PRIMA SEKRETARYASI BİLGİ GÜNÜ 18 OCAK'TA!
Akdeniz'de su yönetimi, tarım sistemleri, tarım-gıda değer zinciri konularında uluslararası ortak projeler destekleyen PRIMA Programı’nın yeni dönem çağrısının 2022 yılının ilk çeyreğinde açılması öngörülmektedir. PRIMA Programı 2022 çağrısının muhtemel çağrı konuları ve kuralları hakkında PRIMA Çağrı Sekretaryası tarafından 18 Ocak 2022 tarihinde bilgi günü düzenlenmesi planlanmaktadır. Bilgi günü programına ulaşmak ve kayıt olmak için lütfen tıklayınız.MARİE CURİE STAFF EXCHANGE - DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİ GÜNÜ 19 OCAK'TA!
Ufuk Avrupa Marie Curie Alanı (MSCA) altında fon sağlayan Staff Exchange Programı, her seviyeden araştırmacının kurumunu terk etmeden her tematik alanda katılabileceği bir değişim programıdır. Değişim Programı kapsamında oluşturulacak konsorsiyumlar aracılığıyla Türkiye ile Avrupa içinden ve dışından ülkeler arasında gerçekleştirilecek araştırmacı personeli, teknik ve idarî personel değişimi yoluyla sektörler (akademi / sanayi) ve ülkeler arası bilgi, teknoloji ve tecrübe transferinin sağlanması hedeflenmektedir. Başvurular bireysel olarak değil farklı ülkelerden farklı kurumların bir araya gelerek oluşturduğu konsorsiyumlar aracılığı ile yapılır. Program kapsamında kurumlar arası değişim yapan personel maaşa ek destek, araştırma destekleri ile fonlanırken, kurumlara da idari gider desteği sağlanmaktadır. MSCA Değişim Programı çerçevesinde 19 Ocak, Çarşamba günü, 10:00 - 12:00 saatleri arası Zoom platformundan bir Bilgi Günü düzenlenecektir. Etkinlikte program hakkında ayrıntılı bilgilendirme oturumu ardından, 2020 senesinde destek alarak şu an yürütülmekte olan RISE projesi koordinatörü tarafından bir sunum gerçekleştirilecektir. Başvuru süreçleri ve TÜBİTAK desteklerine dair yapılacak bilgilendirmenin ardından soru - cevap oturumu ile etkinlik sona erecektir. Etkinliğe kayıt olanlara 18 Ocak'ta kayıt linki iletilecektir. Kayıt olmak için tıklayınız. Staff Exchange Bilgi Günü.docxGENEL BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ (ÇEVRİM İÇİ) UFUK AVRUPA KATILIMIN GENİŞLETİLMESİ: ERA CHAİRS 21 OCAK’TA!
Sizleri, TÜBİTAK tarafından düzenlenen, "Ufuk Avrupa Katılımın Genişletilmesi" (Widening Participation) kapsamında yer alan ERA Chairs Çağrı’sına yönelik gerçekleşecek olan Genel Bilgilendirme Etkinliği’ne davet etmekten memnuniyet duymaktayız. Etkinlik, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilecektir. Temel bilgilendirmeleri sağlayacak olan etkinlik çevrim içi olup, Ufuk Avrupa Katılımın Genişletilmesi: ERA Chairs Çağrısına kapsamında teklif hazırlamayı düşünen kuruluşları hedeflemektedir. Genel Bilgilendirme Eğitimi, teklif yazma ve tekliflerin değerlendirilmesi ile ilgili konulara yoğunlaşacaktır. ERA Chairs kurumlara mükemmelliği getirmeyi amaçlamaktadır. ERA Chairs projeleri, araştırma mükemmelliği ve yönetim becerileri kanıtlanmış seçkin akademisyenleri, araştırma mükemmelliği potansiyeli olan Widening ülkelerindeki üniversiteler ve araştırma kurumlarıyla bir araya getirir. Etkinlikteki oturumlar, katılımcıların ERA Chairs Çağrısı’nın temel kavramlarını anlamalarına ve kendi projelerini en iyi şekilde hazırlamalarına yardımcı olacak şekilde yapılandırılmıştır. Eğitimde kullanılacak olan içerik; başarılı olmuş projelerin sunumlarını, katılımcılar için faydalı şablonları ve teklif hazırlama sürecine dair tecrübe paylaşımını kapsayan oturumlar ile zenginleştirilmiştir. Etkinlik gündemi için tıklayınız. Etkinlik 21 Ocak 2022 tarihinde Türkiye saatiyle 13:00’da çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir. Kayıt: Zoom bağlantısı linki, sadece kayıt işlemini gerçekleştiren ilgililerle etkinlikten üç gün önce paylaşılacaktır. Kayıt işleminizi takip eden link vasıtasıyla gerçekleştirebilirsiniz: https://docs.google.com/forms/d/1VVpVM-WRNSKTYZ0hVyKpd1R1H8fYpzWzyEz2XWkbFlwAVRUPA YENİLİK KONSEYİ KILAVUZ VE GEÇİŞ EĞİTİMİ 27 OCAK’TA!
Sizleri, TÜBİTAK tarafından düzenlenen çevrim içi “Avrupa Yenilik Konseyi (EIC) Kılavuz (Pathfinder) ve Geçiş (Transition) Eğitimi – 2” etkinliğine davet etmekten memnuniyet duyuyoruz. Etkinlik, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilecektir. 27 Ocak 2022 günü saat 14:15’te başlayacak olan çevrim içi etkinlik, Ufuk Avrupa Çerçeve Programı’na yönelik deneyimi bulunmayan ya da az deneyime sahip olan potansiyel katılımcıların yanı sıra, yeni Ufuk Avrupa EIC Kılavuz programı hakkında bilgi edinmek isteyen deneyimli araştırmacıları hedefleyen bir giriş etkinliği olma özelliği taşımaktadır. Etkinlik, EIC Çalışma Programı, EIC Kılavuz ve EIC Geçiş çağrılarına odaklanacaktır. Etkinlik oturumları, katılımcıların EIC Kılavuz ve EIC Geçiş programlarının temel kavramlarını, amaçlarını doğru bir şekilde anlamalarına yardımcı olacak şekilde yapılandırılmıştır. Etkinlik kapsamında, EIC Klavuz ve EIC Geçiş çağrılarına kimlerin başvurması gerektiği, çağrılara nasıl başvurulacağı ve tekliflerin nasıl değerlendirildiği konularında bilgiler sunulacaktır. Etkinlik, kullanılacak olan eğitim materyalleri, içerik sunumları, eğitim notları, Avrupa Birliği’nden derlenmiş literatür ve faydalı şablonlarla zenginleştirilmiştir. Sunumlar Dr Erich Prem (EUTEMA GmbH, Avusturya) tarafından yapılacaktır. Kayıt: Kaydınızı, takip eden ‘Google form’ dokümanı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. https://docs.google.com/forms/d/1adjTWSIpebfBleNF8-G0mXvVooRqgsSDXkVV2dwuX0c *Etkinliğe katılım için ön kayıt gerçekleştirmeniz beklenmektedir. Etkinliğimiz ücretsizdir. Lütfen kaydınızı önce ‘Google form’ dokümanı aracılığıyla gerçekleştiriniz. Etkinliğin çevrim içi giriş bilgileri ve bağlantısı (Zoom yazılımı), etkinlikten üç gün önce kayıt yaptıranlar ile paylaşılıyor olacaktır. Etkinliğe dair daha fazla bilgi almak için, teknik destek projesi ekibiyle k.gungor@idi.ie ve/veya s.dogrusoz@idi.ie e-posta adresleri vasıtasıyla iletişime geçebilirsiniz. Etkinliğimizde görüşmek dileğiyle. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla gerçekleşen T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen ve ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu “Ufuk 2020’de Türkiye Faz -II” adlı Teknik Destek Projesinin amacı, Ufuk 2020 ve Ufuk Avrupa Programına yönelik proje yazma eğitimleri, proje pazarı etkinlikleri, ulusal danışma grubu toplantıları ile farkındalığı artırmaktır. Daha fazla bilgiye https://ufukavrupa.org.tr/ web sitesinden ulaşılabilmektedir.AVRUPA KOMİSYONU UFUK AVRUPA KÜME 5 BİLGİ GÜNÜ VE ÇEVRİM İÇİ PROJE PAZARI ETKİNLİĞİ 3 ŞUBAT’ DA!
Avrupa Komisyonu 3 Şubat 2022 tarihinde Ufuk Avrupa Programı Küme 5: İklim, Enerji ve Mobilite 2022 çağrılarına yönelik Bilgi Günü organize edecektir.
Etkinliğin başlıca hedefi, Ufuk Avrupa Küme 5 2022 çağrılarının 74 açık çağrı başlığını (bataryalar, yenilenebilir enerji, sıfır emisyonlu karayolu taşımacılığı, havacılık ve daha pek çok konu) aşağıdaki maddelere vurgu yaparak üç paralel oturum aracılığıyla gerçekleştirmektir.
• Katılımcıları Küme 5 çağrı konularına teşvik etmek ve Ufuk Avrupa Küme 5 2022 Çalışma Programı ile ilgili bilgileri paylaşmak; • Başarılı bir teklif taslağı hazırlama konusunda tavsiyelerde bulunmak ve mevcut Ufuk Avrupa değerlendirmelerinden çıkarılan temel dersleri paylaşmak; • 4 Şubat 2022 tarihinde BRIDGE2HE projesi tarafından organize edilecek olan Çevrim içi Proje Pazarı etkinliği ile teklif konsorsiyumları kurmalarını sağlamak üzere potansiyel başvuru sahiplerine ağ oluşturma ve birlikte çalışma fırsatları sunmak
Daha fazla bilgi için https://ec.europa.eu/info/research-and-innovation/events/upcoming-events/horizon-europe-info-days/cluster-5_en sayfasını ziyaret edebilirsiniz.