TÜBİTAK İLE JAPONYA BİLİMİ DESTEKLEME KURUMU (JSPS) ARASINDA İKİLİ İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI AÇILDI!
2544- TÜBİTAK ile Japonya Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) ile ikili işbirliği kapsamında ortak projeler desteklenecektir. Ortak proje önermek isteyen Türk araştırmacıların projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Japon araştırmacı(lar) ile proje ortağı olarak anlaşmaları gerekmektedir. İşbirliği Araştırma Alanları: Çağrıya tüm alanlardan projeler başvurabilecektir. Türkiye'deki proje ortaklarının 2544 kodlu programa http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ internet adresinden elektronik olarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Japon proje ortaklarının ise JSPS'nin belirlediği biçimde JSPS'ye başvuru yapmaları beklenmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir. Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2021 saat 17.00 Çağrı metni için lütfen tıklayınız. Ulusal süreç dokümanı için lütfen tıklayınız. Çağrı İletişim Bilgileri: TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı (UİDB) İrtibat Noktası Murat TILTAK E-mail: murat.tiltak@tubitak.gov.tr Tel.: +90 312 298 18 22 Japonya’daki ortakların başvuruları JSPS tarafından alınacaktır. JSPS çağrı sürecine ilişkin bilgiye http://www.jsps.go.jp/english/e-bilat/index.html web adresinden erişilebilir ve sorular için kenkyouka13@jsps.go.jp e-posta adresi ile iletişime geçilebilir.KÜLTÜR, YARATICILIK VE KAPSAYICI TOPLUMLAR 2021-2022 ÇALIŞMA PROGRAMI YAYINLANDI!
Ufuk Avrupa (Horizon Europe), Küme 2: Kültür, Yaratıcılık ve Kapsayıcı Toplumlar 2021-2022 Çalışma Programı (Work Programme), Avrupa Komisyonu tarafından 15 Haziran 2021 tarihinde resmi olarak yayımlanmıştır.
Küme 2 Çalışma programına ulaşmak için tıklayınız.
Küme 2 Kültür, Yaratıcılık ve Kapsayıcı Toplumlar çağrıları üç ana hedef altında açılmıştır. Bu hedefler aşağıda verilmiştir.
- Demokrasi ve Yönetişim
- Avrupa Kültürel Mirası ve Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler
- Sosyal ve Ekonomik Dönüşümler
TÜBİTAK, Türkiye’de yerleşik üniversitelerin, sanayi, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının, Avrupa’dan koordinatör olarak başvuru yapmayı planlayan paydaşlarla ortaklık yapmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalar sonucunda belirlenen Avrupalı koordinatörlere Türkiye’den ortak önermek için niyet beyanı dokümanları kullanılmaktadır. Türk paydaşların niyet beyanı dokümanlarını doldururken aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri beklenmektedir.
- Öncelikle çalışma programı dokümanında yer alan 2021 yılı konu başlıklarının (örneğin “HORIZON-CL2-2021-DEMOCRACY-01-02: Economic models and modern democracies” gibi) incelenmesi ve ortak olarak yer alınabilecek konu başlıklarının belirlenmesi (Konu başlığı listesine ulaşmak için tıklayınız.)
- Her başlık özelinde tek bir İngilizce formun doldurulması
- “Short description of the organisation/researcher” kısmının kısaca, mümkünse başlık özelinde doldurulması
- “Specific skills and proposed activities related to the topic” kısmında yalnızca o başlığa özel yetkinliklerin, tecrübelerin anlatılması ve başlığa sunulabilecek muhtemel bir projeye nasıl katkıda bulunulacağının anlatılması
Hazırlamış olduğunuz Niyet Dökümanı (Expression of Interest) dokümanlarını, ncpcci@tubitak.gov.tr adresine gönderebilirsiniz.
132 MİLYON AVRO DEĞERİNDEKİ EIC KILAVUZ ÖNCELİK ALANLARI ÇAĞRILARI AÇILDI!
EIC Kılavuz Öncelik Alanları, yeni pazar fırsatları yaratmak için bilim ve teknolojideki en son yenilikler üzerine inşa edilmiştir. Her bir çağrı kapsamında EIC, farklı bakış açılarını, rakip yaklaşımları veya ilgili Öncelik Alanı’nın tamamlayıcı yönlerini ortaklaşa araştıran, özenle hazırlanmış bir proje portföyünü destekleyecektir. Öncelik Alanları portföylerinin yönlendirilmesiyle, inovasyon potansiyelinde en yüksek kazanç ile bilimden teknolojiye en yüksek riskli yolun odak noktası olması sağlanacak.
EIC, 2021 yılı Kılavuz kapsamında belirlenmiş olan beş Öncelik Alanı ile sizi, geleceğin teknolojilerinin kilit alanlarındaki en zorlu süreçlerin önüne geçebilmek için bilim ve mühendisliğin en iyilerini bir araya getirmeye davet ediyor. Bu süreç, yüksek riskli ve yüksek kazançlı araştırma ve geliştirmeyi, yeni disiplinler arası alanlara girmeyi gerektirmektedir. Ancak, bu süreçte elde edilecek başarı ile hem endüstriyel hem de toplumsal sektörleri kapsayacak şekilde inovasyonun yolunun açılacak olması inovasyon dünyası açısından çok büyük önem taşımaktadır.
2021 yılı için belirlenmiş olan EIC Kılavuz Öncelik Alanları çağrı başlıkları şu şekildedir:
- İç Farkındalık
- Beyin dokusundaki aktiviteyi ölçmek ve uyarmak için araçlar
- Hücre ve Gen tedavisinde Gelişen Teknolojiler
- Yeşil hidrojen üretimine giden yeni yollar
- İşlenmiş Canlı Malzemeler
Başvurular için son tarih 27 Ekim 2021, 17:00 (CET) olup tüm başvurular Funding and Tenders Portal aracılığıyla gönderilecektir.
EIC Kılavuz ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Detaylı bilgi için EIC 2021 Yılı Çalışma Programı’na buradan ulaşabilirsiniz.
EIT URBAN MOBİLİTY RIS HUB FAALİYETLERİ – TÜRKİYE
EIT Urban Mobility (EIT Kentsel Hareketlilik) Bölgesel İnovasyon Planı (RIS), Hırvatistan, Letonya, Romanya, Slovakya ve Türkiye'deki RIS Hub faaliyetleri için bir teklif çağrısı (CfP) yayımlandı.
EIT Bölgesel Yenilik Programı (EIT Regional Innovation Scheme - RIS), EIT Topluluğunun sosyal yardım programıdır. 2014 yılında, EIT Topluluğu faaliyetlerinin iyi uygulamaları ve deneyimlerini paylaşmak ve EIT’nin Avrupa’daki faaliyetlerine katılımı artırmak için başlatılmıştır
EIT Kentsel Hareketlilik RIS Merkezleri, yerel Bilgi Üçgeni aktörlerinin (sanayi, üniversiteler ve araştırma merkezleri) aktif katılımını ve işbirliğini sağlamalı; ayrıca, ilgili ulusal, bölgesel ve yerel makamlarla irtibat kurarak onların uzmanlıklardan faydalanmasını sağlamalıdır. RIS Merkezleri ayrıca Bilgi Üçgeni Entegrasyonu (Knowledge Triangle Integration-KTI) için potansiyel finansman ve proje fırsatlarının belirlenmesine yardımcı olacak ve ayrıca proje geliştirme ve uygulamaya nasıl başlanacağı konusunda KTI’lere tavsiyelerde bulunacaktır.
Bu teklif çağrısı, Hırvatistan, Letonya, Romanya, Slovakya ve Türkiye ülkelerinden tüm paydaşlara açıktır.
İlgili dokümanlar:
• Ek I – 2021 Faaliyet Planı yeni RIS Merkezleri için yönergeler ve şablon
• Ek 2 – Faaliyet Planı şablonu
• Ek 3 – Harcamaların uygunluğu
• Ek 4 – Temel Performans Göstergeleri (Key Performance Indicators-KPI'lar) Listesi
• Ek 5 – İzleme ve raporlama prosedürleri
Başvurular PLAZA platformu üzerinden yapılacaktır.
ÖNEMLİ TARİHLER
• Çağrı açılışı: 31 Mayıs 2021
•Çağrı kapanışı (Tekliflerin teslimi için son tarih): 2 Ağustos 2021, 23:59 CET
• Uygunluk ve kabul edilebilirlik kontrolü: 16 Ağustos 2021
• Tekliflerin değerlendirilmesi: 13 Eylül 2021
• Sonuçların bildirilmesi: 20 Eylül 2021
Detaylı bilgi için tıklayınız.
Çağrı ile ilgili teknik sorularınızı call2022@eiturbanmobility.eu ve riscall2022@eiturbanmobility.eu adreslerine yönlendirebilirsiniz.
Genel sorularınız için bizlere ncptransport@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.