D-8 TTEN TEKNOLOJİ TRANSFER ÖDÜLÜ BAŞVURU TARİHLERİ YENİDEN UZATILDI, 15 MART 2024
Gelişen 8 Ülke (Developing 8/D-8) altında faaliyet yürüten ve üye ülkeler arasında teknolojik iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan Teknoloji Transferi ve Değişim Ağı (D8-Technology Transfer and Exchange Network/D-8 TTEN) tarafından, üye ülkeler arasındaki herhangi bir teknoloji alanında en iyi teknoloji transferi vakasına “Teknoloji Transfer Ödülü (Technology Transfer Award)” ismiyle ödül verilmektedir. Üye ülkeler arasında teknoloji transferini yaygınlaştırmak ve bu ülkelerdeki teknoloji sağlayıcılarını farklı teknoloji alanlarında uluslararası iş birlikleri konusunda teşvik etmek amacıyla sunulan ödül bu yıl mayıs ayında yapılacak bir törenle sahiplerini bulacaktır.
Başvuru için gerekli şartların da yer aldığı https://d8tten.org/technology-transfer-award/ adresi üzerinden çevrim içi olarak kabul edilen başvurular için son tarih 15 Mart 2024'e kadar uzatılmış olup, ilave bilgi için d8@gtu.edu.tr e-posta adresi veya +90 262 605 1203 telefon numarası ile iletişime geçilebilmektedir.
RAYLI SİSTEMLER ORTAKLIĞI TARAFINDAN AÇILAN TREN İŞLETME İLGİ BEYANI ÇAĞRISI İÇİN BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI, 15 MART 2024!
Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı (EU-Rail), Avrupa Demiryolu Taşımacılığı Sektörünü, Müşterilerini ve diğer paydaşlarını, DAC (yük trenleri için Dijital Otomatik Kavrama) teknolojisinin büyük ölçekli testlerin aşamasında yer almak isteyen kurum/kuruluşlara ilgilerini beyan etmeye davet etmek adına Avrupa yük trafiğini temsil edecek istatistiksel olarak anlamlı ve yeterli bilgi ve verileri toplamak için, yaklaşık 100 DAC treniyle uzun vadeli testler yapılması amacıyla Dağıtım Öncesi Trenleri İşletme Niyet Beyanı Çağrısına çıkmıştır. Avrupa'nın farklı bölgelerinde öngörülen testlerin amacı, DAC'nin işlevselliğini, güvenilirliğini, kullanılabilirliğini, performansını ve katma değerini operasyonlar gerçekleştirerek kanıtlamaktır. Bu talep, müşterileri de dahil olmak üzere tüm Avrupa Demiryolu Taşımacılığı Sektörüne yöneliktir ve ülkemizin de aralarında bulunduğu Asosiye ülkelerden de başvurulara açıktır. Çağrıya başvuran kurum/kuruluşların başvuru esnasında uygulamalar için talep edecekleri bütçe/maliyetleri de belirtmeleri beklenmektedir. Alınan girdiler aynı zamanda ilgili trenler için gereken bütçeyi netleştirmek için de kullanılacaktır.
Konu ile ilgili bir önceki haberimize ulaşmak için lütfen tıklayınız.
EU Rail Ortaklığı, dağıtım öncesi trenleri işletmek için ilgi beyanı sunma son tarihi 29 Şubat 2024’den 15 Mart 2024’e tarihine uzatılmıştır. İlgi Beyanı formunun sitede belirtilen formatta doldurulup EDDP Programı Sekreteryasına (info-DAC@rail-research.europa.eu) iletilmesini beklemektedir.
Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.
Çağrı belgesi için lütfen tıklayınız.
22 Şubat 2024 tarihinde çağrı hakkında bir Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirilmiş olup sunum dosyasına ulaşmak için linke, youtube kayıtlarına ulaşmak için lütfen linke tıklayınız.
Sorularınız olması durumunda Info-DAC@rail-research.europa.eu adresinden çağrı sekreteryasına ve ncptransport@tubitak.gov.tr’den bizlere ulaşabilirsiniz.
NETZEROCİTİES İKİNCİ “İKİZ ŞEHİRLER” ÇAĞRISINI 4 NİSAN 2024’TE AÇACAKTIR
İkiz Şehirler Öğrenim Programı, programa katılan Pilot Şehirler ve İkiz Şehirler arasında bilgi aktarımını ve kapasite geliştirmeyi amaçlayan 20 aylık bir program niteliğinde planlanmış olup eğişimin merkezinde deneyimlerden öğrenme yer almaktadır. Ayrıca şehirler hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak adına tecrübeli uygulayıcılardan ve uzmanlardan destek alabileceklerdir.
Avrupa'da iklim nötrlüğü hedeflerine ulaşmak için yeni yaklaşımları test etmek adına seçilen Pilot Şehirler ile (ülkemizden İstanbul’un Pilot Şehirler programında başvurusu sonucu projesi desteklenmiştir) seçilecek başarılı İkiz Şehirler arasında bilgi paylaşımı ve iyi uygulamaların transferi için özel olarak hazırlanmış bir öğrenme programı niteliği taşıyan ve 3 Mayıs 2023'te NetZeroCities tarafından açılan ilk Twin Cities- (İkiz Şehirler)- Öğrenme Programı Çağrısında ülkemizden Eskişehir ve Konya’nın başvuruları olumlu değerlendirilmiştir ve şehirlerimiz Avrupa’dan benzer projelere sahip şehirlerle eşleştirilmiştir.
NetZeroCities tarafından Twin City Cohort 2 başlığı ile açılacak bir sonraki çağrının 8 Nisan 2024’te açılacağı duyrulmuştur.
Çağrıya 2050 öncesinde veya 2050 yılına kadar iklim nötrlüğü taahhüt eden AB üyesi ya da Asosiye ülkelerden (ülkemizden) #MissionCities'in parçası olmayan ve henüz İkiz Şehirler veya Pilot Şehirler Programlarının parçası olmayan şehirler başvuru gerçekleştirebilecektir.
Çağrı açılışında websitemiz www.ufukavrupa.org.tr üzerinden kapsamlı bir bilgilendirme duyurusu gerçekleştirilecek olup, NZC websayfasından gelişmeleri takip edebilir, Net Zero Cities Portal üzerinden geçmişte seçilmiş Misyon Şehirleri, Pilot Şehirler ve İkiz Şehirlerin çalışmalarını takip edebilirsiniz.
2024 YILI COST AKSİYON ÖNERİSİ İÇİN SON TARİH 23 EKİM 2024
2024 yılı COST Aksiyonu öneri dönemi 23 Ekim 2024, 12:00 (Orta Avrupa Yaz Saati - CEST) itibariyle sona erecek.
COST Aksiyonları, 4 yıl boyunca süren ve bilimsel bir konuyu araştırmak için benzer alanlarda çalışan bilim insanlarını bir araya getiren disiplinler arası bilimsel ağlardır. Tüm bilim ve teknoloji alanlarına açık olan COST Aksiyonları COST üyesi ülke bilim insanlarınca önerilerek oluşturulmaktadır. Dolayısıyla Türkiye’deki bilim insanları da COST aksiyonu önerisinde bulunabilmektedir. COST Aksiyonları kapsamında gerçekleştirilen bilimsel ve teknolojik ağ ve mobilite faaliyetileri (bilimsel toplantılar, çalıştaylar, kurslar, yaygınlaştırma etkinlikleri, uluslararası konferanslar, kısa süreli bilimsel ziyaretler) Aksiyon bütçesinden karşılanmaktadır.
2024 yılı COST Aksiyonu Öneri çağrısı bilgilendirme sayfası için tıklayınız.
TÜBİTAK COST web sayfası için tıklayınız.
PREP4BLUE “OKYANUS MİSYONU - VATANDAŞ KATILIMININ PLANLANMASI” KONULU WEB SEMİNERLERİ SERİSİNE DEVAM EDİYOR!
Bahar dönemi boyunca planlanan bu web seminerleri, katılımcıları daha fazla ayrıntıya nereden ve nasıl erişebilecekleri konusunda önemli bilgiler sağlayacak oturumlar şeklinde tasarlanmıştır.
Okyanus Misyonu çerçevesinde önemli bir yere sahip olan vatandaş katılımı çok farklı temanın kapsamına girmektedir. Bu serideki web seminerlerinin her biri, bu temalardan biri etrafında yapılandırılmıştır. Genel olarak bu seri katılımcılara, restorasyon, kirlilikle mücadele ve Okyanus Misyonu’nun vatandaş katılımıyla ilgili hedeflerine ilişkin diğer ilgili faaliyetler için gereken bilgileri sağlayacaktır.
Bahar 2024 web seminerleri serisinin detayları aşağıda yer almaktadır. Kayıtlar için lütfen tıklayınız.
Daha önce yayınlanan bölümlere buradan ulaşabilirsiniz.
Web Semineri 7: Okyanus Misyonu için Deniz Vatandaşlığının Desteklenmesi
Tarih/Saat: 21 Mart Perşembe, 16.00 CET, Çevrim içi
Deniz vatandaşlığı, insanların sürdürülebilirlik için insan-okyanus ilişkisinin dönüştürülmesine katılma hakkını tanımlayan, yeni ortaya çıkmış bir kavramdır. Bu web semineri, deniz vatandaşlığının nasıl anlaşılabileceğini, özellikle Okyanus Misyonu ve Birleşmiş Milletler Okyanus On Yılı hedeflerine ulaşmak amaçlı bu kavramı destekleme, ölçme ve değerlendirmeye yönelik bir projenin nasıl tasarlanabileceğini ana hatlarıyla açıklayacaktır.
Web Semineri 8: Balıkçıları Okyanus Misyonu Projeleri için Temel Ortaklar Olarak Konumlandırmak
Tarih/Saat: 17 Nisan Çarşamba, 11.00 CEST, Çevrim içi
Balıkçılar, Avrupa sularında aktif olan kilit paydaş gruplarından biridir. Ayrıca balıkçılar, bu ekosistemlerle etkileşime geçme konusunda da en bilgili ve yetenekli topluluklardan bazılarıdır. Bu web semineri, teknoloji geliştirme, Deniz Koruma Alanları ve kirlilik kontrolü gibi alanlarda etkili projeler sunmak için her iki grubun birlikte nasıl başarılı bir şekilde çalışabileceğine dair hem araştırmacıların hem de balıkçı temsilcilerinin deneyimlerinden yararlanacaktır.
Web Semineri 9: Çocukları ve Gençleri Okyanus Misyonu’na Dahil Etmek
Tarih/Saat: 24 Nisan Çarşamba, 13.00 CEST, Çevrim içi
Gençleri karar alma süreçlerine ve su ürünleri projelerine dahil etmek, Okyanus Misyonu gibi çeşitli uluslararası çerçevelerin temel amaçlarından biridir. Bu web semineri, gençlerin denizcilik, çevre, sürdürülebilirlik ile ilgili projelere dahil edilmesiyle ilgili belirli konuları ve zorlukları ve bunların nasıl aşılabileceğini ana hatlarıyla anlatacaktır. Ayrıca, bu tür süreçlere ilişkin kendi deneyimlerini anlamak için geçmişte ilgili projelere katılmış gençlerin fikirlerine de yer verilecektir.
PREP4BLUE, Avrupa Birliği Ufuk Avrupa Programı kapsamında finanse edilen, Okyanus Misyonu hedefleri çerçevesinde vatandaşlara ve paydaşlara ilham vermeyi ve onların katılımını artırmayı amaçlayan bir projedir.
KÜME 5 ENERJİ ALANI NİYET BEYANI FORMLARI
Ufuk Avrupa Programı, Küme 5 Enerji alanı kapsamında; gerçekleştirilecek olan mapping çalışmasında ilgili taraflara iletilmek üzere Niyet Beyanı (Expression of Interest-EoI) Formları toplanmaktadır. Bu kapsamda, paylaşımda bulunmak isteyen paydaşlarımızın ilgili formları ncpenergy@tubitak.gov.tr adresine göndermeleri beklenmektedir.
Mapping çalışması dahlinde olacak çağrı başlıkları ve EoI formalarının son gönderilme tarihleri aşağıda sıralanmıştır:
-
16 Nisan 2024 tarihinde kapanacak olan Destination 4- Efficient, sustainable and inclusive energy use çağrısı (son gönderme tarihi: 1 Mart 2024),
-
21 Ocak 2025 tarihinde kapanacak olan Destination 4- Efficient, sustainable and inclusive energy use çağrısı (son gönderme tarihi: 15 Mart 2024),
-
21 Ocak 2025 tarihinde kapanacak olan Destination 3-Sustainable, secure and competitive energy supply çağrısı (son gönderme tarihi: 15 Mart 2024),
İngilizce dilinde hazırlayacağınız söz konusu form/formlarda;
-
Kısa firma/kurum tanıtımınıza yer vermeniz
-
İlgilendiğiniz çağrı başlıkları ile ilgili bölümleri doldururken ise çağrı başlığı tanımında (topic description) yer alan “expected outcome” ve “scope” başlıklarını dikkate almanız bizler adına oldukça önemlidir.
Niyet Beyanı Formunu indirmek için lütfen tıklayınız.
AVRUPA KOMİSYONU, 27 ŞUBAT 2024 TARİHİNDE 'ENDÜSTRİYEL LİDERLİK İÇİN İLERİ MALZEMELER' TEBLİĞİNİ YAYIMLADI
İleri malzemeler, yenilikçi özelliklere ve işlevlere sahip mühendislik malzemeleridir. Bu malzemeler Avrupa'nın rekabetçiliği, yeşil ve dijital geçişler için çok önemlidir. Yenilenebilir enerji, bataryalar, sıfır emisyonlu binalar, yarı iletkenler, ilaçlar ve tıbbi cihazlar, uydular veya uçakların üretimi kapsamında ileri düzey malzemelere olan talebin önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde artması beklenmektedir [1].
İleri malzemeler, Avrupa Birliği'nin dayanıklılığı ve açık stratejik özerkliği için önemli yapı taşlarıdır. Avrupa Birliği'nin ekonomik güvenliği açısından "kritik" olarak nitelendirilen 10 teknoloji alanı listesinde yer almaktadır [1].
27 Şubat 2024 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından ENDÜSTRİYEL LİDERLİK İÇİN İLERİ MALZEMELER kapsamında yayımlanan tebliğin genel amacı, Avrupa'da araştırmada liderlik sağlayan ve yenilikleri pazara hızlı bir şekilde ulaştıran, aynı zamanda sürdürülebilirliği, insan sağlığının ve çevrenin korunmasını sağlayan dinamik, güvenli ve kapsayıcı bir malzeme ekosistemi oluşturmaktır. Bu amaçla, bu zorluğun koordineli bir yaklaşımla karşılanması için daha fazla AB, ulusal, bölgesel ve özel yatırımın harekete geçirilmesi gerekmektedir [2].
Tebliğ, AB Üye devletleri, sektör oyuncuları ve diğer kilit paydaşlarla birlikte uygulanacak beş ana bileşen kapsamında eylemler önermektedir [3].
1. İleri malzemeler konusunda Avrupa araştırma ve yenilik ekosisteminin güçlendirilmesi.
2. Yenilikçi malzemelerin pazara hızla sunulması. Bu bileşen, ileri malzeme araştırmaları ve yenilikleri için bir Avrupa dijital altyapısı olan “malzemeler ortak alanı” geliştirmeyi içermektedir. Bu alan, yapay zekayı da kullanarak kontrollü bir ortamda yeni gelişmiş malzemelerin tasarımını, geliştirilmesini ve test edilmesini önemli ölçüde hızlandıracaktır.
3. Sermaye yatırımını ve finansmana erişimi artırmak. Bu eylem paketinin bir parçası olarak Avrupa Birliği, Ufuk Avrupa Programı altında endüstriyle yeni bir ortaklık kuracaktır. Bu ortaklık kapsamında 2025-2027 yılları için en az 250 milyon Avro'su özel kaynaklardan olmak üzere 500 milyon Avro yatırım hedeflenmektedir.
4. İleri malzemelerin üretimini ve kullanımını teşvik etmek. Bu bileşen yenilik için kamu ihalelerini, standart belirlemeyi, Avrupa Yenilik ve Teknoloji Enstitüsü ile İleri Malzeme Akademisi'nin kurulmasını içermektedir.
5. Bu girişimin Üye Devletler, Ufuk Avrupa Programı’na asosiye ülkeler ve endüstri ile birlikte yönlendirilmesi konusunda tavsiyelerde bulunacak ileri düzey malzemeler için bir Teknoloji Konseyinin oluşturulması.
ENDÜSTRİYEL LİDERLİK İÇİN İLERİ MALZEMELER kapsamındaki tebliğ dokümanına bu linkten erişim sağlayabilirsiniz.
[1] https://research-and-innovation.ec.europa.eu/document/download/cbd7c840-9c60-4697-a8bc-535a70178f03_en
[2] https://research-and-innovation.ec.europa.eu/research-area/industrial-research-and-innovation/key-enabling-technologies/chemicals-and-advanced-materials/advanced-materials-industrial-leadership_en#communication-on-advanced-materials-for-industrial-leadership
[3] https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_24_1121
TÜBİTAK EŞFİNANSMANI ALAN AB DESTEKLİ NANOBIO4CAN VE ENRICH-TOGETHER PROJELERİ YURTDIŞINDAN GELECEK 22 DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMACI İSTİHDAM EDECEK
Değerli Araştırmacılarımız, Araştırma Kuruluşu Temsilcilerimiz,
Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) koordinatörlüğünde ayrı ayrı yürütülen, Ufuk Avrupa Marie S. Curie Alanı'nda yer alan COFUND çağrısı ile Avrupa Komisyonu’nca desteklenen ve TÜBİTAK Eşfinansmanı ile fonlanan “NANOBIO4CAN” ve “ENRICH-TOGETHER” projeleri kapsamında doktora sonrası araştırma yapmak isteyen toplam 22 araştırmacı aranıyor.
-
NANOBIO4CAN Projesi: Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM)’un, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), İzmir Biyotıp Genom Merkezi (İBG) ve Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi (KUTTAM) ile ortak olarak yürüttüğü MSCA-COFUND Doktora Sonrası Burs Programı kapsamında istihdam edilecek araştırmacıların milliyetleri fark etmeksizin yurtdışından gelmeleri beklenmektedir. NANOBIO4CAN bu 4 uluslararası kuruluştan birinde nano-biyoteknoloji ve kanser araştırmalarında sağlıkla ilgili uygulamalar alanlarında iki yıllık doktora sonrası burs sunmakta ve 4 Mart 2024 tarihine kadar bu projeden fonlamak üzere 12 doktora sonrası araştırmacı aramaktadır. Kabul edilecek araştırmacıların maaşları ve araştırma masrafları Avrupa Komisyonu ve TÜBİTAK'ın eş finansmanı ile sağlanacaktır. (Program hem MSCA–COFUND programı hem de TÜBİTAK BİDEB 2236-B MSCA-COFUND Burs Programlarına Katkı Fonu Programı kapsamında desteklenmektedir.) Detaylar ve İngilizce web sitesi içeriğine erişmek için tıklayınız.
EURAXESS linki için tıklayınız.
-
ENRICH-TOGETHER Projesi: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’nün yürüttüğü bu MSCA-COFUND Doktora Sonrası Burs Programı kapsamında istihdam edilecek araştırmacıların milliyetleri fark etmeksizin yurtdışından gelmeleri beklenmektedir. ENRICH-TOGETHER, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), ODTÜ-Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜNAM) ve ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nde istihdam edilmek üzere “Yeşil ve Mavi Dönüşüm” konularında iki yıllık doktora sonrası burs sunmakta ve 16 Nisan 2024 tarihine kadar bu projeden fonlamak üzere 10 doktora sonrası araştırmacı aramaktadır. Kabul edilecek araştırmacıların maaşları ve araştırma masrafları Avrupa Komisyonu ve TÜBİTAK'ın eş finansmanı ile sağlanacaktır. (Program hem MSCA–COFUND programı hem de TÜBİTAK BİDEB 2236-B MSCA-COFUND Burs Programlarına Katkı Fonu Programı kapsamında desteklenmektedir.) Detaylar ve İngilizce duyuru metni için tıklayınız.
EURAXESS linki için tıklayınız.
Türkiye'de yerleşik araştırmacıların, söz konusu ilanlara başvuruları mümkün olmamaktadır. Doktora sonrası araştırma pozisyonlarına başvuracak adayların (ilan tarihinin kapanacağı günden itibaren) son 3 yıldır 12 aydan fazla Türkiye'de bulunmamış olmaları (Türk ya da yabancı fark etmeksizin) gerekmektedir.
Bu şartlara uyan doktora sonrası araştırmacıları Türkiye'ye davet etmek isteyen siz değerli araştırmacılarımızı, bu ilanımızı yurtdışındaki irtibatlarınız ile paylaşmaya davet ediyoruz.
Programlara ait duyuru metinleri için ilgili bağlantıları kullanabilirsiniz.
Teşekkürlerimizle,
MSCA Türkiye Ekibi
YENİLİKÇİ İLAÇLAR GİRİŞİMİ (IMI)-AVRUPA NÖRODEJENERATİF HASTALIKLAR PLATFORMU (EPND) PROJESİ
Değerli Araştırmacılar,
Yenilikçi İlaçlar Girişimi (IMI) tarafından desteklenen Nörodejeneratif Hastalıklar Platformu (EPND) projesi, mevcut Avrupa araştırma altyapıları arasında bağlantı kurarak, nörodejeneratif hastalıklar için yeni biyobelirteçlerin keşfedilme sürecinin hızlandırılmasını amaçlamaktadır.
Alzheimer hastalığı, geniş bir spektrumda çok sayıda kişiyi etkilemektedir. Bazı kişilerde belirtiler çok hızlı bir şekilde ortaya çıkıp, hastalığın seyri kötüleşirken, bazılarında yıllarca sıkıntı oluşturmaksızın sürebilmektedir. Alzheimer hastalığının altında yatan fizyolojik mekanizmanın çeşitlilik göstermesi bu hastalığa yönelik ilaç araştırmalarının başarısını sınırlandırmaktadır. Önemli mücadele gerektiren konulardan bir tanesi de hastalığın erken döneminde tanı koymaya yardımcı olabilecek, potansiyel tedavilerin etkisini ölçebilecek ve ortak tedaviden faydalanabilecek olan hastaların gruplandırılmasına yardımcı olabilecek biyobelirteçlerin olmamasıdır. Nörodejeneratif hastalıklarla ilişkili biyobelirteçlerin keşfedilebilmesi için, biyolojik numuneler ve hasta verilerine ulaşılması kritik önem taşımaktadır.
EPND Projesi ile nörodejeneratif hastalıklara yönelik biyobelirteçlerin keşfedilebilmesi için işbirliğine dayanan bir platform geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda, 120 000 araştırma katılımcısına ait örnek ve datanın erişimine imkan sağlanacaktır.
EPND Projesinin önemli çıktılarından bir tanesi, Alzheimer hatalığının 5 alt tipi belirlenmiş olmasıdır. Bu alt tipler, hastalığın seyri hakkında bilgi verdiği gibi, ortalama yaşam süresine yönelik veriler de sağlayacaktır. Ayrıca bu alt tipler hangi hastanın hangi tip tedaviden daha fazla faydalanacağına yönelik bilgiler de verecektir. Proje kapsamında makine öğrenmesi kullanılarak hastalarda alt tip belirlenmesine yönelik bir “subtype detector” geliştirilmiştir.
Geliştirilen yöntemlerin Parkinson ve demans gibi hastalıklar için de kullanılması planlanmakta ve proje sonuçlarının nörodejeneratif hastalıklara yönelik tedavi geliştirilmesi süreçlerine önemli katkılar sağlaması beklenmektedir.
Projenin kapsamı, proje ortakları ve proje kapsamında bugüne kadar elde edilen önemli sonuçlar gibi bilgilere IHI sayfası üzerinden erişebilirsiniz. Ayrıca projenin CORDIS sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.
AGROECOLOGY ORTAKLIĞI 1. TEKLİF ÇAĞRISI – “ÇİFTLİK VE PEYZAJ DÜZEYLERİNDE AGROEKOLOJİNİN TEŞVİK EDİLMESİ” – ÖN BAŞVURULAR İÇİN SON TARİH 26.4.2024
Ortak finansmanlı Avrupa Ortaklığı olan AGROECOLOGY yakın zamanda başladı!
TÜBİTAK'ın da yer aldığı AGROECOLOGY Ortaklığı ilk halka açık teklif çağrısını “ Çiftlik ve peyzaj düzeylerinde agroekolojinin teşvik edilmesi ” başlığı altında yayınladı .
Çağrı, iki aşamalı bir süreç olup, ön başvuruların son teslim tarihi 26 Nisan 2024'e kadardır .
Çağrıya ilişkin bilgilendirme webinarı 5 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir.
Bağlantılar:
- Agroekoloji ortaklığı: Kayıt bağlantısı web seminerini içerenilk teklif çağrısı 5.3.2024
- Agroekoloji ortaklığı: arka plan bilgileri
SOLARHUB HIZLANDIRMA PROGRAMI- SON BAŞVURU: 30 NİSAN 2024
Ufuk Avrupa Programı Excellence Hubs çağrısı kapsamında desteklenmiş olan SolarHub Projesi, güneş enerjisi alanında çalışan erken aşama start-up'lara, girişimcilere ve araştırma ekiplerine yönelik olarak Hızlandırma Programını çağrısına çıkıyor.
Söz konusu programın amacı, ekipleri ve start-up'ları fikir aşamasından pazara giriş yolculuğuna yönlendirmek, mentorluk, teknik destek, gelişmiş Ar-Ge altyapısı, eğitim ve ağ oluşturma fırsatları sunmak suretiyle araştırma ve pazar ihtiyaçları arasındaki boşluğu kapatmak olacak.
Uygunluk Kriteri: Başlangıçta şirketleşmeye gerek duymadan, güneş enerjisi çözümlerine odaklanan, 5 yıldan az faaliyet ve araştırma ekibine sahip start-up'lara açıktır.
Yararları: Katılımcılar, güneş enerjisi teknolojileri konusunda eğitim, iş modeli geliştirme, endüstri uzmanlarından mentorluk, ağ oluşturma fırsatları, en son güneş teknolojilerine erişim (Ön Tasarımlar) ve stratejik pazara giriş ve genişleme desteği dahil olmak üzere kapsamlı destek alacaklardır.
Başvuru Süreci: Ekibinizi, önerilen teknolojiyi, benzersizliği ve SolarHub kaynaklarından nasıl yararlanmayı planladığınızı ayrıntılarıyla açıklamanız ve F6S platformu aracılığıyla başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Son Başvuru Tarihi: Başvurular 30 Nisan 2024'e kadar açıktır. Programın Kasım 2024'e kadar sürmesi ve Aralık 2024'teki Demonstration ve Networking Etkniliği ile sonuçlanması planlanmaktadır.
-
SolarHub Hızlandırma Programına dair Genel Bilgilendirmeye buradan ulaşabilirsiniz.
-
Başvuru Kılavuzu için lütfen tıklayınız.
-
Başvuruların F6S platformu üzerinden yapılması gerekmektedir.
-
Başvuru kapsamında sorunuz olması durumunda, F6S platformu üzerinden ilgililere ulaşılabilirsiniz.