EIC HIZLANDIRICI ÇEVRİMİÇİ ETKİNLİKLERİ, 7 ve 10 MART 2022
Ufuk Avrupa EIC Hızlandırıcı Programı Bilgilendirme Etkinlikleri Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen ve yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II' projesi, Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmeler için geniş bir destek yelpazesi sunmaktadır. Bu destekler; ortaklıklar ve ağ oluşturma etkinlikleri, çok çeşitli eğitim kursları ve teklif ve sunum geliştirme konusunda yardımları içermektedir. Avrupa Komisyonu’nun 2021 yılı başında Ufuk Avrupa programını başlatmasıyla birlikte yenilikçi KOBİ'ler için 'EIC Hızlandırıcı' programı araştırma ve geliştirmeye yönelik diğer destek olarak KOBİ desteğinin önemli bir özelliği olmaya devam etmektedir. 2022 yılının Şubat ayı başında resmi olarak yürürlüğe giren Avrupa Yenilik Konseyi’nin Yıllık Çalışma Programı belgesi EIC Hızlandırıcı programı potansiyel başvurucular için temel bir kaynaktır (bkz. https://eic.ec.europa.eu/eic-work-programme-2022_en). Ufuk 2020'de Türkiye Projesi ilk olarak sizleri 7 Mart 2022 tarihinde '2022 için EIC Hızlandırıcı Çalışma Programı – Türkiye'deki KOBİ'ler için Neler Var?' konulu bir web seminerine katılmaya davet ediyoruz. Ufuk Avrupa hakkında daha fazla bilgi edinmek ve yeni EIC Çalışma Programı aracılığıyla – özellikle EIC Hızlandırıcı Programından – fonlama fırsatları hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen KOBİ'lere yönelik gerçekleştirilecek bu web seminerinin devamında ise, 10 Mart 2022 tarihinde Başvuru sürecinde kullanılan üç ana başlık olan IDEATION, GO2MARKET ve DEVELOPMENT alanlarına odaklanacak bir Proje Yazma Eğitimi (Çevrimiçi) etkinliği ile eğitim serisi devam edecektir. Avrupa Komisyonu’na yapılacak tüm başvuruların resmi dili İngilizce olması nedeniyle her iki etkinlik de İngilizce olarak gerçekleştirilecektir. Aşağıda yer alan iki ayrı bağlantı üzerinden sırasıyla 7 Mart 2022 tarihindeki KOBİ’ler için düzenlenecek Web Seminerine ve 10 Mart 2022 tarihinde düzenlenecek Proje Yazma Eğitimine (Çevrimiçi) kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Web Semineri için (7 Mart): https://docs.google.com/forms/d/1FbuuierDAR-yLkTkgZZgivnrOrtLNHTW6jdwzXXbX48 Proje Yazma Eğitimi (10 Mart): https://docs.google.com/forms/d/1etU85lANpNwQSqjo81YUzJ92IucTRlq4CXqskLS6DEw *Etkinliklere katılım için ön kayıt gerçekleştirmeniz beklenmektedir. Etkinliklerimiz ücretsizdir. Lütfen kaydınızı öncelikle ‘Google Form’ dokümanı aracılığıyla gerçekleştiriniz. Etkinliklerin çevrimiçi ortam bağlantı adresi (Zoom linki) etkinlikten üç gün önce kayıt yaptıranlar ile paylaşılacaktır. Etkinliğe dair daha fazla bilgi almak için teknik destek projesi ekibiyle k.gungor@idi.ie ve/veya s.dogrusoz@idi.ie e-posta adresleri vasıtasıyla iletişime geçebilirsiniz.TEMİZ HİDROJEN ORTAKLIĞI 2022 YILI ÇAĞRILARI DUYURUSU VE BİLGİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ! 15 MART 2022
Temiz Hidrojen Ortaklığı 2022 yılı çağrısı 1 Mart 2022 tarihi itibariyle paylaşıma açıldı. Söz konusu Ortaklık yapısı altında en gelişmiş hidrojen ve yakıt hücresi teknolojileri üzerine projelerin desteklenmesi ve başarılı bulunan projelere 300 Milyon avrodan fazla kaynak sağlanması hedeflenmekte.
Çağrı kapsamında, yenilenebilir hidrojen üretimi, hidrojen depolama-dağıtım çözümleri, enerji yoğun endüstriler ile havacılık ve ağır vasıta taşımacılığı gibi karbon salınımının azaltılması zor sektörlerde düşük karbonlu hidrojen kullanımının önünü açıcı, maliyetleri düşürücü hususlara odaklanıldığı görülmektedir. İlaveten, belirli bir bölgedeki tüm hidrojen değer zincirini kapsayan projeler, hidrojen dağıtımını yaygınlaştırma ve Avrupa genelinde birbirine bağlı hidrojen ekosistemleri yaratma amaçları doğrultusunda Avrupa genelinde büyük ve küçük ölçekli “hidrojen vadilerinin” yayılmasını teşvik etmeye yönelik iki adet konu başlığı da mevcut. Ayrıca, hidrojen bazlı ekonomiye geçişi hızlandırmak amacıyla 6 adet flagship projesi de söz konusu ortaklık altında desteklenecektir.
Avrupa Birliği çevrelerince de büyük önem atfedilen Temiz Hidrojen Ortaklığının ilk çağrısında 41 çağrı başlığı belirlenmiş olup bunlardan;
- Yenilenebilir Hidrojen Üretimi için 10,
- Hidrojen Depolama ve Dağıtımı için 11,
- Ulaşım alanında 8,
- Isı ve Güç için 4 konu başlığının ayrıldığı görülmektedir.
Ayrıca, Kesişen Konular adlı ana başlık altında ise 5 konu başlığı bulunmak ile birlikte 2 adet Hidrojen Vadisi konu başlığı ve 1 adet de Strategic Research Challenge konu başlığının açıldığı görülmektedir.
Söz konusu çağrı altındaki konu başlıklarının bir kısmı 31 Mayıs 2022, diğer bir kısmı ise 20 Eylül 2022 tarihinde kapanacaktır.
Çağrıya ilişkin detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Ek olarak çağrı, Funding and Tenders Portalı üzerinden de yayınlanmaya başlamış olup detaylara portal üzerinden de ulaşılabilmektedir.
- 31 Mayıs 2022 tarihinde kapanacak olan başlıklara ilişkin detaylara buradan;
- 20 Eylül 2022 tarihinden kapanacak olan konu başlıklarına ise buradan ulaşılabilmektedir.
Proje başvuruları, Avrupa Komisyonunun “Funding and Tenders” sayfası üzerinden yapılmaktadır. Bahse konu çağrıya koordinatör veya ortak olarak başvuru yapılabilmektedir.
Başvurunun yapılabilmesi için Funding and Tenders Portala üye olunması ve PIC numarası alınması gerekmektedir. İlgili referans dokümanları Komisyonun sitesinde yer almaktadır. Kurulacak olan konsorsiyumlarda, Başvuru Dokümanının koordinatör adayı kuruluş tarafından doldurulması talep edilmek ile birlikte proje ortağı adaylardan bu aşamada yapılması istenen bir gereklilik bulunmamaktadır.
Proje Ortağı bulmak/olmak için Portalda yer alan Partner Search sayfasından, ilgilenilen çağrı özelinde ya da daha farklı parametreler ile aramalar yapılarak kurulacak proje ortağı aramasında bulunulabilmektedir. Ortak arama seçeneğine aynı zamanda, çağrı duyurularının yapıldığı sayfa üzerinden de ulaşılabilmektedir. İlgilenilen çağrı duyurusu tıklandığında açılan pencerenin sol tarafında yer alan Partner Search seçeneğine gidildiğinde söz konusu çağrı özelinde ortak arayan/projelere ortak olmak isteyen kurum ve kuruluşlara dair bilgilere erişim sağlanabilmektedir. Keza, Portala gerekli kayıt işlemini gerçekleştiren kullanıcılar da aynı şekilde kendilerine dair bilgileri sisteme işleyebilmekte ve konsorsiyumlara girme şansını olumlu yönde etkileyebilmektedir.
Diğer taraftan herhangi bir çağrı kapsamında Koordinatör olarak başvuru yapılması planlanıyorsa, TÜBİTAK Koordinatörlüğü Destekleme Programı’ndan yararlanabilirsiniz. Söz konusu Destek Programına çağrı son başvuru tarihinden en geç 30 gün öncesine kadar başvurulabilmektedir. Bu kapsamda, 31 Mayıs tarihinde kapanacak olan çağrılara en geç 1 Mayıs 2022 tarihine kadar, 20 Eylül 2022’de kapanacak olan çağrılar için ise 21 Ağustos 2022 tarihine kadar başvuruda bulunabilirsiniz.
Söz konusu çağrı veya diğer çağrılar ile ilgileniyor ve/veya ortak arama sürecindeyseniz linkte yer alan ilgi formunun doldurularak ncpenergy@tubitak.gov.tr adresi ile paylaşabilirsiniz. İlgili irtibat noktaları olası koordinatör adayları ile formu paylaşarak sizler adına konsorsiyum belirleme faaliyetlerinde sizlere destek sağlayabilirler.
Son olarak, 15 Mart 2022 tarihinde yeni açılan çağrıya ilişkin bilgi vermek ve katılım şartları hakkında paylaşımda bulunmak üzere Temiz Hidrojen Ortaklığı tarafından bir Bilgi Günü etkinliği düzenlenecektir.
Etkinlik gündemine buradan ulaşabilirsiniz.
Etkinliğe kayıt yaptırmak için ise lütfen buraya tıklayınız.
Yukarıda yer alan hususlara ilişkin herhangi bir sorunuz ve değerlendirmeniz olması durumunda ne zaman isterseniz bizlere ncpenergy@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
AVRUPA HAVA TRAFİK YÖNETİMİ ARAŞTIRMALARI ORTAKLIĞI (SESAR 3) PERFORMANS ÖLÇÜTLERİ AÇIKLANIYOR! 24 MART 2022
24 Mart 2022-14:30-16:00 CET tarihinde online Webinar formatında geçecek seminerde, SESAR performans çerçevesinin açıklanması (SPF), ilgili performans ölçütlerinin seçimi ve uygulama planlarının açıklanması hedeflemektedir. Seminer, SESAR araştırma ve yenilik konuları ile ilgili konularda çalışmakta olan veya gelecekte ortaklığın açtığı çağrılara başvurmayı planlayan araştırmacılara hitap etmektedir. Etkinlik Ajandası:- Performance overview from the Single European Sky to SESAR - “Why is there a need to measure performance benefits?” Riccardo Massacci, Performance Expert, SESAR 3 Joint Undertaking
- The SESAR performance measurement process - “What do I need to do?” Jose Manuel Cordero Garcia, Principal ATM Researcher, ENAIRE
- New benefits for a modernised ATM system - “How is the evolving ATM landscape being assessed?” Iciar Garcia-Ovies, Aeronautical Engineer, ENAIRE
Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları Ortaklığı ile ilgili detaylı bilgi için https://www.sesarju.eu/ sitesi incelenebilir.
Ortaklık Stratejik Araştırma ve İnovasyon Dökümanı (SRIA)
Genel sorularınız için bizlere ncptransport@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.YENİ ENDÜSTRİ 5.0 ÖDÜLÜ YARIŞMASI BAŞLIYOR! SON BAŞVURU: 1 NİSAN 2022
Avrupa Komisyonu, AB tarafından finanse edilen ve sonuçları Avrupa endüstrisini daha dirençli, sürdürülebilir ve insan merkezli hale getiren projeler için ilk Endüstri 5.0 Ödülü'nü başlatıyor.
Uygunluk kriterleri - Kimler başvurabilir? Projeler, Ufuk 2020 veya Ufuk Avrupa Çerçeve Programları veya Avrupa Yenilik ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) tarafından finanse edilmiş olmalıdır. Projelerin resmi başlangıç tarihi 1 Eylül 2018'den sonra olmalıdır. Projelerin endüstride uygulanabilirliği açık olmalıdır.
Nasıl başvurulabilir? Başvurular, başvuru formu şablonu kullanılarak ve yarışma kurallarında belirtilen esaslara göre yapılmalıdır. Başvuru için gerekli tüm belgelere buradan ulaşabilirsiniz. Başvuruların RTD-INDUSTRY-5.0_AWARD@ec.europa.eu adresine gönderilmesi gerekmektedir.
Ödül kriterleri nelerdir? Kabul edilebilir ve uygun projeler aşağıdaki ödül kriterlerine göre değerlendirilecek ve sıralanacaktır: • sürdürülebilirliğe katkı • insan-merkezliliğe katkı • dirençliliğe katkı • entegrasyon, ilham verici güç ve çapraz geçiş etkisi
Puanlama hakkında daha fazla bilgi, yarışma kuralları dokümanından edinilebilir.
Ödül ve ödül töreni Finalistler, 2022 Avrupa Araştırma & Inovasyon Günleri’ndeki ödül törenine davet edilecektir. Böylece proje sahipleri, projelerin niteliklerini sergilemek için eşsiz bir fırsat edinmiş olacaktır. Kazanan proje, Avrupa Komisyonu'ndan, tanıtım videolarının hazırlanması, sosyal medya tanıtımı ve Ufuk Dergisi ’nde bir makalenin yer alacağı iletişim desteği alacaktır.
Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.