JPP SES KONFERANSI 23-25 KASIM TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Akıllı Enerji Sistemleri Ortak Programlama Platformu (JPP SES) Konferansı 23-25 Kasım 2021 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Söz konusu etkinlik boyunca, enerji sistemleri ve sistem entegrasyonu alanlarında faaliyet gösteren SET Plan girişimleri ve fonlama kuruluşlarının bir araya getirilmesi planlanmaktadır. Etkinlik kapsamında;
- JPP SES girişiminde yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi verilmesi ve gelecek projeksiyonu dahlinde değerlendirmelerde bulunulması,
- JPP SES partner programları hakkında bilgi verilmesi,
- Potansiyel ortaklıklar için birebir görüşmeler gerçekleştirilmesi,
- PP SES RDD projelerine dair en son araştırma sonuçları hakkında bilgi edinilmesi amaçlanmaktadır.
B2Match platformu üzerinden gerçekleştirilecek olan etkinlikte sanal konferanslar ve paralel oturumlar sayesinde katılımcılar arasında etkileşimin üst seviyeye çıkarılması hedeflenmektedir. Bu sebeple, oturumlara katılım kontenjan ile sınırlı (first-come,first serve) tutulmuştur. Etkinlik gündemine dair detaylı bilgi ve kayıt işlemleri için gerekli görülen yönlendirmeler B2Match sayfasında yer almaktadır. Kayıt için tıklayınız.
AB MİSYONU İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE UYUM BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Avrupa Birliği Eylül ayında hem kamu hem de özel sektörde bireysel, şehir ve bölgesel düzeyde Avrupa'nın iklim değişikliğine karşı direncini artırmak için bir Misyon başlatmıştır. İklim Değişikliğine Uyum Misyonu, kaçınılmaz iklim etkilerine hazırlanmaya yardımcı olmayı ve Avrupa'nın iklime dayanıklı bir kıtaya dönüşümünü hızlandırmayı amaçlamaktadır.
Araştırma ve inovasyona dayanan misyon, ortak bir çaba için somut hedefler belirlemiştir. Amaç, 2030 yılına kadar en az 150 Avrupa bölgesini ve topluluğunu iklim direncine doğru ilerlemek için desteklemektir. Bu amaç doğrultusunda, bölgelerin iklim risklerini ve fırsatlarını daha iyi anlamalarına, hazırlamalarına ve yönetmelerine, yenilikçi iklim direnci çözümlerini desteklemelerine ve ek yatırımlar için kaynak bulmalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir.
23 Kasım tarihinde Misyonun tanımı ve bölgelerin sürece nasıl dahil olabileceğini açıklayıcı bir etkinlik düzenlenecektir. Etkinliğe Misyon Müdürü Clara de la Torre'ye John Bell (Misyon Müdür Yardımcısı) ve Dirk Beckers (Avrupa İklim, Altyapı ve Çevre Yürütme Ajansı CINEA Direktörü) konsept ve uygulama mekanizmalarını sunmak üzere katılacaklardır. Etkinliğin devamında soru/cevap oturumu düzenlenecektir. Etkinliğe kaydolmak için tıklayınız.
"AVRUPA MİSYONLARI" KONFERANSI
25 Kasım 2021 Perşembe günü Türkiye saati ile 11:30 – 14:15 arasında Bölgeler Komitesi'nin Avrupa Komisyonu ile birlikte organize edeceği “Avrupa Misyonları Konferansı” düzenlenecektir. Konferansın amacı, AB Misyonları’nı uygulamaya koymak ve Bölgeler Komitesi üyeleri ve şehir temsilcileriyle yapılacak bir münazarada AB İklim Değişikliği’ne Uyum Misyonu’nu ve Şehirler Misyonu’nu ayrıntılarıyla ele almaktır. Avrupa Komisyonu özellikle Şehirler Misyonu için, aynı gün şehirlere yönelik Niyet Beyanı Çağrısı’nı yayımlamayı hedeflemektedir, bu nedenle etkinlik, çağrının nasıl işleyeceğini ve sonraki adımların neler olduğunu açıklamak için bir fırsat niteliğinde olacaktır. Etkinlikle ilgili tüm bilgilere takip eden link üzerinden ulaşabilirsiniz: Avrupa Misyonları Konferansı Karma (hibrit) bir formatta gerçekleşecek olan konferansa Interactio platformu aracılığıyla uzaktan katılabilirsiniz. İngilizce, Fransızca, Almanca ve Lehçe dillerinde tercüme sağlanacaktır. Bağlantı kayıtlı katılımcılara gönderilecektir: Kayıt olun
Etkinliği, kayıt olmaksızın bir web akışında da izleyebilirsiniz: Etkinliği izleyin
Etkinlik programı ‘na link üzerinden erişebilirsiniz.
Şehirler için Bilgi Kiti ve geçtiğimiz ayın sonunda yayımlanan SSS dokümanı, Niyet Beyanı Çağrısı'na hazırlanmanıza yardımcı olacaktır. Her iki belgeyi de bu bağlantıda bulabilirsiniz: https://ec.europa.eu/info/news/mission-climate-neutral-and-smart-cities-info-kit-cities-now-available-2021-oct-29_en
Şehir temsilcileri, Niyet Beyanı Çağrısı için şimdiden ön kayıt yaptırabilir.
AVRUPA HİDROJEN HAFTASI 29 KASIM VE 3 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Avrupa Hidrojen Haftası, Avrupa Komisyonundan üst düzey katılım ile hibrit etkinlik şeklinde gerçekleştirilecektir. Söz konusu etkinlik kapsamında, AB için kritik önemi haiz Avrupa Hidrojen Strateji dokümanı ve Avrupa Yeşil Mutabakatı hedeflerine ulaşmak amacıyla, Yakıt Pilleri ve Hidrojen Ortak Girişiminin (FCH JU) yerine hayata geçirilen Temiz Hidrojen Ortaklığının (Clean Hidrogen Partnership) resmi tanıtımı yapılacaktır. Etkinlik süresince, Avrupa sathında ve ötesinde, çeşitli sektörlerde hidrojen ve hidrojen bazlı yakıtların üretimi ve kullanımı; 2030 yılına kadar 40 GW’a kadar yeşil hidrojen üretiminin sağlanması hedefini destekleyici yönde alternatif yakıt teknolojileri ve buna ilişkin fırsatlar hakkında bilgi verilmesi gibi konularda temiz hidrojen teknolojilerini şekillendiren başlıca konular ele alınacaktır.
Etkinlik hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak ve kayıt işlemlerini gerçekleştirmek için buraya tıklayabilirsiniz. Etkinlik gündemine indirmek için tıklayınız.
EIT MANUFACTURİNG 2021 ZİRVESİ
EIT Manufacturing Zirvesi, Avrupa'nın imalat sektörü hakkında görüşmek ve tartışmak için endüstri, akademi ve araştırmadan katılımcıların yanı sıra girişimcileri ve politika yapıcıları da bir araya getiren önemli bir yıllık etkinliktir. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan zirvede, insanları endüstrinin dijital ve yeşil dönüşümünün merkezinde tutmanın yollarını arayarak “the future of manufacturing work” teması işlenecek ve aşağıdaki gibi sorular ele alınacaktır: • İmalat sektörünün gelecekte başarılı olması için hangi yeni becerilere ihtiyacı olacaktır? • Daha fazla insanı sektöre katılmaları ve liderlik rolleri almaları için çeken ve ilham veren, daha çeşitli bir işgücünü nasıl yaratabiliriz? Ve imalatın geleceğini şekillendirmek için eski nesil çalışanların ilham almalarını ve gerekli becerilerle donatılmalarını nasıl sağlarız? • İşin geleceği nasıl olacaktır? • İnsan merkezli dönüşümün aynı zamanda yeşil bir dönüşüm olmasını nasıl sağlayabiliriz?
Olağanüstü ağ oluşturma fırsatlarına erişmenizi, heyecan verici yeni girişimlerle tanışmanızı ve "imalat işinin geleceğini" yönlendiren en son yenilikler hakkında bilgi edinmenizi sağlayacak bu etkinlik 30 Kasım ve 2 Aralık 2021 tarihleri arasında üç yarım gün olarak gerçekleştirilecektir. Etkinlik gündemine ulaşmak için tıklayınız.
Etkinlik hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve kayıt olmak için tıklayınız.
UFUK AVRUPA PROGRAMI KÜME 4 KAPSAMINDAKİ DİJİTAL & ENDÜSTRİ ALANLARINA YÖNELİK ULUSLARARASI PROJE PAZARI ETKİNLİĞİ
Ulusal İrtibat Noktaları Ağı Bridge2HE tarafından, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Alanı Ulusal İrtibat Noktaları Ağı Ideal-ist, Endüstri Alanı Ulusal İrtibat Noktaları Ağı NCP4Industry ve Avrupa İşletmeler Ağı işbirliği ile 2-3 Aralık 2021 tarihlerinde, Ufuk Avrupa Programı Küme 4 kapsamındaki Dijital & Endüstri Alanlarına Yönelik Proje Pazarı Etkinliği düzenlenecektir. Avrupa Komisyonu’nun 29 Kasım - 1 Aralık 2021 tarihlerinde Ufuk Avrupa Küme 4 (Dijital, Endüstri ve Uzay) Çalışma Programı’nın 2022 yılı çağrılarını tanıtacağı Bilgi Günlerinin tamamlayıcısı olarak gerçekleştirilecek bu Proje Pazarı’nda, kayıtlı katılımcılar çevrimiçi yüzyüze görüşme toplantıları yapacaklardır.
Proje Pazarı, aşağıdaki Çalışma Programları kapsamındaki çağrı konularına odaklanacaktır: Ufuk Avrupa Küme 4 Çalışma Programı • Hedef 1: İklim nötr, döngüsel ve dijital üretim • Hedef 2: Dayanıklı endüstri için kilit stratejik değer zincirlerinde artan özerklik • Hedef 3: Dünya lideri veri & hesaplama teknolojileri • Hedef 4: Rekabet ve yeşil mutabakata uygunluk için dijital ve gelişmekte olan teknolojiler • Hedef 5: Dijital ve endüstriyel teknolojilerin insan merkezli ve etik gelişimi
Dijital Avrupa Çalışma Programı • Yapay zeka: Test & Deney Tesisleri
* "Dijital" ve "Endüstri" konuları, Ufuk Avrupa Programı’nın tüm bileşenlerinde yer aldığından, başka işbirliği fırsatları da keşfedilebilir.
Etkinlik hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve kayıt olmak için tıklayın.
KÜME 5 ENERJİ ODAK ALANI BİLGİ ALIŞVERİŞİ GÜNÜ-1
Ufuk Avrupa Programı “Küresel Sorunlar ve Endüstriyel Rekabet” bileşeni kapsamında, başta Paris Anlaşması olmak üzere AB politikaları ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda toplumsal zorluklarla ilgili araştırmaların desteklenmesi, kilit teknolojilerin ve endüstriyel kapasitelerin güçlendirilmesi/iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Bahse konu bileşen altında yer alan altı kümeden beşincisi olan İklim, Enerji ve Mobilite Kümesi kapsamında, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Dijital Avrupa öncelikleri ile iklim, enerji ve mobilite alanlarıyla ilgili AB stratejilerinin hedeflerine katkı sunacak projelerin desteklenmesi hedeflenmektedir. Bilindiği üzere, Ülkemizin Ufuk Avrupa Programına katılımına ilişkin anlaşma, 27 Ekim 2021 tarihinde imzalanarak resmiyete kavuşturulmuştur. Bu bağlamda, ülkemizde yerleşik paydaşların, Ufuk Avrupa Programına katılımları noktasında önlerinde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Gelinen nokta itibariyle, Türk paydaşların ülke menfaatine yönelik katma değeri yüksek proje konsorsiyumlarında yer almaları büyük önem taşır hale gelmiştir. Projelere gerek koordinatör, gerekse ortak olarak katılım sağlayan kuruluşlar, uluslararası tanınırlıklarını artırma, rekabet yeteneklerini yükseltme, ileri düzey araştırma yeteneğini geliştirme ve en iyi altyapılara erişim sağlama gibi konularda avantajlar sağlamaktadır. Bu bağlamda, enerji alanında Ülkemiz paydaşlarının Ufuk Avrupa programı dahlinde seçilen çağrılar hakkında bilgilendirilmesi, sunabilecekleri potansiyel projeler ve kurabilecekleri potansiyel ortaklıklar hakkında fikir alışverişinde bulunabilmesi amacıyla 6 Aralık 2021 Pazartesi günü bir çevrimiçi bilgilendirme ve istişare etkinliği düzenlenecektir. Etkinlik neticesinde hedeflenen katılımcı sayısı ve çıktıya ulaşılması durumunda, paydaşlardan gelecek ihtiyaç ve talepler doğrultusunda dönemsel hale getirilmesi de planlanmaktadır. Bu çerçevede, ilk etkinliğin odak noktası olarak Küme 5- Hedef 3: Sürdürülebilir, Güvenli ve Rekabetçi Enerji Arzı bileşeni altında yer alan 11 çağrı belirlenmiştir. Seçilen çağrı başlıkları, teknolojik hazırlık seviyesinin (TRL 3-5) nispeten düşük olduğu, daha çok AR-GE ve prototip tabanlı projelerin destekleneceği Araştırma ve Yenilik (Research and Innovation-RIA) eylemleridir. İlgili başlıklara teklif sunulması için son başvuru tarihi 23 Şubat 2022'dir. Etkinlik gündemi ve etkinlik kapsamında ele alınacak çağrı başlıklarına ilişkin detaylı bilgi aşağıda yer almaktadır. Etkinliğe kayıt yaptırmak için lütfen tıklayınız. Konuya ilişkin herhangi bir fikir, görüş, değerlendirme ve sorunuz olması durumunda bizler ile ne zaman isterseniz ncpenergy@tubitak.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.
Gündem: 09:45-10:00 Toplantı Açılışı ve Tanışma 10:00-10:20 Küme 5 İklim, Enerji ve Mobilite Genel Sunumu 10:20-11:15 HORIZON-CL5-2021-D3-03-[01,11] çağrıları hakkında bilgilendirme 11:15-12:30 Soru ve Cevap
Etkinlik Kapsamındaki Çağrılar:
Çağrı Kodu | Çağrı Konusu | Proje Başına Sağlanacak Katkı (M€) | Desteklenecek Proje Sayısı |
Çağrı Açılış Tarihi: 2 Eylül 2021 Çağrı Kapanış Tarihi: 24 Şubat 2022 | |||
HORIZON-CL5-2021-D3-03-01 | AU-EU Water Energy Food Nexus | Yaklaşık 2,5 | 2 |
HORIZON-CL5-2021-D3-03-02 | Next generation of renewable energy technologies | Yaklaşık 3 | 11 |
HORIZON-CL5-2021-D3-03-03 | Hybrid catalytic conversion of renewable energy to carbon-neutral fuels | Yaklaşık 3,3 | 3 |
HORIZON-CL5-2021-D3-03-04 | Physics and aerodynamics of atmospheric flow of wind for power production | Yaklaşık 6 | 3 |
HORIZON-CL5-2021-D3-03-05 | Wind energy in the natural and social environment | Yaklaşık 3 | 3 |
HORIZON-CL5-2021-D3-03-06 | Novel approaches to concentrated solar power (CSP) | Yaklaşık 3 | 3 |
HORIZON-CL5-2021-D3-03-07 | Stable high-performance Perovskite Photovoltaics | Yaklaşık 5 | 3 |
HORIZON-CL5-2021-D3-03-08 | Cost-effective micro-CHP and hybrid heating systems | 3-5 | 2 |
HORIZON-CL5-2021-D3-03-09 | Carbon-negative sustainable biofuel production | Yaklaşık 5 | 3 |
HORIZON-CL5-2021-D3-03-10 | Innovative foundations, floating substructures and connection systems for floating PV and ocean energy devices | Yaklaşık 3,50 | 3 |
HORIZON-CL5-2021-D3-03-11 | Development of hydropower equipment for hidden hydropower | 3 - 5 | 2 |
UFUK AVRUPA FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI EĞİTİMİ
Sizleri, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Fikri Mülkiyet Hakları, Yasal ve Finansal Konular temalı eğitim etkinliğine davet etmekten memnuniyet duyuyoruz. Etkinlik, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilecektir.
Etkinlik, Ufuk Avrupa Çerçeve Programı kapsamındaki çağrılara teklif hazırlarken Yasal, Finansal ve Fikri Mülkiyet konularına nasıl yaklaşmalar sergilenebileceği konusunda daha fazla bilgi edinmek isteyen potansiyel katılımcıları hedefleyen eğitim etkinliğidir. Eğitim etkinliği konuları teklif aşamasına odaklanmakla birlikte ve aşağıdaki hususları kapsayacaktır:
- Fonlama Şemaları: Para Akışı
- Ufuk Avrupa kapsamında İdari ve Finansal Süreçlere Genel Bakış
- Ufuk Avrupa Yasal belgelerinin incelenmesi
- Ufuk Avrupa Programında Fikri Mülkiyet ve Fikri Mülkiyet Hakları konularını anlama
- Ufuk Avrupa tekliflerine bütçe hazırlanması
Etkinlik gündemi için lütfen takip eden Proje sayfasına tıklayınız.
Etkinlik oturumları Ufuk Avrupa Fikri Mülkiyet Hakları, Yasal ve Finansal konularının temel konseptlerini kavramaya yardımcı olacak şekilde hazırlanmıştır. Etkinlikte kullanılacak olan içerik; sunumlar ve eğitim notları, Avrupa Birliği’nden derlenmiş literatür ve faydalı şablonlarla zenginleştirilmiştir.
Sizleri, 7-8 Aralık 2021 tarihlerinde İstanbul Şişli Radisson Blu Otel’de 8.45’te başlayıp 17.00’de bitecek olan karma etkinliğe katılmaya davet ediyoruz. Avrupa Komisyonu'na herhangi bir başvurunun İngilizce yapılması gerekliliğinden dolayı, etkinlik İngilizce olarak gerçekleşecektir.
Etkinliğe fiziksel ve çevrim içi katılımı seçenekleri mevcuttur. Ön kaydınızı, aşağıdaki bağlantı aracılığıyla katılım durumunuzu belirterek gerçekleştirebilirsiniz.
https://docs.google.com/forms/d/1HDBZ0Ct5BWgc0gyZ0xKiJ66asi23kK_jybLlEkcDjrA
*Etkinliğe katılım için ön kayıt gerçekleştirmeniz beklenmektedir. Etkinliğe fiziksel katılım için uygun bulunan ilgililerle Proje ekibi e-posta yoluyla iletişime geçiyor olacak olup, katılım durumunu çevrim içi olarak belirten ilgililerle ise etkinliğin giriş bilgileri yine e-posta yoluyla paylaşılacaktır.
** Etkinlik, katılımcıların ulaşım, konaklama gibi lojistik masrafları kendilerine ait olacak şekilde planlanmıştır.
Etkinlik hakkında daha fazla bilgi almak ve sorularınız için, teknik destek proje ekibiyle k.gungor@idi.ie ve/veya s.dogrusoz@idi.ie e-posta adresleri vasıtasıyla iletişime geçebilirsiniz.
D-8 BÜNYESİNDE İŞ VE TEKNOLOJİ TOPLANTISI DÜZENLENECEK
Gelişen 8 Ülke (Developing 8/D-8) altında faaliyet yürüten ve üye ülkeler arasında teknolojik işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan Teknoloji Transferi ve Değişim Ağı (D8-Technology Transfer and Exchange Network/D-8 TTEN) tarafından, üye ülkelerdeki yatırımcılar için 7 Aralık 2021 tarihinde çevrimiçi olarak “İş ve Teknoloji Toplantısı (Business Tehcnology Meeting)“ düzenlenecektir.
Madencilik, metal ve maden endüstrileri konularına odaklanan ve teknolojik ihtiyaçları olan şirketler, bilgi tabanlı şirketler ve start-up'ların katılım sağlayabileceği söz konusu etkinliğe www.karizetemad.ir/intbtm adresi üzerinden kayıt yapılabilmekte olup, aynı adres üzerinden ayrıntılı bilgiye erişilebilmektedir.