ENERDIGIT 2023 ÇAĞRISI ULUSAL BİLGİLENDİRME GÜNÜ-26 TEMMUZ 2023!
Ufuk2020 Programı kapsamında desteklenen ortak girişimlerden olan ERA-NET Enerji Sistemleri ve Ağlarının Dijitalleşmesi (ERA-Net Digitalisation of Energy Systems and Networks-EnerDigit) projesi kapsamında, yerel ve bölgesel düzeyde enerji sistemlerinin optimize edilmesi ve bu sistemlerin güvenli/esnek bir Avrupa enerji sistemine bağlanabilmesi için yeni teknolojik seçeneklerin ve iş süreçlerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi hedeflenmektedir. Böylelikle, bölgesel enerji geçişi için dijital dönüşüm potansiyelinin açığa çıkarılması amaçlanmaktadır.
Bahse konu oluşum kapsamında, Mission Innovation (MI) Girişimi ile birlikte 14 Haziran 2023 tarihinde MICall23’ün bir parçası olarak ENERDIGIT 2023 Ortak Çağrısı açılmıştır. Çağrının temel amacı, sürdürülebilir bir enerji toplumu için dijital dönüşüm potansiyelini ortaya çıkaran uluslararası araştırma ve yenilik faaliyetlerini desteklemektir.
Çağrı metnine ve uluslararası başvuru süreçlerine ilişkin bilgiye buradanulaşılabilmektedir.
Çağrıya Kimler Başvurabilir?
- Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları,
- Eğitim ve araştırma hastaneleri,
- Kamu kurum ve kuruluşları,
- Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar)
Bahse konu çağrıya, Türkiye’den başvuracak kuruluşlarımızın, TÜBİTAK 1071- Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı hükümleri doğrultusunda desteklenmesi planlanmaktadır. 1071 Programı kapsamında, vakıflar, dernekler ve bunların iktisadi işletmeleri, kooperatifler, birlikler, şahıs şirketleri ve adi ortaklıklardan başvuru kabul edilmez.
Ulusal Başvuru koşullarını içeren bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız
Bu kapsamda, ulusal paydaşlarımızı bilgilendirmek üzere 26 Temmuz 2023 tarihinde saat 10:00-12:30 arasında TÜBİTAK tarafından çevrim içi bir bilgilendirme etkinliği düzenlenecektir.
Taslak Gündem- (Katılımcı Profili ve Durumuna göre farklılık gösterebilir)
10:00-11:00 ENERDIGIT Çağrısına İlişkin Bilgilendirme, çağrı takvimi, başvuru koşulları
11:00-11:45 Ulusal Başvuru Koşulları Hakkında Bilgilendirme
11:45-12:00 Türkiye’den fonlanmış bir ENERDIGIT Projesi Paydaşı Tarafından Tecrübe Paylaşımı
12:00-12:30 Soru-Cevap
12:30 Kapanış
Etkinliğe kayıt olmak için lütfen tıklayınız.
Toplantı katılım linki ve toplantı gündeminin son hali kaydı onaylanan paydaşlarımız ile bilahare paylaşılacaktır.
Enerji alanı kapsamında Ufuk Avrupa Programı ve ilgili Ortaklıklara ilişkin soru ve önerileriniz için bize ncpenergy@tubitak.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.
AKDENİZ TARIMINDA SU-ENERJİ-GIDA-EKOSİSTEMLER ODAĞINDA İLERİ DÜZEY KURS, 31 AĞUSTOS 2023!
Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Uluslararası Merkezi (CIHEAM) tarafından, Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (CIHEAM Zaragoza), PRIMA ve Kurak Alanlarda Tarımsal Araştırma Uluslararası Merkezi (ICARDA) işbirliğiyle, 6-11 Kasım 2023 tarihlerinde Akdeniz sulanabilir tarımında Su-Enerji-Gıda-Ekosistemler bağlamında İleri Düzey Kurs düzenlenecektir.
31 Ağustos 2023 tarihine kadar başvuruları açık olan Kurs kapsamında 50 katılımcı seçilecek olup, unlardan 25’i bizzat, geri kalan 25’i ise uzaktan katılım sağlayacaktır.
Kurs, karar vericiler, teknik danışmanlar, ziraat mühendisleri, çevreciler, mühendisler ve Ar-Ge uzmanları da dâhil olmak üzere kamu veya özel kuruluşlardan profesyoneller için tasarlanmıştır.
Kurs hakkında detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.
HAVA TRAFİK YÖNETİMİ ARAŞTIRMALARI ORTAKLIĞI (SESAR 3 JU) SENELİK KONFERANSI-2023, 10 EKİM 2023!
Avrupa Hava Trafik Yönetiminin (Air Traffic Management- ATM) modernizasyonunda yeni bir sayfa açan “SESAR3 Ortak Girişimi” (SESAR 3 JU)araştırma ve yenilik programı çerçevesinde 2022 yılında yayımlanan ilk çağrının ardından, keşfedici araştırma projelerini (exploratory research) destekleyecek ikinci çağrısını yayımlamıştır. SESAR 2023 keşfedici araştırma çağrısı (HORIZON-SESAR-2023-DES-ER-02), Avrupa'da hava trafik yönetimini dönüştürmeye yönelik geleceğin yeni ve yenilikçi ATM teknolojilerini geliştirirken, AB politikalarıyla bağlantılı fikirleri teşvik etmenin yanı sıra koordineli bilgi alışverişini ve becerileri geliştirmeyi amaçlamaktadır. 2023 çağrıları; “bilim ve araştırmada mükemmellik” ve “uygulama odaklı araştırma” olmak üzere iki alanda açılmıştır. 29 Haziran -15 Kasım 2023 arasında açık kalacak 13 çağrının içeriğine ulaşmak için lütfen tıklayınız:Digital European Sky Exploratory Research 02 (HORIZON-SESAR-2023-DES-ER-02) Bu konudaki detaylı geçmiş haberimize linkten ulaşabilirsiniz.
SESAR Senelik Konferansı-2023
SESAR3, 2022 yılında gerçekleşen ilk konferansın ardından; II. Senelik Konferansını 10 Ekim 2023 tarihinde Brüksel Havalimanı'ndaki Sheraton Otel'de gerçekleştirecektir.
Etkinlik, Dijital Avrupa Gökyüzünü sunmak için öncelikleri belirlemek ve SESAR3 programının selefi SESAR 2020 Programı çıktılarını tartışmak maksadı ile; Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu, AB Ülkeleri ve ayrıca endüstri liderleri, araştırma merkezleri, KOBİ'ler ve üniversitelerden temsilciler dahil olmak üzere tüm AB havacılık topluluğunu bir araya getirecektir.
Etkinlikte ayrıca, Avrupa'yı dünyanın en verimli ve çevre dostu hava yoluna çevirme amacıyla yol haritasını güncellemek için oluşturulan Avrupa ATM (Hava Trafik Yönetimi) Ana Planı 2024 lansmanı gerçekleştirilecektir.
Taslak Etkinlik Gündemine ulaşmak için lütfen tıklayınız.
Etkinlik kayıtları Eylül ayında açılacaktır.
Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.
#CHALLENGEMYCITY - EIT URBAN MOBILITY!
Mobilite yeniliklerini test etmek isteyen ve karşılaştığı mobilite sorunlarına özel çözümler arayan şehirler için Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü’nün tasarlamış olduğu #ChallengeMyCity programı:
#ChallengeMyCity, Avrupa şehirlerinin ihtiyaçlarını hedefleyen ve bu şehirlerin uzun vadeli hareketlilik stratejilerine entegre edilebilecek yenilikçi mobilite çözümlerini test etmelerine yönelik oluşturulmuş bir hizmettir.
Şehirler için faydaları:
- Şehirlerin uzun vadeli stratejisiyle uyumlu olacak şekilde karşılarına çıkabilecek zorlukları özel çalıştaylar yoluyla belirlemek ve bu şekilde ilerlemelerine yardımcı olmak,
- Satın alma zorunluluğu olmaksızın, bu zorluklara yönelik geliştirilmiş kaynak ve fırsatları hızlı bir biçimde test etme olanağı yaratmak,
- Şehirlere, zorluk tanımından pilot uygulama ve etki değerlendirmesine kadar tüm yönleri kapsayan “hepsi bir arada” olacak şekilde bir hizmet sağlamak.
#ChallengeMyCity nasıl çalışır?
Program 4 aşamada sunulur:
- 3 kentsel hareketlilik sorununu belirlemek için şehrin ihtiyaçlarını analiz etmek,
- 6-8 ayda test edilebilecek 180.000 €'ya kadar 3 yenilikçi çözümün finanse edilmesi için çağrıya çıkılması,
- Çözümleri test etmek ve bunlara yanıt vermek ve şehrin girişimine görünürlük getirmek için şehir sakinlerini de bu sürece dahil etmek,
- Çözümlerin şehirdeki entegrasyonunun uzun vadede uygulanabilirliğini anlamak için testlerin etkisinin değerlendirilmesi.
2024 yılı programı hakkında daha fazla bilgi için bu bağlantıyı takip edebilir ve EIT Ulusal İrtibat Noktası ile iletişime geçebilirsiniz.
#ChallengeMyCity 2024’de şehir olarak yer almak için EIT ile iletişime geçebilirsiniz: natalia.gozdur@eiturbanmobility.eu
RAPTOR - EIT URBAN MOBILITY!
Hızlı çevresel değişimlerle etkilenen şehirlerimize yine hızlı ve yenilikçi eylemlerle çözümler üretmek için Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) tarafından RAPTOR - “Rapid Applications for Transport” Programı geliştirilmiştir.
RAPTOR yarışması, kentsel mobilite sorunlarıyla karşılaşan şehirleri, yenilikçi mobilite çözümlerine sahip start-up'larla eşleştiren bir programdır. RAPTOR yarışması için seçilen her şehrin karşılaştığı zorluklar ve bu zorluklara önerilen çözümleri birbirinden farklı olsa da, baştan sona örülen ortak tema ile, daha sürdürülebilir ulaşıma geçişin sağlanması amaçlanmaktadır.
2023 yılı RAPTOR yarışması sona ermekle birlikte, 2024 yılı yarışması için EIT, bu yarışmaya dahil olacak şehirleri belirleme aşamasındadır. 2024 RAPTOR yarışmasına şehir olarak dahil olmak için, çözüm sunulması istenen şehirde karşılaşılan zorlukların bir değerlendirmesi ile birlikte, EIT’ye başvuru gerçekleştirebilirsiniz.
2023 yılı RAPTOR yarışması hakkında bilgi edinmek için bu bağlantıyı takip edebilir, 2024 programına dahil olmak için ise buradan mesajınızı EIT'ye iletebilirsiniz.
2024 yılı yarışması hakkında daha fazla bilgi için EIT Ulusal İrtibat Noktası ile iletişime geçebilirsiniz.
"MADE İN EUROPE" ORTAKLIĞI 2025-2027 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI KAPSAMINDA KAMUOYU GÖRÜŞLERİ TOPLANIYOR, SİZ DE KATKIDA BULUNUN, SON TARİH 7 EYLÜL PERŞEMBE!
European Factories of the Future Research Association (EFFRA) tarafından "Made in Europe" Ortaklığı 2025-2027 yılı Çalışma Programı’nın önceliklerini belirlemeye yönelik kamuoyu görüşleri toplanıyor. Görüşlerinizi iletmek için son tarih 7 Eylül Perşembe.
İlgili çalışmaya kendi bakış açınızdan ve beraberinde kuruluşunuzun veya temsil ettiğiniz paydaşların bakış açısından katkıda bulunmanız mümkündür. Belirli bir proje açısından da istişareye katkıda bulunmanın mümkün olduğunu lütfen unutmayın. Bu kapsamda, belirli bir projenin, önerilen önceliklerle ilişkili belirli hedeflere ulaşılmasına hâlihazırda nasıl katkıda bulunduğuna dikkat çekebilirsiniz.
Bu çalışmaya nasıl katkıda bulunabileceğinizle ilgili gerekli bütün bilgilere buradan erişebilirsiniz.
Sorularınız olması durumunda Chris Decubber ile iletişime geçebilirsiniz.