JAPONYA QUANTUM INNOVATİON 2021 SEMPOZYUMU 7-9 ARALIK 2021 TARİHLERİNDE ÇEVRİMİÇİ DÜZENLENECEK!
Japonya’nın Quantum Teknolojileri alanında çalışan 8 büyük enstitüsünün oluşturduğu “Quantum Technology Innovation Hubs : QIH” isimli platformca belirlenen "Quantum Teknolojileri Stratejisi" doğrultusunda, National Institute of Information and Communications Technology (NICT) destekleriyle Institute of Physical and Chemical Research(RIKEN) tarafından “Quantum Innovation 2021” uluslararası sempozyumu 7-9 Aralık 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenecektir. Etkinlik konularını kuantum hesaplama (quantum computing), kuantum algılama (quantum sensing), kuantum kriptografisi (quantum cryptography) ve kuantum iletişim (quantum communication) alanlarındaki kuantum teknolojileri oluşturmaktadır. Sempozyumun amacı, quantum teknolojileri alanındaki son gelişmelerin ve ilgili teknolojilerin uzman konuşmacıların yer alacağı teknik oturumlar aracılığıyla tanıtılması ve uluslararası işbirliklerinin teşvik edilmesidir. Sempozyum ilgili alanda çalışan bilim insanlarının katılımına açık olup katılım için kayıt yapılması zorunludur. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız. Poster için tıklayınız. Program için tıklayınız. Kayıt için tıklayınız. Destek için: RIKEN: quantum_innovation2021_info@ml.riken.jp NICT (headquarters) qinov-sympo_comm@ml.nict.go.jp NICT Europe Center (Mr. Yasuki ISHITANI, Director of NICT Europe center); ishitani@nict.go.jpAVRUPA YENİLİK KONSEYİ KILAVUZ VE GEÇİŞ EĞİTİMİ
Sizleri, TÜBİTAK tarafından düzenlenen çevrim içi “Avrupa Yenilik Konseyi (EIC) Kılavuz (Pathfinder) ve Geçiş (Transition) Eğitimi – 2” etkinliğine davet etmekten memnuniyet duyuyoruz. Etkinlik, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilecektir.
13 Aralık 2021 günü saat 14:15’te başlayacak olan çevrim içi etkinlik, Ufuk Avrupa Çerçeve Programı’na yönelik deneyimi bulunmayan ya da az deneyime sahip olan potansiyel katılımcıların yanı sıra, yeni Ufuk Avrupa EIC Kılavuz programı hakkında bilgi edinmek isteyen deneyimli araştırmacıları hedefleyen bir giriş etkinliği olma özelliği taşımaktadır. Etkinlik, EIC Çalışma Programı, EIC Kılavuz ve EIC Geçiş çağrılarına odaklanacaktır.
Etkinlik oturumları, katılımcıların EIC Kılavuz ve EIC Geçiş programlarının temel kavramlarını, amaçlarını doğru bir şekilde anlamalarına yardımcı olacak şekilde yapılandırılmıştır. Etkinlik kapsamında, EIC Kılavuz ve EIC Geçiş çağrılarına kimlerin başvurması gerektiği, çağrılara nasıl başvurulacağı ve tekliflerin nasıl değerlendirildiği konularında bilgiler sunulacaktır. Etkinlik, kullanılacak olan eğitim materyalleri, içerik sunumları, eğitim notları, Avrupa Birliği’nden derlenmiş literatür ve faydalı şablonlarla zenginleştirilmiştir. Sunumlar Dr Erich Prem (EUTEMA GmbH, Avusturya) tarafından yapılacaktır.
Kayıt: Kaydınızı, takip eden ‘Google form’ dokümanı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.
https://docs.google.com/forms/d/1adjTWSIpebfBleNF8-G0mXvVooRqgsSDXkVV2dwuX0c
*Etkinliğe katılım için ön kayıt gerçekleştirmeniz beklenmektedir. Etkinliğimiz ücretsizdir. Lütfen kaydınızı önce ‘Google form’ dokümanı aracılığıyla gerçekleştiriniz. Etkinliğin çevrim içi giriş bilgileri ve bağlantısı (Zoom yazılımı), etkinlikten üç gün önce kayıt yaptıranlar ile paylaşılıyor olacaktır.
Etkinliğe dair daha fazla bilgi almak için, teknik destek projesi ekibiyle k.gungor@idi.ie ve/veya s.dogrusoz@idi.ie e-posta adresleri vasıtasıyla iletişime geçebilirsiniz.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla gerçekleşen T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen ve ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu “Ufuk 2020’de Türkiye Faz -II” adlı Teknik Destek Projesinin amacı, Ufuk 2020 ve Ufuk Avrupa Programına yönelik proje yazma eğitimleri, proje pazarı etkinlikleri, ulusal danışma grubu toplantıları ile farkındalığı artırmaktır. Daha fazla bilgiye https://ufukavrupa.org.tr/ web sitesinden ulaşılabilmektedir.