DAĞITIM ŞEBEKELERİNDE TALEP TARAFI ESNEKLİĞİNİ ARTTIRICI YENİLİKLER WEBİNARI! 21 NİSAN 2022
Reengen’in teknoloji ortaklarından olduğu Ufuk 2020 destekli ebalanceplus projesi kapsamında başlatılan webinar serisinin ilki, Reengen’in öncülüğünde düzenleniyor. Dağıtım şebekesi ve talep tarafı esnekliğini artıracak yenilikler kapsamıyla webinar, 21 Nisan 2022 Perşembe günü, Saat: 14.30‘da (TR saati) gerçekleştirilecektir. Webinar’da, Türkiye’den çözüm ortağı Reengen, İspanya’dan uluslararası proje koordinatörü CEMOSA ve İtalya’dan demonstrasyon sunucusu University of Calabria’nın katılımıyla talep tarafı esnekliğine yönelik enerji & IoT çözümleri, mobil uygulama ve ebalanceplus projesi kapsamında Reengen'in çözümü üzerine odaklanılacaktır.
Ajanda: CEMOSA’nın ebalance-plus projesini ve onun farklı IoT çözümlerini tanıtması, Reengen’in IoT çözümünü ve mobil uygulamasını sergilemesi, İtalya’dan Calabria Üniversitesi’nin demo sunumu
Konuşmacılar: Dilara Göker Reengen - VP of Research & Global Partnership Jacobo Peralta Ebalance-plus Coordinator (CEMOSA) Anna Pinnarelli University of Calabria - Assistant Professor of Electric Power Systems Pasquale Vizza University of Calabria - Researcher Doğukan Aycı Reengen – R&D Project Specialist Kayıt için linke tıklayabilirsiniz!
AVRUPA RAYLI SİSTEMLER ORTAKLIĞI YAYIMLANAN (EUROPE'S RAİL) İLK ÇAĞRILARI HAKKINDA TÜBİTAK TARAFINDAN 25 NİSAN 2022 TARİHİNDE BİLGİ GÜNÜ DÜZENLENECEKTİR!
Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı Yayımlanan (Europe's Rail) İlk Çağrıları Hakkında TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Dairesi, Avrupa Birliği Çerçeve Programları ofisi, Mobilite alanı ulusal irtibat noktaları tarafından 25 Nisan 2022'de 10:00-12:00 saatleri arasında (Türkiye saati ile) düzenlenecek online Bilgi Günü'ne kayıt olmak için lütfen tıklayınız.: https://docs.google.com/forms/d/1y64YAGbnnigObQOczcmc_1TLXmXY2dgw7wGWR3k0oOA/edit Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı ve İlk Çağrısı Hakkında Genel Bilgiler 390 milyon Avro değerindeki projelerin 234 milyon Avro'luk fonla destekleneceği, 1 Mart 2022’de yürürlüğe konan Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı (Europe's Rail) 2022-2024 Çalışma Programı çerçevesinde yayımladığı 2022-1 Kodlu Çağrısı kapsamında Araştırma ve Inovasyon projelerini finanse edecektir. Çağrılar için proje başvuları açılmıştır ve başvuru süreci 23Haziran 2022'ye kadar devam edecektir. Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı ilk çağrı programının, ulaşım sektöründe yüksek ilgi uyandırması beklenmektedir. Çağrı, Avrupa demir yolu ağı yönetimi, demir yolu operasyonlarının otomasyonu ve dijitalleştirilmesi, sürdürülebilir ve esnek sistemler, tedarik zinciri perspektifinde demir yolu taşımacılığı ve bölgesel hatlar alanlarında yenilikçi operasyonel ve teknolojik çözümlerin konuşlandırılmasının yolunu açarak yüksek teknoloji olgunluk (TRL) seviyelerine ulaşmak hedefi ile selefi Shift2Rail Programının sonuçlarına dayanacaktır. Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı (Europe’s Rail) çağrılarına genel başvuru kuralları ve önemli dökümanlarına (Çalışma Programı, Master Plan, Başvuru, Sözleşme ve Bütçe Dökümanları) ve 2022-1 Çağrısının tüm detaylarına ulaşmak için lütfen tıklayınız. Çağrılar ile ilgili sorularınızı Info-Call@rail-research.europa.eu adresine yazabilirsiniz. Çağrılar hakkında soru göndermek için son tarih 9 Haziran 2022 saat 17:00 (Brüksel Yerel Saati)’dir. Başvurular Funding and Tenders Portal üzerinden yapılacaktır: link. 31 Mart 2022 tarihinde yayınlanan Q/A (Gelen Sorulara Cevaplar) dökümanına ulaşmak için lütfen tıklayınız. Ortaklık ile ilgili genel sorularınız için bize ncptransport@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.HOP ON FACİLİTY VE ERA TALENTS BİLGİ GÜNÜ, 27 NİSAN 2022
Avrupa Komisyonu, 27 Nisan 2022’de TSİ 11:00-13:00 arasında Katılımın Genişletilmesi ve Avrupa Araştırma Alanının (ERA) güçlendirilmesi alanında yer alan iki yeni çağrı odağında (Hop-on Facility ve ERA Talents) bir bilgi günü düzenleyecektir.
Hop On Çağrısı, “Widening” ülkelerinden bir katılımcıyı Ufuk Avrupa’nın 2. Bileşeni ve EIC Pathfinder çağrılarında fonlanmış ve devam eden bir projeye entegre etmeyi amaçlamaktadır. ERA Talents çağrısı ise, "Widening" ülkelerindeki kuruluşlara farklı uzmanlıklara sahip çalışanları çekerek, bu ülkelerdeki Ar-Ge potansiyelini artırmayı amaçlamaktadır.
Daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Konu ile ilgili sorularınızı ncpwidera@tubitak.gov.tr adresine iletebilirsiniz.
UFUK AVRUPA GENEL BİLGİ GÜNÜ (KARMA ETKİNLİK) İSTANBUL, 11 MAYIS 2022
Sizleri, TÜBİTAK tarafından İstanbul’da yedincisi düzenlenecek olan Ufuk Avrupa Genel Bilgi Günü’ne davet etmekten memnuniyet duyuyoruz. Etkinlik, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II Teknik Destek Projesi” kapsamında gerçekleştirilecektir.
Genel Bilgi Günü, Çerçeve Programlarıyla yeni tanışan veya programda az deneyime sahip potansiyel katılımcıların yanı sıra, yeni Ufuk Avrupa Çerçeve Programı hakkında bilgi edinmek isteyen deneyimli katılımcıları da hedefleyen bir tanıtım etkinliğidir. Bilgi Günü, AB araştırma ve yenilik programı ve projeleri hakkındaki bütün bilgileri sizlere sunacaktır. Etkinlik; Ufuk Avrupa Programı özelinde hazırlanan “Stratejik Plan”, programın alt alanlarında yayımlanan “Çalışma Programları”, bu alt alanlardaki açık çağrılar, proje başvuru metni taslakları ve bu program kapsamındaki oluşturulacak Ar-Ge ve inovasyon projeleri iş birliklerine nasıl dahil olunacağı hakkında katılımcılarla bilgi ve tecrübe paylaşmayı amaçlamaktadır.
Etkinlikte gerçekleşecek oturumlar, katılımcıların Ufuk Avrupa Programı'nın temel kavramları ile programa başvuru yapmak için gerekli tüm belgeleri anlamalarına yardımcı olacak şekilde düzenlenmiştir.
Bilgi Günü etkinliği, 11 Mayıs 2022 tarihinde Point Hotel Barbaros’da saat 10:00’da başlayıp, 17:00’de sona erecek şekilde gerçekleştirilecektir.
AB Ufuk Avrupa Programına proje başvurularının çevrim içi portal aracılığıyla İngilizce yapılması gerekliliğinden dolayı etkinlik dili İngilizce olup, etkinlikte tercüme hizmeti sağlanmayacaktır. Ön Kayıt: Etkinliğe ön kaydınızı, takip eden ‘Google form’ dokümanı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz: https://docs.google.com/forms/d/1esQdtZzKyExXvymyXPpe6h82BjOlQLjjZpo8f-mJL1Y
Etkinlik gündemi için tıklayınız.
*Etkinliğimizde, katılımcı sınırımızın olmasından dolayı fiziksel katılıma yönelik onay süreci olacağını belirtmek isteriz. Bu sebeple, etkinliğe sadece ön kayıt işlemini gerçekleştiren ve onaylanan katılımcıların katılımına izin verilecektir. Proje ekibi katılımı uygun bulunan katılımcılarla e-posta yoluyla iletişime geçiyor olacaktır. Bu sebeple ön kayıt formunu doldururken e-posta adresinizi doğru ve eksiksiz yazdığınızdan lütfen emin olunuz. Etkinliğe çevrim içi olarak katılmayı planlayan katılımcılarla ise, etkinliğin çevrim içi giriş bilgileri ve bağlantısı etkinlik tarihinden 3 gün önce yine e-posta aracılığıyla paylaşılıyor olacaktır.
Etkinliğe dair daha fazla bilgi almak için, teknik destek projesi ekibiyle k.gungor@idi.ie veya s.dogrusoz@idi.ie e-posta adresleri vasıtasıyla iletişime geçebilirsiniz.