EIC TECH TO MARKET PROGRAMI İÇİN UZMANLAR ARANIYOR
Avrupa Yenilik Konseyi (EIC) Tech to Market Girişimcilik Programı, EIC Kılavuz ve EIC Geçiş Programlarınca desteklenen derin teknoloji çalışmaları yapan yenilikçi araştırmacılara yönelik bir programdır. Programda araştırmacılara girişimcilik becerilerinin olgunlaşmasına giden yolculuk boyunca yardımcı olmak için destekler sağlanmaktadır.
Eğitimlerden ve diğer benzeri desteklerden oluşan program, başarılı kurucuların kişisel hikayeleriyle gösterilen derin teknoloji girişimciliğinin temellerinden, çözümlerin ve iş fikirlerinin deneyimli danışmanlar, yatırımcılar, uzmanlar ve piyasa temsilcileri tarafından sorgulandığı pazar ve yatırımcı hazırlığına kadarki bütün süreçleri içerebilecek modüler bir şekilde tasarlanmıştır.
Yakın zamanda başlatılan EIC Tech to Market (T2M) Programı faaliyetlerine destek sunmak üzere harici uzmanlar aramaktadır.
Amaç;
- EIC yararlanıcılarına yeniliklerinin potansiyeli hakkında geri bildirim sağlamak,
- iş fikirlerinin doğrulanması ve girişim yaratabilmelerini desteklemek ve
- iş ile ilgili farklı alanlarda danışman olarak hareket etmek
üzere uzmanlıkları ile katkıda bulunmaları için derin teknoloji yeniliklerini pazara sunma konusunda deneyime sahip kişilerin deneyimlerinden faydalanmaktır.
"Girişimcilik" ve "Girişim Geliştirme" olmak üzere 2 farklı bileşen altında hizmetler sunacak olan program hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşılabilmektedir.
Uzmanlık için başvurular buradan yapılabilmektedir.
DRİVİNG URBAN TRANSİTİONS (DUT) 2022 ÇAĞRILARINA TÜRKİYE’DEN PAYDAŞLAR 2. AŞAMADA DA DAHİL OLABİLECEKTİR
Kentsel Geçişleri Sürdürülebilir Bir Geleceğe Yönlendirme Ortaklığı (Driving Urban Transitions to a Sustainable Future Partnership (DUT)2022 Çağrısı ile şehirlerin daha sürdürülebilir bir ekonomiye ve işlevselliğe geçişlerine yardımcı olmak için kentsel zorlukları ele alan uluslararası araştırma ve/veya yenilik projeleri desteklenecektir. DUT Ortaklığı 2022 Çağrısı, Avrupa Komisyonu tarafından Ufuk Avrupa Programı kapsamında finanse edilmektedir. Çağrı konuları üç Geçiş Yolu (Transition Pathway-TP) altında açılmıştır: Pozitif Enerji Bölgeleri (PED), 15 dakikalık Şehirler (15mC) ve Döngüsel Kent Ekonomileri (CUE). Çağrı Başlıkları, Katılımcı Ülkeler, Ortak Bulma Platformu, Uluslararası Bilgi Günleri, Çağrı Takvimi, İletişim Bilgileri gibi tüm detayları içeren haber bültenimize linkten ulaşabilirsiniz.
Çağrı iki aşamalı başvuru ve değerlendirme süreci ile yürütülmektedir.
- Aşama Başvuru ve Değerlendirme Süreci;
- Uluslararası Başvuru: Başvuru koşullarını sağlayan uluslararası konsorsiyumlar başvurularını UEFISCDI UDiManager Elektronik Başvuru Sistemi üzerinden 21.11.2022 tarihine kadar sunmuşlardır.
- Ulusal Başvuru: Uluslararası başvuru gerçekleştiren her bir kuruluş kendi ulusal fonlama ajansının kriterlerine göre (Türkiye için TÜBİTAK 1071 esasına dayanan DUT 2022 Çağrı Kuralları) 28.11.2022 tarihine kadar https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr üzerinden başvuru gerçekleştirilmiştir.
- Değerlendirme: Mart 2023’te Uluslararası çağrı sekretaryası tarafından konsorsiyumlar değerlendirilmiş ve 2. aşamaya geçmeyi hak eden proje başvuruları için başvuru sahiplerine (main applicants) davet mektubu gönderilmiştir. İlk aşama başvuruyu geçen projeler 2. Aşama başvurusunu gerçekleştirebilecektir.
- Aşama Başvuru ve Değerlendirme Süreci;
- Uluslararası Başvuru: Başvuru koşullarını sağlayan uluslararası konsorsiyumlar UEFISCDI UDiManager Elektronik Başvuru Sistemi üzerinden 03.05.2023 tarihine kadar 13:00 (CEST) sunmalıdır.
- İkinci aşamada konsorsiyumlara dahil olma opsiyonu: Ortaklık tarafından alınan güncel bir karara göre Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelerden bir kuruluş, ikinci aşamaya kalan konsorsiyumlara ulusal destek kuralları dikkate alınarak dahil edebilecektir. Konu ile ilgili ayrıntılara dokümandan ulaşabilirsiniz.
- Değerlendirme: Ortak Çağrı Sekretaryası tarafından desteklenmesine karar verilen projelerin belirlenmesi ve ilan edilmesi Temmuz 2023’de gerçekleşecektir.
- Ulusal Başvuru: 2. aşama uluslararası değerlendirme sonuçları olumlu olan projeler için TÜBİTAK PBS üzerinden (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 2. aşama ulusal başvuru gerçekleştirecek olup Temmuz-Ağustos 2023’te olması beklenen tam tarih web sayfamız üzerinden duyurulacaktır.
İkinci Aşamada Konsorsiyumlara Dâhil Olmak İsteyen Kuruluşlarımızın Dikkatine;
- “Adding partners to your proposal in the second stage - Frequently Asked Questions” dokümanına göre;
- katılmak istediğiniz konsorsiyumdan alacağınız onayın yanı sıra
Çağrı kapanışından 14 gün önceye kadar;
-
- ulusal çağrı sekretaryasını (dut@tubitak.gov.tr ve ceren.uzun@tubitak.gov.tr) e-posta ile haberdar etmelisiniz ve onay epostası almalısınız ve
- uluslararası çağrı sekretaryasını (call2022@dutpartnership.eu), ulusal onay epostasını ileterek bilgilendirmelisiniz.
- İkinci aşama başvurularına dahil olma sürecinde, konsorsiyum oluşturma amacıyla kurulan matchmaking sitesinden faydalanabilirsiniz. Eğer bu aşamada bir konsorsiyuma dahil olduysanız, sizler için https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr sistemi üzerinden DUT 1. Aşama Başvuru sistemi tekrar açılacak ve 12.05.2023 (TSİ 17:30) tarihine kadar birinci aşama başvurunuzu (uluslararası sekretaryaya sunulan “full proposal” proje başvuru dokümanı ile birlikte) elektronik imzanız dahil tamamlamanız beklenecektir. Aşağıda belirtilen durumlarda ulusal başvurunun gerçekleştirilmesi beklenmektedir.
- İkinci aşamaya kalmış ve konsorsiyumunda Türkiye’deki kurum ve kuruluşların yer aldığı başvurulara, Türkiye’den yeni bir kuruluşun dahil olması durumunda dahil olan yeni kuruluşun uygunluğunun yanı sıra Türkiye konsorsiyumu olarak bir proje için belirtilen (PTİ ve kurum hissesi hariç) 3 Milyon TL limitinin aşılmaması önemli olacaktır. Bu kapsamda, daha önce birinci aşama ulusal başvurusunu tamamlayan Türkiye’den kuruluşların yeniden ulusal başvuruda bulunmaları gerekecektir.
- Doğrudan sadece Türkiye dışındaki kuruluşlardan oluşan bir konsorsiyuma dahil olunması durumunda, ulusal başvuru kuralları gözetilerek uluslararası konsorsiyumda yer alınması ve uluslararası başvuruda bütçe belirtilmesi önemli olacaktır. Bu durumdaki kuruluşların da yukarıda belirtilen tarihe kadar ulusal başvurularını tamamlamaları gerekecektir.
Dokümanlar ve Linkler
- DUT 2022 Çağrısı Çağrı Uluslararası Dokümanları için lütfen tıklayınız.
- DUT ORTAKLIĞI 2022 YILI ÇAĞRISI ULUSAL BAŞVURU KURALLARI için lütfen tıklayınız
- Ortaklık web sayfası: https://dutpartnership.eu/
- Ortaklık hakkında bilgileri içeren Ufuk Avrupa sayfamız için lütfen tıklayınız.
İletişim
Çağrı detayları, başvuru prosedürleri ve teknik sorunlar için çağrı sekretaryasına call2022@dutpartnership.eu adresinden ulaşabilirsiniz.
Uluslararası süreçler hakkındaki genel sorularınız için bizlere dut@tubitak.gov.tr adresinden, TÜBİTAK 1071 Ulusal Fonlama Programı ve bütçeler ile ilgili sorularınız için ceren.uzun@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
MARİE SKLODOWSKA CURİE DOKTORA SONRASI BURSLARI (MARİE SKLODOWSKA CURİE POSTDOCTORAL FELLOWSHİPS PROGRAM – MSCA PF) 2023 YILI ÇAĞRISINA YÖNELİK ÖN DEĞERLENDİRME DESTEĞİ AÇILIYOR!
2023 yılı MSCA PF çağrısına başvuru yapacak olan araştırmacıların başarı oranının artırılması amacıyla Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı faaliyetleri kapsamında "TÜBİTAK Uluslararası İşbirliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Destek ve Ödül Programlarına ilişkin Usul ve Esaslar" çerçevesinde yürütülmekte olan MSCA Proje Ön Değerlendirme Desteği sunulmaktadır.
Desteğin amacı, Türkiye’deki ev sahibi kuruluşlarda yürütülmek üzere daha fazla sayıda ve daha kaliteli projeler sunulmasını sağlamak ve bu yolla Ufuk Avrupa Programı kapsamında ülkemizin başarısını arttırmaktır. Araştırmacılar, taslak proje önerilerini Avrupa Komisyonu’na sunmadan önce bu konulardaki başvuruları değerlendirme konusunda uzman kişi ve kuruluşlarca incelenmesi ve daha nitelikli hale getirilmesi amacıyla desteğe başvurabilirler.
Destek, 12 Nisan 2023 (saat 12.00) tarihinde başvuruya açılacak olup desteğe son başvuru tarihi 28 Temmuz 2023 (saat 17.00)’tür. Başvurularınızı çevrimiçi ve elektronik imzalı olarak https://uidb-destekodul.tubitak.gov.tr/ adresinden gerçekleştirebilirsiniz. Destek hakkında detaylı bilgiye ve güncel duyuruya https://ufukavrupa.org.tr/tr/destekler/marie-sklodowska-curie-proje-degerlendirme-destegi adresinden ulaşılabilir.
- Her bir araştırmacı, MSCA PF 2023 çağrısı için bir kere destek başvurusunda bulunabilir. Başvurular sistem üzerinden alındığı tarihten itibaren değerlendirme süreci başlar, bununla birlikte başvuru değerlendirme süresi 2-3 hafta alabilmektedir. Bu nedenle sağlıklı bir ön değerlendirme hizmeti alabilmeniz için başvuru son tarihinin beklenmemesi önerilir.
Destek programı hakkındaki sorularınızı msca.ondeg@tubitak.gov.tr adresine iletebilirsiniz.
Kapanış tarihi 13 Eylül 2023 olan MSCA PF çağrısına dair sorularınızı ise ncpmobility@tubitak.gov.tr adresi aracılığı ile MSCA Türkiye Ulusal İrtibat Noktalarına iletebilirsiniz.
İSLAM KALKINMA BANKASI 2023-2024 AKADEMİK YILI YÜKSEK TEKNOLOJİ BAŞARI BURS PROGRAMI ÇAĞRISI AÇILMIŞTIR
İslam Kalkınma Bankası (IsDB), 1973 yılında İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) çatısı altında kurulan ve İslami kurallar doğrultusunda üye ülkelerin ekonomik kalkınmasına ve sosyal gelişimine finansal destek sağlamayı hedefleyen bir kuruluştur. Bu kapsamda, üye devletlerdeki bilim ve teknoloji kuruluşlarına maddi destek sağlanmakta ve bu ülkelerde yaşayan bilim insanları için burs ve ödül programları düzenlenmektedir.
Bu kapsamda, Doktora ve Doktora Sonrası Araştırma için Yüksek Teknoloji Başarı Burs Programı (Merit Scholarship Programme for High Technology for Ph.D. and Postdoctoral Research - MSP) 2023-2024 akademik yılı için başvuruya açılmıştır. Bu program ile, üye ülkelerdeki teknoloji alanında yetenekli araştırmacıların araştırmalarını sürdürmelerine ve bu alanda öncü olmalarına yardımcı olunması amaçlanmaktadır.
Başvuru için son tarih 30 Nisan 2023'tür. Detaylı bilgi ve çevrim içi başvuru şartları için IsDB web sitesini https://www.isdb.org/scholarships ziyaret edebilirsiniz.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE UYUM MİSYONU PORTALI AÇILDI
İklim Değişikliğine Uyum Misyonu Portalı, Avrupa'daki bölgesel ve yerel otoritelerin iklim değişikliğine karşı daha dirençli toplum ve ekonomi oluşturmaları amacıyla hazırlık ve planlama yapmalarına destek olmak üzere ilgili bilgi ve kaynakları sağlamaktadır.
Portal'da aşağıdaki bilgiler sunulmaktadır:
- İklim Değişikliğine Uyum Misyonu hakkında genel bilgi
- Misyon kapsamında desteklenen Ufuk Avrupa Projeleri
- Misyon Uygulama Platformu ve destekleri
- Misyon Sözleşmesini imzalayan yerel ve bölgesel otoritelerin bilgisi
- Misyon ve iklim değişikliğine uyum kapsamındaki haberler ve etkinlikler
Portal'ın sunduğu bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.
TÜBİTAK-FRANSA BOSPHORUS PROGRAMI 2023 YILI ORTAK PROJE ÇAĞRISI AÇILDI!
TÜBİTAK ile Fransa Dışişleri Bakanlığı arasında imzalanmış olan “Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü” çerçevesinde, 2023 yılı ikili iş birliği çağrısı açılmıştır.
Çağrı kapsamında araştırma projeleri desteklenecektir. Söz konusu çağrı tüm tematik alanlara açıktır. Proje sürelerinin 24 ayı geçmemesi gerekmektedir.
Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türk bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Fransız araştırma kuruluşlarında çalışan bilim insanları ile proje ortağı olarak anlaşmaları gerekmektedir.
Türkiye'deki proje ortaklarının proje başvurularını elektronik başvuru sistemi (http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) üzerinden TÜBİTAK'a en geç 13 Haziran 2023, saat 17:30’a kadar gerçekleştirmeleri, Fransız proje ortaklarının ise Campus France’dan (https://www.campusfrance.org/fr/bosphore) temin edecekleri proje öneri formunu doldurarak anılan kuruluşa 13 Haziran 2023 tarihine kadar iletmeleri gerekmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir.
Çağrı ile ilgili detaylı bilgiye çağrı metni ve çağrı web sayfasından ulaşılabilmektedir.
ELEKTRONİK BİLEŞENLER VE SİSTEMLER ALANINDA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN 20-25 AĞUSTOS 2023 TARİHLERİ ARASINDA İTALYA’DA YAZ OKULU!
Key Digital Technologies (KDT) Ortaklığını oluşturan Endüstri Birlikleri - AENEAS, EPoSS ve INSIDE – tarafından en az iki yıllık lisans eğitimine kaydolan ve en az bir yılı daha olan öğrencileri hedefleyen yeni bir Yaz Okulu programı başlatılmıştır. Bu kapsamda ilki 'Fascinating Electronics for a Cool World’ adıyla 20-25 Ağustos 2023 tarihlerinde Bologna/İtalya yakınlarındaki Bertinoro’da yapılacaktır. Bu program ile Avrupa Elektronik Bileşenleri ve Sistemleri topluluğundaki yeni yeteneklere ilham vermek amaçlanmaktadır.
Elektronik Bileşenler ve Sistemler sektöründe beceri gelişimini hızlandırma ve ilerletme ihtiyacına cevap veren Endüstri Birlikleri - AENEAS, EPoSS ve INSIDE - seçilen öğrencilere mevcut mikroelektronik cihazların ve öngörülen gelecekteki uygulamaların sunduğu bazı olasılıkları etkileyici dünyayı göstererek tanıtmayı amaçlamaktadırlar.
Öğrenciler için Uygunluk Kriterleri:
- Beş günlük Yaz Okulu, seçilen öğrenciler için konaklama ve yemek dahil tamamen ücretsizdir. Yaz okulunun yapılacağı yere ulaşım masrafları, öğrenci başına toplam 500 Euro'ya kadar makbuz bazında karşılanacaktır.
- En az iki yıllık lisans eğitimine kayıt yaptıran ve en az bir yılı daha olan öğrencilere yöneliktir.
- AB veya asosiye ülkede bulunan bir üniversitede STEM'in (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) tüm alanlarından öğrenciler başvuru yapabilir.
- Program İngilizce olacağından, İngilizce bilgisi gereklidir.
- Son başvuru tarihi 30 Nisan 2023, 17:00 (Brüksel Saati)'dir.
- Başvuran öğrenciler arasından seçim, motivasyon mektubuna, bir ila üç tavsiye mektubuna ve transkriptlere dayanacaktır.
- Seçilen öğrenciler 31 Mayıs'ta duyurulacaktır.
Detaylara ve kayıt bağlantısına buradan ulaşabilirsiniz.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI
Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığının Ulusal Otorite görevini yürüttüğü Sınır Ötesi İşbirliği Programlarından biri ENPI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı’dır. Avrupa Birliğinin Komşuluk Politikası altında yürütülen Program, ülkemizin IPA fonlarıyla katılım sağladığı çok taraflı bir işbirliği programıdır.
1) Programda hangi ülkeler yer almaktadır?
Programda, Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Ukrayna ve Yunanistan olmak üzere 7 katılımcı ülke daha yer almaktadır.
Programın haritası: AB bölgeleri işbirliği alanları koyu mavi ile diğer işbirliği alanları açık mavi ile gösterilmiştir
2)Programa Türkiye'den hangi iller dahildir?
Programın Türkiye'de kapsadığı 25 il şunlardır: İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane.
3)Kimler başvurabilir?
A)Merkezi ve Yerel Yönetim Makamları: Valilikler, İl Özel İdareleri, Belediyeler, Kaymakamlıklar, Köy Muhtarlıkları, Bakanlıklar ve taşra teşkilatları
B)Kamu Hukukuna Tabi Kuruluşlar: Üniversiteler (devlet/özel), Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri, Kooperatifler, Araştırma Merkezleri/Enstitüleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar (Endüstri Meslek liseleri, Anadolu Meslek ve Meslek Liseleri, Eğitim Merkezleri, Meslek Yüksek Okulları, İlköğretim Okulları)
C)Sivil Toplum Kuruluşları (Ayrıca su, enerji ve ulaşım hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren KİT’ler, diğer KİT’ler, Uluslararası örgütler): Vakıflar, Dernekler, Birlikler, Meslek Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Köylere Hizmet Götürme Birliği, Ziraat Odaları, Esnaf Odaları, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği/Konfederasyonu, Sendikalar, Federasyonlar/Konfederasyonlar
4)Programın Yönetim Makamı ve Türkiye'deki Ulusal Otorite kimdir?
Programın Yönetim Makamı Romanya Bölgesel Kalkınma ve Kamu Yönetimi Bakanlığı olup, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Programın Türkiye'deki Ulusal Otoritesidir.
INTERREG NEXT KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ TEKLİF ÇAĞRISI
Avrupa Birliği Başkanlığının Ulusal Otoritesi olduğu Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği (SÖİ) Programının 2021-2027 dönemi birinci teklif çağrısı 30 Mart 2023 tarihinde yayınlanmıştır (https://www.blacksea-cbc.net/communication/news/news-2023/the-first-calls-for-project-proposals-of-the-interreg-vi-b-next-black-sea-basin-programme-are-now-open-with-deadline-4-july-2023 ;
Program Alanında yer alan ve Program belgesinde potansiyel yararlanıcı olarak tanımlanan tüm kurum ve kuruluşlar, 4 Temmuz 2023 tarihine kadar proje başvurusunda bulunabileceklerdir. Proje başvuruları, sadece Ortak Elektronik İzleme Sistemi (JeMS) üzerinden çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.
Çağrı Takvimi
Çağrıya çıkılması |
30 Mart 2023 (saat 10:00, Romanya saati) |
Ortak Teknik Sekretaryadan açıklama talebi için son tarih |
20 Haziran 2023 |
Ortak Teknik Sekretaryanın açıklama verebileceği son tarih |
27 Haziran 2023 |
Başvuruların sunulması için son tarih |
4 Temmuz 2023 (saat 16:00, Romanya saat dilimi) |
Kimler Başvurabilir?
Çağrı kapsamında, Bulgaristan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan'ın Program alanında yer alan bölgelerinden potansiyel yararlanıcıların kurdukları ortaklıklar aracılığıyla sunulan projeler kabul edilecektir.
Ülkemizde Program Alanına dâhil illerimiz şunlardır: İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane.
Proje sunabilecek potansiyel yararlanıcılar şunlardır:
- Merkezi Yönetimin yerel teşkilatları (Valilikler, Kaymakamlıklar, İl Müdürlükleri, Bölge Müdürlükleri)
- Yerel Yönetimler (Belediyeler, İl Özel İdareleri)
- Kamu Hukukuna Tabii Kuruluşlar (Kalkınma Ajansları/İdareleri/Birlikleri, Odalar, Borsalar, Kooperatifler)
- Eğitim ve Araştırma Kurumları (Üniversiteler, Araştırma Merkezleri, Enstitüler, MEB'e Bağlı Okullar)
- Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar (Vakıflar, Dernekler, diğer STK'lar)
Hangi Konularda Proje Sunulabilir?
İlk teklif çağrısı altında sunulacak projelerin Programın iki politika hedefi ve bunların altındaki özel hedeflerden birisi ile uyumlu olması gerekmektedir. Programın 2021-2027 dönemi hedef ve öncelikleri şunlardır:
Politika Hedefi 1- Daha rekabetçi ve akıllı Avrupa
- Araştırma ve yenilik kapasitelerinin ve ileri teknolojilerin benimsenmesinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi
Politika Hedefi 2- Daha yeşil ve düşük karbon tüketen bir Avrupa
- Eko-sistem temelli yaklaşımları dikkate alarak iklim değişikliğine uyumun ve afet risklerinin önlenmesinin ve dayanıklılığın teşvik edilmesi
- Kentsel alanlar da dahil olmak üzere doğanın, biyolojik çeşitliliğin ve yeşil altyapının korunmasını ve korunmasını geliştirmek ve her türlü kirliliği azaltmak
Çağrı ve Proje Bütçesi
Teklif çağrısının toplam bütçesi eş finansman dahil 35,7 milyon avro olup bu tutarın 32,5 milyonu AB hibesidir. Proje bütçelerine %10 oranında projelerin ortakları tarafından eş finansman sağlanması gerekmektedir.
Küçük Ölçekli Projeler |
Standart Projeler |
|
En Az Bütçe Tutarı |
250.000 avro |
501.000 avro |
En Fazla Bütçe Tutarı |
500.000 avro |
1.500.000 avro |
Proje Süresi
Projelerin uygulama süresi küçük ölçekli projelerde en fazla 18 aya kadar, standart projelerde ise en fazla 30 aya kadar olması gerekir. Projelerin uygulanması için asgari bir süre belirlenmemiştir.
Ortaklık Şartları
Türkiye’den başvuru sahibi veya ortak içeren projelerde en az bir AB üyesi ülkeden (Bulgaristan, Romanya, Yunanistan) ve Programda yer alan en az bir ortak ülkeden (Gürcistan, Moldova, Ukrayna) aşağıdaki tabloda belirtilen sayda ortak kurum/kuruluş olması gerekmektedir.
Küçük Ölçekli Projeler |
Standart Projeler |
|
En Az Ortak Sayısı |
3 Ortak |
4 Ortak |
En Fazla Bütçe |
4 Ortak |
6 Ortak |
ÖRNEK PROJE
Ege’den Karadeniz’e Ortaçağ Limanları
IPA Ana Yararlanıcı: İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Sualtı Kültür Kalıntılarını Koruma Anabilim Dalı
IPA Partneri: Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı
Uygulama Dönemi: 01.01.2012-01.04.2014
IPA Bütçesi: 110.736 avro - Toplam Bütçe: 694.692 avro
Projenin amacı: Karadeniz havzası ülkelerinde faaliyet gösteren kurumlar arasında uluslararası bir işbirliği ağının kurularak bölgede yer alan Ortaçağ Limanları arasındaki potansiyel kültür turizminin teşvik edilmesidir.
Ortaklar
Proje Türkiye, Yunanistan, Ukrayna, Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Rusya ve Azerbaycan’dan çeşitli kurumların yer aldığı geniş katılımlı bir platform tarafından yürütülmüştür.
*Rusya ve Azerbaycan yeni dönemde programa katılımcı ülkeler arasında yer almamaktadır.
Program sitesinde yer alan ve Program öncelikleri kapsamında hazırlayacağınız projelerinize ortak aramak için kullanabileceğiniz veri tabanına ulaşmak için tıklayınız.
Ufuk Avrupa Programı Okyanuslar ve Suların Restorasyonu Misyonu
“Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı”ndan ayrı olarak, denizler ve okyanuslar özelinde araştırma faaliyetleri yürütülebilecek olan bir diğer program da Ufuk Avrupa Programı bünyesindeki Okyanuslar ve Suların Restorasyonu Misyonu’dur.
Bu misyon vatandaşlar arasında sağlıklı okyanusların, denizlerin, kıyı ve içsuların önemi konusunda farkındalık yaratılması ve bir dizi soruna çözüm geliştirilmesi kapsamında güçlü bir araçtır.
Misyon ile plastik atıkların, kimyasalların ve diğer kirleticilerin nehirlere ve denizlere ulaşması engellenerek okyanuslarımızda ve sularımızda kirliliğin sona erdirilmesi hedeflemektedir.
Misyon, yenilenebilir ve karbon-nötr teknolojileri teşvik ederek, mevcut sektörlerden kaynaklanan emisyonları azaltarak, beşeri faaliyetler sonucu oluşan çevresel ayak izini azaltan yenilikçi çözümler geliştirerek mavi ekonominin daha sürdürülebilir ve iklim dostu hale getirilmesine yardımcı olacaktır.
2030 itibariyle hedef, tatlı ve tuzlu suların temizlenmesi, zarar görmüş ekosistem ve habitatların yeniden canlandırılması, temel fayda ve hizmetlerinden yararlanılması maksadıyla mavi ekonominin karbondan arındırılmasıdır.
Avrupa Birliği bu misyonu yerine getirmek için program ve politikalar oluşturacak ve yeni fikirleri, araştırma ve inovasyonu destekleyecektir. Ayrıca, misyon ile yeni bir yönetim modeli sunulacak olup bu ortak bir amaç doğrultusunda sivil toplum, üniversiteler, işletmeler ve hükümetler arasında ortaklıklar kurulması temin edilecektir.
Misyon ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için TÜBİTAK AB ÇPM Küme 6 Ulusal İrtibat Noktası A. Çınar ÖNER(cinar.adali@tubitak.gov.tr) ile iletişime geçebilirsiniz.
Sürdürülebilir Mavi Ekonomi Ortaklığı (SBEP)
“Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı”na ek olarak Ufuk Avrupa Programı ile hayata geçirilen Sürdürülebilir Mavi Ekonomi Ortaklığı (SBEP) kapsamında deniz ve denizcilik alanında sorunları bütüncül bir yaklaşımla ele alarak çözümler sunulması hedeflemektedir.
Ortaklığın ana vizyonu, mevcutta büyük ölçüde sürdürülebilir olmayan deniz ekonomisinden yenilenebilir ve döngüsel bir mavi ekonomiye adil ve kapsayıcı bir geçişi tasarlamak, yönlendirmek ve desteklemektir.
SBEP, 2030 yılından itibaren bu geçişi sağlayarak, 2050 yılına kadar sağlıklı bir deniz için iklim açısından nötr, sürdürülebilir ve üretken bir mavi ekonomiye ulaşmak için gereken dönüşümün uygulanmasına katkı sağlayacaktır.
SBEP Ortaklığı ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için web sitemizi inceleyebilir, sorularınız için TÜBİTAK AB ÇPM Küme 6 Ulusal İrtibat Noktası Çağla AKAT KÖSE (sbep@tubitak.gov.tr) ile iletişime geçebilirsiniz.
FLAG-ERA ERA-NET 2023 YILI ÇAĞRISI AÇILDI!
FLAG-ERA (The Flagship ERA-NET) projesi Ufuk Yeni ve Gelişmekte Olan Teknolojiler (Future and Emerging Technologies-FET) alanında yürütülmekte olan ve Türkiye'yi temsilen TÜBİTAK’ın dâhil olduğu bir ERA-NET Projesidir.
Projenin ve 2023 çağrısının temel amacı, uluslararası işbirlikleri yoluyla Yeni ve Gelişmekte Olan Teknolojiler alanlarında (başta Grafen ve İnsan Beyni olmak üzere) araştırma projelerinin desteklenmesidir.
FLAG-ERA Projesi 2023 Yılı Çağrısında Türk araştırmacılar TÜBİTAK - 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir.
Çağrı metnine bağlantısı üzerinden ulaşabilirsiniz.
Ulusal başvuru kurallarını içeren çağrı duyuru metni kısa zamanda yayınlanacaktır.
SAĞLIK KÜMESİ 2024 YILI İKİ AŞAMALI ÇAĞRILARI BAŞVURUYA AÇILDI!
Ufuk Avrupa Programı Küresel Sorunlar ve Endüstriyel Rekabet bileşeni altında yer alan Sağlık Kümesi 2024 yılı iki aşamalı çağrıları başvuruya açıldı. Çağrılara yapılacak 1. Aşama başvuruların son tarihi 19 Eylül 2023, 2. Aşama başvuruların son tarihi 11 Nisan 2024'tür.
Çağrılara başvurular Funding and Tenders Portal üzerinden yapılacaktır. Proje önerileri, en az biri AB Üyesi olmak üzere en az 3 farklı AB Üyesi/Asosiye ülkeden 3 farklı tüzel kişiliğin bir araya gelmesiyle oluşturulacak konsorsiyumlar tarafından sunulmalıdır.
Çağrı kapsamında yayınlanan çalışma programları ve diğer referans dokümanları incelemek için lütfen tıklayınız.
Ufuk Avrupa başvuru süreçleri BRIDGE2HE projesi kapsamında Ulusal İrtibat Noktaları tarafından incelenerek, başarılı bir proje sunmaya yönelik öneriler araştırma ve inovasyon aksiyonları başvuru şablonu çerçevesinde bir araya getirilmiştir. İlgili “Annotated RIA/IA Template” dokümanına linkten ulaşabilirsiniz.
Sağlık Kümesi kapsamında klinik çalışmalarla ilgili başlıklara (iki aşamalı çağrıların 2. aşamasında ve tek aşamalı çağrılara) sunulacak ve klinik çalışma içeren projelerde, “Essential Information on Clinical Studies” formunun doldurularak, Funding and Tenders Portal Submission Service üzerinden başvuruya ek ayrı bir doküman olarak yüklenmesi gereklidir. İlgili dokümana başvuru portalında “Download Part B templates” dosyasından ulaşım sağlanmaktadır.
Sağlık Ulusal İrtibat Noktaları Ağı Projesi (HNN3.0) tarafından 2 Haziran 2023 tarihinde 2024 yılı çağrılarına yönelik çevrimiçi bir Proje Pazarı düzenlenecektir. Kayıt bağlantısı duyurulacaktır.
5 Haziran 2023 tarihinde Paris’te, Sağlık Kümesi 2024 yılı çağrılarının sosyal ve beşeri bilimler boyutuna odaklanan bir Proje Pazarı gerçekleşecektir. Etkinliğe kayıtlar 30 Nisan 2023 tarihine kadar açık olup, detaylı bilgi ve kayıt için tıklayınız.
2024 Yılı İki Aşamalı Çağrı Başlıkları:
HORIZON-HLTH-2024-STAYHLTH-01-02-two-stage
|
|
HORIZON-HLTH-2024-DISEASE-03-13-two-stage
|
Validation of fluid-derived biomarkers for the prediction and prevention of brain disorders
|
HORIZON-HLTH-2024-DISEASE-03-14-two-stage
|
Tackling high-burden for patients, under-researched medical conditions
|
HORIZON-HLTH-2024-CARE-04-04-two-stage
|
Access to health and care services for people in vulnerable situations
|
HORIZON-HLTH-2024-DISEASE-03-08-two-stage
|
Comparative effectiveness research for healthcare interventions in areas of high public health need
|
HORIZON-HLTH-2024-ENVHLTH-02-06-two-stage
|
|
HORIZON-HLTH-2024-DISEASE-03-11-two-stage
|
Pandemic preparedness and response: Adaptive platform trials for pandemic preparedness
|
HORIZON-HLTH-2024-TOOL-05-06-two-stage
|
Innovative non-animal human-based tools and strategies for biomedical research
|
HORIZON-HLTH-2024-STAYHLTH-01-05-two-stage
|
|
TRANSCAN-3 2023 YILI ÇAĞRISI “KANSER EPİGENETİĞİ ÜZERİNE TRANSLASYONEL ARAŞTIRMALAR” 9 MAYIS’TA AÇILACAK!
TRANSCAN-3 ERA-NET Cofund Projesi 2023 yılı çağrı konusu “Kanser Epigenetiği Üzerine Translasyonel Araştırmalar” olarak belirlenmiştir. 9 Mayıs 2023 tarihinde başvuruya açılacak olan çağrının 1. aşamasının 21 Temmuz’da, 2. aşamasının Aralık 2023’te kapanması planlanmaktadır.
Çağrıya başvurular, en az 3 farklı TRANSCAN-3 üyesi ülkeden en az 3 en fazla 6 paydaşın bir araya gelerek oluşturduğu uluslararası konsorsiyumlar ile yapılacaktır. Çağrı dokümanları ve başvuru bağlantısı https://www.transcan.eu websitesinde yayımlanacaktır.
Türkiye’de yerleşik proje paydaşlarının uluslararası başvurunun yanı sıra TÜBİTAK 1071 Programına https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden 1. aşama ulusal başvurularını e-imzalı olarak yapmaları gerekmektedir.
TRANSCAN-3 2023 yılı çağrısına yönelik uluslararası bilgi günü ve proje pazarı 16 Mayıs 2023 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşecektir. Etkinliğe kayıt duyurusu TRANSCAN ve Ufuk Avrupa websitelerinden yayımlanacaktır.
Çağrı ön duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.
SAĞLIK KÜMESİ 2024 YILI İKİ AŞAMALI ÇAĞRILAR AÇILDI!
Sağlık Kümesi 2024 yılı iki aşamalı çağrılarının ilk aşama başvuruları açılmıştır. Aşağıda çağrı konularını bulabilirsiniz.
Destination 1: Staying healthy in a rapidly changing society
Çağrı Konusu | Aksiyon Tipi | Toplam Bütçe (EUR Milyon) | Proje Başına Bütçe (EUR Milyon) | Desteklenmesi Beklenen Proje Sayısı |
HORIZON-HLTH-2024-STAYHLTH-01-02-two-stage: Towards a holistic support to children and adolescents’ health and care provisions in an increasingly digital society | RIA | 30 | 8-10 | 3 |
HORIZON-HLTH-2024-STAYHLTH-01-05-two-stage: Personalised prevention of non-communicable diseases - addressing areas of unmet needs using multiple data sources | RIA | 50 | 8-12 |
5 |
Çağrı Açılı Tarihi: 30 Mart 2023
Çağrı Kapanış Tarihleri: 19 Eylül 2023 (1. Aşama), 11 Nisan 2024 (2. Aşama)
Destination 2: Living and working in a health-promoting environment
Çağrı Konusu | Aksiyon Tipi | Toplam Bütçe (EUR Milyon) | Proje Başına Bütçe (EUR Milyon) | Desteklenmesi Beklenen Proje Sayısı |
HORIZON-HLTH-2024-ENVHLTH-02-06-two-stage: The role of environmental pollution in non-communicable diseases: air, noise and light and hazardous waste pollution | RIA | 60 | 7-8 | 8 |
Çağrı Açılı Tarihi: 30 Mart 2023
Çağrı Kapanış Tarihleri: 19 Eylül 2023 (1. Aşama), 11 Nisan 2024 (2. Aşama)
Destination 3: Tackling diseases and reducing disease burden
Çağrı Açılı Tarihi: 26 Nisan 2023
Çağrı Kapanış Tarihleri: 19 Eylül 2023 (1. Aşama), 11 Nisan 2024 (2. Aşama)
Destination 4: Ensuring access to innovative, sustainable and high-quality healthcare
Çağrı Açılı Tarihi: 30 Mart 2023
Çağrı Kapanış Tarihleri: 19 Eylül 2023 (1. Aşama), 11 Nisan 2024 (2. Aşama)
Destination 5: Unlocking the full potential of new tools, technologies and digital solutions for a healthy society
Çağrı Açılı Tarihi: 30 Mart 2023
Çağrı Kapanış Tarihleri: 19 Eylül 2023 (1. Aşama), 11 Nisan 2024 (2. Aşama)
Daha fazla bilgi için ncphealth@tubitak.gov.tr mail adresine yazabilirsiniz.
CETPARTNERSHİP 2023 YILI ORTAK ÇAĞRISI
Bilindiği üzere, Temiz Enerji Geçişi Ortaklığı (Clean Energy Transition Partnership-CETPartnership), temiz enerji geçişini güçlendirmek, hızlandırmak ve AB'nin 2050 yılına kadar iklim nötr ilk kıta olma hedefine katkıda bulunmak üzere Avrupa içinden ve dışından çok sayıda bölgesel ve ulusal araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik programının bir araya gelmesiyle oluşturulmuş ortak bir girişimdir.
Bahse konu ortaklık, aynı zamanda Avrupa Stratejik Enerji Teknoloji Planını (SET Plan) da desteklemeyi amaçlayan bir ortak fonlama ortaklığı olup ilk çağrısına 2022 yılı Eylül ayında çıkmıştır.
Ortaklık kapsamında, yakın bir gelecekte 2023 çağrısına çıkılması planlanmakta olup çağrıya ilişin ilişkin bilgi ve güncellemelere ise buradan ulaşılabilecektir. Açılacak olan çağrıda, geçen seneki ilk çağrıda olduğu gibi temiz enerji odağındaki farklı enerji teknolojileri ve/veya sistemleri ile ilgili çağrı modüllerine yer verilecektir. Uluslararası ve ulusal başvurular birbirini takip eden dönemler dahlinde ikişer aşamalı olarak gerçekleştirilecektir.
KÜME 5 2023-2024 ÇALIŞMA PROGRAMI BATARYA ALANI 2024 ÇAĞRILARINDA GÜNCELLEMELER YAPILMIŞTIR
Avrupa Komisyonu tarafından, Ufuk Avrupa Programı, Küme 5 İklim, Enerji ve Mobilite Kümesi 2023-2024 Çalışma Programı’nda 31 Mart 2023 tarihi itibariyle revizyona gidilmiştir.
Yapılan değişiklikler kapsamında enerji alanında elenen iki yeni çağrı başlığı ile ilgili geçmiş haberimize linkten ulaşabilirsiniz.
Batarya alanı altında Batt4EU tarafından açılacak 2024 çağrılarında aşağıdaki değişiklikler gerçekleşmiştir:
- “HORIZON-CL5-2024-D2-01-01: Advanced sustainable and safe pre-processing technologies for End-of-Life (EoL) battery recycling (Batt4EU Partnership)” çağrısında toplam bütçe düşürülmüş, desteklenecek proje adedi azaltılmış, proje başına düşen bütçe artırılmıştır.
“HORIZON-CL5-2024-D2-02-04: Accelerated multi-physical and virtual testing for battery aging, reliability and safety evaluation (Batt4EU Partnership)”çağrısı 2024 yılı programından alınarak (henüz yayımlanmamış olan) 2025 Çalışma Programı’na taşınması uygun görülmüştür- Daha önce 2022 çalışma programında yer alan fakat ayrılan fonun başka alanlara aktarılması sebebiyle hiç bir projenin fonlanamadığı “HORIZON-CL5-2024-D2-01-05: Furthering the development of a materials acceleration platform for sustainable batteries (combining AI, big data, autonomous synthesis robotics, high throughput testing) (Batt4EU Partnership)” (RIA-TRL 3-4)çağrısı 2024 ikinci grup batarya çağrılarına eklenmiş, 20 milyon bütçeli tek bir projenin desteklenmesi öngörülmüştür. (Açılış:7.12.2023, Kapanış:18.04.2024)
Konu ile ilgili Batt4EU sitesinde yapılan duyuruya linkten ulaşabilirsiniz.
Güncellenmiş olan Küme 5 2023-2024 Çalışma Programına buradan ulaşabilirsiniz.
EUROGİA CALL 23 ÇAĞRISI AÇILDI- KAPANIŞ TARİHİ 9 HAZİRAN 2023
Bilindiği üzere, düşük karbonlu enerji teknolojilerinde yenilikçi projeler geliştirmeyi, uluslararası ortaklıkları desteklemeyi ve teşvik etmeyi hedefleyen EUROGIA 2020'nin devamı niteliğini taşıyan EUROGIA 2030 Programı 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle devreye alınmıştır.
Bu kapsamda Call 23 çağrısı açılmış olup söz konusu çağrı 9 Haziran 2023 tarihinde TSİ 18:00’da kapanacaktır.
Call 23kapsamında yer alan başlıca konular:
- Açık Deniz Rüzgar türbinleri, biyoenerji, güneş panelleri, yakıt hücreleri gücü-X, enerji depolama,
- Hidrojen Yakıt hücresi (üretim, depolama, istasyon),
- CO2 Yakalama, Ayırma ve Kullanım,
- Yeşil ve Sıfır Emisyonlu Binalar, Akıllı şehirler, ısıtma
- Binalarda BT çözümleri, akıllı izleme, 3D inşaat, konut tasarımında dijital ikizler
- Şehirlerde AI, IoT, Bigdata, 5G/6G entegre çözümler
- Akıllı Şebekeler, Mikro Şebeke, E-mobilite
- Çevre ve biyolojik kaynakların izlenmesi
- Kara, nehir, deniz drone ve uydu izleme sistemleri Endüstriyel robotlar, sensörler, uç bulut bilişim, Raman Kütle spektrometrisi, AI, büyük veri ve daha fazlası…
Bu kapsamda, Call23 kapsamı hakkında bilgilendirmede bulunmak amacıyla 9 Mayıs 2023 tarihinde Eurogia tarafından bir çevrimiçi bir seminer düzenlenecektir.
Call 23 ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için: https://eurogia.eu/eurogia-calls/
Call 23 ile ilgili dokümanlar ve şablonlar için: https://eurogia.eu/templates/
OPEN INNOVATİON FACTORY 2023 - TEKNOLOJİ STARTUP'LARI İÇİN DESTEK FIRSATLARI
EIT Digital, Open Innovation Factory 2023 çağrısı ile 5 öncelikli alanda (Dijital Teknolojiler, Dijital Endüstri, Dijital Şehirler, Dijital Sağlık and Dijital Finans) faaliyet gösteren erken aşama Startup'lara 400 bin Avroya kadar destek sunmayı planlamaktadır. Ayrıca EIT Digital, başarılı olacak ekiplere mentor desteği sağlayıp geniş yatırımcı ve müşteri ağına katılmalarına ve 350'den fazla üyesi ile ekosisteminden maksimum faydayı sağlamalarına yardımcı olacaktır.
Tüm yıl boyunca başvuruya açık olacak çağrının biri 15 Mayıs, diğeri 13 Kasım olmak üzere iki adet son başvuru değerlendirme (Cut-off) tarihi bulunmaktadır.
Ayrıca 5 Nisan 2023 tarihinde ilgili çağrının detaylı tanıtımı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu tanıtım toplantısının kaydına buradan ulaşabilirsiniz.
Daha detaylı bilgi için Open Innovation Factory 2023: Join Open Innovation Factory 2023 to boost your deep tech startup! // EIT Digital adresini ziyaret edebilirsiniz.
EIC HIZLANDIRICI STRATEJİK ÖNCELİK ÇAĞRISI: ENERGY STORAGE
EIC Hızlandırıcı; ölçeklenme potansiyeline sahip, yeni bir pazar oluşturma veya mevcut pazarı sarsma potansiyeli olan yenilik fikrini hayata geçirmek isteyen firmaları veya kişileri destekleyen Ufuk Avrupa programıdır. Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS) 5'ten 8'e kadarki geliştirme faaliyetleri için 2,5 milyon Avro'ya kadar hibe sağlanmaktadır. Hibeye ilaveten Avrupa Komisyonu başarılı firmalara 15 milyon Avro'ya kadar yatırım sermayesi desteği sunabilmektedir.
Programa KOBİ'ler tek başlarına başvuru yapmaktadırlar.
Programa herhangi bir konu kısıtı olmadan başvuru yapılabildiği gibi Avrupa'nın öncelikleri çerçevesinde her yıl değişen Hızlandırıcı Stratejik Öncelik başlıklarında da projeler önerilebilmektedir. 2023 yılı için belirlenmiş 7 stratejik öncelik alanından bir tanesi de "Energy Storage".
Bu stratejik öncelik başlığı ile ilgili detaylı bilgilere ve Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen bilgi günü kaydına buradan ulaşabilirsiniz.
UFUK AVRUPA KLİNİK ÇALIŞMALAR İÇİN BİLGİ FORMU GÜNCELLENDİ!
Sağlık Kümesi, Kanser Misyonu ve Yenilikçi Sağlık Girişimi (IHI) çağrıları kapsamında kullanılan “Klinik Çalışmalar İçin Bilgi” ek formu güncellendi.
Ufuk Avrupa Sağlık Kümesi ve Kanser Misyonu çağrıları kapsamında, klinik çalışmalarla ilgili başlıklara sunulacak ve klinik çalışma içeren projelerde ilgili formun doldurularak Funding and Tenders Portal Submission Service üzerinden başvuruya ek ayrı bir doküman olarak yüklenmesi gereklidir. Çağrıda klinik çalışma hedeflenmiyor ancak proje klinik çalışma içeriyorsa, doküman içeriğinden yararlanılarak ilgili bilgilere proje metni içerisinde yer verilebilir.
Yenilikçi Sağlık Girişimi çağrılarına sunulacak klinik çalışma içeren projelerde ilgili dokümanın başvuruya ek olarak kullanılması zorunludur.
Güncel dokümana linkten ve “Funding and Tenders Submission Service” başvuru portalında “Download Part B templates” dosyasından ulaşım sağlayabilirsiniz.
Ufuk Avrupa kapsamında klinik çalışmalar aşağıdaki şekilde tanımlanmıştır:
Clinical study covers clinical studies/trials/investigations/cohorts and means, for the purpose of this document, any systematic prospective or retrospective collection and analysis of health data obtained from individual patients or healthy persons in order to address scientific questions related to the understanding, prevention, diagnosis, monitoring or treatment of a disease, mental illness, or physical condition. It includes but it is not limited to clinical studies as defined by Regulation 536/2014 (on medicinal products), clinical investigation and clinical evaluation as defined by Regulation 2017/745 (on medical devices), performance study and performance evaluation as defined by Regulation 2017/746 (on in vitro diagnostic medical devices).
Klinik çalışmalarla ilgili Sıkça Sorulan Soruların cevapları için tıklayınız.
EIT “KÜLTÜR VE YARATICILIK” INOVASYON TOPLULUĞU ÇAĞRISI AÇILMIŞTIR
Avrupa Yenilik ve Teknoloji Enstitüsü'nün 2023 yılında faaliyetlerine başlayan “Kültür ve Yaratıcılık” Inovasyon Topluluğu aşağıdaki alanlarda çağrıya çıkmıştır.
- Eğitim (Talent Scaler, Skills Fitter)
- Yenilik (Breakthrough Lab)
- Yaratım (Venture Factory)
- Toplum (Community Catalyser)
Açılan çağrılar bir veya iki aşamalı olup tek aşamalı çağrılar ve iki aşamalı çağrıların ilk aşaması 31 Mayıs 2023 tarihinde kapanacaktır.
Her bir çağrıyla ilgili detaylı bilgi sunulan ve çağrı dokümanlarına yer verilen sayfaya ulaşmak için tıklayınız.
Söz konusu çağrıya yönelik olarak 25 Nisan 2023 tarihinde bilgi günü düzenlenecektir. Bu etkinliğe kayıt yaptırmak için ise https://eit-culture-creativity.eu/eit-culture-creativity-infoday/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
PRIMA SU, ENERJİ, GIDA VE EKOSİSTEM YATAY ALANI ÖDÜLÜ: BAŞVURULARI AÇILDI!
Akdeniz bölgesinde su, tarım ve tarım-gıda değer zinciri temalarında çok ortaklı uluslararası projeler destekleyen PRIMA Programı, Akdeniz Bölgesinde Su, Enerji, Gıda ve Ekosistem Yatay Alanı’nda (WEFE Nexus) bilimsel araştırmayı ve ekonomik ve sosyal faydalarının gösterilmesini teşvik amacıyla Su, Enerji, Gıda ve Ekosistem Yatay Alanı ödülü verecektir.
PRIMA Programı tarafından sağlanacak ödülün başvuru kuralları ve başvurusu için lütfen tıklayınız.
PRIMA WEFE Nexus Ödülleri başvuruları için son tarih 22 Mayıs 2023’tür.