KENTSEL GEÇİŞLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEĞE YÖNLENDİRME ORTAKLIĞI (DRİVİNG URBAN TRANSİTİONS-DUT) 2022 ÇAĞRI BAŞVURULARI AÇILDI!
Kentsel Geçişleri Sürdürülebilir Bir Geleceğe Yönlendirme Ortaklığı (Driving Urban Transitions-DUT) 2022 çağrıları ile şehirlerin daha sürdürülebilir bir ekonomiye ve işlevselliğe geçişlerine yardımcı olmak için kentsel zorlukları ele alan uluslararası araştırma ve/veya yenilik projelerini destekleyecektir. DUT 2022 Çağrısı, Avrupa Komisyonu tarafından Horizon Europe Partnership programı kapsamında finanse edilmektedir. Ortaklık hakkında daha fazla bilgi için: https://dutpartnership.eu/
2022 Yılı DUT Uluslararası Çağrı Metni ve Başvuru Kuralları : DUT Call 2022 Call Text
DUT Ortaklığı 2022 Yılı Çağrısı Ulusal Başvuru Kuralları : DUT 2022 Çağrısı Ulusal Dokümanı
Çağrı Konuları
Araştırmadan inovasyona ve uygulamaya kadar çok çeşitli faaliyetleri desteklemeyi amaçlayan çağrı; çeşitli bilimsel disiplinlere açıktır ve disiplinler arası yaklaşımları memnuniyetle karşılar.
Çağrı konularının açıklamasının temeli üç Geçiş Yoludur (TP):Pozitif Enerji Bölgeleri (PED), 15 dakikalık Şehirler (15mC) ve Döngüsel Kent Ekonomileri (CUE).
Tüm projeler, ana TP'leri olarak ele almak istedikleri konuya en yakın TP'yi seçmeli ve gerektiğinde dahil olan diğer TP'yi belirtmelidir. Teklif, ana TP içinde değerlendirilecek olsa da, değerlendirmede kesişen özellikler de dikkate alınacaktır.
- PED Konu 1: Enerji toplulukları – sivil toplum tarafından yönlendirilen enerji geçişi
- PED Konu 2: Enerji esnekliği stratejileri – teknolojik, yasal, toplumsal zorluklar
- PED Konu 3: Mevcut kentsel yapılarda enerji verimliliği
- 15mC Konu 1: Kentsel işlevler ve hizmetleri güçlendirme
- 15mC Konu 2: Kent merkezleri dışında kalan alanlarda hareketlilik ve lojistik için sürdürülebilir seçeneklerin teşviki
- 15mC Konu 3: Canlı, sürdürülebilir mahalleler için kentsel kamusal alanların ve sokakların (yeniden) düzenlenmesi
- CUE Konu 1: Kentsel Kaynak Paylaşımı ve Döngüsellik
- CUE Konu 2: Doğaya dayalı çözümler (NBS)
- CUE Konu 3: Kentsel gıda sistemleri
Ortaklık Yapısı
Proje teklifleri yukarıdaki listenin en az üç ülkesinden en az üç ortağı içermelidir (konsorsiyum olarak başvuruda bulunulacaktır). Ayrıca projeler ortaklıkta yer alan ülkelerin kendi ulusal/bölgesel Fonlama Ajansı tarafından (Türkiye için TÜBİTAK-1071 Programı) finanse edilmeye uygun olmalıdır. Ayrıca, konsorsiyumda en az iki Başvuru Sahibi, bu Çağrıda AB eş finansmanı için uygun olan farklı AB Üye Devletleri veya asosiye ülkelerden olmalıdır.
Main Applicant:Ana Başvuru Sahibi, projeyi koordine etmekten ve yönetmekten sorumlu kuruluştur.
Co-applicants:Eş-başvuranlar, bir Finansman Kuruluşundan fon almaya uygun, Ana Başvuru Sahibi dışındaki Başvuru Sahipleridir.
Co-operation Partners:İşbirliği Ortakları, Finansman Kuruluşlarından fon almaya uygun olmayan ortaklardır.
Principle Investigators (PI):Baş Araştırmacılar(PI), bir ana başvuru sahibi veya eş-başvuran için baş araştırmacı olarak görev yapan kişilerdir.
Bir kişi, PI olarak en fazla iki teklifte yer alabilir ve Ana Başvuru Sahibinin PI'si olarak yalnızca bir kez başvuru yapabilir. NOT: Konsorsiyumda ortak olarak yer alan farklı ülkelerden araştırmacıların 2’den fazla ortaklık içerisinde başvuru yaptığı durumlarda bu husus kendilerine hatırlattırılarak emin olunmalıdır!
Başvuru ve Değerlendirme Süreçleri
Çağrı uluslararası ve ulusal olarak iki(şer) aşamalı başvuru ve değerlendirme süreci ile yürütülecektir.
1. Aşama
Uluslararası konsorsiyumun birinci aşama İngilizce proje başvurusunun, UEFISCDI UDiManager Elektronik Başvuru Sistemi üzerinden (www.uefiscdi-direct.ro) uluslararası proje koordinatörü tarafından çağrı metninde belirtilen tarihe kadar yapılması gerekmektedir. Bu uluslararası başvurunun yanı sıra projede yer alan her bir Türk kurum/kuruluş tarafından ayrıca TÜBİTAK’a, belirtilen tarihe kadar PBS üzerinden 1. aşama ulusal başvurusunun elektronik imzalı olarak yapılması gerekmektedir. Çağrı, PBS üzerinde (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) “Çoklu İşbirliği Destek Programları (1.Aşama)” başlığı altında “DUT Ortaklığı 2022 Yılı Çağrısı 1. Aşama” olarak yer almaktadır. TÜBİTAK’a sunulan 1. aşama başvuruları TÜBİTAK tarafından ulusal uygunluk kriterlerine göre incelenecektir.
1. aşama öneriler ayrıca çağrıya katılan diğer ülkelerin fonlayıcı kuruluşları ve çağrı sekretaryası tarafından ön incelemeye alınacaktır. Proje ortağı ülkelerin ulusal başvuru kurallarını ve çağrı metninde belirtilen başvuru koşullarını sağlamayan projeler iade edilecektir. Değerlendirme sonuçları çağrı sekretaryası tarafından uluslararası proje koordinatörlerine bildirilecektir.
2. Aşama
Uluslararası konsorsiyumun ikinci aşama proje başvurusunun uluslararası proje koordinatörü tarafından çağrı metninde belirtilen tarihe kadar yapılması gerekmektedir. Çağrı sekretaryası tarafından koordine edilecek 2. aşama uluslararası bağımsız hakem/panel değerlendirmesi sonuçları TÜBİTAK tarafından nihai değerlendirme sonucu olarak kabul edilecektir. Desteklenecek projeler hakem değerlendirme sonuçları temel alınarak tüm fonlayıcıların temsil edildiği Çağrı Yürütme Kurulu toplantısında belirlenecektir. 2. aşama uluslararası değerlendirme sonucu olumsuz olan projeler ilgi çağrı kapsamında ulusal desteklerden faydalanamazlar.
Yalnızca çağrı sekretaryası tarafından koordine edilecek 2. aşama uluslararası bağımsız hakem/panel değerlendirme sonuçları olumlu olan projelerde yer alan Türk kurum/kuruluşlar tarafından TÜBİTAK’a PBS üzerinden 2. aşama ulusal başvurunun elektronik imzalı olarak yapılması gerekmektedir. Bu durumda olan kurum/kuruluşlara 2. aşama başvuru tarihleri TÜBİTAK tarafından ayrıca duyurulacaktır. Çağrı kapsamında başarılı bulunan uluslararası projelerde yer alan Türk kurum/kuruluşlar ulusal kurallara uygun olarak TÜBİTAK tarafından desteklenecektir. Bu çerçevede, TÜBİTAK'a gerçekleştirilen 2. aşama ulusal başvurular, sözleşme öncesinde TÜBİTAK tarafından bütçe değerlendirmesine alınacaktır.
Önemli Dökümanlar
- 2022 Yılı DUT Uluslararası Çağrı Metni ve Başvuru Kuralları : DUT Call 2022 Call Text
- DUT Ortaklığı 2022 Yılı Çağrısı Ulusal Başvuru Kuralları* : DUT 2022 Çağrısı Ulusal Dökümanı
- *Desteklenen gider kalemleri, destek oranları, proje ekibi, bursiyerler, başvuru sunma ve değerlendirme süreçleri, çağrı takvimi, ulusal başvuruda dikkat edilmesi gereken önemli hususlar gibi konularda ayrıntılı bilgi içerir.
- Ülkelerin Ulusal Fonlama Ajanslarının Desteklediği Çağrılar ve Bütçeleri ile Fonlama Kriterleri : DUT Call 2022 Funding Agencies’ budgets and rules of eligibility
- Ön teklif formu: Pre-proposal template
- Tam teklif şablonu (yakında)
- SSS (yakında)
Katılımcı Ülkeler
Bu Çağrı kapsamında seçilen projeler, aşağıdaki ülkelerin ulusal/bölgesel fonlama kuruluşları tarafından finanse edilecektir: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye ve Birleşik Krallık.
Ortak Bulma Platformu
DUT Çağrı 2022 çağrıları için Driving Urban Transitions Partnership Matchmaking Platformu üzerinden profil oluşturarak ve birebir görüşmeler yaparak ortak bulabilirsiniz:
https://dut-calls.b2match.io/ Platform 03.05.2023'e kadar açık kalacaktır.
Ayrıca Expression of Interest (Niyet Beyanı) Dökümanını ilgilendiğiniz çağrılar özelinde doldurup, olası ortaklık imkanları doğduğunda sizlerle iletişime geçebilmeleri adına TÜBİTAK ABÇPM irtibat noktaları ile ile paylaşmak isterseniz linkten indirip İngilizce olarak doldurduktan sonra dut@tubitak.gov.tr adresine gönderebilirsiniz.
Ülkemizden Desteklenebilir Kuruluşlar
- Üniversiteler
- Araştırma merkezleri
- Özel şirketler (Start-up'lar, KOBİ'ler ve büyük şirketler dahil)
- Belediyeler
- Kamu otoriteleri/Devlet kurumları
- Firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar)
TÜBİTAK 1071- Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı hükümleri doğrultusunda desteklenecektir.
Not: Vakıflar, dernekler ve bunların iktisadi işletmeleri, kooperatifler, birlikler, şahıs şirketleri ve adi ortaklıklardan başvuru kabul edilmez.
Proje Süresi ve Proje Bütçesi Üst Sınırları
Proje süresi en fazla 36 ay olabilir.
Bir proje kapsamında TÜBİTAK’tan talep edilen katkı Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) hariç;
Proje başına 3.000.000 TL’yi,
Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları için 1.250.000 TL’yi,
Özel kuruluşlar için 3.000.000 TL’yi aşamaz.
Destek Oranı
• Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları kabul edilen bütçeleri üzerinden %100 destek oranı ile desteklenecektir.
• Büyük ölçekli özel kuruluşlar kabul edilen bütçeleri üzerinden %60 ve KOBİ'ler kabul edilen bütçeleri üzerinden %75 destek oranı ile desteklenecektir.
Çağrı Takvimi
|
Aşama |
Tarih |
1. Aşama Başvuru ve Değerlendirme Süreci
|
Çağrının ilan edilmesi ve açılması |
21.09.2022 |
1. aşama uluslararası başvuru için son tarih (1. aşama başvuruları UEFISCDI UDiManager Elektronik Başvuru Sistemi üzerinden (www.uefiscdi-direct.ro) |
21.11.2022 (13:00 CET) |
|
TÜBİTAK PBS üzerinden (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 1. aşama ulusal başvurunun onaylanması için son tarih |
28.11.2022 (TSİ 17:30)
|
|
TÜBİTAK PBS üzerinden (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 1. Aşama ulusal başvurunun elektronik olarak imzalanması için son tarih |
05.12.2022 (TSİ 17:30)
|
|
1. aşama başvuru değerlendirme sonuçlarının uluslararası çağrı sekretaryası tarafından açıklanması ve 2. aşamaya geçmeyi hak eden proje başvuruları için davet mektubu gönderilmesi |
Mart 2023
|
|
2. Aşama Başvuru ve Değerlendirme Süreci
|
2. aşama uluslararası başvuru için son tarih |
03.05.2023 (13:00 CEST)
|
Ortak Çağrı Sekretaryası tarafından desteklenmesine karar verilen projelerin belirlenmesi ve ilan edilmesi |
Temmuz 2023 |
|
2. aşama uluslararası değerlendirme sonuçları olumlu olan projeler için TÜBİTAK PBS üzerinden (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 2. aşama ulusal başvuru |
TÜBİTAK tarafından duyurulacaktır.*
|
|
Projelerin başlaması |
Projelerin başlama tarihi |
Eylül 2023-Ocak 2024 |
Bilgi Günleri
1. Uluslarası Bilgi Günü 1: DUT Çağrı 2022 (çevrimiçi)
20 Eylül 2022 tarihinde çağrılar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve başvuru süreci ve sonraki adımlar hakkında çağrı sekreteryasına sorular sormak için fırsat sunan bir bilgi günü düzenlenmiştir.
Sunumlara ulaşmak için lütfen tıklayınız.
2. Ulusal Bilgi Günü
TÜBİTAK Tarafından 27 Eylül 2022 tarihinde Kentsel Geçişleri Sürdürülebilir Bir Geleceğe Yönlendirme Ortaklığı (Driving Urban Transitions-DUT) Ortaklığı Ulusal Bilgilendirme Günü düzenlenmiştir.
Gerçekleştirilen sunumlar yakında bu sayfaya yüklenecektir.
3. Uluslararası Bilgi Günü 2: DUT Çağrı 2022 (çevrimiçi)
18 Ekim 2022
Çağrılar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve başvuru süreci ve sonraki adımlar hakkında çağrı sekreteryasına sorular sormak için fırsat sunacaktır.
Uygun ortaklar bulmak için eşleştirme ve proje önerisi sunma (pitching) seansları düzenlenecektir. Daha fazla bilgi eklendikçe güncellenecektir.
Gündem, kayıt ve daha fazla bilgi: https://dutpartnership.eu/voorbeeld-pagina-2/dut-joint-call-2022-info-day-2-online-information/
Çağrı Lansman Etkinliği
4-5 Ekim 2022
Çevrimiçi ve Fiziksel katılımla (Brüksel-Belçika) hibrit olarak gerçekleştirilecektir.
Çevrimiçi katılımcıların bazı oturumlara erişimi olmayabilecektir.
Gündem, kayıt ve daha fazla bilgi: https://dutpartnership.eu/voorbeeld-pagina-2/dut-launch-event-information/
İletişim
Çağrı detayları, başvuru prosedürleri ve teknik sorunlar için çağrı sekreteryasına elena.simion@uefiscdi.ro adresinden ya da telefonla +40 21 307 19 93 numarasından ulaşabilirsiniz.
Uluslararası süreçler hakkındaki genel sorularınız için bizlere dut@tubitak.gov.tr adresinden, TÜBİTAK 1071 Ulusal Fonlama Programı ile ilgili sorularınız için ceren.uzun@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
HİDROJEN VADİSİ RAPORU YAYINLANDI!
Avrupa Birliğinin hidrojen ekonomisi olma yolunda kritik bir öneme sahip olan Hidrojen Vadileri aracılığıyla yeni bir değer zincirinin kullanılarak tam ölçeklendirmeye geçiş yolunda önemli bir aracı olduğuna inanılmaktadır.
Hidrojen Vadileri tipik olarak tanımlanmış bir coğrafi alana yayılmış ve hidrojen üretimi, depolaması ve nakliyesinden çeşitli sektörlerde (sanayi, hareketlilik, enerji) son kullanımına kadar değer zincirinin önemli bir bölümünü kapsayan büyük ölçekli yatırım/yatırımlardan oluşmaktadır.
13. Temiz Enerji ve 7. Mission Innovation Bakanlar seviyesinde gerçekleştirilen toplantılar esnasında Clean Hydrogen Ortaklığı tarafından Hidrojen Vadileri hakkında hazırlanmış olan bir rapor sunulmuştur. Raporda, yeni Hidrojen Ekonomisinin yolunu açmada Hidrojen Vadilerinin rolüne odaklanılmakta, bugün ortaya çıkan hidrojen pazarı özetlenmekte ve dünyanın farklı yerlerinden Hidrojen Vadileri hakkında görüş ve bilgiler sunmaktadır.
Raporun tam halini indirmek için lütfen tıklayınız.
CETPARTNERSHİP 2022 YILI ORTAK ÇAĞRISI AÇILDI!
TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı Temiz Enerji Geçişi Ortaklığı (Clean Energy Transition Partnership-CETPartnership), Ufuk Avrupa Programının bileşenleri altında yer alan İklim, Enerji ve Mobilite Kümesi kapsamında desteklenen bir Co-funded Partnership (Ortak Fonlama Ortaklığı) projesi olup 2022 yılı çağrısı 14/09/2022 tarihinde açılmıştır. İlgili çağrı iki aşamalı olup bu kapsamda, Avrupa çapındaki temiz enerjiye geçiş sürecine hizmet sağlayacak çok uluslu, çok disiplinli araştırma ve yenilik projeleri desteklenecektir.
CETPartnership 2022 çağrısı kapsamında aşağıda belirtilen ve Geçiş İnisiyatifi (TRI) olarak adlandırılan konu başlıları kapsamındaki çağrı modülleri aracılığıyla projelerinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Proje önerileri için tek bir çağrı modülü seçilmelidir. Bahse konu TRI’lar ve altlarında yer alan çağrı modülleri ise aşağıdaki gibidir:
TRI 1: Entegre Avrupa net sıfır emisyon enerji sistemi
Call Module 1: TRI1 PowerPlanningTools
Call Module 2: TRI1 RESDemoPowerflex
TRI 2: Gelişmiş sıfır emisyonlu güç teknolojileri
Call Module 1: TRI2 Advancing RE technologies for power production through cost reduction
Call Module 2: TRI2 Breakthrough R&D to increase RE power technologies efficiency
TRI 3: Depolama teknolojileri, yenilenebilir yakıtlar ve CCU/CCS ile iklim nötrlüğü sağlama
Call Module 1: TRI3 CCU/CCS technologies
Call Module 2: TRI3 Hydrogen and renewable fuels
TRI 4: Verimli, sıfır emisyonlu ısıtma ve soğutma çözümleri
Call Module : TRI4 Heating & Cooling
TRI 5: Entegre bölgesel enerji sistemleri
Call Module : TRI5 Integrated Regional Energy Systems
TRI 6: Entegre endüstriyel enerji sistemleri
Call Module : TRI6 Industrial energy systems
TRI 7: Yapılı Çevrede (built Environment) entegrasyon
Call Module 1: TRI7 R&I in clean energy integration in the built environment
Call Module 2: TRI7 Solutions to energy transition in the built environment
Proje sunacak uluslararası konsorsiyumun, başvurulan CETPartnership çağrı modülüne katılan en az üç farklı ülkeden (en az ikisi AB üyesi veya Ufuk Avrupa Asosiye ülkeden olmak üzere) ortaktan oluşması gerekmektedir. Her ortak kendi ülkesinin fonlayıcı kuruluşu tarafından desteklenecektir. Çağrı kapsamında hazırlanacak ortak proje önerilerinde hem uluslararası çağrı başvuru koşullarına hem de ortak ülkelerin ulusal kural ve koşullarına uyma zorunluluğu bulunmaktadır. Söz konusu çağrıya, ülke şartının sağlanması durumda üçüncü tarafların da katılım sağlaması mümkündür.
Çağrıya proje sunmak isteyen Türk araştırmacıların hem uluslararası çağrı ofisine, hem de TÜBİTAK’a başvuru yapması gerekmektedir. Uluslararası başvuru sistemine ilişkin detaylar için lütfen tıklayınız.
Çağrı ile ilgili detaylı bilgi edinmek, çağrı metni ve uluslararası başvuru sistemine ulaşmak için tıklayınız.
Uluslararası başvuru süreci dahlinde çağrıya kapsamında gerekli görülen dokümanlara ve ülkelerin TRI’lara katılım durumunu gösteren matrise erişmek için lütfen tıklayınız.
Çağrıya ilişkin CETPartnership sekretaryası tarafından gerçekleştirilen sunuma buradan ulaşabilirsiniz.
Çağrıya yönelik ağ kurma faaliyetlerine yönelik b2match platformu oluşturulmuştur. Bu sayfa aracılığıyla konsorsiyum kurmak adına görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz.
TÜBİTAK ilgili çağrı ulusal başvuru koşulları için tıklayınız.
Ulusal başvurular sadece e-imzalı olacak şekilde alınmaktadır. E-imzalı başvuru süreci ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Çağrı Takvimi:
|
Aşama |
Tarih |
1. Aşama Başvuru ve Değerlendirme Süreci
|
Çağrının ilan edilmesi ve açılması |
14.09.2022 |
1. aşama uluslararası başvuru için son tarih (1. aşama başvuruları https://cetp-submission.mur.gov.it/ adresi üzerinden yapılacaktır) |
23.11.2022 (14:00, CET) |
|
TÜBİTAK PBS üzerinden (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 1. aşama ulusal başvurunun onaylanması için son tarih |
02.12.2022 (TSİ: 17.30) |
|
TÜBİTAK PBS üzerinden (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 1. Aşama ulusal başvurunun elektronik olarak imzalanması için son tarih |
02.12.2022 (TSİ: 17.30) |
|
1. aşama başvuru değerlendirme sonuçlarının açıklanması ve 2. aşamaya geçmeyi hak eden proje başvuruları için davet mektubu gönderilmesi |
Ocak 2023
|
|
2. Aşama Başvuru ve Değerlendirme Süreci
|
2. aşama uluslararası başvuru için son tarih |
20.03.2023 (14:00, CET) |
Ortak Çağrı Sekretaryası tarafından desteklenmesine karar verilen projelerin belirlenmesi ve ilan edilmesi |
Haziran 2023 |
|
2. aşama uluslararası değerlendirme sonuçları olumlu olan projeler için TÜBİTAK PBS üzerinden (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 2. aşama ulusal başvuru |
TÜBİTAK tarafından duyurulacaktır.*
|
|
Projelerin başlaması |
Projelerin başlama tarihi |
Eylül 2023 |
Çağrı ile ilgili Uluslararası Süreçler (CETP 2022 Ortak Çağrısı) için İletişim Bilgileri:
Ad Soyad: Hanife TUZCUOĞLU
E-mail: ncpenergy@tubitak.gov.tr // cetp@tubitak.gov.tr Tel: (0)312 298 11 26
Çağrı ile ilgili Ulusal Süreçler (ARDEB 1071) için İletişim Bilgileri:
Ad Soyad: Ersin TURAN
E-mail: ersin.turan@tubitak.gov.tr Tel: (0)312 298 12 06
NETZEROCİTİES PİLOT ŞEHİRLER ÇAĞRISI –YENİ EKLENEN ÇAĞRI DOKÜMANLARI
NetZeroCities tarafından, Avrupa'da iklim nötrlüğü hedeflerine ulaşmak için yeni yaklaşımları test Pilot Şehirler Programı, iklim açısından nötr ve akıllı 100 şehir için AB Misyonu'nun (“AB Şehirleri Misyonu”) bir parçası olup, şehirlere 32 milyon Avro hibe ve uygulama desteği sağlayacaktır. Çağrı, 5 Eylül'de başvuruya açılmış olup 4 Kasım 2022’de kapanacaktır. Çağrı başvuruları; İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu amaçları ile uyumlu iki yıllık, sistem inovasyonu odaklı pilot proje faaliyetlerindebulunmak isteyen tüm AB Üye Devletleri ve Türkiye’nin de dahil olduğu Asosiye ülkelerde bulunan tüm şehirlere ve belediyelere açıktır.
Çağrı web sayfasına Başvuru Formu Taslağı (Pilot Call Form Template) , Bütçe Taslağı (Pilot Call Budget Template) ve Sıkça Sorulan Sorular (Frequently Asked Questions) kısmı eklenmiştir (ilgili kısım güncellenebilecektir).
Aşağıdan ilgili dökümanlar ve tüm çağrı dökümanlarına ulaşılabilir:
- Call Guidelines
- Pilot Cities Guidebook
- Financial Guidelines for Applicants
- Pilot Call Form Template (yeni)
- Pilot Call Budget Template (yeni)
- Frequently Asked Questions (yeni)
Çağrı bütçesi, uygunluk kriterleri ve zaman çizelgesi, bilgilendirme sunumları linkleri gibi çağrı ile ilgili detaylara yer verdiğimiz “NetZeroCities Pilot Şehirler Çağrısı Açıldı!” haberini inceleyebilirsiniz.
Çağrı ile ilgili güncel bilgilere sahip olmak için çağrı sayfasını takip ediniz.
Çağrılar özelinde; çağrı içerikleri ya da teknik sorunları içeren sorularınız için pilotcities@netzerocities.eu adresi ile iletişime geçebilirsiniz.
Genel sorularınız için bizlere ncpcem@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.