Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında Ufuk Avrupa Dijital ve Robotik, Yapay Zeka ve 2-Boyutlu Malzemeler (Grafen) çağrıları özelinde düzenlenecek olan Odak Grup Eğitimi (Karma-Yüz yüze ve Çevrim-içi Etkinlik) 18-19 Temmuz 2022 tarihlerinde İstanbul, Hilton Kozyatağı Otel’de gerçekleşecektir.
İki gün boyunca sürecek yoğun bir çalıştay formatında düzenlenecek, sabah ve öğleden sonra oturumları şeklinde gerçekleşecek olan etkinlik, Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Küme 4, Dijital, Endüstri ve Uzay, altında yer alan Robotik, Yapay Zeka ve 2-Boyutlu Malzemeler (Grafen) çağrılarına yönelik uluslararası proje konsorsiyumlarında yer almayı düşünen katılımcıları hedeflemektedir. Etkinlikte; Dijital, Endüstri ve Uzay Çalışma Programının HORIZON-CL4-2022-DIGITAL-EMERGING-02 ve HORIZON-CL4-2022-HUMAN-02 kodlu, temel dijital, olanak sağlayan ve gelişen teknolojiler, sektörler ve değer zincirlerini gelişmeye öncülük eden ve Avrupa'yı dijital olarak yönetilen döngüsel, iklim açısından nötr ve sürdürülebilir ekonomiye dönüştürmek; ve çalışanlar açısından daha esnek, kapsayıcı çağrı başlıkları incelenecektir.
Odak Grup Etkinliğinin ilk gün oturumlarında, Yapay Zekâ, Veri ve Robotik Ortaklığı ve Graphene Flagship için bağlam, vizyon, hedefler ve beklenen etkiler hakkında bilgi sağlayarak çağrıların içerikleri sunulacaktır. Etkinlikte Ufuk Avrupa alanında deneyimli tematik uzmanların yanı sıra, Robotik Ortaklığı ve Graphene Flagship kurumlarından davetli konuşmacılar da proje uygulama perspektiflerine ve bahsi geçen 2022 yılı açık çağrılarını detaylı bir şekilde inceliyor olacaktır. Eğitimde ayrıca, Ufuk Avrupa/Ufuk 2020 Programları kapsamındaki Yapay Zekâ, Veri ve Robotik alanlarındaki bir projede koordinatör olarak yer almış bir Türk firmamız konuşmacı olarak tecrübelerini katılımcılarımızla paylaşacaktır. Etkinliğin ilk günü soru&cevap oturumu ile sonlanıyor olup, etkinliğin ikinci günü ise katılımcılar arası interaktif ekip çalışmalarının ve uzman & katılımcı bire bir danışmanlığının sağlanacağı son derece etkileşimli oturumlarla zenginleştirilmiştir.
Kayıt: Kaydınızı, takip eden ‘Google form’ dokümanı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.
https://docs.google.com/forms/d/18jnTacppjZS7kfFpZJH5JEK2fPJ6nsVvoVmqqNsRBXg
Etkinliğe fiziksel katılım için, kayıt işlemini (fiziksel) gerçekleştirmeniz ve e-posta yolu ile Proje ekibi tarafından onay bilgilendirmesini edinmiş olmanız gerekmektedir.
Etkinliği çevrim içi olarak takip etmek isteyen katılımcılarımızın ise, etkinliğe çevrimiçi olarak başvuru gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Etkinliğe giriş için gerekli (Zoom giriş bilgileri) etkinlikten üç gün önce başvuru sahipleri ile e-posta yoluyla paylaşılıyor olacaktır.
Daha fazla bilgi için; proje ekibiyle k.gungor@idi.ie ya da s.dogrusoz@idi.ie adresleri üzerinden iletişime geçebilirsiniz.