EIT İMALAT 2023 YILI ÇAĞRILARI
EIT İmalat 2023 Yılı Çağrıları, İnovasyon, Eğitim ve Bölgesel İnovasyon Programı alanlarındaki faaliyetler için proje önerilerine açılmıştır. Proje önerileri, EIT İmalat’ın genel vizyonu, misyonu ve temel performans göstergeleri ile uyumlu olmalıdır.
Proje önerileri, EIT İmalat’ın aşağıda verilen 2023 Yılı Çağrı Temalarından en az birine katkıda bulunmalıdır.
▪ İnsan merkezli fabrikalar için otomasyon
▪ Esnek üretim için işbirlikçi robotlar ve çözümler
▪ Döngüsel ve yeşil üretim için akıllı teknolojiler
▪ Üretim sistemleri için yapay zeka ve dijital ikizler
EIT İmalat’ın her faaliyeti (İnovasyon, Eğitim ve Bölgesel İnovasyon Programı alanlarındaki faaliyetler) EIT İmalat’ın Ortaklarından, yani Üyelerden ve Bağlantılı Üçüncü Taraflarından ve Faaliyet Ortaklarından oluşan bir girişimci ekip tarafından yürütülmelidir. Ortak olmayan kuruluşlar da katılabilir ve katılmayı amaçladıkları faaliyet önerisi finansman için seçilirse Faaliyet Ortağı statüsüne atanırlar.
Çağrıya katılan tüm kuruluşlar (yani Bağlantılı Üçüncü Tarafları dahil EIT İmalat Üyesi, Faaliyet Ortağı, Ortak-olmayan kuruluş) için 2023 çağrısındaki yıllık toplam maksimum EIT finansmanı 1.500.000 €'dur.
Çağrı dokumanı için lütfen tıklayınız.
Genel çağrı süreci, EIT tanımları ve gereksinimleri ile ilgili sorularınızı CfPSupport@eitmanufacturing.eu adresine iletilebilirsiniz.
İnovasyon, Eğitim ve Bölgesel İnovasyon Planı Faaliyetleri özelindeki sorularınız için aşağıdaki kişilerle iletişime geçebilirsiniz:
İnovasyon: Xavier Baillard, innovation@eitmanufacturing.eu
Eğitim: Carolina Torregrosa G., carolina.torregrosa.gallo@eitmanufacturing.eu
Bölgesel İnovasyon Programı: Panagiota Tsarouchi, ris@eitmanufacturing.eu
EIT HAM MADDELER HIZLANDIRICI PROGRAMI’NA BAŞVURUN! SON BAŞVURU 8 NİSAN 2022
EIT Ham Maddeler Hızlandırıcı Programı’na Başvurun!
EIT Ham Maddeler Hızlandırıcı Programı, EIT Ham Maddeler ağının tedarikçisi ve belki de gelecekteki ortakları olmak için yeni start-up’ları yakalamayı ve onlara rehberlik etmeyi amaçlar.
EIT Ham Maddeler Hızlandırıcı Programı 3 fazdan oluşur: Keşfet (Explore), İnşa et (Build) ve Büyüt (Grow).
Her aşamanın belirli hedefleri, süreçleri ve finansman planları vardır. Bu kapsamda sağlanacak destek, bireysel ve grup koçluğu, fon sağlama ve start-up'ları yerel ve ulusal ekosistemlerine yerleştirmeyi içerir.
2022'de programa katılmak için iki grup veya fırsat olacaktır. İlk grup, 8 Nisan 2022, 17:00 (CET)’ye kadar başvuruda bulunmaya davet edilmektedir. Faz 1 için finansman tutarı 10 000 Avro; Faz 2 ve Faz 3 için ise toplam 80 000 Avro’dur.
- FAZ: EXPLORE Hammadde pazarı segmentlerinde iş modeli için konsept kanıtı oluşturun.
- FAZ: BUİLD Müşteri ihtiyaçlarını doğrulayın ve iş varsayımlarını teyit edin.
- FAZ: GROW İşletmenizi lansmana hazırlayın.
Tematik Kapsam
Mineraller, metaller ve gelişmiş malzemeler, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın hedeflerine ulaşmada kilit unsurlardır. Bugün, Avrupa'da en yararlı hammaddelerin yalnızca bir kısmı üretilmektedir. Bu durum, döngüsel ekonomi yaklaşımıyla, geri dönüşüm, ikame, işleme, madencilik ve keşifte inovasyon yoluyla değiştirilebilir.
Döngüsel Ekonomi:Döngüsel ekonomi kavramlarını uygulayan çözümler ve iş modelleri
Ürünlerde kritik ve toksik maddelerin ikamesi ve optimize edilmiş performans:Kilit endüstrilerde daha düşük miktarlarda kritik veya toksik malzemelerin ikame edilmesini veya kullanılmasını mümkün kılan yeni teknolojiler veya hizmetler
Geri dönüşüm:İkincil kaynaklardan ve geri dönüşümden malzeme temini için teknolojiler ve çözümler
Mineral ve metalurjik süreçler:Mineral ve metal işleme ve iyileştirilmiş malzeme üretimi için teknolojiler ve çözümler
Geleceğin Madenciliği:Daha verimli, sorumlu ve sürdürülebilir modern madencilik için teknolojiler ve çözümler
Arama:İyileştirilmiş ve yeni maden arama için teknolojiler ve çözümler
EIT Ham Maddeler Hızlandırıcı Programı hakkında detaylı bilgi edinmek ve başvuru yapmak için lütfen tıklayınız.
AVRUPA YENİLİK BAŞKENTİ ÖDÜLLERİ (İCAPİTAL) 2022 ÇAĞRISI AÇILDI, SON BAŞVURU 30 HAZİRAN 2022
Avrupa Komisyonu tarafından bu yıl sekizinci kez verilecek Avrupa İnovasyon Başkenti Ödülleri (iCapital) başvuruya açılmıştır. Yarışma kapsamında “Avrupa Yenilik Başkenti” ve “Avrupa Yükselen Yenilikçi Şehir” kategorilerinde toplam altı ödül verecektir. Çağrıyla ilgili detaylar için tıklayınız.KOBİ’LERE ÜCRETSİZ FİKRİ MÜLKİYET (HORİZON INTELLECTUAL PROPERTY (IP) SCAN) DESTEĞİ
Avrupa Komisyonu Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ'ler) araştırma ve yenilik faaliyetlerinde Fikri Mülkiyetlerini (Intellectual Property) yönetmelerine ve değerlendirmelerine yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmış yeni ve ücretsiz bir IP destek hizmeti sunmaktadır. Horizon Intellectual Property (IP) Scan ismiyle sunulan destekte ana odak, MSCA Innovative Training Initiatives or EIC Pathfinder/Transition projeleri gibi belirli programlara dahil olmak üzere AB tarafından fonlanan Horizon 2020/Avrupa projelerine katılan KOBİ'lerdir. Horizon Intellectual Property (IP) Scan’ın temel amacı birden fazla ortakla bir araştırma ve yenilik girişimine başlarken mevcut IP'nizi nasıl koruyabileceğinizi göstermek ve projenizde ortaklarla oluşturulan yeni IP'yi yönetmek ve kullanmak için ortaklarınızla ortak bir strateji geliştirmenize yardımcı olmaktır. Tüm AB Üye Devletlerini ve asosisye ülkelerini kapsayan geniş ve deneyimli yerel IP uzmanlarından oluşan bir ağ üzerine inşa edilen Horizon IP Scan ekibi, bir KOBİ'nin maddi olmayan varlıklarının iyi yapılandırılmış yöntemler ve IP ön tanı hizmetlerini kullanarak profesyonel bir değerlendirmesini sağlar. Kimler Başvurabilir?- Ufuk 2020/Avrupa kapsamında hibe sözleşmesi imzalama aşamasında olanlar,
- Yakın bir zamanda Ufuk 2020/Avrupa kapsamında hibe sözleşmesi imzalamış olanlar (üzerinden 6 ay geçmeyenler),
- Gelecek çağrılar içinse 2023/Kasım ayına kadar başvuru yapılabilir.