
İlk aşama son başvuru tarihi: 16 Nisan 2024
Son başvuru tarihi: 22 Mayıs 2024
Çağrı Dokümanları:
Çağrı dokümanlarına, başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlara ve önemli dokümanlara IHI sayfasından ulaşabilirsiniz.
Bilgi Günü ve Sunum Yapma (Pitching) Oturumu:
IHI 6 ve IHI 7 Çağrıları kapsamında çağrı başlıkları ile ilgili ayrıntılı bilgilerin paylaşıldığı, tek aşamalı ve iki aşamalı çağrıların başvuru süreçlerine ilişkin bilgilerin verildiği bir bilgi günü gerçekleşmiştir.
Kronik hastalıklar, gerçek yaşam verileri, kalp hastalıkları, biyobelirteç araştırmaları, sürdürülebilir sağlık sistemleri konularında açılan IHI 6 ve IHI 7 Çağrıları Bilgi günü sunum ve kayıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Ortak Arama:
Bu program kapsamında potansiyel ortaklıkların oluşturulması için oluşturulmuş ve sürekli olarak açık olan Proje Pazarı Platformundan faydalanabilirsiniz.
Ortak arama sürecini kolaylaştıran önemli tavsiyelere link üzerinden erişebilirsiniz.
IHI-7 Çağrıları için gerçekleşen sunum yapma (pitching) oturumlarını inceleyerek, ortaklık kurmak isteyen kişi ve kurumlarla tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz.
UFUK AVRUPA PROGRAMI DÖNGÜSEL BİYO-TABANLI AVRUPA ORTAK GİRİŞİMİ (CBE JU) 2023 ÇAĞRISI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!
Döngüsel Biyo-Tabanlı Avrupa Ortak Girişimi 2023 yılı çağrısı sonuçları açıklandı. Başvuru sayısının ve rekabetin yüksek olduğu çağrılarda, ülkemizden 3 ortağın yer aldığı 2 proje desteklenmiş olup yaklaşık 700.000 Avro bütçe ile katılım sağlanmıştır.
Destek alan projeye ilişkin detaylar aşağıdadır:
BIOntier(BreakIng FrOntiers in sustainable and circular biocomposites with high performance for multi-sector applications)
HORIZON-JU-CBE-2023-IA-07: High performance, circular-by design, biobased composites” çağrı başlığı kapsamında desteklenen projede toplam 25 kurum ve kuruluş yer almaktadır. Ülkemizden 2 farklı paydaş projeye toplam 592.500 Avro bütçe ile katılım sağlamıştır. Söz konusu projede;
-
Farplas Otomotiv A.Ş., proje ortağı
-
Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş., proje ortağı olarak yer almaktadır.
BioINSouth (Supporting regional environmental sustainability assessment for the BIO-based sectors to improve INnovation, INdustries and INclusivity in SOUTH Europe)
HORIZON-JU-CBE-2023-S-02: Supporting the capacity of regions in environmental sustainability assessment for the bio-based sectors” çağrı başlığı kapsamında desteklenen projede toplam 15 kurum ve kuruluş yer almaktadır. Ülkemizden bir paydaş projeye toplamda 105.938 Avro bütçe ile katılım sağlamıştır. Söz konusu projede;
-
TÜBİTAK, proje ortağı olarak yer almaktadır.
2024 YILI ANSO BURS PROGRAMI!
TÜBİTAK’ın kurucu üyesi olduğu Kuşak ve Yol Bölgesi Uluslararası Bilimsel Kuruluşlar Örgütü (Alliance of International Science Organizations- ANSO), 2024 yılı için "The ANSO Scholarship for Young Talents" çağrısı ile yüksek lisans ve doktora bursları sunmaktadır.
Burs programı, resmi olarak 2019 yılında dünya genelinden genç bilim insanlarını eğitmeyi ve yetiştirmeyi amaçlayarak başlatılmıştır. Her yıl 200 lisansüstü öğrenci ve 300 doktora öğrencisine, Science and Technology University (USTC), University of Chinese Academy of Sciences (UCAS) ve Chinese Academy of Sciences (CAS) enstitülerinde yüksek lisans ve doktora eğitimine devam etmeleri için destek verilmektedir.
Başvuruda bulunabilmek için Çin vatandaşı olmamak, İngilizce veya Çince dilinde yeterlilik, belirli yaş sınırları içinde doğmuş olmak (yüksek lisans başvuruları için 1994 ve sonrası, doktora başvuruları için 1989 ve sonrası), USTC/UCAS uluslararası öğrenci kabul kriterlerini karşılamak gibi temel şartlar bulunmaktadır.
Burs için son başvuru tarihi 15 Şubat 2024’tür.
Daha fazla bilgi için ANSO'nun resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz: http://www.anso.org.cn/programmes/talent/scholarship/
PRIMA PROGRAMI 2024 YILI ÇAĞRILARI AÇILDI!
Akdeniz bölgesinde su yönetimi, gıda sistemleri ve tarım-gıda değer zinciri temalarında çok ortaklı uluslararası projelerin destekleneceği Akdeniz Bölgesinde Araştırma ve İnovasyon için Ortaklık (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area - PRIMA) Programı’nın 2024 yılı çağrıları başvurulara açıldı.
PRIMA Programı kapsamında desteklenecek projeler 2 bölüme ayrılmaktadır.
• Bölüm 1 kapsamında alınan proje önerileri, UFUK 2020 Programı’ndan PRIMA Programı’na tahsis edilmiş fon ile desteklenecektir. PRIMA Programı Bölüm 1 kapsamında başvurular sadece PRIMA’ya yapılmalıdır. Detaylı bilgi ve uluslararası başvurular için https://prima-med.org/what-we-do/sections/section-1/ adresi ziyaret edilmelidir.
Bölüm 1 - 2024 Yılı Çağrı Başlıkları:
Konu 1.1.1-2024 (IA): Su, Enerji, Gıda, Ekosistemler (WEFE) Bağlantı Noktası yaklaşımının uygulanmasıyla Akdeniz sulu tarımının sürdürülebilirliği.
Konu 1.2.1-2024 (IA): Kurak ve yarı-kurak çevrelerde aşırı kuraklıkla başa çıkmak için su toplama tekniklerini kullanan Akdeniz kurak tarım sistemlerinin dönüştürücü uyumu.
Konu 1.3.1-2024 (IA): Gıda kaybını ve israfını azaltmak için Akdeniz Gıda Sistemlerine uygun maliyet etkin ve sürdürülebilir teknolojiler geliştirme.
• Bölüm 2 kapsamında alınan proje önerileri ise ulusal fonlayıcı kuruluşların PRIMA Programı’na taahhüt etmiş oldukları fonlar ile desteklenecektir. Bölüm 2 kapsamında, PRIMA’ya yapılacak ortak başvuruya ek olarak, proje konsorsiyumlarında yer alan araştırma ekiplerinin kendi ulusal fonlayıcı kuruluşlarına da başvuru yapmaları gerekmektedir. Uluslararası başvuru koşulları ve detaylı bilgi için https://prima-med.org/what-we-do/sections/section-2/ adresi ziyaret edilmelidir. Konsorsiyumlarda Türkiye’den yer alacak ekipler, ulusal başvurularını https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresi üzerinden TÜBİTAK’a yapacaklardır. Söz konusu çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir. Başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olduğundan, başvuru öncesinde ulusal başvuru kurallarının detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Ulusal başvuru kurallarına buradan ulaşabilirsiniz.
Bölüm 2 - 2024 Yılı Çağrı Başlıkları:
Konu 2.1.1-2024 (RIA): Kriz şartları altında etkili su muhasebe yaklaşımları: iklim değişikliği ve dış şoklar.
Konu 2.2.1-2024 (RIA):Akdeniz Bölgesinde sürdürülebilir toprak kullanımı ve iklim dayanıklılığı için tarımsal orman uygulamalarının canlandırılması.
Konu 2.3.1-2024 (RIA): Sürdürülebilir gıda sistemleri dönüşümü için kentsel ve yerel gıda sistemlerini güçlendirme.
Çağrı Takvimi
BÖLÜM 1
|
1.Aşama Son Başvuru Tarihi (PRIMA)
|
2 Nisan 2024
|
2.Aşama Son Başvuru Tarihi (PRIMA)
|
24 Eylül 2024
|
|
BÖLÜM 2
|
1.Aşama Son Başvuru Tarihi (PRIMA)
|
4 Nisan 2024
|
2.Aşama Son Başvuru Tarihi (PRIMA)
|
26 Eylül 2024
|
|
1.Aşama Ulusal Son Başvuru Tarihi (TÜBİTAK)
|
18 Nisan 2024
|
|
1.Aşama E-imza Son Tarih (TÜBİTAK)
|
25 Nisan 2024
|
İlgili Kişiler:
TÜBİTAK iletişim
Ayşe SAYIN ÜKE
Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı - İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü
E-posta: ayse.sayin@tubitak.gov.tr
Dr. Ebru İMAMOĞLU
Araştırma Destek Programları Başkanlığı – Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu (UPAG)
E-posta: ebru.imamoglu@tubitak.gov.tr
PRIMA İletişim
https://prima-med.org/who-we-are/contact-us/
WIDERA HOP ON FACİLİTY VE TWİNNİNG 2023 YILI ÇAĞRILARI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!
Ufuk Avrupa Programı, Katılımın Yaygınlaştırılması ve ERA’nın Güçlendirilmesi (WIDERA) altında yer alan Hop On Facility ve Twinning 2023 yılı çağrılarına ilişkin başvuru sonuçları açıklanmıştır. Ülkemizden 10 projeye katılım sağlanmış, toplamda 5,93 milyon Avro hibe almaya hak kazanılmıştır.
Hop On Facility Çağrısı, “Widening” ülkelerinden bir katılımcıyı Ufuk Avrupa’nın 2. Bileşeni ve EIC Pathfinder çağrılarında fonlanmış ve devam eden bir projeye entegre etmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda, 2023 yılı çağrısında 3 projeye katılım sağlanmış, toplamda 1,2 Milyon Avro hibe almaya hak kazanılmıştır. Hop On Facility çağrısında desteklenen projelerden ikisi Orta Doğu Teknik Üniversitesi, biri Sağlık Baknlığı tarafından yürütülecektir.
Destek alan projeler ile ilgili bilgiler:
1. Enhanced Deployment and Validation of the TRUMPET Platform (EDAV-TRUMPET)
2. Future Hydrogen Assistted Gas Turbines for Effective Carbon Capture Integration (TRANSITION-HOP-ON)
3. Metasurface Enhanced Near Field THz Sensing of Virions - VIRUSong-Hop
Twinning projelerinde ana hedef "Widening" ülkelerinde yer alan araştırma kurumlarının bilim ve teknoloji kapasitesinin ve araştırma profilinin geliştirilmesidir."Widening" ülkelerinde yer alan bir araştırma kurumunun koordinatörlüğünde ve en az iki ülkeden “Advanced Partner” ortaklığında gerçekleştirilmesi beklenen projelerde 2023 yılında Türkiye’den kuruluşların koordinatör olarak yer aldığı 7 projede toplamda 4,73 Milyon Avro hibe almaya hak kazanılmıştır. Twinning çağrısında desteklenen projelerin üçü TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi olmak üzere, Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Gebze Teknik Üniversitesi tarafından koordine edilecektir.
Destek alan projeler ile ilgili bilgiler:
1. Widening High-throughput Plant Phenotyping Across Europe: Advancing Collaborative Knowledge Exchange and Technology Transfer – Ege Üniversitesi
2. Twinning for Excellence in TUBİTAK on the Fatigue Simulation of Additive Manufacture Parts – TÜBİTAK
3. Twinning Towards Scientific and Technological Excellence in Plant Protein Research – TÜBİTAK
4. Twinning Approach for Computational MRI Technology and Innovation EXcellence in Turkey – Boğaziçi Üniversitesi
5. Twinning IZTECH in Robotics Manufacturing Systems- İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
6. Twinning for Rechargeable Sodium-Ion Battery Research – Gebze Teknik Üniversitesi
7. Enhancing the Scientific Excellence of TUBITAK MRC MT in Ceramic Membrane Fabrication for Industrial Wastewater Recovery Applications via Knowledge Transfer and Capacity Building - TÜBİTAK
TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ufuk Avrupa Programı Türkiye koordinasyon ofisinde görev yapmakta olan Katılımın Yaygınlaştırılması ve ERA’nın Güçlendirilmesi Ulusal İrtibat Noktaları olarak kuruluşlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
2216D- TÜBİTAK-WAITRO DOKTORA SIRASI VE DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA BURS PROGRAMI ÇAĞRISI!
TÜBİTAK-BİDEB, WAITRO üyesi ülkelerden araştırmalarını Türkiye'de sürdürmeyi hedefleyen doktora öğrencilerini ve doktora sonrası araştırmacıları desteklemek için yeni bir burs programı yürütmektedir.
Son Başvuru Tarihi: 28 Mart 2024 olan burs programına ilişkin detaylı bilgi ve çağrı metni için lütfen programın resmi web sayfasını ziyaret ediniz