EIT KENTSEL ULAŞIM TARAFINDAN HİDROJENLE ULAŞIMI DENEYECEK ŞEHİRLER ARANMAKTADIR!
Alternatif enerji kaynağı olarak Hidrojenin benimsenmesi konusunda karşılaşılan zorlukların başında; yüksek üretim maliyeti, düşük talep, altyapı eksikliğinin yanı sıra şehirlerin hidrojene uyum sağlama konusunda bilgi ve kapasite yoksunluğu gelmektedir.
Bu eksikliği karşılamak adına EIT tarafından finanse edilecek H2CITIES projesi ile iki şehirde Hidrojen Living Lab’i kurulacaktır. İlgili çağrı EIT Kentsel Ulaşım, EIT İklim ve EIT Üretim tarafından çıkılan bir ortak çağrıdır.
H2CITIES'in nihai hedefi temiz ulaşım için, tamamen temiz/yeşil H2 kullanımı amacına giden yolda geçişin ilk adımı olarak için şehirlerde H2'ye geçişi desteklemektir. Seçilen her H2City; sokaklarında otobüsler, çöp kamyonları, servis araçları, hafif kamu hizmetleri, özel arabalar ve lojistik sağlayıcı kamyonlar arasından beş adede kadar hidrojenle çalışan araçtan yararlanma imkânına sahip olacaktır. Aday Şehirler ayrıca katılımlarını ve benimsenmelerini desteklemek için doğrudan finansmana sahip olacaklardır.
H2CITIES açılan çağrı ile ilk aşamada Vişegrad Grubu (Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Slovakya)’ndan iki şehri finanse edecek olmakla beraber, ek fon tahsis edildiğinde kullanılmak üzere bir şehir rezerv listesi oluşturacaktır. İlerleyen zamanlarda açılacak ikinci çağrıda Türkiye’nin de aralarında bulunduğu RIS ülkelerinden gelecek proje uygulamaları başvurularına öncelik tanınacaktır.
Şehirlere projenin toplam maliyeti olan 245.000 Avro’nun %69'una tekabül eden 170.000 Avro'ya kadar mali destek sağlanacak olup şehirlerin proje faaliyetlerinin en az 75.000 Avro’luk tutarını kendinin finanse etmesi beklenmektedir.
Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız
Çağrı dökümanı için lütfen tıklayınız.
Önemli Tarihler:
- Çağrı Açılışı: 6 Nisan 2023
- Bilgi günü 10 Mayıs 2023 Kayıt için lütfen tıklayınız
- Son Başvuru Tarihi: 7 Haziran 2023, 17:00 CET
- Seçim & Değerlendirme (1.Aşama) : Haziran-Ağustos 2023
- Mülakata Davet (2. Aşama): Eylül-Ekim 2023
- Sonuçların Duyurulması: Ekim-Kasım 2023
- Hedeflenen Proje Başlangıç Tarihi: 1 Ocak 2024
DUT ORTAKLIĞI URBAN DOERS HİBE ÇAĞRISI!
Kentsel Geçişleri Sürdürülebilir Bir Geleceğe Yönlendirme Ortaklığı (Driving Urban Transitions-DUT) kapsamında şehirleri ilgilendiren sorunların; kentsel alandaki sürdürülebilir enerji sistemleri, döngüsel ekonomi ve akıllı ulaşım çözümleri öncelikleriyle ilişkilendirilmesi planlanmaktadır.
Urban Doers, DUT Ortaklığı'nın bir girişimi olup, kentsel girişimlerin araştırma ve yenilik ile bağlantı kurmasını desteklemeyi ve yenilikçi fikirlerinin kentsel alanlarda işe yaramasını sağlamak için bilgi ve deneyimlerini Avrupa'da paylaşmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Urban Doers olarak kabul edilen gruplar arasında sosyal yenilikçiler, kentsel topluluk dernekleri, STK'lar, mikro işletmeler (çalışan sayısı<10 ), sosyal girişimciler, kültürel ve yaratıcı sektörlerden tasarımcılar ve diğer aktörler yer almaktadır.
12 ay sürmesi planlanan Urban Doers hibesinin, parasal desteği (yaklaşık 12.000 Avro) içermesinin yanı sıra girişimlerin fikirlerini geliştirmelerine ve ilgili araştırma ve yenilik faaliyetlerinde daha güçlü bir şekilde yer almalarına yardımcı olacak eğitim faaliyetlerine, koçluk hizmetlerine, ağ oluşturma etkinliklerine, web seminerlerine ve diğer destek faaliyetlerine erişim imkanı tanıması öngörülmektedir.
Başvuru
14 Haziran 2023 (23:59 Orta Avrupa Saati-CET) tarihinde kapanacak çağrı ile ilgili daha fazla bilgi almak için aşağıda belirtilen adresler ziyaret edilebilir.
Urban Doers Hibe Çağrısı Duyurusu
Urban Doers Hibe Çağrısı Yönergesi
Urban Doers Hibe Çağrısı Başvurusu
Soru-Cevap Toplantıları
10 Mayıs, 24 Mayıs ve 7 Haziran 2023 tarihlerinde 14:00-14:30 (Orta Avrupa Saati-CET) saatleri arasında söz konusu çağrıya yönelik soruların cevaplanacağı toplantılar düzenlenecektir. Toplantı bağlantı bilgileri aşağıda yer almaktadır:
Zoom Link (https://ffg.zoom.us/j/87065559563?pwd=dUloblAwU2VEVW1Fb1JDYVBZTEdlZz09, Meeting-ID: 870 6555 9563, Password: 675327)
İletişim
Urban Doers Hibe başvuruları ile ilgili sorularınız için Urban Doers İrtibat Noktası Elena SIMION (elena.simion@uefiscdi.ro) ile iletişime geçebilirsiniz.
Genel süreçlerle ilgili sorularınız için dut@tubitak.gov.tr adresinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
CLEAN AVİATİON ORTAKLIĞI ASOSİYE ÜYELİK ÇAĞRISI AÇILDI!
Ufuk Avrupa Programı kapsamında oluşturulan Clean Aviation (Temiz Havacılık) Ortaklığı ile 2050 yılına kadar iklim-nötr havacılığa katkı sağlayacak yeni hava araçları teknolojilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Clean Aviation Ortaklığı tarafından yayımlanan asosiye üyelik niyet beyanı çağrısı ile Ortaklığa, programın uzun vadeli hedeflerini ve motivasyonunu paylaşacak yeni kuruluşların dahil edilmesi planlanmaktadır.
Asosiye çağrısı hederleri arasında mevcut üyelere tamamlayıcı şekilde entegre olabilecek yetkinlik ve kapasitedeki paydaşların Ortaklığa dahil edilmesi, Programa ilave ayni katkı ve yatırımların sağlanması ve farklı programlar arasında sinerji oluşturulması yer almaktadır.
22 Haziran 2023 (Brüksel saati ile öğlen 12:00) tarihinde kapanacak asosiye üyelik çağrısı, Avrupa’da yenilikçi hava aracı teknolojilerinin geliştirildiği en önemli sivil araştırma ve yenilik programı olan Clean Aviation Ortaklığı’na dahil olarak Avrupa‘da havacılık alanında faaliyet gösteren önde gelen kuruluşlarla (mevcut üye listesi) birlikte geleceğin havacılık vizyonu şekillendirmek isteyen kuruluşlar için yegane fırsat olma özelliğini taşımaktadır.
Çağrı başvuru şartlarında söz konusu çağrıya tek bir tüzel kişiliğin başvurmasının beklenmekte olduğu ve konsorsiyum olarak yapılacak başvuruların kabul edilmeyeceği belirtilmektedir.
Çağrıya başvurmak isteyen kuruluşların, İngilizce olarak doldurulacak başvuru formu ve niyet mektubu dokümanlarını 22 Haziran 2023 (Brüksel saati ile öğlen 12:00) tarihine kadar cei-2023@clean-aviation.eu adresine e-posta ile iletmeleri beklenmektedir. Belirtilen tarih ve saatten sonra yapılacak başvuruların kabul edilmeyeceği vurgulanmıştır.
Niyet Beyanı Çağrısı ile ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Çağrı metnine ulaşmak için lütfen tıklayınız
Başvuru formunu incelemek için lütfen tıklayınız.
Niyet mektubu taslağını incelemek için lütfen tıklayınız
İletişim
Çağrı özelindeki sorular 31 May 2023(Brüksel saati ile 17:00) tarihine kadar cei-2023@clean-aviation.eu adresine yönlendirilebilir. Çağrı kapsamında iletilen soruların cevaplarının, 6 Haziran 2023 tarihinde yayımlanması beklenmektedir.
Genel süreçlerle ilgili sorularınız için ncptransport@tubitak.gov.tr adresinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
ŞEHİRLERİN İKLİM NÖTR OLMA YOLUNDA KAPASİTE GELİŞTİRMELERİNE YARDIMCI OLACAK “İKİZ ŞEHİRLER ÖĞRENME PROGRAMI” ÇAĞRILARI AÇILDI!
Avrupa şehirlerini 2030’a kadar iklim nötr yapma hedefine sahip NetZeroCities Projesi tarafından, stratejik hedeflerine ulaşma sürecinde, şehirlerin karşılaştıkları zorlukları yenmelerine yardımcı olacak yeni yaklaşımları test etmek adına açılan Pilot Şehirler Programı; geçtiğimiz yıl, şehirlere 32 milyon Avro hibe ve uygulama desteği sağlamak üzere çağrıya çıkmıştır. 4 Kasım 2022’de başvuruları sonlanan; İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu amaçları ile uyumlu iki yıllık, sistem inovasyonu odaklı pilot proje faaliyetlerindebulunmak isteyen tüm AB Üye Devletleri ve Türkiye’nin de dahil olduğu Asosiye ülkelerde bulunan tüm şehirlere ve belediyelere açık olan çağrıya başvuruda bulunan 33 ülkeden 159 şehrin dahil olduğu toplam 103 başvuru arasından ülkemizden İstanbul’un da aralarında bulunduğu 53 şehrin başvurularının desteklenmeye hak kazandığı bilgisi 2023 Mart ayı başında paylaşılmıştır (Seçilen tüm şehirlerin kataloğuna ulaşmak için lütfen tıklayınız).
İkiz Şehirler Çağrısı Kapsamı
NetZeroCities tarafından Pilot Şehirler Çağrısının ardından 3 Mayıs 2023'te Twin Cities- (İkiz Şehirler)- Öğrenme Programı Çağrısı açılmıştır ve 30 Haziran 2023 23.59’a kadar başvurular kabul edilecektir. İkiz Şehirler Programı; yakın zamanda seçilen Pilot Şehirler ve seçilecek başarılı İkiz Şehirler (il veya ilçe belediyeleri) arasında bilgi paylaşımı ve iyi uygulamaların transferi için özel olarak hazırlanmış bir öğrenme programı niteliği taşıyacaktır. Program kapsamında desteklenecek projeler Eylül 2023'te duyurulacaktır. Yapılandırılmış öğrenme programı Eylül 2023 sonu başlayacak projeler 20 aylık sürecektir.
Program sayesinde; İkiz Şehirlerin, Pilot Şehirler tarafından ileri sürülen yenilikçi faaliyetlerden öğrenmesinin yanısıra, Pilot şehirlerin de eşleştirmeden karşılıklı faydalanmasını (peer learning) sağlamas amaçlanmaktadır. Öğrenme programı, üç modülü kapsayacaktır: Başlama (Getting Started), Birlikte Yaratma (Co-creating)ve Yarar Sağlama (Capitalising). Öğrenme programı sonunda İkiz Şehirler için kendi yerel bağlamlarında uygulayabilecekleri bir Çoğaltma Planı (Replication Plan) ortaya çıkacaktır.
Aşağıda bu konuda hazırlanan yol haritasının görseline ulaşabilirsiniz.
Başvuru Kriterleri ve Seçim Süreci
AB Üyesi ülkelerden ya da Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Ufuk Avrupa’ya Asosiye ülkelerinden herhangi bir şehir (ya da ilçe /belediye) (geçmişte Pilot Şehir olarak başvuruda bulunan fakat seçilmeyen şehirler de dahil) çağrı kriterlerini karşıladıkları takdirde İkiz Şehirler Programına başvuru gerçekleştirebilecektir.
Şehirler İkiz Şehirler Programına başvuru gerçekleştirdikten sonra, NetZeroCities ortakları tarafından, programın ortak faydalarını en üst düzeye çıkaracak şekilde geçmişte desteklenmeye hak kazanan Pilot Şehirler ile özel bir eşleştirme süreci gerçekleştirilecektir. İkiz Şehir adaylarının seçtikleri pilot faaliyetler, emisyon miktarları ve sistemik dönüşüm fırsatları doğrultusunda öğrenme ihtiyaçları eşleştirme için en önemli ölçütler olacaktır. Her iki tarafın karşılaştıkları ortak zorluklar ve iyi uygulamalar da eşleştirme için kilit bir rol oynayacaktır. Her Pilot Şehir en fazla iki İkiz Şehir ile eşleştirilecektir.
Başvuru gerçekleştiren şehirlerin; 20 aylık Eşleştirme Öğrenim Programına boyunca 1 ya da 2 temsilci personelinin ayda en az 12 saat ilgili projeye zaman ayırması beklenmektedir. Temsilci personelin iyi derecede İngilizce bilgisi olması beklenmektedir.
Başvuru yapılmadan önce geçmişte seçilen Pilot Şehirlerin Projelerinin incelenmesi önerilmektedir.
Şehirlerin Elde Edecekleri Faydalar
Pilot Şehirler ve İkiz Şehirler; çevrimiçi toplantılar, çalıştaylar ve saha ziyaretleri sırasında her bir grubun değişimin önündeki engellerle nasıl karşılaştığına daha yakından bakacak, karşılıklı yarar sağlayan çözümler için beyin fırtınası yapmak için birçok kez bir araya gelecektir. Sağlanan bağlantıya ek olarak İkiz Şehirler, NetZeroCities ortakları tarafından sağlanan desteğin yanı sıra NZC Misyon Portalı’ndaki kaynaklardan da yararlanacaktır.
Seçilen şehirler; su, gıda, enerji, endüstri, konut ve derin bina güçlendirme, ulaşım ve hareketlilik sektörlerinde iklim nötrlüğünü hızlandırmak için sistemsel dönüşümlerini destekleyecek pilot faaliyetler için bilgi paketi elde edecektir.
İkiz Şehirler Programı katılımcılarının yüz yüze görüşmelerden en iyi şekilde faydalanabilmeleri için ulaşım masrafları belli bir miktara kadar karşılanacaktır.
Önemli Linkler
Çağrı duyurusuna program sayfasından Çağrı kriterleri ve Başvuru Detayları ile Başvuru Formu örneğine Twins Call and Selection Criteria dökümanından ulaşabilirsiniz.
Başvuru linki için lütfen tıklayınız
KÜME 5- DESTİNASYON 3: ENERJİ TEDARİKİ VE DESTİNASYON 4: BİNALARDA VE ENDÜSTRİDE ENERJİ KULLANIMI 2023 YILI ÇAĞRILARI DEVAMI 4 MAYIS’TA AÇILIYOR!
Ufuk Avrupa Programı İklim, Enerji ve Mobilite Kümesi (Küme 5) temelinde AB’nin 2050 yılına kadar dünyanın ilk iklim nötr anakarası olması hedefine ulaşma fikri yatmaktadır. Bu amaç doğrultusunda, söz konusu Küme altında 6 Hedef/Destinasyon belirlenmiş ve bu kapsamda belli bir takvim dahlinde çağrılara çıkılmaktadır.
Sürdürülebilir, Temiz, Güvenli ve Rekabetçi Enerji Tedariki (Destination 3: Sustainable, secure and competitive energy supply) bu belirlenmiş olan 6 hedeften üçüncüsü olarak karşımıza çıkmaktadır. Söz konusu hedefe ulaşılması amacıyla yenilenebilir enerji alanında daha etkin ve başarılı çözümler elde edilmesi, enerji alanında Avrupa’nın küresel zincirdeki yerinin güçlendirilmesi ve istenen performansa ulaşabilmesi amaçlanmaktadır.
Bu hedeflerden dördüncüsü olan Verimli, Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Enerji Kullanımı (Destination 4: Efficient, sustainable and inclusive energy use) ise Temiz bir enerji sistemi ve adil bir geçişle herkes için erişilebilir, verimli ve sürdürülebilir enerji kullanımı amaçlanmaktadır.
Küme 5 2023-2024 Çalışma Programında yer alan takvime göre,
- Destination 3: Sustainable, secure and competitive energy supply 2023 yılı ikinci ve üçüncü grup çağrıları 4 Mayıs 2023 tarihinde açılacak ve sırasıyla 5 Eylül 2023 ve 10 Ekim 2023 tarihlerinde kapanacaktır. Bahse konu dönemde, Destinasyon 3 kapsamında çıkılacak olan çağrılarda:
- Yenilenebilir Enerji
- Enerji Sistemleri, Şebekeler ve Depolama konuları yer almaktadır.
- Destination 4: Efficient, sustainable and inclusive energy use 2023 yılı ikinci grup çağrısı 4 Mayıs 2023 tarihinde açılacak ve 5 Eylül 2023 tarihinde kapanacaktır. Bahse konu dönemde, Destinasyon 4 kapsamında çıkılacak olan çağrılarda:
- Yenilenebilir enerji kaynakları, dijital ve akıllı teknolojilerin etkin bir şekilde birleştirildiği daha enerji verimli bina stokları konularına yer verildiği görülmektedir.
Halihazırdaki tüm konu başlıkları Ufuk Avrupa sitesi Küme 5: iklim, Enerji ve Mobilite sayfasında yer almaktadır:
- Destination 3 2023 Yılı İkinci Fasıl çağrıları için lütfen tıklayınız.
- Destination 3 2023 Yılı Üçüncü Fasıl çağrıları için lütfen tıklayınız.
- Destination 4 2023 Yılı İkinci Fasıl çağrıları için lütfen tıklayınız.
Diğer taraftan herhangi bir çağrı kapsamında Koordinatör olarak başvuru yapılması planlanıyorsa, TÜBİTAK Koordinatörlüğü Destekleme Programı’ndan yararlanabilirsiniz. Ancak, çağrı son başvuru tarihinden en geç 45 güne kadar Destek Programına başvurulması gerekmektedir. Bu çerçevede,
- 5 Eylül 2023 tarihinde kapanacak olan Destinasyon 3 ikinci fasıl çağrısı için söz konusu programa başvuru tarihi: 22 Temmuz 2023
- 10 Ekim 2023 tarihinde kapanacak olan Destinasyon 3 üçüncü fasıl çağrısı için söz konusu programa başvuru tarihi: 26 Ağustos 2023
- 5 Eylül 2023 tarihinde kapanacak olan Destinasyon 4 ikinci fasıl çağrısı için söz konusu programa başvuru tarihi: 22 Temmuz 2023 olacaktır.
Koordinatörlüğe Destek hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Ayrıca, söz konusu çağrılar ile ilgileniyorsanız;
Ortak Arama Süreçlerinde Ulusal İrtibat Noktalarının desteğine ihtiyaç duyuyorsanız. Her çağrı başlığı özelinde İngilizce dilinde hazırlayacağınız Niyet Beyanı formunu lütfen ncpenergy@tubitak.gov.tr adresine gönderiniz. Söz konusu form/formlarda;
Niyet Beyanı Formu için tıklayınız
|
İlgilendiğiniz çağrı başlığı özelinde bir proje fikriniz var ise yanda yer alan İlgi Beyanı Formu ile Proje Konsepti Taslak Dokümanını İngilizce dilinde doldururak lütfen ncpenergy@tubitak.gov.tr adresine gönderiniz. Proje Konseptiniz hakkında Ulusal İrtibat Noktaları olası stratejiler belirleme veya sizleri destek mekanizmalarına yönlendirme konusunda her zaman yardımcı olmaya hazırdır. Proje konseptinizin olması durumunda lütfen ilgili UİN’den randevu talep ediniz.
|
GEOLAB'IN ÜÇÜNCÜ TEKLİF ÇAĞRISI BAŞVURULARI BAŞLADI!
GEOLAB'ın Üçüncü Teklif Çağrısı, akademi, KOBİ ve endüstri arasındaki potansiyel kullanıcılara jeoteknik ve çevre mühendisliği alanlarındaki mükemmel araştırma tesislerine erişim fırsatı sunuyor. Ulusötesi Erişimi (Transnational Access) ücretsizdir ve barındırma tesisinden teknik ve bilimsel destek içerir. Bu Çağrı, tüm uygun kuruluşlara, GEOLAB tesislerinden birinde barındırılacak bir deneme için teklif sunmaya davettir. Mevcut çağrının teması: ' Daha iyi bir mühendislik tasarımına yol açan sayısal modelleme ve veri bilimindeki ilerlemeleri doğrulamak için deneyler' olarak belirlenmiştir.
GEOLAB, enerji, su, kentsel ve ulaşım altyapısı sektöründe yapılacak araştırmalar için akademi ve endüstriden kullanıcıları en gelişmiş araçlarla donatan 11 tamamlayıcı kurulumdan oluşan kapsamlı bir paket sunar.
Program, Kullanıcı Gruplarına araştırma projeleri için tesislere ücretsiz erişim sağlar ve ayrıca seyahat ve harcırah masraflarını da (belirlenen sınırlar dahilinde) kapsar. Genel olarak bir ayı geçmemek üzere projeler için erişim sağlanır. Son teknoloji ölçüm cihazları, veri toplama ve işleme sistemleri ile kütüphane, bilgisayarlar ve internet erişimi gibi modern destek olanakları mevcut olacaktır. Ayrıca, misafir araştırmacılara ev sahibi enstitüdeki uzmanların yardım ve rehberliği ile bilimsel ve entelektüel bir ortam sunulmaktadır.
Teklif Çağrısı hakkında daha fazla bilgi edinmek ve başvurmak istiyorsanız, lütfen GEOLAB web sitesini buradan ziyaret edin:
Teklifler için son tarih 30 Eylül 2023, 23:59 CET'dir. Bu saatten sonra gelen teklifler değerlendirmeye alınamaz. Öneriler, sonucunun 15 Ocak 2024'te açıklanması beklenen bir Kullanıcı Seçim Paneli tarafından gözden geçirilir.
2024 YILI EIT JUMPSTARTER PROGRAMI ÖN KAYITLARI BAŞLADI!
EIT Jumpstarter her yıl yenilikçiler için, neredeyse tüm EIT tematik alanları kapsamında düzenlenen bir yarışma programıdır.EIT Jumpstarter programı, çalışma alanı konusunda sınırlama olmaksızın lisans-yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, araştırmacılara ve girişimcilere açıktır. EIT Jumpstarter programının yapısı, araştırmacıların ve bilim adamlarının kendi şirketlerini kurarken karşılaştıkları temel zorluklara yanıt vermeye yönelik olarak tasarlanmıştır.
Programın sunduğu olanaklar:
• Deneyimli yenilikçilerden eğitim,
• İş becerilerinin artırılması yoluyla fikir oluşturma süreci için destek,
• Ürün/çözüm pazar uyumuna ulaşmak için sektörler arası doğrulama,
• Seyahat ve konaklama masraflarınızı karşılamak veya projenizi geliştirip start-up'ınızın oluşturulması için hibe,
• EIT Mezunları ve yatırımcı ağına erişim,
• İş modelinizi oluşturmak ve yenilemek için girişimci araç seti,
• Program sonucunda her alanda gerçekleştirilecek olan final yarışmasında birincilik ödülünü kazanma şansı.
EIT Jumpstarter programı 2024 ön kayıtları alınmaya başlandı. Kayıt formunu doldurmak için lütfen aşağıdaki bağlantıyı takip edin. Bu kayıt ayrıca, programın başvuruları kapanana kadarki süreçte gerçekleşecek olan Pre-Jumpstarter Workshop’larına katılmanıza olanak sağlayacak.
Programla ilgili daha fazla bilgi için EIT Jumpstarter sayfasını ziyaret edin.
VITALISE PROJESİNİN ARAŞTIRMA ALTYAPILARINA ULUSÖTESİ ERİŞİMİ (TRANSNATİONAL ACCESS) 3. ÇAĞRISI AÇILDI!
VITALISE projesi, Ulusötesi Erişim (Transnational Access) Programı aracılığıyla 7 farklı ülkede bulunan 17 Canlı Laboratuvar (Living Lab) Araştırma Altyapısını, araştırma çalışmalarını ücretsiz olarak yürütebilmeleri için birden fazla disiplinden dış araştırmacılara açmaktadır. Ulusötesi Erişim için başvuranlar, kendi projeleri veya projenin ana araştırma alanlarından biri üzerinde çalışmayı seçebilirler, yani (i) Rehabilitasyon, (ii) Geçici bakım ve (iii) Günlük yaşam ortamları (bkz Ortak Araştırma Faaliyetleri).
Ulusötesi Erişim (i) tamamen yüz yüze, (ii) kısmen uzaktan (yani, erişim biriminin geri kalanı için altyapının tesislerine uzaktan erişimle birlikte belirli bir süre için şahsen erişim) veya (iii) tamamen uzaktan olabilir. Araştırmacılar, yalnızca temsil ettikleri kuruluştan farklı ülkelerde bulunan kurumlara Ulusötesi Erişim için başvurabilirler. Şahsen Ulusötesi Erişim sırasında, araştırmacılar seyahat geçimi ve günlük ödenek için finansal destek alırken, uzak erişim döneminde geri ödeme yapılmayacaktır. Her Altyapının, her proje için tahmini erişim süresi 30 gündür (unit of access).
EIC HIZLANDIRICI STRATEJİK ÖNCELİK ÇAĞRISI: AEROSOL AND SURFACE DECONTAMİNATİON FOR PANDEMİC MANAGEMENT!
EIC Hızlandırıcı; ölçeklenme potansiyeline sahip, yeni bir pazar oluşturma veya mevcut pazarı sarsma potansiyeli olan yenilik fikrini hayata geçirmek isteyen firmaları veya kişileri destekleyen Ufuk Avrupa programıdır. Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS) 5'ten 8'e kadarki geliştirme faaliyetleri için 2,5 milyon Avro'ya kadar hibe sağlanmaktadır. Hibeye ilaveten Avrupa Komisyonu başarılı firmalara 15 milyon Avro'ya kadar yatırım sermayesi desteği sunabilmektedir.
Programa KOBİ'ler tek başlarına başvuru yapmaktadırlar.
Programa herhangi bir konu kısıtı olmadan başvuru yapılabildiği gibi Avrupa'nın öncelikleri çerçevesinde her yıl değişen Hızlandırıcı Stratejik Öncelik başlıklarında da projeler önerilebilmektedir. 2023 yılı için belirlenmiş 7 stratejik öncelik alanından bir tanesi de "Aerosol and surface decontamination for pandemic management".
Bu stratejik öncelik başlığı ile ilgili detaylı bilgilere ve Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen bilgi günü kaydına buradan ulaşabilirsiniz.