MÜZELER İÇİN DİJİTAL KULUÇKA ÇAĞRISI AÇILMIŞTIR (13.02.2022)
Müzeler için Dijital Kuluçka Çağrısı açılmış olup ilk aşama başvuruları 13 Şubat 2022 tarihinde kapanacaktır.
Mevcut açık çağrıya müzelerin kurumlarına fayda sağlayabilecek ve uzun vadeli bir dijital dönüşüm için zemin hazırlamalarına yardımcı olabilecek dijital pilotlar için proje önerileri sunmaları beklenmektedir.
Ortak öğrenmeye odaklanan kuluçka programının ilk aşamasında yer almak üzere 40 müze seçilecektir. İlk aşamada desteklenecek müzeler, tekliflerini iyileştirme ve kuluçka programının ikinci aşamasına başvurma şansına sahip olacaklar.
Kuluçka programının ikinci aşamasına dijital pilot uygulamalarının yapılabilmesine devam etmek üzere 20 müze seçilecektir.
DOORS kuluçka programı, dijital dönüşümü gerçekleştirmek, uluslararası uzmanlığa erişmek ve dijital yolculuklarını başlatmak ve/veya desteklemek için finansman sağlamakla ilgilenen küçük ve orta ölçekli müzelerin stratejik gelişimi için eşsiz bir fırsattır.
Müzelere ilk kuluçka aşamasında 1.500 € (750 Avro'su düzenlenmesi zorunlu bir çalıştay ücretidir) ve kuruluşun ikinci aşama için seçilmesi durumunda bir pilot proje geliştirmek için 27.000 €'ya kadar destek verilecektir.
Çağrıya başvuru yapmak ve detaylı bilgi almak için https://ars.electronica.art/doors/en/call/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
YENİLİKÇİ KOBİ’LERİN LİDERLİĞİNDEKİ ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ PROJELERİNİN DESTEKLENDİĞİ EUROSTARS-3 PROGRAMI’NIN 2022 YILI 1. ÇAĞRISI (2022/1) AÇILDI! (4 MART 2022)
Eurostars-3 Programı kapsamında 2022 yılı ilk çağrısı açıldı. Çağrı kapsamında, Türkiye’den bir ve Eurostars üye ülkelerinden en az bir ortağın katılımıyla, pazara yönelik, yenilikçi ürün, süreç ve hizmet geliştirilmesi amacı taşıyan uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenecektir.
Eurostars-3, Eureka Sekretaryası ve 37 üye ülke işbirliğiyle, Ufuk Avrupa/Avrupa Yenilik Ekosistemleri çalışma programı altında, “Yenilikçi KOBİ’ler için Avrupa Ortaklığı (European Partnership on Innovative SMEs - INNOVSMEs)” adıyla oluşturulan bir ortaklıktır. 2021-2027 yılları arasında yürütülecek Eurostars-3 kapsamında, yenilikçi KOBİ'lerin Ar-Ge, yenilik kapasitelerini ve üretkenliklerini artırmalarına destek verilerek, onların küresel değer zincirlerine ve yeni pazarlara erişmelerine yardımcı olmaları amaçlanmaktadır.
Eureka’nın en önemli destek mekanizmalarından biri olan Eurostars-3 kapsamında açılan çağrılarda herhangi bir teknoloji alanı ve sektör ayrımı yapmaksızın, yenilikçi KOBİ’lerin liderliğinde sivil amaçlı Ar-Ge projeleri desteklenmektedir. Proje konsorsiyumlarında yenilikçi bir KOBİ’nin koordinatör olarak yer alması gerekmektedir. Ayrıca, çağrıya proje önermek isteyen Türk ekiplerin, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri en az bir yabancı paydaş ile proje ortağı olarak kendilerinin anlaşmaları gerekmektedir. Ortaksız/tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.
Eurostars-3 hakkında daha fazla bilgi, yardımcı dokümanlar ve uluslararası başvuru için lütfen tıklayınız.
Eurostars-3 2022 yılının ilk çağrısında ülkemizde yerleşik firmaların ve ülkemiz araştırmacılarının birlikte sundukları proje başvuruları alınacaktır. Sermaye şirketleri önderliğinde yükseköğretim kurumları, kamu araştırma merkez ve enstitüleri, eğitim ve araştırma hastaneleri, 6550 sayılı kanun kapsamındaki araştırma altyapılarının da ortak olarak yer alabileceği uluslararası Eurostars proje başvuruları ve süreçleri Yenilik Destek Programı Uygulama Esasları Yönergesi kapsamında oluşturulan “1709-EUREKA-EUROSTARS 2022/1” kodlu ve “Eurostars-3 Programı Ulusal Çağrı Duyurusu” başlıklı ulusal çağrı kuralları çerçevesinde yürütülecektir.
Ulusal başvuru öncesinde çağrı metninin dikkatle incelenmesi gerekmektedir, başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olabilir. Ulusal çağrı metni ve kurallar için lütfen tıklayınız.
Çağrıya proje önerisi sunacak ülkemizde yerleşik tüm kurum ve kuruluşların ulusal ön uygunluk değerlendirmesinin yapılabilmesi için uluslararası başvuru ile eş-zamanlı kuruluş bazlı ön kayıt başvurusu ve ulusal ön proje başvurusunu TÜBİTAK PRODIS üzerinden belirtilen tarihlerde tamamlanmış olması gerekmektedir. Ayrıca, uluslararası değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra kabul alan Türk ekiplerin TÜBİTAK’a ulusal başvuru yapmaları gerekmektedir. Ulusal ön kayıt ve ön proje başvurusu için lütfen tıklayınız.
-
Uluslararası çağrı için son başvuru tarihi 24 Mart 2022 saat 14.00 (Orta Avrupa Saati).
-
Kuruluş bazlı ön kayıt için son tarih 4 Nisan 2022 saat 17.00 (Türkiye Saati)
-
Ulusal ön proje başvuruları için son tarih 11 Nisan 2022 23.59 (Türkiye Saati)
Eurostars-3 Programı Hakkında Sorularınız için:
Dr. Elif DOĞAN-ARSLAN
Eurostars Ulusal Proje Koordinatörü (NPC) Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı TÜBİTAK
Tel: 0312 298 1416 E-posta: eurostars@tubitak.gov.tr
TEYDEB 1709 Programı ve önkayıt hakkında sorularınız için:
HORİZON IMPACT AWARD (8 MART 2022)
Avrupa Komisyonu, araştırma sonuçlarını toplumda değer yaratmak için başarıyla kullanan yararlanıcıları ödüllendirmek amacıyla altı yararlanıcıya kişi başı 25.000 Avro ödül verecektir. Ödül için başvuran yararlanıcılar araştırma sonuçlarının etkili bir şekilde kullanıldığını, elde edilen etki hakkında ilgili kullanıcı topluluğundan gelen destek mektup(lar)ı ile kanıtlamalıdırlar.
Yarışma 7. ÇP’de ve Ufuk 2020’de fonlanmış tüm tüzel kişilere açıktır. Son başvuru tarihi 8 Mart 2022'dir.
Ayrıntılı bilgiye buradan, başvuru sayfasına buradan ulaşılabilir. Daha önceki yıllarda ödül kazanan projelere buradan ulaşabilirsiniz.
KÜLTÜR, YARATICILIK VE KAPSAYICI TOPLUMLAR KÜMESİ 2022 ÇAĞRISI AÇILMIŞTIR! (20 Nisan 2022)
Ufuk Avrupa Programı Küme 2: Kültür, Yaratıcılık ve Kapsayıcı Toplumlar 2022 çağrıları 20 Ocak 2022 tarihinde açılmış olup 20 Nisan 2022 tarihinde kapanacaktır. Çağrılar üç ana hedef altında açılmıştır. Bu hedefler aşağıda verilmiştir.
- Demokrasi ve Yönetişim
- Avrupa Kültürel Mirası ve Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler
- Sosyal ve Ekonomik Dönüşümler
264 Milyon Avro bütçe ayrılan çağrıda desteklenecek konu başlıklarının toplu listesine ulaşmak için https://ufukavrupa.org.tr/sites/default/files/inline-files/cluster-2.2022_1.xlsx adresini ziyaret edebilir ve bu başlıkların detaylarını incelemek için çalışma programı dokümanını inceleyebilirsiniz.
Söz konusu çağrıların detaylarının anlatıldığı Küme 2 Bilgi Günü’nde yapılan sunumlara ve video kayıtlarına ulaşmak için https://ec.europa.eu/info/research-and-innovation/events/upcoming-events/horizon-europe-info-days/cluster-2_en adresini ziyaret edebilirsiniz.
TÜBİTAK, Türkiye’de yerleşik üniversitelerin, sanayi, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının, Avrupa’dan koordinatör olarak başvuru yapmayı planlayan paydaşlarla ortaklık yapmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalar sonucunda belirlenen Avrupalı koordinatörlere Türkiye’den ortak önermek için niyet beyanı dokümanları kullanılmaktadır. Türk paydaşların niyet beyanı dokümanlarını doldururken aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri beklenmektedir.
- Öncelikle çalışma programı dokümanında yer alan 2021 yılı konu başlıklarının (örneğin “HORIZON-CL2-2022-DEMOCRACY-01-01: Artificial intelligence, big data and democracy” gibi) incelenmesi ve ortak olarak yer alınabilecek konu başlıklarının belirlenmesi (Konu başlığı listesine ulaşmak için tıklayınız.)
- Her başlık özelinde tek bir İngilizce formun doldurulması
- “Short description of the organisation/researcher” kısmının kısaca, mümkünse başlık özelinde doldurulması
- “Specific skills and proposed activities related to the topic” kısmında yalnızca o başlığa özel yetkinliklerin, tecrübelerin anlatılması ve başlığa sunulabilecek muhtemel bir projeye nasıl katkıda bulunulacağının anlatılması
Hazırlamış olduğunuz Niyet Dökümanı (Expression of Interest) dokümanlarını, ncpcci@tubitak.gov.tr adresine gönderebilirsiniz.
KEY DİGİTAL TECHNOLOGİES (KDT) 2021 ÇAĞRISI AÇILDI! (27.04.2022)
- Proses teknolojisi, ekipman, malzeme ve imalat
- Bileşenler, modüller ve sistem entegrasyonu
- Gömülü yazılım ve ötesi
- Sistemler Sistemi (SoS)
- Yapay zeka, uç bilgi işlem ve gelişmiş kontrol
- Bağlanırlık
- Mimari ve tasarım: yöntemler ve araçlar
- Kalite, güvenilirlik ve siber güvenlik
- Ulaşım
- Enerji
- Dijital Endüstri
- Sağlık ve refah
- Tarımsal gıda ve doğal kaynaklar
- Dijital Toplum
Uluslararası proje önerilerin “Funding and Tenders Portal” üzerinden sunulması için son tarih | 27.04.2022 (17:00, Brüksel saati) |
TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) üzerinden yapılacak ulusal ön başvurunun onaylanması için son tarih | 11.05.2022 (17:30 Türkiye saati) |
TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) üzerinden yapılacak ulusal ön başvurunun elektronik olarak imzalanması için son tarih | 18.05.2022 (17:30 Türkiye saati) |