HAVA TRAFİK YÖNETİMİ ARAŞTIRMALARI ORTAKLIĞI (SESAR 3 JU) 2023 ÇAĞRILARI AÇILDI, 29 HAZİRAN -15 KASIM 2023!
Avrupa Hava Trafik Yönetiminin (Air Traffic Management- ATM) modernizasyonunda yeni bir sayfa açan “SESAR3 Ortak Girişimi” (SESAR 3 JU)araştırma ve yenilik programı çerçevesinde 2022 yılında yayımlanan ilk çağrının ardından, keşfedici araştırma projelerini (exploratory research) destekleyecek ikinci çağrısını yayımlamıştır. Çağrı içerikleri, “Dijital Avrupa Gökyüzü”ne ulaşma yolunda yenilikçi konseptler, metodolojiler ve teknolojiler üretmeyi amaçlayan çok çeşitli konuları kapsamaktadır. Ufuk Avrupa (Horizon Europe) araştırma ve yenilik programı çerçevesinde seçilen projeler için toplam 25 milyon Avro’luk finansman sağlanacaktır.
SESAR 2023 keşfedici araştırma çağrısı (HORIZON-SESAR-2023-DES-ER-02), Avrupa'da hava trafik yönetimini dönüştürmeye yönelik geleceğin yeni ve yenilikçi ATM teknolojilerini geliştirirken, AB politikalarıyla bağlantılı fikirleri teşvik etmenin yanı sıra koordineli bilgi alışverişini ve becerileri geliştirmeyi amaçlamaktadır. 2023 çağrıları; “bilim ve araştırmada mükemmellik” ve “uygulama odaklı araştırma” olmak üzere iki alanda açılmıştır.
29 Haziran -15 Kasım 2023 arasında açık kalacak 13 çağrının içeriğine ulaşmak için lütfen tıklayınız:Digital European Sky Exploratory Research 02 (HORIZON-SESAR-2023-DES-ER-02)
Çağrı konuları, Avrupa ATM Ana Planı (European ATM Master Plan) çerçevesinde, SESAR 3 Ortaklığının Çok Yıllık Çalışma Programında ( Multi-Annual Work Programme) ve yakın zamanda yayınlanan İki Yıllık Çalışma Programında (Bi-Annual Work Programme) belirtilen araştırma ve yenilik önceliklerinin bir parçasıdır.
Bilgi Günü
Ortaklık tarafından, 7 Temmuz 2023 tarihinde çağrı hakkında ayrıntılı bilgilendirmenin gerçekleştirileceği ve başvuru prosedürlerine dair bilgi sağlanacak için çevrimiçi bir bilgilendirme gerçekleştirilecektir.
Kayıt için lütfen tıklayınız. (Bilgi gününe kaydolmak için son tarih 4 Temmuz’dur.)
Etkinlik gündemi için lütfen tıklayınız.
İletişim
Çağrılar hakkında sorularınız için yandaki adres ile iletişime geçebilirsiniz: info-call@sesarju.eu
Ortak Arama
SESAR 3 Ortaklığı, çağrılar için oluşturulacak konsorsiyumlar için proje ortakları aramak için aşağıdaki adrese yönlendirme yapmaktadır:
EU's project partners search tool
AVRUPA KOMİSYONU “OKYANUSLAR VE SULARIN RESTORASYONU” MİSYONU 2022 ÇAĞRISI KAPSAMINDA DESTEKLENEN YENİ PROJELERİ AÇIKLADI!
Avrupa Komisyonu, “Okyanuslar ve Suların Restorasyonu” Misyonu’na katkıda bulunmak üzere 106 milyon Avro'nun üzerinde destek almaya hak kazanan 18 yeni projeyi duyurdu.
Desteklenen projeler, KOBİ'ler, araştırma kurumları, yerel makamlar, okullar ve işletmeler dahil olmak üzere 36 ülkeden 370'in üzerinde yararlanıcıyı bir araya getirmektedir. Bu projeler kapsamında iklim nötrlüğünün sağlanması ve doğanın eski haline getirilmesi amacıyla sulardaki biyoçeşitliliğin korunması ve kirliliğin azaltılması, sürdürülebilir mavi ekonominin desteklenmesi ve Okyanusun Dijital İkizi (DTO) yapısının geliştirilmesi gibi aktiviteler yer almaktadır.
“Okyanuslar ve Suların Restorasyonu” Misyonu kapsamında desteklenen tüm projelerden birinde koordinatör olmak üzere toplamda 3 projede Türk paydaşlar yer almaktadır.
İlgili çağrı kapsamında desteklenen tüm projeler hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
KENTSEL GEÇİŞLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEĞE YÖNLENDİRME ORTAKLIĞI (DRIVING URBAN TRANSITIONS-DUT) 2023 ÇAĞRILARI TASLAK DOKÜMANI YAYIMLANDI!
Kentsel Geçişleri Sürdürülebilir Bir Geleceğe Yönlendirme Ortaklığı (Driving Urban Transitions-DUT) 2023 çağrıları ile şehirlerin daha sürdürülebilir bir ekonomiye ve işlevselliğe geçişlerine yardımcı olmak için kentsel zorlukları ele alan çok ortaklı, uluslararası araştırma ve/veya yenilik projelerini destekleyecektir. DUT 2023 Çağrısı kapsamında desteklenecek projeler ülkelerin ulusal fonlama kuruluşları tarafından finanse edilmektedir. Araştırmadan inovasyona ve uygulamaya kadar çok çeşitli faaliyetleri desteklemeyi amaçlayan çağrı; çeşitli bilimsel disiplinlere açıktır ve disiplinler arası yaklaşımları memnuniyetle karşılar.
Çağrı Konuları
Ortaklık çağrılarını “Geçiş Yolları (Transition Pathways-TP)” adı verilen üç temada gruplandırılmıştır:
- Pozitif Enerji Bölgeleri Geçiş Yolu (PED) Positive Energy Districts Transition Pathway,
- PED konu 1: Enerji Resilyansı ve Enerji Yoksunluğu
- PED konu 2: Kentsel Dönüşüm ve Yenileme
- PED konu 3: Yerel Enerji Dönüşümleri için Esnek Enerji Sistemleri: İşbirliği ve Sürdürülebilir Yatırım
- 15 dakikalık Şehirler Geçiş Yolu (15mC) 15-Minute Cities Transition Pathway,
- 15mC Konu 1: Araç Bağımlılığını Azaltmak İçin Entegre Bulgu ve Politikalar
- 15mC konu 2: Coğrafi Yakınlık Odaklı Çözümler için Hareketlilik ve Planlama Politikaları
- 15mC konu 3: Kişilerin Kentsel Mobilite Geçişleri için Bilinçlendirilmesi
- Döngüsel Kent Ekonomileri Geçiş Yolu (CUE) Circular Urban Regenerative Economies Transition Pathway
- CUE konu 1: Yapılı Çevrenin Kaynak Olarak Kullanımı
- CUE konu 2: Kentsel ve Kırsal Alanlar Arasındaki Kaynak Akışlarını Anlama Ve Optimize Etme
- CUE konu 3: Kentsel alanların Doğaya Uygun Tasarlanması: Yenileyici Şehirciliğe Doğru
Çağrı içerikleri ile ilgili detaylara linkten ulaşabilirsiniz.
Ortaklık Yapısı
Proje teklifleri yukarıdaki listenin en az üç ülkesinden en az üç ortağı içermelidir (konsorsiyum olarak başvuruda bulunulacaktır). Ayrıca projeler ortaklıkta yer alan ülkelerin kendi ulusal/bölgesel Fonlama Ajansı tarafından (Türkiye için TÜBİTAK-1071 Programı) finanse edilmeye uygun olmalıdır.
Katılımcı Ülkeler
Bu Çağrı kapsamında seçilen projeler, aşağıdaki ülkelerin ulusal/bölgesel fonlama kuruluşları tarafından finanse edilecektir: Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Kanada, Letonya, Litvanya, Macaristan, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Türkiye ve Yunanistan (liste güncellenebilecektir)
Proje Sunma Aşamaları
Uluslararası proje sunumu 2 aşamada gerçekleştirilir:
ÖN PROJE (PRE-PROPOSAL) |
TAM PROJE (FULL-PROPOSAL) |
||
|
|
|
|
Ön proje teklifinin sunulması: aynı çağrı ile ilgilenen bir proje konsorsiyumu üyeleri biraraya gelerek ön proje başvurusu gerçekleştirir. Uluslararası hakem kurulu projeleri puanlandırır. Yüksek puan alan ön proje teklifleri, tam proje teklifi sunmaya davet edilir. |
Uluslararası konsorsiyumda yer alan her bir proje ortağı kendi ülkesinin fonlama kuruluşuna (Türkiye için TÜBİTAK) kurumun prosedürleri doğrultusunda başvuru gerçekleştirir ve uygunluk kontrolünden geçer.
|
2. Aşamaya geçmeye hak kazanan ön teklif sahibi konsorsiyumlardan başarılı olanlar kapsamlı projelerini (full proposal) sunar. Uluslararası hakem kurulu projeleri puanlandırır. |
Uluslararası Aşamanın 2. aşamasında başarılı olarak seçilen projelerin tüm ortakları, ulusal aşama için doğrudan kendi ülkesinin ilgili fonlama kuruluşuna (Türkiye için TÜBİTAK) başvurur ve fonlarını ilgili kuruluştan alır. |
Önemli Dökümanlar
- Uluslararası Çağrı Dökümanı (TASLAK 0.98)
Çağrı dökümanının güncel haline ve tüm gelişmelere https://dutpartnership.eu/funding-opportunities/dut_call_2023/ adresinden ulaşabilirsiniz.
- DUT 2023 Çağrısı İki Aşamalı Süreç Dökümanı:
İki aşamalı çağrı süreçleri, önemli tarih ve linkleri, başvuru koşullarını ve gerekli tüm detayları içeren bir DUT 2023 Çağrısı İki Aşamalı Süreç Dökümanı çağrı açılışına yakın tarihte, tarafımızca yayımlanacak olup websitemiz www.ufukavrupa.org.tr üzerinden duyurulacaktır.
Uluslararası birinci aşama (ön proje) başvuruları açılışı
|
1 Eylül 2023 |
1. Bilgi Günü (çevrimiçi) |
12 Eylül 2023 |
2. Bilgi Günü ve proje önerisi sunumları (çevrimiçi) |
10 Ekim 2023 |
Uluslararası birinci aşama (ön proje) başvuruları kapanışı
|
21 Kasım 2023, 13:00 CET |
Ulusal aşama birinci başvuruları (Ulusal Uygunluk kontrolleri) |
Aralık 2023 |
Ön teklifleri değerlendirmek için Uzman Panel Toplantısı |
Şubat 2024 |
Uluslararası ikinci aşama açılışı (başvuru sahiplerinin tam teklif sunmaya davet edilmesi) |
Mart 2024 |
Uluslararası ikinci aşama proje sunmak için son günü |
30 Nisan 2024, 13:00 CET |
Uygunluk kontrolü |
Mayıs 2024 |
Tam teklifleri (Full proposal) değerlendirmek için Uzman Paneli Toplantısı |
Haziran 2024 |
Fonlama kararlarının açıklanması |
Temmuz 2024 |
Projelerin başlaması |
Eylül 2024 – Ocak 2025 |
Projelerin lansman toplantısı |
2025 |
Ülkemizden Desteklenebilir Kuruluşlar
- Üniversiteler
- Araştırma merkezleri
- Özel şirketler (Start-up'lar, KOBİ'ler ve büyük şirketler dahil)
- Belediyeler
- Kamu otoriteleri/Devlet kurumları
- Ar-Ge Tüzel Kişilikleri
İletişim
- Çağrı detayları ile ilgili ve teknik sorunlar için çağrı sekreteryasının iletişim adresi : call@dutpartnership.eu
- Uluslararası süreçler hakkındaki genel sorularınız için bizlere dut@tubitak.gov.tr adresinden,
- Ulusal süreçler (TÜBİTAK 1071 Ulusal Fonlama Programı) ile ilgili sorularınız için ceren.uzun@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ TIP İÇİN AVRUPA ORTAKLIĞI’NIN İLK ÇAĞRISI AÇILACAKTIR!
Kişiselleştirilmiş Tıp için Avrupa Ortaklığı ile (European Partnership for Personalised Medicine-EP PerMed), kişiselleştirilmiş tıp alanındaki araştırmalara destek verilmesi, sağlık sisteminde bu yaklaşımın yaygınlaştırılmasının teşvik edilmesi ve böylece güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sisteminin oluşturulması hedeflemektedir.
Ortaklık kapsamında açılacak olan çağrılarda, multidisipliner ve sektörler arası özellikte temel araştırmalara, translasyonel araştırmalara, demonstrasyon projelerine ve pilot uygulamalara destek verilecektir.
Yedi sene sürecek olan ortaklık kapsamında ilk çağrının en erken 2023 yılı sonunda açılması ve çağrı kapsamında, belirli bir kişiselleştirilmiş tedavi yaklaşımı için yeni hedeflerin keşfedilmesine yönelik araştırmalara ve mevcutta bilinen hedeflerin proof of concept çalışmalarına (Örneğin; in vitro ve hayvan modellerinde validasyon çalışmaları) destek verilmesi planlanmaktadır.
Çağrıya başvuracak olan her bir proje konsorsiyumunun, en az üç farklı ülkeden en az üç bağımsız kuruluş ile oluşturulması gerekmektedir.
Ortaklık kapsamında açılması planlanan 2024 çağrısının taslak aşamasındaki genel kapsamı aşağıda paylaşılmaktadır:
-Kişiselleştirilmiş bir tedavi yönteminin geliştirilmesine veya bilinen bir kişiselleştirilmiş tedavi yönteminin optimize edilmesine yönelik translasyonel araştırmalar,
-Klinik öncesi ve klinik araştırmalar arasındaki geçişin hızlandırılmasına yönelik interdisipliner araştırmalar,
İlgili ortaklığı, Ufuk Avrupa sayfasından takip edebilir, ortaklıkla ilgi bilgi ve dokümanlara buradan erişebilirsiniz.
Konsorsiyum oluşturma sürecinin zaman ve hazırlık gerektirmesi sebebiyle, ön bilgilendirme yapılmak istenmiş olup, süreç netleştiğinde EP PerMed ortaklığı ilk çağrısının kapsamı ve başvuru koşulları hakkında daha ayrıntılı bilgi paylaşılacaktır.
KÜME 4 DİJİTAL ALANI 2023 ÇAĞRILARI SONUÇLANDI!
2023 yılında bilgi işlem sektöründe proje başvuruları gerçekleştiren Türk kuruluşları, ulusal koordinasyonu TÜBİTAK tarafından yürütülen Ufuk Avrupa Programı kapsamında, Avrupa Komisyonu'ndan 4 projede toplam 1 milyon 764 bin avro hibe aldı!
Ufuk Avrupa Programı’nın “Küme 4: Dijital, Endüstri ve Uzay” kümesi altında yer alan ve dijital teknolojilere odaklanan “Destinasyon 3: Dünya lideri veri ve bilgi işlem teknolojileri (DATA)”, “Destinasyon 4: Rekabet ve yeşil mutabakata uygunluk için dijital ve gelişmekte olan teknolojiler (DIGITAL EMERGING)” ile “Destinasyon 6: Dijital ve endüstriyel teknolojilerin insan merkezli ve etik gelişimi (HUMAN)” 2023 çağrılarına yönelik 1'i koordinatör olmak üzere proje başvurusunda bulunan 5 Türk kuruluşu, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.
Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi San. ve Tic. A.S. (HKTM)’nin koordinatör ve Avşar Gemi Sokum Sanayii Dis Tic. Ltd. Sti.’nin ortak olarak başvurduğu “Safe, Healthy and Environmental Ship Recycling”, SHEREC akronimli proje 10.5 puan almıştır. Türk koordinatörlü projenin konsorsiyumunda 16 kuruluş yer almış olup, HKTM ve Avşar Gemi Söküm Ltd. Şti’nin almaya hak kazandığı bütçe toplam 1,019,250.00 avro olmakla birlikte projenin toplam bütçesi 9,175,060.00 avro olarak gerçekleşmiştir. SHEREC projesinin temel amacı, sektördeki iş sağlığı ve güvenliği koşullarının önemli ölçüde iyileştirilmesi ve hem mesleki, hem de çevresel şartların ıslahı amacıyla gemi geri dönüşüm endüstrisine yenilikçi robotik, büyük veri ve yapay zekâ sistemlerinin entegre edilmesi ve ilgili uygulamaların geliştirilmesidir.
ITUNOVA TEKNOLOJI ANONIM SIRKETI’nin ortak olarak başvurduğu “My Personal AI Mediator for Virtual MEETtings BetWEEN People”, Meetween akronimli proje 14 puan almıştır. Proje konsorsiyumunda 8 kuruluş yer almakta olup, İTÜNOVA’nin almaya hak kazandığı bütçe 286,500.00 avro olmakla birlikte projenin toplam bütçesi 7,239,725.00 avrodur.
ARCELIK A.S.’nin ortak olarak başvurduğu “Multi-Modal and Multi-Aspect Holistic Human-Robot Interaction”, FORTIS akronimli proje 12.5 puan almıştır. Proje konsorsiyumunda 12 kuruluş yer almakta olup, Arçelik’in almaya hak kazandığı bütçe 227,915.63 avro olmakla birlikte projenin toplam bütçesi 11,078,294.75 avrodur. FORTIS projesi, özellikle çok modlu iletişim ve çok yönlü etkileşimi içeren eksiksiz bir İnsan-Robot Etkileşimi (HRI) çözümü sağlamaya odaklanmaktadır. Amaç; hem insan işgücünün, hem de robotların ihtiyaçlarını karşılayan, verimli ve güvenli bir şekilde birlikte çalışmalarını sağlayan insan merkezli bir çözüm geliştirilmesidir.
TOFAS TURK OTOMOBIL FABRIKASI ANONIM SIRKETI’nin ortak olarak başvurduğu “Intersubjective AI-driven multimodal interaction for advanced user-centric human robot collaborative applications”, JARVIS akronimli proje 10.5 puan almıştır. Proje konsorsiyumunda 16 kuruluş yer almakta olup, TOFAŞ’ın almaya hak kazandığı bütçe 230,300.00 avro olmakla birlikte projenin toplam bütçesi 11,133,977.50 avrodur. JARVIS bünyesinde, sık tekrarlayan ve hassaslık odaklı görevlerden akıllı ve yardımcı iş arkadaşları olmaya doğru ilerleyen robotlar yaratmak için mekanik fonksiyonların ve numerik kontrolün mükemmel bir şekilde birlikte çalışması gerekmektedir. Bu doğrultuda uygun insan robot etkileşimi, ele alınması gereken en önemli zemin olarak öne çıkmaktadır. Bu nedenle JARVIS, yapay zekâ güdümlü çok modlu etkileşim araçlarını etkinleştiren yeniden kullanılabilir bir araç seti geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazanan kuruluşlarımızı tebrik eder, başarılı bir proje dönemi dileriz.
UFUK AVRUPA PROGRAMI MARİE SKLODOWSKA CURİE ALANI AÇIK ÇAĞRILARI HAKKINDA GÜNCEL HABERLER!
Değerli Araştırmacılarımız; Akademi, Sanayi ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerimiz;
Ufuk Avrupa (Horizon Europe) Programı altında yer alan Marie Sklodowska-Curie Alanı’nda (MSCA) açılmış 2023 yılı çağrılarına dair güncel bilgiler aşağıda yer almaktadır:
Marie Sklodowska-Curie Alanı Doktora Ağları (Doctoral Networks - DN) Programı 2023 Yılı Çağrısı: 30 Mayıs 2023 tarihinde açılmış olup, 28 Kasım 2023 tarihinde kapanacaktır. Çağrıya sunulacak proje önerileri ile yenilikçi araştırma alanlarında konu sınırlaması olmadan yazılacak proje önerileri aracılığıyla henüz doktora derecesini almamış araştırmacılar (doktora adayları) eğitilecektir. Bu eğitimin farklı ülkelerde yer alan farklı akademik ve akademik olmayan (sanayi kuruluşu, STK vd.) kuruluşların bir araya gelmesiyle hazırlanması beklenmektedir. Bu vesileyle; deneyimli araştırmacılar, kendi alanlarında yetişecek doktora adayları için kurumlarında araştırma pozisyonu açma, onları Avrupa Komisyonu aracılığı ile fonlama ve onlarla birlikte araştırma yapma fırsatı yakalamaktadırlar. Desteklenen projelerde istihdam edilecek doktora adaylarının hangi milliyetten olduğu fark etmeksizin, istihdam edileceği ülkeye mutlaka yurtdışından gelmesi gerekmektedir. Güncel bilgi ve dokümanlara link üzerinden ulaşabilirsiniz.
Marie Sklodowska-Curie Alanı “MSCA ve Vatandaşlar (MSCA and Citizens)” Programı 2023 Yılı Çağrısı: 20 Haziran 2023 tarihinde açılmış olup, 25 Ekim 2023 tarihinde kapanacaktır. Çağrı kapsamında, Avrupa Birliği ve Asosiye ülkelerin tamamında her yıl aynı gün araştırmacılarla toplumdaki diğer bireyleri bir araya getirebilecek ve gençleri bilime teşvik edecek tek günlük bir etkinliğin düzenlenmesi hedeflenmektedir. Bu tek günlük etkinliğe "European Researchers' Night" adı verilirken; sene boyunca sürecek ek etkinliklere "Researchers at School" girişimi denilir ve her iki türdeki etkinliklerin birbirini destekleyecek şeklide ilerlemesi beklenir. Güncel bilgi ve dokümanlara link üzerinden ulaşabilirsiniz.
Marie Sklodowska-Curie Alanı Doktora Sonrası Bursları (Postdoctoral Fellowships - PF) Programı 2023 Yılı Çağrısı: 12 Nisan 2023 tarihinde açılmış olup, 13 Eylül 2023 tarihinde kapanacaktır. MSCA Doktora Sonrası Burslarının amacı, doktora derecesine sahip ve ileri düzey eğitimle uluslararası, disiplinler arası, sektörler arası hareketlilik yoluyla yeni beceriler kazanmak isteyen araştırmacıların yaratıcı ve yenilikçi potansiyellerini geliştirmektir. Bir ülkeden diğerine hareketliliği gerektirir. Güncel bilgi ve dokümanlara link üzerinden ulaşabilirsiniz:
Tüm ülkelerin MSCA Ulusal İrtibat Noktalarının katkıları ile hazırlanan “PF – Handbook - 2023” dokümanı da sayfamıza eklenmiştir, başvurunuz sırasında faydalanmanızı öneririz.
NOT: Sık rastlanan bir soruya cevap olarak; doktora adayları DN proje önerisi yazacak deneyime sahip değildirler ancak desteklenmiş bir DN projesinde çalışmak isterlerse, yurtdışında desteklenmiş bir Doktora Ağları projesinde kendilerine uygun pozisyona başvuru yapabilirler. Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmiş Doktora Ağları projeleri doktora adayı istihdam ilanlarını mutlaka EURAXESS Portalı üzerinden duyururlar. Doktora adayları, bu portal üzerinden alanlarına uygun desteklenmiş projeleri ve araştırma pozisyonlarını aratabilirler.
MSCA Alanı ile ilgili sorularınız için ncpmobility@tubitak.gov.tr adresinden MSCA Türkiye Ulusal İrtibat Noktaları olarak bizlere ulaşabilirsiniz.
UFUK AVRUPA’DA KÖR HAKEMLİK YÖNTEMİ NEDİR?
Ufuk Avrupa Sağlık Kümesi (Küme 1) ve Gıda, Biyoekonomi, Doğal Kaynaklar, Tarım ve Çevre (Küme 6) 2024 yılı 2 aşamalı çağrılarının 1. aşama başvurularının değerlendirilmesinde, değerlendirme süreçlerindeki olası taraflılıkların önüne geçmek için Kör Hakemlik (Blind Evaluation) yöntemi kullanılacaktır. Avrupa Komisyonu’nun pilot olarak uygulayacağı bu yöntem kapsamında, ilgili çağrılara yapılacak olan 1. aşama başvurularının Part B (teknik proje) dokümanları içeriğinde proje paydaşlarının kuruluşlarının adı, logoları ve personelin ismi gibi tanımlayıcı bilgiler yer almamalı, proje teklifleri anonim olmalıdır. İlgili kuruluş bilgilerine yalnızca Part A dokümanında yer verilmelidir. Bu bilgilerin yer aldığı projeler değerlendirmeye alınmayacaktır.
Avrupa Komisyonu’nun bu konudaki bilgilendirme videosu ve sunumuna linkten ulaşabilirsiniz.
Teklif sahiplerinin veya kuruluşlarının isimleri, web sayfalarına bağlantılar veya önceki deneyimlerine referanslar yoluyla dolaylı olarak belirlenebilir olmamalıdır. Proje ekibinin yayınlarına verilecek referanslar, teklif sahiplerinden biri veya daha fazlası tarafından yazıldığı vurgulanmadan verilmelidir.
Uygun olmayan ifade örneklerini aşağıda bulabilirsiniz:
"Projenin çoğu katılımcısı önceki H2020 projesi NANOCOM'da yer almıştır."
"İklim etkisi için, daha önce bir proje ortağı tarafından geliştirilen bir metodolojiyi takip ederek sera gazı emisyon yoğunluklarını kullanacağız (Dalin vd.)"
"WP3'teki bu görev, konsorsiyumun bazı katılımcıları tarafından üretilen çıktılara dayanacak" (katılımcıların belirlenebileceği bir YouTube videosu veya web sayfasına bir bağlantı ile birlikte)
"Konsorsiyum, Fransa'daki en büyük araştırma enstitüsünü içermektedir."
"3. Ortak, İspanya'da rüzgar türbini kurulumu konusunda lider bir şirkettir."
"Mevcut araştırmamız, yakın zamanda yayınlanmış bir makalede (Wiliam vd., 2022) tanımlanan önceki bulgularımızı genişletmektedir."
"Konsorsiyum, sermaye açısından en büyük mikro çip üreticisi de dahil olmak üzere yüksek teknoloji endüstrisinde liderlerden oluşmaktadır."
"Koordinatör kuruluş, mRNA kavramını aşılar için ilk kez tanıtan kuruluştur."
"MADE İN EUROPE" ORTAKLIĞI 2024 YILI ÇAĞRILARI PROJE PAZARI KAYDI VE SUNUMLARI YAYINLANDI!
27 Haziran tarihinde EFFRA tarafından "Made in Europe" Ortaklığı’nın 19 Eylül 2023’te açılması planlanan aşağıdaki 3 çağrısı ve Ufuk Avrupa Programı’ndaki diğer imalat çağrılarını kapsayan Proje Pazarı düzenlendi.
- HORIZON-CL4-2024-TWIN-TRANSITION-01-01: Bio-intelligent manufacturing industries (Made in Europe Partnership) (RIA)
- HORIZON-CL4-2024-TWIN-TRANSITION-01-03: Manufacturing as a Service: Technologies for customised, flexible, and decentralised production on demand (Made in Europe Partnership) (RIA)
- HORIZON-CL4-2024-TWIN-TRANSITION-01-05: Technologies/solutions to support circularity for manufacturing (Made in Europe Partnership) (RIA)
Bu etkinlik yalnızca EFFRA üyelerine özel olarak gerçekleştirildi. Etkinlikte bahsi geçen çağrılar kapsamında proje fikri olan ya da konsorsiyumda yer almak isteyen katılımcılar tarafından kısa tanıtım sunumları gerçekleştirildi.
Etkinlik kaydına ve sunumlara bu sayfadan erişebilirsiniz.
KÜME 5 2023 YILI “HEDEF 3- SÜRDÜRÜLEBİLİR, GÜVENLİ VE REKABETÇİ ENERJİ” ÇAĞRILARI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!
Ufuk Avrupa Programı, Küme 5 İklim, Enerji ve Mobilite altında yer alan Hedef 3 – Sürdürülebilir, Güvenli ve Rekabetçi Enerji 2023 yılı birinci fasıl çağrılarına ilişkin başvuru sonuçları açıklanmıştır. 13 Aralık 2022 ve 30 Mart 2023 tarihleri arasında başvuruları açık kalan rekabetin yüksek olduğu çağrı kapsamında 1972 kurum/kuruluş 118 proje ile rekabet etmiş ve 32 proje desteklenmiştir. Bu kapsamda, ülkemizden 2 kuruluşumuzun yer aldığı 2 proje desteklenmiş,toplamda 1.211.002Avro hibe alınmıştır.
Destek alan projeye ilişkin detaylar aşağıdadır:
Production of advanced bioFUELS via pyrolysis and UPgrading of 100% biogenic residues for aviation and marine sector, including full valorisation of side streams – FUEL-UP
FUEL-UP -Production of advanced bioFUELS via pyrolysis and UPgrading of 100% biogenic residues for aviation and marine sector, including full valorisation of side streams
“HORIZON-CL5-2023-D3-01-06: Demonstration of advanced biofuel technologies for aviation and/or shipping” çağrı başlığı kapsamında desteklenen projede 12 ortak yer almakta olup bu kapsamda, piroliz yoluyla %100 biyojenik hammaddelerden yenilenebilir ve sürdürülebilir havacılık ve deniz yakıtlarını eş zamanlı olarak üretmeyi ve piroliz yağlarının aşağı yönde gelişmiş biyoyakıtlara yükseltilmesini ve önemli havacılık ve deniz taşımacılığı sektörlerinin sera gazı emisyonlarının azaltılmasını amaçlanmaktadır.
Söz konusu projede TÜPRAŞ proje ortağı olarak yer almaktadır.
SEHRENE - Store Electricity and Heat foR climatE Neutral Europe
“HORIZON-CL5-2023-D3-01-13: Development of novel long-term electricity storage technologies” çağrı başlığı kapsamında desteklenen projede 11 ortak yer almakta olup bu kapsamda, yeni elektrotermal enerji depolama (ETES) konsepti, yenilenebilir elektriği (RE) ve ısıyı depolamak ve gerektiğinde eski haline getirmeyi hedeflenmektedir
Söz konusu projede
- ZORLU ENERJI ELEKTRIK URETIM AS proje ortağı olarak yer almaktadır.
Projelerde yer alan paydaşlarımıza Ufuk Avrupa Ulusal Koordinasyon Ofisi olarak başarılar dileriz.
KÜME 6 2023 YILI "HEDEF 1 - BİYOÇEŞİTLİLİK VE EKOSİSTEM SERVİSLERİ" VE "HEDEF 4- TEMİZ ÇEVRE VE SIFIR KİRLİLİK" ÇAĞRILARI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!
Ufuk Avrupa Programı, Küme 6 Gıda, Biyoekonomi, Doğal Kaynaklar, Tarım ve Çevrealtında yer alan “Hedef 1- Biyoçeşitlilik ve Ekosistem Servisleri”, “Hedef 3- Döngüsel Ekonomi ve Biyoekonomi Sektörleri”, “Hedef 4-Temiz Çevre ve Sıfır Kirlilik” ve “Hedef 7- İnovatif Yönetim, Çevresel Gözlemleme ve Dijital Çözümler” 2023 yılı çağrılarına ilişkin başvuru sonuçları açıklanmıştır. 22 Aralık 2022 ve 28 Mart 2023 tarihleri arasında başvuruları açık kalan rekabetin yüksek olduğu Hedef 1 ve Hedef 4 çağrıları kapsamında 1642 kurum/kuruluş 151 proje ile rekabet etmiş ve 41 proje desteklenmiştir. Bu kapsamda, ülkemizden 4 kuruluşumuzun yer aldığı 3 proje desteklenmiş,toplamda 626 913 Avro hibe alınmıştır.
Destek alan projeye ilişkin detaylar aşağıdadır:
TRANSFORMIT -Transforming forest management for multiple ecosystem services and nature conservation via the integrative approach
“HORIZON-CL6-2023-BIODIV-01-15: Integrative forest management for multiple ecosystem services and enhanced biodiversity” çağrı başlığı kapsamında desteklenen projede 16 ortak yer almakta olup bu kapsamda, entegre orman yönetiminin (IFM) etkinliğinin gösterilmesi, verimli ormancılık ile bütünleşik şekilde biyoçeşitliliğin korunması ve karşılıklı öğrenmenin temin edilmesi planlanmaktadır.
Söz konusu projede
- Karadeniz Teknik Üniversitesi proje ortağı olarak yer almaktadır.
Biodiversa-Plus - The European Biodiversity Partnership-Biodiversa-Plus
“HORIZON-CL6-2023-BIODIV-01-18: Additional activities for the European Biodiversity Partnership: Biodiversa+” çağrı başlığı kapsamında desteklenen projede 80 ortak yer almakta olup bu kapsamda, biyoçeşitlilik alanında araştırma ve yeniliğin desteklenmesi, fonlayıcı kurulular aracılığıyla ortak çağrılara çıkılması ve araştırma ekosisteminin desteklenmesi planlanmaktadır.
Söz konusu projede
- TÜBİTAK, proje ortağı
- T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), proje ortağı olarak yer almaktadır.
ACTPAC - A Complete Transformation PAth for C-C backboned plastic wastes to high-value Chemicals and materials
“HORIZON-CL6-2023-ZEROPOLLUTION-01-5: Industrial biotechnology approaches for improved sustainability and output of industrial bio-based processes” çağrı başlığı kapsamında desteklenen projede 11 ortak yer almakta olup bu kapsamda, plastik kirliliği ele alınacak olup plastik atıkların yenilikçi bir yöntemle ileri dönüşümünün sağlanması planlanmaktadır.
Söz konusu projede
- Innovaplast Biyoteknoloji A.Ş., proje ortağı olarak yer almaktadır.
TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ufuk Avrupa Programı Türkiye koordinasyon ofisinde görev yapmakta olan Küme 6: Gıda, Biyoekonomi, Doğal Kaynaklar, Tarım ve Çevre kümesi Ulusal İrtibat Noktaları olarak kuruluşlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Projelerde yer alan paydaşlarımıza Ufuk Avrupa Ulusal Koordinasyon Ofisi olarak başarılar dileriz.
KÜME 5 2023 YILI “HEDEF 1 - İKLİM BİLİMİ VE İKLİM NÖTRLÜĞE GEÇİŞ” ÇAĞRILARI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!
Ufuk Avrupa Programı, Küme 5 İklim, Enerji ve Mobilite altında yer alan “Hedef 1- İklim Bilimi ve İklim Nötrlüğe Geçiş” 2023 yılı çağrılarına ilişkin başvuru sonuçları açıklanmıştır. 13 Aralık 2022 ve 18 Nisan 2023 tarihleri arasında başvuruları açık kalan rekabetin yüksek olduğu Hedef 1 çağrıları kapsamında 1405 kurum/kuruluş 90 proje ile rekabet etmiş ve 17 proje desteklenmiştir. Bu kapsamda, ülkemizden 1 kuruluşumuzun yer aldığı 1 proje desteklenmiş, toplamda 272 500 Avro hibe alınmıştır.
Destek alan projeye ilişkin detaylar aşağıdadır:
MultiFutures - Multidimensional Transition Pathway Analysis for Sustainable Futures: Exploring Alternative Paradigms and Broadening Policy Options through Innovative Scenario Development
“HORIZON-CL5-2023-D1-01-06: Broadening the range of policy options in transition pathway analysis” çağrı başlığı kapsamında desteklenen projede 11 ortak yer almakta olup bu kapsamda, iklim değişikliği konusunda geçiş yolu analizinde politika seçenekleri yelpazesini genişletmek planlanmaktadır.
Söz konusu projede
- İzmir Ekonomi Üniversitesi proje ortağı olarak yer almaktadır.
TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ufuk Avrupa Programı Türkiye koordinasyon ofisinde görev yapmakta olan Küme 5: İklim, Enerji ve Mobilite kümesi Ulusal İrtibat Noktaları olarak kuruluşlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Projelerde yer alan paydaşlarımıza Ufuk Avrupa Ulusal Koordinasyon Ofisi olarak başarılar dileriz.