MARIE SKŁODOWSKA-CURİE DOKTORA SONRASI BURSLARI EĞİTİMİ ANKARA VE İSTANBUL'DA 30-31 MAYIS'TA
Değerli Araştırmacılarımız; Akademi, Sanayi ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerimiz;
Ufuk Avrupa Marie S. Curie Alanı Doktora Sonrası Bursları (MSCA Postdoctoral Fellowships - PF) çağrısı 23 Nisan 2024 tarihinde açıldı. 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü bu ve diğer MSCA çağrılarını tanıtmaya yönelik bir Bilgi Günü’nü çevrimiçi olarak sizlerin değerli katılımı ile gerçekleştirdik. (İlgili sunumlara ulaşmak için tıklayınız.)
11 Eylül 2024 tarihine kadar açık olacak MSCA-PF çağrısına başvuru yapacak araştırmacılarımıza daha fazla detay sunabilmek adına, 30-31 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara ve İstanbul’da iki ayrı fiziksel etkinlik gerçekleştireceğiz. Bu etkinliği Marie Curie Mezunlar Birliği (Marie Curie Alumni Association) liderliğinde, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin işbirliğinde gerçekleştiriyoruz.
Aşağıda programı yer alan etkinliğimizde MSCA Doktora Sonrası Bursları 2024 yılı çağrısına başvurmak isteyen araştırmacılara özel olarak, proje yazımı üzerine ipuçları, hakem deneyimleri, daha önce başarılı olmuş araştırmacılardan açıklamalar paylaşılacaktır.
Ek olarak, etkinlik öncesinde arzu eden katılımcıların proje fikirlerinin MSCA-PF hakemlerince değerlendirilmesi de mümkün olacaktır. MSCA-PF proje önerisinin hazırlık şablonu 10 sayfalık bir şablondur. (Erişim için lütfen tıklayınız.) Ancak 24 Mayıs 2024 tarihine kadar proje önerinizi 2 sayfalık bir özet şeklinde hazırlamak ve MSCA hakemlerine inceletmek isterseniz lütfen bizlerle ncpmobility@tubitak.gov.tr adresi aracılığı ile irtibata geçiniz. 2 sayfalık özet için de yine MSCA-PF şablonunun formatını kullanmanız beklenmektedir.
Etkinliğe katılım için aşağıdaki kayıt formunu eksiksiz doldurmanız yeterli olacaktır.
Etkinlikten bağımsız olarak TÜBİTAK tarafından sağlanan MSCA PF Proje Ön değerlendirme Desteği'ne başvuruların 7 Temmuz 2024 tarihine kadar süreceğini de bu vesile ile duyurmak isteriz.
Saygılarımızla,
MSCA Türkiye Ekibi
Notlar:
• Etkinlik programına erişmek için tıklayınız.
• Ankara ya da İstanbul’daki etkinliğine kayıt linki için tıklayınız.
• MSCA-PF çağrısı ile ilgili güncel dokümanlara web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
• Detaylar ve sorularınız için ncpmobility@tubitak.gov.tr adresi aracılığı ile MSCA Türkiye Ulusal İrtibat Noktalarına ulaşabilirsiniz.
SOLARHUBS: GÜNEŞ ENERJİ ARAŞTIRMALARINDAN İŞ DÜNYASINA ÇALIŞTAYINA DAVETLİSİNİZ, 4 HAZİRAN 2024
📢 Online Eğitim: Güneş Enerjisi Araştırmalarından İş Dünyasına 🌞
"Başarılı Start-up ve Spin-offlardan Deneyim Paylaşımı: Güneş Enerjisi Araştırmalarından İş Dünyasına" başlıklı online eğitimi duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu etkinlik, 4 Haziran 2024 Salı günü, saat 14:00 - 17:00 arasında gerçekleştirilecektir.
🗣️ Kimler Katılmalı? Bu web semineri, yenilikçi güneş enerjisi fikirlerini ve teknolojilerini başarılı iş girişimlerine dönüştürmek isteyen genç girişimciler ve araştırmacılar için tasarlanmıştır.
📅 Etkinlik Öne Çıkanlar:
-
Güneş enerjisi sektöründe başarılı olmuş start-up ve spin-offlardan değerli deneyim paylaşımları.
-
SolarHub IGNITION Hızlandırıcısı'nın seçilmiş katılımcıları için bu başlangıç eğitimi ile iş dünyasına adım atma fırsatı.
🔗 Hemen kayıt olun: https://lnkd.in/dYX9TRTf
Bu değerli bilgi ve networking fırsatını kaçırmayın! Sizi aramızda görmekten memnuniyet duyarız.
YENİLİKÇİ SAĞLIK GİRİŞİMİ (IHI)-ROMATOID ARTRIT’IN ÖNLENMESİ VE ERKEN TANISI ÇEVRİM İÇİ SEMİNERİ, 5 HAZİRAN
Değerli Araştırmacılar,
Romatoid Artrit tüm dünyada 18 milyondan fazla kişiyi ilgilendiren önemli bir sağlık sorunudur. Bu hastalıkla ilgi en önemli sorunlar, birçok hastaya tanının hastalığın kronik fazında konulabilmesi ve eklem iltihabı başlamadan önce-hastalığın erken aşamasında etki gösterebilen ilaçların mevcut olmamasıdır.
Yenilikçi İlaçlar Girişimi (IMI) Tarafından desteklenen RTCure (Rheuma Tolerance for Cure) Projesi kapsamında riskli hasta gruplarının belirlenmesine, hastalığın ilerlemesinin izlenmesine, patojen otoimmün tepkinin inhibe edilebilmesine ve spesifik ve uzun süreli tedavi etkisi oluşturulmasına imkan sağlayan yeni yöntemler geliştirilmiştir. Ayrıca projenin romatoid artrit’in önlenmesine yönelik olarak da önemli sonuçları bulunmaktadır.
Projenin IHI ve endüstri ortakları tarafından 5 Haziran 2024 tarihinde (11.00-11:45 CET) projenin önemli sonuçlarının paylaşılması için çevrim içi bir seminer gerçekleşecektir. Bu alanda çalışan araştırmacıların proje ortaklarını tanıması ve gelecekte kurulabilecek olan işbirlikleri açısından da önemli olduğu düşünülen etkinliğe link üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz.
Projenin kapsamı, proje ortakları ve proje kapsamında bugüne kadar elde edilen önemli sonuçlar gibi bilgilere IHI sayfası üzerinden erişebilirsiniz. Ayrıca projenin CORDIS sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.
YAKLAŞAN CETPARTNERSHIP 2024 ORTAK ÇAĞRISI KAPSAMINDA KARBON NÖTR ÇÖZÜMLER, ENDÜSTRİYEL SÜREÇLER, CCUS, HİDROJEN VE YENİLENEBİLİR YAKITLAR (TRI3 & TRI 6) ÖZELİNDE BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ- 10 HAZİRAN 2024
Bilindiği üzere, Temiz Enerji Geçişi Ortaklığı (Clean Energy Transition Partnership-CETPartnership), temiz enerji geçişini güçlendirmek, hızlandırmak ve AB'nin 2050 yılına kadar iklim nötr ilk kıta olma hedefine katkıda bulunmak üzere Avrupa içinden ve dışından çok sayıda bölgesel ve ulusal araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik programının bir araya gelmesiyle oluşturulmuş ortak bir girişimdir.
Bahse konu ortaklık, aynı zamanda Avrupa Stratejik Enerji Teknoloji Planını (SET Plan) da desteklemeyi amaçlayan bir ortak fonlama ortaklığı olup 2022 ve 2023 yıllarında çağrıya çıkmıştır.
Daha evvel de belirtildiği üzere, CETPartnership altında açılan/açılacak olan çağrılar için modüler bir sistem belirlenmiş olup 2022-2027 döneminde her yıl için bir iki aşamalı olarak uluslararası ve ulusal çağrıya çıkılması öngörülmektedir.
Daha evvel sitemizde paylaşıldığı üzere 2024 Ortak Çağrı Dokumanı Taslağı CETPartnership’in resmi sitesinde paydaşların ilgi ve bilgisine sunulmuştur.
Eylül ayında çıkılması planlanan 2024 çağrısına ilişkin bilgi ve güncellemeleri buradan takip etmeniz önem arz etmektedir.
Açılacak olan çağrıda, geçen seneki çağrılarda olduğu gibi temiz enerji odağındaki farklı enerji teknolojileri ve/veya sistemleri ile ilgili çağrı modüllerine yer verilecektir. Uluslararası ve ulusal başvurular birbirini takip eden dönemler dahlinde ikişer aşamalı olarak gerçekleştirilecektir. Konuya ilişkin detayların önümüzdeki Haziran ayına yapılması planlanmaktadır.
Bu çerçevede, bahse konu ortaklık altında yer alan TRI 3: CCU/CCS Teknolojileri ile Hidrojen ve Yenilenebilir Yakıtlar ve TRI 6: Entegre endüstriyel enerji sistemleri geçiş inisiyatifleri kapsamında çıkılacak olan 2024 çağrısı özelinde10 Haziran 2024 tarihinde 15:00-16:00 (TSİ) saatleri arasında bir bilgilendirme etkinliği düzenlenecektir.
Söz konusu etkinlik hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Etkinliğe ilişkin sorunuz olması durumunda, TRI3@CETPartnership.eu ve TRI6@CETPartnership.eu adresleri üzerinden sekretarya ile İngilizce olarak irtibata geçebilirsiniz.
Etkinlik b2Match platformu üzerinden gerçekleştirilecek olup katılım sağlamak isteyen paydaşlarımızın söz konusu sayfaya kayır yaptırmaları gerekmektedir.
Etkinliğe kaydolmak için tıklayınız.
11 HAZİRAN 2024’TE AVRUPA İNOVASYON EKOSİSTEMLERİ ÇEVRİMİÇİ BİLGİ GÜNÜ DÜZENLENECEKTİR
11 Haziran 2024 tarihinde Avrupa İnovasyon Konseyi ve KOBİ Yürütme Ajansı (EISMEA), Haziran ayında açılacak Avrupa İnovasyon Ekosistemleri (EIE) çağrıları hakkında bir çevrimiçi seminer düzenleyecektir.
Avrupa İnovasyon Ekosistemleri, startup ve KOBİ’lerin ölçeklendirilmesini destekleyen ve AB çapında yıkıcı inovasyonu teşvik eden daha bağlantılı ve verimli inovasyon ekosistemleri yaratmayı amaçlamayan bir programdır. Seminerde şu çağrılara odaklanılacaktır:
HORIZON-EIE-2024-CONNECT-02-01: Expanding Academia-Enterprise Collaborations: Çağrının amacı eğitim ve araştırma kurumları ile işbirliği yaparak inovasyon ekosistemlerinin oluşturulmasını teşvik etmektir. Projeler, eğitim ve araştırma kurumlarının daha büyük bir girişimci rol üstlenmesini desteklemek için bu kurumların inovasyon ve girişimcilik yetkinlikleri artıracak faaliyetleri düzenlemelidir. Ayrıca, faaliyetler, eğitim ve araştırma kurumlarının vizyonlarını bölgesel akıllı uzmanlaşma stratejilerine uymalı; böylece bu stratejileri inovasyon ekosistemlerine ve ekonomik değer zincirlerine kolayca entegre edilebilmelidir.
Bütçe: 2.5 milyon Euro
Çağrı Açılış Tarihi: 06 Haziran 2024
Son Başvuru Tarihi: 19 Eylül 2024
HORIZON-EIE-2024-CONNECT-02-02: Mutual learning and support scheme for national and regional innovation programmes: Çağrının amacı EIC Hızlandırıcı‘nın Plug-in aracı kapsamında sertifika almaya hak kazanabilecek ulusal ve bölgesel fon programlarını iyileştirmek veya kurmak; bu tür programların tasarımı, işleyişi ve izlenmesi açısından en iyi uygulamaları paylaşmak; bilgiye erişimi genişletmek ve başvuru sahiplerine (start-up'lar ve KOBİ'ler) ulusal ve bölgesel fon programlarına erişim fırsatları hakkında bilgi vermek; böylece EIC Hızlandırıcı'nın 2. aşamasına başvurmak üzere Plug-in aracı kapsamında seçilme şanslarını artırmaktır
Bütçe: 1 milyon Euro
Çağrı Açılış Tarihi: 06 Haziran 2024
Son Başvuru Tarihi: 19 Eylül 2024
Seminer boyunca belirtilen çağrılar ile ilgili soru sormak da mümkün olacaktır. Avrupa İnovasyon Ekosistemleri Çevrimiçi Semineri gündemine dair ayrıntılı bilgiye ve kayıt linkine https://eismea.ec.europa.eu/events/european-innovation-ecosystems-online-informative-session-11-june-2024-2024-06-11_en sayfası aracılığı ile ulaşılabilir.
MSCA GLOBAL PANELİ ÇEVRİMİÇİ BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ, 26 HAZİRAN 2024
26 Haziran 2024 tarihinde EURAXESS Hindistan tarafından MSCA Post-Doktora Bursları- Global Paneli'ne yönelik çevrimiçi bir bilgilendirme etkinliği düzenlenecektir.
Sözkonusu etkinlik hakkında daha fazla bilgi için: https://bit.ly/MSCAPF_Global_2024_Webinar_India
Etkinliğe kayıt için: https://bit.ly/Registration_MSCA_PFGlobal_2024_India
MSCA Post-Doktora Burs Programının Özeti:
Tüm dünyadan deneyimli araştırmacılara uluslararası ve sektörler arası araştırma amaçlı dolaşım imkânı sunarak kariyer gelişimlerinin sağlanmasını, böylelikle de Türkiye’nin de parçası olduğu Avrupa Araştırma Alanı’nın rekabetçiliğinin artırılmasını hedefleyen bu program kapsamında tüm dünya ülkelerinden ve tüm araştırma alanlarından deneyimli araştırmacılar tarafından sunulan proje önerileri Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir.
Yazılacak proje önerisinde, doktora derecesini almış bir araştırmacının son 3 yıldır 12 aydan fazla bulunmadığı bir ülkedeki araştırma kuruluşuna fiziksel olarak gitmesi ve 12-24 ay süre ile araştırmalarını orada yürütürken gerçekleştireceği faaliyetleri aktarması beklenir. Dolayısıyla proje önerisi hazırlanırken 1 araştırmacı ve 1 araştırma kuruluşunun anlaşması ve proje önerisini birlikte hazırlaması gerekmektedir.
MSCA Doktora Sonrası Bursları’na başvuru yapacak araştırmacıların, proje önerilerinin ilgili çağrı kapanış tarihine kadar Avrupa Komisyonu’na internet tabanlı bir portal aracılığı ile ("Funding & Tender Opportunities" portalı) araştırmacının kendisi ya da araştırmalarını yürüteceği kurumdan belirlemiş olduğu kurum irtibat kişisi/danışmanı tarafından sunulması gerekmektedir. Sunulacak proje önerisi her araştırma konusundan olabilir, ancak Avrupa Komisyonu’nun hazırlamış olduğu proje önerisi yazım formatına uygun ve sorduğu soruları yanıtlar şekilde hazırlanmalıdır. (Güncel hazırlık dokümanları için aşağıdaki ‘Dokümanlar’ başlığı altına bakınız.)
Program kapsamında AB Üye Ülkeleri veya Ufuk Avrupa Asosiye Ülkeleri arasında ya da diğer üçüncü ülkelere doğru ya da üçüncü ülkelerden AB Üye/Asosiye Ülkelerine doğru uluslararası hareketlilik gerçekleştirmeyi taahhüt eden mükemmel araştırmacılara araştırma bursu sağlanacağından aşağıda yer alan hareketlilik yöntemlerinden birisine uygun olarak proje önerisi yazılmalıdır. Başvurular, akademik veya akademik olmayan sektördeki bir kuruluş ile bir araştırmacı tarafından ortaklaşa yapılır.
Başvuru Şartları:
Doktora Sonrası Burslar Avrupa'da (bir AB Üye Ülkesinde veya Ufuk Avrupa Asosiye Ülkesinde) ya da Ufuk Avrupa ile ilişkili olmayan bir Üçüncü Ülke de kullanılabilir. Burslardan faydalanmanın aşağıda belirtilen iki yöntemi vardır ve başvuru yapacak araştırmacıların bunlardan bir tanesini seçerek proje önerisi hazırlamaları gerekmektedir:
- Doktora Sonrası Burslar – Avrupa Paneli: Dünyanın herhangi bir ülkesinden Avrupa'ya gelerek veya Avrupa içinde hareket ederek araştırma ve inovasyon projesi gerçekleştirmek isteyen, herhangi bir milletten araştırmacının başvurusuna açıktır. Türkiye’den AB Üye ve Asosiye Ülkelerine araştırma amacıyla gitmek isteyen araştırmacılar da, Türkiye dışındaki herhangi bir ülkeden Türkiye’ye gelmek isteyen araştırmacılar da bu panele başvurmalıdır. Bu bursların standart süresi en az 12 ay, en fazla 24 ay olabilmektedir.
- Doktora Sonrası Burslar – Global Panel: AB Üye ve Asosiye Ülkeleri dışındaki ülkelere giderek araştırma ve inovasyon projesi gerçekleştirmek isteyen araştırmacıların başvurularına açıktır. Ancak bu araştırmacılar ya Avrupa vatandaşı olmalı ya da Avrupa’da uzun süreli ikamet etmiş olmalıdırlar. Global panel, araştırmacının en az 12, en fazla 24 ay süre ile Üçüncü bir Ülkeye gidişini ve sonrasında 12 ay AB Üye ya da Asosiye Ülkesindeki bir kuruluşa zorunlu dönüşünü gerektirir. Dolayısıyla yazılacak proje önerisi en az 12 ay gidiş 12 ay sabit dönüş (toplam 24 ay) ile en fazla 24 ay gidiş 12 ay sabit dönüş (toplam 36 ay) arasında olabilmektedir. Global panele başvuran Türkiye’den bir araştırmacı, Avrupa dışındaki ülkelere 12-24 ay arasında bir süre ile gidebilir; ancak bu süre sonunda 12 ay mutlaka Türkiye'deki (ya da AB Üye/Asosiye Ülkelerindeki) bir kuruluşa geri dönmeli ve 12 ay süresince projesini burada devam ettirmelidir.
Başvuru yapacak tüm araştırmacıların aşağıda belirtilen üç önkoşulu sağlaması gerekmektedir:
- Doktoralı Araştırmacı Olma Koşulu: Başvuru yapacak araştırmacıların ilgili programın çağrı kapanış tarihi itibari ile doktora derecesini almış ya da almaya hak kazanmış olmaları gerekmektedir.
- 8 yıl şartı: Çağrı kapanış tarihi itibariyle başvuru yapan araştırmacıların doktora derecelerini aldıkları tarihten itibaren en fazla 8 yıl araştırma deneyimine sahip olmaları gerekir. Araştırma dışında edinilen deneyimler, kariyere verilen aralar (analık – babalık izni, hastalık izni gibi) hesaba katılmamaktadır. (Dokümanlar kısmında bu önkoşul ile ilgili ayrıntılı bilgi içeren belgeyi inceleyiniz.)
- Ek bilgi - Ülkesine Geri Dönen Araştırmacılar: AB Üye ya da Asosiye Ülkelerine araştırma kariyerleri için geri dönmeyi planlayan AB Üye ya da Asosiye Ülke vatandaşlarının (ya da bu ülkelerde uzun dönemli kalanların9) üçüncü ülkelerde edindikleri araştırma deneyimi bu 8 yıl deneyim hesaplamasına dahil edilmeyecektir. Örneğin, doktorasını aldıktan sonra ABD’de 9 yıl araştırma deneyimi edinen bir Türk araştırmacının tekrar Türkiye'ye ya da Avrupa'ya dönüş için yapacağı başvuru kabul edilecektir. Ek olarak, araştırmacının kendi ülkesinde yapmak zorunda olduğu askerlik hizmeti süresi, ülkeye kısa süreli giriş çıkışlar da bu hesaplamaya dahil edilmez.
- Uluslararası Dolaşım Koşulu: Başvuru yapacak araştırmacıların ilgili programın çağrı kapanış tarihi (önümüzdeki çağrının kapanış tarihi 11 Eylül 2024’tür) itibari ile geldikleri/gidecekleri ülkede son 3 yıl içerisinde 12 aydan fazla bulunmamış (oturmamış, araştırma yapmamış, çalışma/öğrencilik yapmamış) olmaları gerekmektedir. (Global Panelinde Avrupa dışındaki kuruluşun bulunduğu ülke için bu şart aranır; geri dönülecek ülkede aranmaz.)
Katılımcı Kuruluşlar:
MSCA Doktora Sonrası Burslar kapsamında proje önerisi hazırlayacak araştırmacılar kendilerine ev sahibi kuruluş (hosting institution) olarak akademik ya da akademik olmayan bir kuruluş bulmalıdırlar. Bu kuruluş üniversite, araştırma merkezi/enstitüsü, kamu kurumu/kuruluşu, sanayi kuruluşu, KOBİ, STK, hastane, laboratuvar olabileceği gibi araştırmacıya araştırma ortamı sunabilen her türlü kuruluş da olabilir.
Görevlendirmeler:
Doktora Sonrası Burs alan araştırmacılar, proje süreleri içerisinde dünyanın herhangi bir ülkesinde gerçekleştirmek üzere geçici bir görevlendirme aşaması dâhil etmeyi tercih edebilirler (bu tercih isteğe bağlıdır). Söz konusu görevlendirme tek seferde de gerçekleştirilebilir; istenirse birkaç kısa döneme de bölünebilir ve farklı kuruluşlarda gerçekleştirilebilir.
Doktora Sonrası Burslar – Avrupa Paneli için görevlendirme süresi, toplam proje süresinin üçte birini aşamayacaktır, projenin hedefleriyle uyumlu olmalı ve bursun etki değerine katkı sağlayacak şekilde planlanmalıdır.
Doktora Sonrası Burslar – Global Panel içinse, görevlendirme süresi Avrupa dışında geçirilecek proje süresinin üçte biri kadar olabilir. Proje başlangıcında projenin yürütücüsü kuruluşta (ya da proje önerisi yazılırken belirtilen bir başka kuruluşta) en fazla üç ay geçirilebilir. Böylece araştırmacıya Avrupa dışındaki ülkeye gitmeden önce, geri döneceği kuruluşta zaman geçirme imkânı verilmiş olur. Görevlendirmelerin, araştırmacının son 12 ay zorunlu olarak döneceği AB Üye Ülkesi ya da Asosiye Ülkedeki kuruluşunda gerçekleştirilmesine izin verilmez.
Proje Süresi Sonunda Akademik Olmayan Sektöre Yerleştirme:
Proje süresi sona erdiğinde araştırmacıya, akademik olmayan bir kuruluşta (AB Üye ya da Asosiye Ülkesinde olması kaydıyla) araştırma ve inovasyon projelerinde çalışmak üzere 6 aya kadar ek süre verilebilir.
Projesini hali hazırda akademik olmayan sektördeki bir kuruluşta gerçekleştiren MSCA-PF sahibi araştırmacılar da farklı bir akademik olmayan kuruluşa (AB Üye ya da Asosiye Ülkesinde olması kaydıyla) geçerek bu ek 6 aya kadar olan yerleştirme süresini değerlendirebilirler.
Böyle bir ‘yerleştirme’ proje önerisinin bir parçası olarak tasarlanmalı; projeye ve araştırmacının kariyer gelişimine katma değeri açıklanmalı, kabul mektubu (Letter of Commitment - LoC) ile desteklenmelidir. Bu açıklamalar, projenin değerlendirme sürecinde dikkate alınacaktır.
Bu sayede sektörler ve kuruluşlar arasındaki kariyer hareketlilikleri teşvik edilmekte, araştırmacılar için kariyer fırsatlarının genişlemesi sağlanırken, inovasyon ve bilgi transferinin de hızlanması amaçlamaktadır.
TARİHİ KAYDEDİN! AVRUPA İMALAT KONFERANSI 2024, 24-25 EYLÜL 2024, BRÜKSEL, BELÇİKA
24-25 Eylül 2024 tarihlerinde Brüksel'de fiziksel olarak gerçekleşecek 2. Avrupa İmalat Konferansı için lütfen tarihi kaydedin.
EFFRA (European Factories of the Future Research Association), EIT Manufacturing ve ManuFuture tarafından ortaklaşa düzenlenen “Avrupa İmalat Konferansı 2024”, Avrupa'nın endüstriyel geleceğini şekillendirmede araştırma, geliştirme ve inovasyonun önemli rolüne vurgu yapacaktır.
Program hakkında daha fazla bilgi geldiğinde https://ufukavrupa.org.tr/ sitesinden tekrar sizlerle paylaşılacaktır.
TARİHİ KAYDEDİN! 2. AVRUPA PROSES ENDÜSTRİSİ KONFERANSI, 23-24 EKİM 2024, BRÜKSEL, BELÇİKA
A.SPIRE tarafından 23 ve 24 Ekim 2024 tarihlerinde Brüksel'de, 2. Avrupa Proses Endüstrisi Konferansı düzenlenmektedir. Etkinlikte, açılış konuşmacılarının sunumlarının yanı sıra Avrupa iklimi ve finansman ortamı çerçevesinde enerji yoğun endüstriler ve bu endüstrilerin yeşil dönüşümündeki yollar ve zorluklar konusunda uzman seslerin bir araya geldiği yuvarlak masa görüşmeleri yer alacaktır.
Konferansın ilk günü (23 Ekim) A.SPIRE üyelerine ve tüm paydaşlara açık olacaktır. Yeşil dönüşüm konusu, enerji yoğun endüstrilerin temsilcileri, Avrupa ortaklıkları (Processes4Planet Partnership, Clean Steel Partnership ve Clean Hydrogen gibi) ve Avrupa kurumlarıyla tartışılacaktır. Konferansın ilk günü, ilgi çekici görüşmeler ve yuvarlak masa tartışmaları yoluyla ağ oluşturma ve fikir alışverişi için önemli fırsatlar sunacaktır.
İkinci gün (24 Ekim), A.SPIRE üyelerinin etkinliği olacaktır. Bu kapsamda proses endüstrisinin dönüşümü için paydaşların yenilikçiliğine ilham veren işbirliği ve bilgi oluşturmaya yönelik faaliyetler gerçekleşecektir. A.SPIRE üyelerinin işbirliğiyle tematik çalıştaylar düzenlenecektir.
Daha fazla bilgi yakında ASPIRE web sitesinde yayımlanacaktır.
UFUK AVRUPA KÜME 4 - DİJİTAL ALANI 2024 KONU BAŞLIKLARI BİLGİ OTURUMU
Ufuk Avrupa Küme 4 - Dijital Alanı 2024 Konu Başlıkları Bilgi Oturumu 28 Mayıs 2024 tarihi saat 10:00-12:00 arasında çevrimiçi olarak düzenlenecektir. Toplantı kapsamında Küme 4 çalışma programı içerisinde yer alan ve kapanış tarihi 10 Eylül 2024 olan Human ve Digital Emerging çağrıları kapsamında ayrıntılı bilgilendirme yapılacaktır.
Bilgilendirme yapılacak konu başlıklarına aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
HORIZON-CL4-2024-HUMAN-02-36 | Synergy with national and regional initiatives in Europe on Innovative Materials (CSA) |
HORIZON-CL4-2024-HUMAN-02-35 | Intellectual asset management support for public research organisations, academic institutions and their spin-offs (CSA) |
HORIZON-CL4-2024-HUMAN-03-01 | Advancing Large AI Models: Integration of New Data Modalities and Expansion of Capabilities (AI, Data and Robotics Partnership) (RIA) |
HORIZON-CL4-2024-HUMAN-03-02 | Explainable and Robust AI (AI Data and Robotics Partnership) (RIA) |
HORIZON-CL4-2024-HUMAN-03-03 | Digital Humanism - Putting people at the centre of the digital transformation (CSA) |
HORIZON-CL4-2024-HUMAN-03-04 | Facilitate the engagement in global ICT standardisation development (CSA) |
HORIZON-CL4-2024-DIGITAL-EMERGING-02-02 | Stimulating transnational research and development of next generation quantum technologies, including basic theories and components |
Çevrimiçi toplantıya kayıt olmak amacıyla tıklayın.