TÜBİTAK TÜSSİDE, işletmelerin hızla dijitalleşen dünyada rekabetçiliklerini koruyabilmeleri için DDX Dijital Dönüşüm Değerlendirme Modelini geliştirdi. Model ülke genelinde işletmelerin dijital dönüşümlerine katkı sağlayacak. Ayrıca oluşturulan eğitim programı kapsamında Dijital Dönüşüm Danışmanları yetiştirilecek.
Dördüncü Sanayi Devriminin neden olduğu dönüşüm ve pandemi kaynaklı yaşanan zorluklar, dünya genelinde işletmelerin rekabetçiliklerini koruyabilmeleri için iş yapma şekillerini gözden geçirmelerini zorunlu kılmıştır. İşletmelerin rekabetçiliklerini korumada en önemli unsurlardan biri ise dijitalleşmedir. Her işletmenin dijitalleşmeye yönelik mevcut durumu farklı olduğu gibi, atmaları gereken adımlar da farklılık göstermektedir. Dolayısı ile işletmelerin dijital dönüşüm olgunluk seviyelerine ilişkin mevcut durumunun tespiti ve kendilerine özgü dijital dönüşüm yol haritalarının hazırlanması önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir.
Bu doğrultuda TÜBİTAK TÜSSİDE, Boğaziçi Üniversitesi tarafından geliştirilen “D3A - Dijital Dönüşüm Değerlendirme Aracı”nı temel alarak DDX Dijital Dönüşüm Değerlendirme Modelini oluşturdu. Oluşturulan model çerçevesinde sunulacak hizmetler ile ülke genelinde işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerine katkıda bulunulması hedefleniyor.
TÜBİTAK TÜSSİDE tarafından geliştirilen bu modelin ülke geneline yaygınlaştırılması için “Dijital Dönüşüm Danışman”ları yetiştirilecek. TÜBİTAK TÜSSİDE ile KOSGEB arasında yapılan iş birliği kapsamında, TÜBİTAK TÜSSİDE’den eğitim alan ve başarıyla tamamlayan danışmanlar aracılığıyla “DDX Dijital Dönüşüm Modeli” kullanılarak yürütülen danışmanlık çalışmaları, KOSGEB tarafından desteklenecek.
Bu amaçla hazırlanan eğitim programına başvurular ddxhamle.org adresinden 8 Mayıs 2022 tarihine kadar yapılabilecek. Başvuru koşulları, eğitim takvimi ve programa ilişkin detaylı bilgiler ddxhamle.org adresinde yer almaktadır.