EIT RIS HUB TÜRKİYE EKİBİ TARAFINDAN DÜZENLECEK OLAN KENTSEL ULAŞIM 2023-2025 İŞ PLANI İNOVASYON ÇAĞRISI BİLGİ GÜNÜ, 11 MART 2022
EIT Kentsel Ulaşım 2023-2025 İş Planı İnovasyon Çağrısı; 2 milyon Avrosu RIS Ülkelerine* tahsis edilmiş olmak üzere toplam 12,7 milyon Avro EIT fonu ile açılmıştır. İlgili Inovasyon Çağrısı ile ilgili detaylı bilgi içeren haberimiz için lütfen tıklayınız EIT Urban Mobility RIS Hub Türkiye tarafından 11 Mart Cuma günü saat 09.30 - 12.00 arasında Inovasyon Çağrısı hakkında bilgi verilecek ve başvuru koşulları ve tematik alanlarının detaylarının anlatılacağı online bilgi günü düzenlenecektir. Kayıt: https://bit.ly/3J1tOGESÜRDÜRÜLEBİLİR ENDÜSTRİ EUREKA KÜMELERİ ÇAĞRISI ÇEVRİM İÇİ ULUSAL BİLGİLENDİRME GÜNÜ, 14 MART 2022
14 Mart 2022 Pazartesi günü 10:00-11:30 saatleri arasında Sürdürülebilir Endüstri Konulu Eureka Çağrısına ilişkin çevrim içi bir bilgilendirme günü düzenlenecektir. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL'ın açılış konuşmasını yapacağı etkinlikte ayrıca Eureka Kümeleri üst yöneticileri ve TÜBİTAK uzmanları tarafından çağrıya ilişkin bilgilendirmede bulunulacaktır. Etkinliğe katılım için 13 Mart 2022 saat 14:30’a kadar kayıt olunması zorunludur. Kayıt onayı ve toplantı bağlantı adresine ilişkin detaylar katılımcılara e-posta yolu ile etkinlikten önce iletilecektir. Kayıt olmak için lütfen tıklayınız. Etkinlik aşağıdaki programa göre gerçekleştirilecektir. Açılış- 10:00 -10:20 Açılış Konuşması, Prof. Dr. Hasan MANDAL, TÜBİTAK Başkanı
- 10:20 -10:25 Eureka Kümeleri, Rıza DURUCASUGİL, Celtic-Next Kümesi Bşk. Yrd.
- 10:25 -10:40 Sürdürülebilirlik Çağrısı, Sinem ALTUNCU, EUROGIA2030 Kümesi Başkanı
- 10:40 -10:50 Ortak Bulma Aracının Tanıtımı, Zeynep SARILAR, ITEA4 Kümesi Başkanı
- 10:50 -11:05 TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı, Burcu KOÇ HASKILIÇ, TEYDEB Bilimsel Programlar Başuzmanı
EIT FOOD NPD SKİLLS ÇALIŞTAYI
EIT Food NPD Skills çalıştayı düzenleyecektir. NPD Becerileri atölyesi, farklı geçmişlerden ve ülkelerden gıda profesyonellerini bir araya getirecektir. RIS ülkelerinde gıda endüstrisinde öncü ürün fikirlerinin geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlayan profesyonel bir karma öğrenme eğitimi sunmaktadır. Atölye, NPD sürecini desteklemek ve deneyim yoluyla öğrenmenizi sağlamak için geliştirilen araçları, teknikleri ve en iyi uygulamaları öğretmek için tasarlanmıştır.
Atölye, gıda endüstrisindeki yeni ürün geliştirmeyle ilgili çağdaş zorlukları ele alıyor. Öğretme ve öğrenmeye yenilikçi yaklaşımlara dayanır ve endüstri, üniversite ve araştırma enstitülerinden uzmanlar tarafından hazırlanır ve sunulur.
Canlı gıda işleme seansları, duyusal değerlendirmeler, video vaka çalışmaları, sanal turlar, çeşitli küresel şirketlerin ve yeni başlayanların gerçek vaka incelemelerinden içgörüler sayesinde becerilerinizi geliştirmeyi bekleyebilirsiniz. Bunun da ötesinde, NPD Skills ağ kurmak ve araştırma sonuçlarını paylaşmak için alan sunmaktadır.
NPD Becerileri atölyesi, deneyim yoluyla öğrenmek, gıda endüstrisinde çalışan profesyonellerle tanışmak ve yeni ürün geliştirme alanındaki bilgileri genişletmek için eşsiz bir fırsat sunmaktadır.
Çalıştaya katılarak yeni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi ve pazarlanmasına yönelik projeleri başlatmaya, planlamaya, yürütmeye, izlemeye ve kontrol etmeye ve ayrıca gıda endüstrisindeki yenilikleri piyasaya sunmaya hazır olabilirsiniz.
Etkinlikle ilgili detaylı bilgiye ulaşmak ve etkinliğe kaydolmak için tıklayınız.
UFUK AVRUPA AÇILIŞ ETKİNLİĞİ 21-22 Mart 2022
Ülkemizin, Ufuk Avrupa programına resmen katılımı münasebetiyle TÜBİTAK ev sahipliğinde 21-22 Mart 2022 tarihleri arasında Ufuk Avrupa Programı Açılış Etkinliği düzenlenecektir. Söz konusu açılış etkinliği, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının ise TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında hayata geçirilecektir. Bilindiği üzere, Avrupa Birliği Çerçeve Programları, AB’ye üye ve aday olan ülkeler arasında ortak bir bilim-teknoloji politikasının oluşturulması fikriyle ortaya çıkmış olan Ar-Ge ve İnovasyon faaliyetlerini desteklemek üzere kurulmuş özel bir fonlama mekanizmasıdır. 2021 yılı itibariyle 2021-2027 dönemini kapsayan 9 Çerçeve Programı olan Ufuk Avrupa olarak adlandırılan programa geçiş yapılmıştır. Söz konusu programa, AB üye ve aday ülkelerin yanı sıra birlik sınırları dışında bulunan diğer ülkeler de Asosiye Ülke statüsüyle dahil olabilmektedir. Ülkemiz ise Programa, Asosiye Ülke unvanı ile 27 Ekim 2021 tarihi itibariyle imzalanan katılım anlaşması ile resmen dâhil olmuştur. Bu bağlamda, TÜBİTAK ise Ufuk Avrupa Programı’nın ulusal koordinasyon görevini üstlenmekte ve bu itibarla Türkiye Araştırma Alanı (TARAL) paydaşlarını yönlendirmektedir. Avrupa Komisyonu ve Ülkemizden bakan seviyesinde katılımın beklendiği Açılış Etkinliği kapsamında, Komisyonun önde gelen temsilcileri tarafından Ufuk Avrupa Programı’nın hedefleri ve amaçlarına dair bilgilendirmelerde bulunulacaktır. Etkinliğin ilk gününe, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK ve Avrupa Komisyonu Yenilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Komisyoner Mariya GABRIEL’in katılımları beklenmektedir. Program dahlinde, bir önceki program olan Ufuk 2020’de başarılı olan Türk Paydaşlarımız için bir Ödül Takdim Töreni de düzenlenecektir. İkinci gün kapsamında ise iklim-nötr ve düşük karbon emisyonu hedefleri odağındaki Avrupa Birliği stratejik öncelikleri ve politikaları ile Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) ve Endüstri 5.0 gibi önemli konularda Avrupa Komisyonu ve Türkiye’den önde gelen uzmanların katılımlarıyla paneller tertip edilecektir. İstanbul Grand Sheraton Ataşehir Otel’de gerçekleştirilecek olan Açılış Etkinliğine, çevrim içi ve fiziki katılım mümkün olmak ile birlikte pandemi şartlarının getirdiği zaruri durum sebebiyle fiziki katılımcı sayısı sınırlı tutulmuştur. Etkinlik Gündemi için lütfen tıklayınız. Etkinliğe kayıt için lütfen tıklayınız. Etkinliğe dair daha fazla bilgi almak için, teknik destek projesi ekibiyle k.gungor@idi.ie veya s.dogrusoz@idi.ie e-posta adresleri vasıtasıyla iletişime geçebilirsiniz.PROJE FİKRİ OLANLAR VE ORTAK ARAYANLAR İÇİN EUROSTARS-3 ETKİNLİĞİ, 29 MART 2022
Hollanda Girişim Ajansı (RVO), 29 Mart 2022’de hibrit bir Eurostars etkinliğine ev sahipliği yapacaktır. Etkinlik, yapay zeka, robotik, nanoteknoloji, temiz teknolojiler gibi alanlara odaklanacak olup, Eurostars-3 süreçleri ve başarı hikayeleri gibi bölümler de içermektedir. Ortak arayan firmalar için ise çevrim içi oturumlar gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Eurostars-3'e sunmak üzere bir proje fikri olan ama henüz uygun bir ortak bulamamış firmalarımıza duyurulur. Daha fazla bilgi ve etkinlik kaydı için lütfen tıklayınız.AVRUPA TEMİZ HAVACILIK ORTAKLIĞI (CLEAN AVİATİON PARTNERSHİP) BİLGİ GÜNÜ VE ULUSLARARASI AĞ KURMA ETKİNLİĞİ, 31 MART 2022
Sizleri TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ufuk Avrupa Programı, Avrupa Temiz Havacılık Ortaklığı (Clean Aviation Partnership) Bilgi Günü ve Uluslararası Ağ Kurma Etkinliğine davet etmekten memnuniyet duyarız. Etkinlik, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen; yürütücüsü T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısı ise TÜBİTAK olan ve Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde desteklenen, “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.
31 Mart 2022 Perşembe günü düzenlenecek ilgili çevrim içi etkinliğe, mart ayı içinde yayımlanacak ve başvuruya açılacak olan “Avrupa Temiz Havacılık Ortaklığı 1. Teklif Çağrıları'nın tümü hakkında, konunun uzmanlarından ayrıntılı bilgi edinmek isteyen katılımcıları davet ediyoruz.
Bahsi geçen Temiz Havacılık Ortaklığı ilk çağrılarına yönelik ortaklıkların geliştirilmesine olanak sağlaması hedeflenen etkinlikte ayrıca katılımcıların kurumlarının tanıtımlarını yapabilecekleri, proje fikirlerini sunabilecekleri ve fikir alışverişinde bulunabilecekleri bir Pitching oturumu düzenlenecektir. B2Match platformu üzerinden profilinizi oluşturabileceğiniz etkinlikte, katılımcılar arasındaki etkileşimi artırmak ve olası iş birliklerini sağlamak amacıyla çevrim içi bire bir toplantı düzenleme imkânı da sunulmaktadır.
Etkinlik, ilgili alanların hem araştırma hem de endüstriyel alanlarında çalışan Avrupa ve Türkiye'den katılımcıları bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. “Ufuk Avrupa Programı, Avrupa Temiz Havacılık Ortaklığı Bilgi Günü ve Uluslararası Ağ Kurma Etkinliği” sizlere sadece Temiz Havacılık proje fikirlerini tartışmak üzere Türk ve Avrupalı araştırmacılarla bağlantı kurmanız için eşsiz bir fırsat sunmakla kalmayacak, aynı zamanda çağrılar hakkında, Ortaklık Yetkilileri tarafından ilk elden bilgi edinmenize imkân sağlayacaktır. Havacılığın yapısal alanlarında ağınızı genişleterek, 2022 ve sonrasında açılacak çağrılarda yeni ortaklıklar oluşturmak için imkanlar elde edebileceksiniz.
Çağrılar resmi olarak açıldıktan sonra etkinlik sitesinde Çağrı Programı Linki paylaşılacaktır.
Kayıt için lütfen tıklayınız.
Detaylı tematik bilgi için ncptransport@tubitak.gov.tr ile iletişime geçebilirsiniz.
Kayıt veya diğer organizasyonel konularla ilgili lütfen proje ekibimizden Sayın Kemal Onur Güngör (k.gungor@idi.ie) Sayın Selin Doğrusöz (s.dogrusoz@idi.ie) e-postalarınızı iletebilirsiniz.
Etkinlikteki bilgilendirme ve pitching oturumları Zoom yazılımı üzerinden gerçekleştirilecek olup, katılımcıların birebir görüşme toplantıları ve diğer tüm etkileşimleri B2match yazılımı üzerinden gerçekleştiriliyor olacaktır.
Etkinlik dahilinde gerçekleştirilen sunumlar ise etkinlikten hemen sonra TH2020 Yardım Masamızda yer alacaklardır.