UFUK AVRUPA SAĞLIK KÜMESİ GENEL BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ
28 Haziran tarihinde, saat 14:00'de başlaması planlanan, TÜBİTAK tarafından çevrimiçi Genel Bilgilendirme Etkinliği düzenlenecektir. Etkinlik; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilecektir.
Etkinlik, Ufuk Avrupa Çerçeve Programlarında az deneyime sahip olan veya hiç deneyimi olmayan potansiyel katılımcıların yanı sıra, yeni Ufuk Avrupa Yapısı ve 2021-24 Stratejik Planı hakkında bilgi edinmek isteyen katılımcıları hedefleyen bir tanıtım etkinliğidir. Etkinlik, Ufuk Avrupa’nın üç ana bileşeninden ikincisi olan Küresel Sorunlar ve Endüstriyel Rekabet ile Yenilikçi Sağlık Girişimi (IHI) ve Kanser Misyonu gibi sağlıkta daha ileri girişimler kapsamında yer alan 2021-2022 Sağlık konuları (Küme 1) üzerine odaklanmaktadır.
Genel Bilgilendirme Etkinliğinde; Ufuk Avrupa’nın Yapısı ve 2021-24 Stratejik Planı’na ek olarak, çalışma programı kapsamındaki anahtar stratejik oryantasyonları, beklenen etkileri ve ilgili çalışma programı hedeflerini tanıtmak üzere düzenlenecektir. Ayrıca, yeni Teklif Şablonu dahil olmak üzere Ufuk Avrupa Çağrı ve Teklif Belgelerini de kapsayacaktır.
Etkinlikte gerçekleşecek oturumlar, katılımcıların Sağlık alanına ilişkin Ufuk Avrupa Programı Stratejik Planı'nın temel kavramlarını anlamalarına yardımcı olacak şekilde yapılandırılmış olup, Avrupa Birliği literatüründen derlenmiş sunumlar, eğitim materyalleri ve katılımcılar için faydalı şablonları içeren dokümanlar vasıtasıyla etkinliğin içeriği zenginleştirilmiştir.
Sizleri bu çevrimiçi etkinliğe katılmaya davet ediyoruz.
Kayıt: Kaydınızı, takip eden ‘Google form’ dokümanı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.
https://docs.google.com/forms/d/1sBhV_PPWQZvIziopTEPRkeTigL0TTffs61lerV3j55w/
*Kayıtlar zorunlu ve ücretsizdir. Lütfen kaydınızı önce ‘Google form’ dokümanı aracılığıyla gerçekleştiriniz. Etkinliğin çevrimiçi ortam bağlantı adresi (Zoom linki) etkinlikten üç gün önce kayıt yaptıranlar ile paylaşılacaktır.
Etkinliğe dair daha fazla bilgi almak için, teknik destek projesi ekibiyle k.gungor@idi.ie ve/veya t.eryilmaz@idi.ie e-posta adresleri vasıtasıyla iletişime geçebilirsiniz.
UFUK AVRUPA UZAY ALANI PROJE PAZARI ETKİNLİĞİ
28 Haziran 2021 tarihinde Uzay alanı Ulusal İrtibat Noktaları Ağı COSMOS2020plus tarafından Ufuk Avrupa Uzay Alanı Proje Pazarı etkinliği çevrimiçi olarak düzenlenmektedir.
Etkinliğin temel hedefi Ufuk Avrupa Programı Küme 4 kapsamındaki Uzay alanı çağrılarına başvurmayı planlayan ilgili paydaşların bir araya getirilmesidir. Katılımcılar bu etkinlik vasıtasıyla proje fikirlerini geliştirip hayata geçirme, işbirlikleri oluşturma ve konsorsiyum kurma olanağı bulacaklardır.
Kayıt ve genel bilgiler için lütfen tıklayınız.
Etkinliğe ilişkin sorularınız için adrian.klein@dlr.de, aleksandra.ihnatowicz@cpbue.pl ve piotr.swierczynski@cpbue.pl adresleri ile irtibata geçebilirsiniz.
*Etkinlik ücretsizdir ancak etkinliğe katılım için kayıt ve profil aktivasyonu zorunlu tutulmaktadır.
UFUK AVRUPA TWİNNİNG ÇAĞRISI ODAK GRUP TOPLANTISI
Ufuk Avrupa Programı kapsamında "Widening participation and strengthening the European Research Area" Alanı özelinde 2021 Twinning Çağrıs'ının 20 Temmuz 2021 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanması beklenmektedir. Katılımcı Portalı'nda Çalışma Programı yayınlanmıştır. Bu kapsamda TÜBİTAK tarafından 29-30 Haziran tarihlerinde Avrupa Komisyonu ve REA (Research Executive Agency) yetkililerinin ve yurtdışından başarı hikayelerinin katılım sağlayacağı “Odak Grup Eğitimi – Twinning Çalıştayı” düzenlenmektedir.
Etkinlik; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilecektir.
Etkinlik, 2 günlük yoğun bir çevrimiçi çalıştay olup, Ufuk Avrupa Katılımın Genişletilmesi: Twinning Çağrısı’na teklif hazırlamayı düşünen kuruluşları hedeflemektedir. Odak grup eğitimi; teklif yazma, güçlü ortaklar oluşturma stratejileri ve tekliflerin değerlendirilmesi ile ilgili tüm konuları kapsayacaktır.
Twinning Çağrısı, Türkiye gibi Genişleme (Widening) ülkelerindeki araştırma kurumları ile AB düzeyindeki lider kurumlar arasındaki ağ oluşturma faaliyetlerini, bilgi transferi ve en iyi uygulamaların alışverişi ile geliştirmeyi hedeflemektedir. Twinning faaliyetleri, Genişleme ülkesindeki kurumun ve personelinin araştırma profilini yükseltmenin yanı sıra, idari ve araştırma yönetim profilinin de yükseltilmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
Etkinlikteki oturumlar, katılımcıların Twinning Çağrısının temel kavramlarını anlamalarına ve kendi projelerini en iyi şekilde nasıl hazırlayacaklarına yardımcı olacak şekilde yapılandırılmıştır. Eğitimde kullanılacak olan içerik; başarılı olmuş projelerin sunumları, katılımcılar için faydalı şablonlar ve teklif hazırlama sürecine dair tecrübe paylaşımını kapsayan oturumlar ile zenginleştirilmiştir.
Sorularınız için bizlerle irtibata geçebilirsiniz.
Aslı VURAL ERC ve WIDERA Ulusal İrtibat Noktası
Dr. Derya DÖNERTAŞ ERC ve WIDERA Ulusal İrtibat Noktası
TÜBİTAK
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi
T: +90 312 298 1763 - 1761 E: ncpwidening@tubitak.gov.tr
UFUK AVRUPA SAĞLIK KÜMESİ PROJE PAZARI ETKİNLİĞİ
5 Temmuz 2021 tarihinde Avrupa Komisyonu, BRIDGE2HE ve Enterprise Europe Network tarafından Ufuk Avrupa Programı (2021) Küme 1: Sağlık kapsamında Proje Pazarı etkinliği gerçekleştirilecektir. Etkinliğin amacı, konsorsiyum ve proje fikirlerinin gelişimini destekleyen Ufuk Avrupa Küme 1 çağrıları dahilinde finansman başvurusunda bulunmak isteyen tüm ilgili paydaşları bir araya getirmektir. Katılımcılar bu etkinlik vasıtasıyla proje fikirlerini geliştirip hayata geçirme, işbirlikleri oluşturma ve konsoriyum kurma olanağı bulacaklardır. Ayrıca Eylül 2021'e kadar açık olacak olan 2021-2022 Sağlık Çalışma Programının yaklaşan 2021 çağrıları için konsorsiyumunuzu oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
Etkinlik, Ufuk Avrupa Programı ile ilgilenen üniversiteler, araştırma merkezleri, özel şirketler, belediyeler, dernek ve federasyonlar, kamu görevlileri, devlet kurumları, sivil toplum örgütleri, küme ve merkezler ve diğer tüm AR-GE paydaşları için verimli olacaktır.
Söz konusu proje pazarı etkinliği, potansiyel başvuru sahiplerine ortak projeler ve konsorsiyumlar için fikirleri bir araya getirme ve tartışma fırsatı sağlayacaktır. Kayıtlar websayfasında 30 Haziran tarihine kadar devam edeceği yazmaktadır ama 4 Temmuz tarihine kadar da kayıtların kabul edileceği bildirilmiştir.
Kayıt olmak zorunludur ve linkten kayıt olabilirsiniz. Profillerinizi detaylı bir şekilde hazırlamanız, profilinizin aktive olmasını kolaylaştıracaktır.
Daha fazla bilgi için etkinlik websayfasına linkten ulaşabilirsiniz.
Not: Etkinlik ücretsizdir ancak katılım için kayıt ve profil aktivasyonu zorunludur.
UFUK AVRUPA PROGRAMI KÜLTÜR, YARATICILIK VE KAPSAYICI TOPLUMLAR BİLGİ GÜNÜ VE PROJE PAZARI ETKİNLİĞİ
Ufuk Avrupa Programı altında Küme 2 olarak adlandırılan Kültür, Yaratıcılık ve Kapsayıcı Toplumlar Alanı Bilgi Günü ve Proje Pazarı Etkinliği 1 - 2 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenlenecektir. Etkinlikte Ufuk Avrupa Programı’nda açılacak Kültür, Yaratıcılık ve Kapsayıcı Toplumlar Kümesi altındaki ilk çağrılara odaklanılacaktır. Çağrıların detaylarının bulunduğu çalışma programı dokümanına ulaşmak için https://ec.europa.eu/transparency/expert-groups-register/core/api/front/... adresini ziyaret edebilirsiniz.
Toplantının ilk günü bilgi günü formatında düzenlenecek olup Avrupa Komisyonu yetkililerince aşağıdaki ana başlıklar altında açılacak olan çağrı başlıkları hakkında bilgi verilecektir. Bilgi gününe kayıt yaptırmak için https://www.horizon-europe-infodays2021.eu/event/cluster-2-culture-creat... adresini ziyaret edebilirsiniz.
- Demokrasi ve Yönetişim
- Avrupa Kültürel Mirası ve Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler
- Sosyal ve Ekonomik Dönüşümler
2 Temmuz 2021 tarihinde 2021 yılı çağrılarında ortaklıklar kurulması ve işbirlikleri yapılabilmesi için ikili görüşmeler organize edilecektir. Ayrıca, açılacak çağrılarda ortak veya koordinatör olarak yer almak isteyen katılımcılar https://horizoneurope-cluster2-infoday.b2match.io/page-4721 adresinde yer alan prosedürü takip ederek sunum yapma şansına sahip olabileceklerdir.
Etkinlik sayfasına https://horizoneurope-cluster2-infoday.b2match.io/ adresinden ulaşabilir ve bilgi gününe ve ikili görüşmelere katılmak için https://horizoneurope-cluster2-infoday.b2match.io/signup sayfasından 30 Haziran 2021 tarihine kadar kayıt yaptırabilirsiniz.
UFUK AVRUPA PROGRAMI TOPLUM İÇİN SİVİL GÜVENLİK BİLGİ GÜNÜ VE PROJE PAZARI ETKİNLİĞİ
Ufuk Avrupa Programı altında Küme 3 olarak adlandırılan Toplum için Sivil Güvenlik Alanı Bilgi Günü ve Proje Pazarı Etkinliği 30 Haziran – 1 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenlenecektir. Etkinlikte Ufuk Avrupa Programı’nda açılacak Toplum için Sivil Güvenlik Kümesi altındaki ilk çağrılara odaklanılacaktır.
Toplantının ilk günü bilgi günü formatında düzenlenecek olup Avrupa Komisyonu yetkililerince aşağıdaki ana başlıklar altında açılacak olan çağrı başlıkları hakkında bilgi verilecektir. Çağrı başlıklarının bulunduğu çalışma programına ulaşmak için ncpsecurity@tubitak.gov.tr adresi ile irtibata geçebilirsiniz.
- Suç ve Terör ile Mücadele
- Sınır Yönetimi
- Altyapıların korunması
- Siber güvenliğin artırılması
- Afete-dayanıklı Toplumlar
- Güvenlik araştırma ve inovasyon faaliyetlerine destek verilmesi
1 Temmuz 2021 tarihinde ise Frontex ve Küme 3 hakkında bilgi verilecek, katılımcılara yönelik bir eğitim düzenlenecek ve 2021 yılı çağrılarında ortaklıklar kurulması ve işbirlikleri yapılabilmesi için ikili görüşmeler organize edilecektir. Ayrıca, açılacak çağrılarda ortak veya koordinatör olarak yer almak isteyen katılımcılar https://seren4-heu-cluster3-infoday.b2match.io/page-2501 adresinde yer alan prosedürü takip ederek sunum yapma şansına sahip olabileceklerdir.
Etkinlik sayfasına https://seren4-heu-cluster3-infoday.b2match.io/ adresinden ulaşabilir ve bilgi gününe ve ikili görüşmelere katılmak için https://seren4-heu-cluster3-infoday.b2match.io/registration/profile sayfasından 30 Haziran 2021 tarihine kadar kayıt yaptırabilirsiniz.
UFUK AVRUPA PROGRAMI KÜME 4 KAPSAMINDAKİ ENDÜSTRİ KONULARI ODAĞINDA ÇEVRİMİÇİ PROJE PAZARI ETKİNLİĞİ
1 Temmuz 2021 tarihinde Bridge2HE, Ulusal İrtibat Noktaları Ağı ve Avrupa İşletmeler Ağı tarafından Ufuk Avrupa Programı “Küme 4-Dijital, Endüstri ve Uzayˮ kapsamındaki Endüstri konularına odaklanan Proje Pazarı Etkinliği düzenlenmektedir.
Uluslararası düzeyde endüstriyel teknolojiler hakkında yeni proje fikirlerini tartışma ve geliştirme imkanı sunan bu etkinlik sayesinde katılımcılar, Ufuk Avrupa Programı’nın Endüstri alanındaki çağrıları için işbirlikleri oluşturma ve konsoriyum kurma olanağı bulacaklardır.
Proje Pazarı kapsamındaki konular:
Hedef 1: İklim Nötr, Döngüsel ve Dijital Üretim
- Yeşil, esnek ve ileri imalat
- İmalat için ileri dijital teknolojiler
- İnşaat sektöründe yıkıcı değişim
- Döngüsellik için merkezler, endüstride iklim nötrlüğüne ve döngüselliğe doğru bir basamak taşı
- Proses endüstrilerinde atık, su ve CO2/CO de dahil olmak üzere kaynakların döngüselliğinin sağlanması
- Yenilenebilir enerji ve elektrifikasyonun proses endüstrisine entegrasyonu
Hedef 2: Dirençli endüstri için kilit stratejik değer zincirlerinde artan özerklik
- Dayanıklı ve döngüsel değer zincirleri oluşturmak için yeni paradigmalar
- Yeşil ve sürdürülebilir malzemeler
- Toplum ve çevre yararına malzemeler ve iklim-nötr endüstri için malzemeler
- Malzemeler ve veri kesişen eylemler
- İşletmelerin özellikle KOBİ’lerin ve start-up’ların dayanıklılığının ve hazırlılığının artırılması
Hedef 4 (bir kısmı): Rekabet ve yeşil mutabakata uygunluk için dijital ve gelişmekte olan teknolojiler
- Gelişen Etkinleştirici Teknolojilerde Avrupa liderliği
- Yapay Zeka, Veri ve Robotikte Yenilik
- Yarının konuşlandırılabilir Robotları: verimli, sağlam, güvenli, uyarlanabilir ve güvenilir
Hedef 6 (bir kısmı): Dijital ve endüstriyel teknolojilerin insan merkezli ve etik gelişimi
- Genişletilmiş (eXtended) gerçeklik
- Güvene dayalı yapay zeka liderliği
- Toplum ve endüstri içindeki teknolojilerden en iyi şekilde yararlanmak için sistemik yaklaşımlar
Etkinlik ücretsizdir ancak katılım için kayıt zorunludur.
Kayıt ve etkinlikle ilgili detaylı bilgi edinmek için lütfen tıklayınız.
UFUK 2020’DE TÜRKİYE FAZ - II PROJESİ KAPSAMINDA KÜÇÜK VE ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ İŞLETMELER İÇİN ‘HIZLANDIRICI’ WEB SEMİNERLERİ
Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen ve yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II' projesi, Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmeler için geniş bir destek yelpazesi sunmaktadır. Bu destekler; ortaklıklar ve ağ oluşturma etkinlikleri, çok çeşitli eğitim kursları ve teklif ve sunum geliştirme konusunda yardımları içermektedir. Daha fazla bilgi için www.turkeyinh2020.eu adresini ziyaret edebilirsiniz.
Avrupa Komisyonu bu yılın başında Ufuk Avrupa Çerçeve Programı’nı başlatmış bulunmaktadır. Bir önceki programda da olduğu gibi, yenilikçi KOBİ'ler için 'EIC Hızlandırıcı (Accelerator)', araştırma ve geliştirmeye yönelik farklı finansman seçenekleriyle desteğin önemli bir parçası olmaya devam etmektedir.
Bu yeni program kapsamında, Ufuk 2020’de Türkiye Projesi sizleri, 'Yeni EIC Programı- KOBİ'ler için neler var?' konulu web seminerine davet etmekten memnuniyet duymaktadır. Etkinlik, genel Ufuk Avrupa ve Ufuk Avrupa’nın önemli bir bileşeni olan Avrupa Yenilik Konseyi (EIC) hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen KOBİ'lere yöneliktir. Etkinlikte farklı EIC programları tanıtılacak ve EIC Hızlandırıcı (Accelarator) programı kapsamında sunulan finansal desteklere odaklanılacaktır. Bu web semineri, daha önceki katılımcılar tarafından iyi tanınan projenin uluslararası uzmanlarından oluşan ekibi tarafından yürütülecek ve etkinlik boyunca katılımcıların soruları yanıtlanacaktır.
Etkinlik, 2 Temmuz Cuma günü "Zoom" yazılımı kullanılarak 10:00'da başlayıp yaklaşık 2 saat sonra sona erecek şekilde canlı olarak yayınlanacaktır. Etkinliğe katılım için buradan kayıt işlemini gerçekleştirmeniz beklenmektedir. Etkinlik öncesinde sizlerle Zoom giriş bilgileri paylaşılacaktır.
Lütfen, bu web seminerinin 6 Nisan 2021'de düzenlenen etkinliğin tekrarı olduğunu unutmayın.
Avrupa Komisyonu'na herhangi bir başvurunun İngilizce yapılması gerekliliğinden dolayı; İngilizce olarak gerçekleşecek olan web semineri süresince, Türkçe olarak sorularınızı yöneltebilmeniz adına Türk uzmanlar da seminerde yer alacaklardır.
Etkinliğe katılımlarınızı bekliyoruz.
NOT: Daha önce gerçekleştirdiğimiz web seminerlerimizin kayıtlarına ve sunumlarına takip eden proje web sitesi bağlantısı üzerinden ulaşabilirsiniz; www.turkeyinh2020.eu
Bu etkinlik; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk2020 Programı’nda Türkiye Faz -II.” Başlıklı ve Ana Yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu Teknik Destek Projesi dahilinde gerçekleştirilecektir.