FİNANSMANA ERİŞİM OTURUMU İLE GÜNEŞ ENERJİSİNDE YENİ FIRSATLAR!
SolarHub İgnition Programı: Finansmana Erişim Oturumu ile Güneş Enerjisinde Yeni Fırsatlar!
SolarHub İgnition Programı, 28 Kasım 2024 tarihinde düzenlenecek "Finansmana Erişim" oturumu ile devam ediyor. Güneş enerjisi projelerinde finansman ve inovasyon olanaklarını keşfetmek isteyenler için büyük bir fırsat sunan bu etkinlik, Odysseas Spyroglou ve International Development Ireland iş birliğiyle gerçekleştirilecek.
Oturumda ele alınacak başlıca konular:
-
EIC Accelerator Programı ve Widening Countries için EIC Pre-Accelerator:
Avrupa İnovasyon Konseyi’nin (EIC) sunduğu araçlarla projelerinizi nasıl ileri taşıyabileceğinizi öğrenin. -
Yeni Çalışma Programının Sunumu:
EIC'nin güncel fonlama önceliklerini ve odaklandığı alanları yakından tanıyın. -
EIC Accelerator: Kavramdan Öneriye:
Kavramsal bir fikri, başarılı bir başvuruya dönüştürme sürecine dair ipuçları ve rehberlik. -
EIC Accelerator ve İş Odaklı Çağrılarda Başarı Stratejileri:
Başarı oranınızı artıracak öneriler ve etkili stratejiler.
Etkinlik Detayları:
📅 Tarih: 28 Kasım 2024
🕒 Saat: 13:00 (CET) | 14:00 (GR) | 15:00 (TR)
📍 Kayıt Linki:https://lnkd.in/dMY-jGCR
KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ TIP İÇİN AVRUPA ORTAKLIĞI-KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ TIP ALANINDA PROJE VERİ TABANI
Kişiselleştirilmiş Tıp için Avrupa Ortaklığı (European Partnership for Personalised Medicine-EP PerMed), kişiselleştirilmiş tıp alanındaki araştırmalara ve yenilikçi yaklaşımlara destek verilmesini ve bu yaklaşımın kliniğe geçmesini teşvik edilerek, tanı, tedavi ve hastalıklardan korunmak için tüm vatandaşları kapsayacak şekilde sürdürülebilir sağlık sisteminin güçlendirilmesini amaçlamaktadır.
ERA PerMed ve EP PerMed Ortaklığı kapsamında kişiselleştirilmiş tıp alanında desteklenen translasyonel ve yenilikçi projelerin bilgilerinin yer aldığı bir proje veri tabanı oluşturulmuştur. Konsorsiyum kurulması sürecinde katkı sağlayacağı düşülen bu veri tabanından faydalanmanızı tavsiye ediyoruz.
Bununla birlikte aşağıdaki veri tabanlarından da faydalanabilirsiniz.
-
Ufuk Avrupa Sağlık Kümesi ve Kanser Misyonu kapsamında fonlanan proje bilgilerine link üzerinden ulaşabilirsiniz.
-
Kanser alanında, Ufuk Avrupa ve EU4Health Programı kapsamında desteklenen proje bilgilerine link üzerinden ulaşabilirsiniz.
-
TRANSCAN Projesi kapsamında desteklenen projelere link üzerinden erişebilirsiniz.
-
Avrupa Birliği tarafından desteklenen 150 000’den fazla proje bilgisinin yer aldığı CORDİS sayfasına link üzerinden ulaşabilirsiniz.
Gelişmeleri Ortaklığın Ufuk Avrupa sayfasından ve ortaklığın resmi internet sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.
Bu ortaklık kapsamındaki uluslararası konsorsiyumlarda yer alarak, ortaklığın geniş işbirliği ağından gelecek destek ve katkı ile kişiselleştirilmiş tıp alanındaki kanıt temelli ve çözüm odaklı süreçlerin parçası olabilirsiniz.
Ufuk Avrupa Sağlık Kümesi
KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ TIP İÇİN AVRUPA ORTAKLIĞI’NIN 2025 YILI ÇAĞRISI ÖN DUYURUSU
Kişiselleştirilmiş Tıp için Avrupa Ortaklığı ile (European Partnership for Personalised Medicine-EP PerMed), kişiselleştirilmiş tıp alanındaki araştırmalara destek verilmesi, sağlık sisteminde bu yaklaşımın yaygınlaştırılmasının teşvik edilmesi ve böylece güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sisteminin oluşturulması hedeflemektedir.
EP PerMed projesi 2025 yılı proje çağrısı (JTC2025), Aralık 2024 tarihinde başvuruya açılacak olup, çağrının başlığı “Pharmacogenomic strategies for personalised medicine approaches (PGxPM2025)” olarak belirlenmiştir.
Çok ortaklı uluslararası konsorsiyumlar tarafından sunulacak proje önerilerinin destekleneceği EP PerMed JTC2025 Çağrısı iki aşamalı bir başvuru sürecine sahip olacaktır.
Proje önerilerinin inter-disipliner özellik taşıması, KOBİ ve özel sektörün de yer aldığı sektörler arası ve translasyonel işbirliğine dayanması ve kişiselleştirilmiş tıp yaklaşımını somut şekilde ortaya koyması beklenmektedir. Tüm hastalık alanları çağrı kapsamına dahildir.
EP PerMed JTC2025 çağrısı kapsamında insan sağlığını ilgilendiren aşağıdaki konulardan bir veya birkaçını hedefleyen projelerin desteklenmesi hedeflenmektedir:
-
İlaç/ilaç kombinasyonları ile ilişkili olarak multi-omik veriler kullanarak yeni farmakogenomik belirteçlerin belirlenmesi
-
İlaç/ilaç kombinasyonunun sonuçlarını tahmin etmek için multi-omik veriler kullanarak farmakogenomik belirteçlerin validasyonu
-
Farmakogenomik stratejiler kullanılarak, doğru dozun, tedavi etkinliğinin, advers ilaç yanıtının ve tedaviye yanıt vermeyen durumların belirlenerek, kişiselleştirilmiş tedavi yaklaşımının şekillendirilmesi (kombinasyon tedavileri de dahil)
Önemli Bilgiler:
-
Çağrı hakkında detaylı bilgiye (çağrının kapsamı, amacı, çağrıda yer olan fonlama kuruluşları, çağrı takvimi, başvuru koşulları vb.) ortaklığın uluslararası resmi internet sayfasından ulaşılabilmektedir.
-
Çağrı ile ilgili olarak 9 Ocak 2025 tarihinde bir bilgi günü gerçekleştirilecektir.
-
Çağrı kapsamında bir ortak arama platformu hayata geçecektir.
-
İlgili ortaklığı, Ufuk Avrupa sayfasından takip edebilirsiniz.
-
Konsorsiyum oluşturma sürecinin zaman ve hazırlık gerektirmesi sebebiyle, ön bilgilendirme yapılmak istenmiş olup, süreç netleştiğinde EP PerMed ortaklığı 2025 yılı çağrısının kapsamı ve başvuru koşulları hakkında daha ayrıntılı bilgi paylaşılacaktır.
Ülkemiz, bu ortaklık kapsamındaki uluslararası konsorsiyumlarda yer alarak, ortaklığın geniş işbirliği ağından gelecek destek ve katkı ile kişiselleştirilmiş tıp alanındaki kanıt temelli ve çözüm odaklı süreçlerin bir parçası olacaktır.
YENİLİKÇİ SAĞLIK GİRİŞİMİ (IHI)-SENTETİK SAĞLIK VERİLERİNİN İNOVASYON SÜREÇLERİNDE KULLANILMASI
Değerli Araştırmacılar,
Sağlık alanındaki araştırma ve yenilik projelerine fon sağlayan bir kamu-özel sektör kurumsallaşmış ortaklığı olan Yenilikçi Sağlık Girişimi (IHI) tarafından desteklenen SEARCH Projesi, yenilikçi sentetik verilerin geliştirilmesini ve geliştirilecek çözüm önerilerinin sağlık araştırmalarında kullanılmasını amaçlamaktadır.
SEARCH Projesi (Synthetic healthcare data governance hub), giyilebilir teknoloji verileri, görüntü verileri ve genomik veriler gibi farklı tip sağlık verilerinden sentetik veri setlerinin geliştirilmesini ve bu verileri uzun vadede yasal düzenleme süreçlerinde ve sağlık teknoloji değerlendirmelerinde kullanılmasını hedeflemektedir. Araştırmacıların, klinisyenlerin ve endüstri temsilcilerinin bir araya geldiği proje kapsamında, araştırma ve klinik inovasyon süreçlerinin hızlandırılması amaçlanmaktadır. FAIR veri ilkeleri çerçevesinde sentetik verilerin gerçek dünya verilerini taklit ettiği proje sonuçlarının, kişisel verilerin korunması prensibinden taviz vermeksizin,ilaç keşfi süreçlerinin hızlandırılmasında, kişiye özel tedavilerin geliştirilmesinde ve kanıt temelli sağlık politikalarının oluşturulmasında önemli bir kapı açacağı düşünülmektedir.
Proje, üç hastalık alanına (gastrointestinal hastalıklar, kardiyovasküler hastalıklar, jinekolojik hastalıklar) odaklanmakta olup, bu alanlarda üretilen sentetik veriler bu hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılacak olan yöntemlerin geliştirilmesinde kullanılacaktır. Proje kapsamında yapay zekanın etkin şekilde kullanılmasıyla, hasta bakımını iyileştirecek olan doğru tanı konulması ve klinik karar verme süreçlerine önemli katkılar sağlanacaktır.
SEARCH Projesinin kapsamı, proje ortakları ve projeler kapsamında bugüne kadar elde edilen önemli sonuçlar gibi bilgilere IHI sayfası üzerinden erişebilirsiniz. Ayrıca projenin CORDIS sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.