“SUMMITS’24:ULUSLARARASI AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ZİRVESİ” 2-4 MAYIS’TA HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE DÜZENLENECEKTİR
SUMMITS'24 Zirvesi, Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye) tarafından; 2-4 Mayıs2024 tarihlerinde Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi’nde, “AUS ile Ulaşımın Dijital Dönüşümüne Öncülük Etmek” Başlığı ile düzenlenecektir.
Etkinlik akıllı hareketlilik ve ulaşımın dijitalleşmesi alanında kapsamlı ve zengin içeriği ile düzenlenmekte olup; zirve programı, katılımcılara en son AUS teknolojileri ve yeni hareketlilik konseptleri hakkında bilgi edinmeleri için fırsat sunmaktadır. Ulaştırma sektörü ve ilişkili tüm sektörlerden uzmanlar, araştırmacılar, politika yapıcılar, çözüm sağlayıcılar; yenilikçi fikirleri ve öğrenilen dersleri paylaşma ve şehirlerin bugün karşı karşıya olduğu hareketlilik zorluklarını ve AUS çözümleri ile bunların nasıl üstesinden gelinebileceğini ele alarak tartışmak için deneyimlerini katılımcılara aktaracaktır.
Etkinliğe; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Abdulkadir Uraloğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Dr. Nikolaus Meyer-Landrut, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üst düzey yöneticileri, ERTICO- ITS Europe, Türkiye ve Avrupa’dan çeşitli üniversitelerden alanda uzman araştırmacılar katılım sağlayacaktır.
Ayrıntılı bilgi ve program detayları için lütfen tıklayınız.
3 Mayıs günü 16.30-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek “Yeşil ve Temiz Ulaşım” başlıklı panelde, TÜBİTAK, Ufuk Avrupa Programı Küme 5: İklim Enerji Mobilite Alanı ve AB Misyonları Ulusal İrtibat Noktası Serhat MELİK tarafından “Yeşil ve Temiz Ulaşıma Yönelik Ufuk Avrupa Programı Fırsatları” hakkında bilgi verilecektir.
Etkinlikle ilgili sorularınız için aus@austurkiye.org.tr ya da zirve@austurkiye.org.tr adresleri ile iletişime geçebilirsiniz.
YOĞUNLAŞTIRILMIŞ GÜNEŞ TERMAL TEKNOLOJİLERİNİN (CST) BİYOKÜTLE İLE HİBRİTLEŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN CST4ALL ENDÜSTRİ ÇALIŞTAYI- 7 MAYIS 2024
Ufuk Avrupa Programı kapsamında desteklenmekte olan "CSTALL: Support to the Activities of the Concentrated Solar Thermal Technology Area of the SET Plan.*" Projesi kapsamında çevrimiçi olarak 7 Mayıs 2024 tarihinde Türkiye saati ile 10:00’da bir çalıştay gerçekleştirilecektir.
Çalıştayda, uzmanların açılış sunumları ve ardından yuvarlak masa tartışmaları yoluyla CST değer zincirinin parçalarıyla birlikte biyokütle teknolojilerini içeren kavramların endüstriyel potansiyeli değerlendirilecek.
Etkinliğin taslak gündemine buradan ulaşabilirsiniz.
Etkinliğe kaydolmak için lütfen tıklayınız.
CSTALL Projesi kapsamındaki gelişmelerden anında haberdar olmak için:
-
X (formally Twitter): https://twitter.com/Cst4All
-
İnternet Sitesi: https://cst4all.eu/en/
Projeye ve etkinliğe ilişkin soru ve değerlendirmelerinizi cstcontact@cst4all.eu adresi üzerinden iletebilirsiniz.
* Bu proje, 101075408 sayılı hibe anlaşması kapsamında Avrupa Birliği'nin Horizon Europe araştırma ve yenilik programından fon almıştır.
ŞEHİRLER MİSYONU PLATFORMU ANKETİ- SON TARİH: 17 MAYIS 2024
Ufuk Avrupa Programı amaç ve hedefleri kapsamında; toplumun karşı karşıya olduğu büyük zorlukları ele almak ve bu zorlukları bertaraf edebilmek amacıyla, gerçekçi, ölçülebilir, araştırma ve inovasyona dayalı çözümler geliştirmek üzere Misyonlar adı verilen yeni araçlar devreye alınmıştır. Söz konusu Misyonlar beş ana konu etrafında toplanmış olup bunlardan İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu (kısaca Şehirler Misyonu) marifetiyle, yerel yönetimler, vatandaşlar, işletmeler, yatırımcılar ile bölgesel ve ulusal yetkililerin bir araya getirilerek iklim nötr ve akıllı şehir olma hedefindeki 100 AB şehrinin 2030 yılına kadar söz konusu geçişlerini tamamlamaları amaçlanmakta olup ilerleyen zaman içerisinde ise söz konusu şehirlerin, bir çeşit deneyim ve inovasyon merkezi gibi hareket ederek Avrupa'daki tüm şehirlerin 2050 yılına kadar geçiş süreçlerini tamamlamalarına kılavuzluk etmeleri hedeflenmektedir. Bu minvalde ise 2030 yılına kadar 100’ü AB şehri, 12 tanesi ise Ufuk Avrupa Programı Asosiye ülkesinden müteşekkil seçili şehre farklı mekanizmalar aracılığıyla destekler verilmektedir.
Söz konusu misyonun hedeflerine ulaşabilmesinde kolaylık sağlamak ve destek olmak amacıyla Avrupa Komisyonun girişimleriyle Şehirler Misyonu Platformu (Cities Mission Platform) kurulmuş olup bahse konu platformun yönetimi ise NetZeroCities adlı bir konsorsiyum tarafından yürütülmektedir. Platform, her şehrin kendi ihtiyacına yönelik, yerel ekosistemlerden yararlanarak ve çeşitli yönetişim düzeyleriyle bağlantıları güçlendirerek deneysel stratejik yenilik modelleri yoluyla kapasite ve yeteneklerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır.
Bahse konu Platform halihazırda, seçili Misyon şehirlerinin ötesine geçerek daha kapsayıcı bir strateji ile seçilemeyen şehirlere de odaklanacak şekilde çalışmalarını sürdürmekte olup gelecek dönemde söz konusu şehirlere verilebilecek desteklere yön verilmesi amacıyla 17 Mayıs 2024 tarihine kadar açık kalacak olan bir değerlendirme anketi yayınlamıştır.
Özellikle yerel yönetimlerin doldurması önem arz eden söz konusu ankete https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/23d995b9-3a19-2071-da50-385aceb4aed3 bağlantısı üzerinden ulaşılabilmektedir.
YENİLİKÇİ İLAÇLAR GİRİŞİMİ-ANTİMİKROBİYAL DİRENÇ PROJELERİ ÇEVRİM İÇİ SEMİNERİ, 31 MAYIS 2024
Değerli Araştırmacılar,
Yenilikçi İlaçlar Girişimi (IMI) tarafından desteklenen COMBACTE Projeleri (Combatting antimicrobial resistance) kapsamında antimikrobiyal dirence karşı yeni antibiyotiklerin geliştirilmesi sürecinde bilimsel, yasal ve ticari zorlukların ele alınacağı çevrim içi bir seminer gerçekleşecektir.
Antimikrobiyal direnç tüm dünyayı ilgilendiren önemli bir sağlık sorunudur ve Avrupa’da her yıl 35 000’den fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermektedir. Bu nedenle, dirençli enfeksiyonlara karşı yeni ve etkili antibiyotiklerin geliştirilmesi kritik önem arz etmektedir.
Bir kamu-özel sektör kurumsallaşmış ortaklığı olan IMI Programı tarafından desteklenen COMBACTE Projelerinin önemli sonuçları paylaşılmıştır.
COMBACTE-NET Projesi kapsamında güçlü bir laboratuvar, klinik ve araştırıma ağı kurulmuş ve bu ağ faaliyetleri sonucunda yeni antibakteriyel ajanların etkili şekilde test edilmesi imkanı yakalanmıştır.
COMBACTE-MAGNET Projesi kapsamında; kritik hastaların yararlanabileceği hedefe yönelik tedaviler geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
COMBACTE-CARE Projesi kapsamında çoklu ilaç direncine karşı yeni tedavilerin geliştirilmesi hedeflenmektedir.
31 Mayıs 2024 tarihinde (14:00-15:30 CET) gerçekleşecek olan çevrim içi etkinliğe katılım için kayıt yaptırılması gerekmekte olup, link üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz.
Projelerin kapsamı, proje ortakları ve proje kapsamında bugüne kadar elde edilen önemli sonuçlar gibi bilgilere IHI sayfası üzerinden erişebilirsiniz.
HİDROJEN VADİSİ GÜNLERİ - 17-18 HAZİRAN 2024
Hidrojen Vadisi Günleri, Temiz Hidrojen Ortaklığı ve Avrupa Komisyonu iş birliğiyle 17-18 Haziran 2024 tarihleri arasında Brüksel'de gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında Avrupa çapındaki başarılı hidrojen vadisi projeleri hakkında tecrübe ve bilgi paylaşımında bulunulması beklenmekte olup konuya ilişkin detaylı gündem ve kayıt bilgisinin önümüzdeki günlerde Ortaklığın internet sitesi üzerinden (www.clean-hydrogen.europa.eu) paylaşılması beklenmektedir.
Temiz Hidrojen Ortaklığı kapsamındaki gelişmelerden anında haberdar olmak için Ortaklığın E-Bültenine kaydolmayı lütfen unutmayın.
Üye olmak için: https://www.clean-hydrogen.europa.eu/subscribe-our-newsletter_en