AVRUPA YENİLİK KONSEYİ (EIC) KILAVUZ (PATHFİNDER) VE GEÇİŞ (TRANSİTİON) PROGRAMLARI ÇEVRİMİÇİ EĞİTİMİ!
Avrupa Yenilik Konseyi (EIC) Kılavuz (Pathfinder) ve Geçiş (Transition) Programları Çevrimiçi Eğitimi
Ufuk Avrupa Programı'nın önemli bileşenlerinden bir tanesi olan Avrupa Yenilik Konseyi (European Innovation Council - EIC) Programının fon mekanizmaları olan Kılavuz (Pathfinder) ve Geçiş (Transition) Eğitimi 3 Kasım 2022 günü saat 10.15'te çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.
Etkinlik, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilecektir.
Etkinlikte, Teknoloji Hazırlık Seviyesi 1-4 arasındaki projelere hibe saplayan Kılavuz Programı ile belli proje tiplerinde ortaya çıkarılan fikirleri daha ileri taşıma amacını güden projelere destek veren Geçiş Programı hakkında detaylı bilgiler katılımcılarla paylaşılacaktır. Programlar hakkında detaylı bilgiler https://ufukavrupa.org.tr/tr/alanlar-kumeler/avrupa-yenilik-konseyi-eic/eic-kilavuz ve https://ufukavrupa.org.tr/tr/alanlar-kumeler/avrupa-yenilik-konseyi-eic/eic-gecis adreslerinden edinilebilir.
Etkinlik oturumları, katılımcıların EIC Kılavuz ve EIC Geçiş programlarının temel kavramlarını, amaçlarını doğru bir şekilde anlamalarına yardımcı olacak şekilde yapılandırılmıştır. Etkinlik kapsamında, EIC Klavuz ve EIC Geçiş çağrılarına kimlerin başvurması gerektiği, çağrılara nasıl başvurulacağı ve proje önerilerinin nasıl değerlendirildiği konularında bilgiler sunulacaktır.
Etkinlik Programına buradan ulaşabilirsiniz.
Etkinliğe katılım için https://docs.google.com/forms/d/1Sn6-L7rlMHNkC5JGWhZcSLDDCJOPvlx9FhnHHyoMzA0 adresinden ön kayıt gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Etkinliğin çevrimiçi erişim bilgileri ve bağlantısı etkinlikten üç gün önce kayıt yaptıranlar ile paylaşılacaktır.
Etkinliğe dair daha fazla bilgi almak için, teknik destek projesi ekibiyle k.gungor@idi.ie ve/veya s.dogrusoz@idi.ie e-posta adresleri ile iletişime geçebilirsiniz.
UFUK AVRUPA KAPSAMINDA ORTAKLIKLAR VE ORTAKLIK ÇAĞRILARINA KATILIMIN ARTIRILMASINA YÖNELİK GENEL BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ, 11 KASIM 2022
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında Ufuk Avrupa Ortaklıklar ve Ortaklık Çağrılarına Katılımın Artırılmasına yönelik düzenlenecek olan Genel Bilgilendirme Eğitimi (Çevrimiçi Seminer) 11 Kasım 2022 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşecektir.
Avrupa Ortaklıkları, uyumlu araştırma ve yenilik girişimleri yoluyla Avrupa'nın en ivedi sorunlarından bazılarını ele almak için Avrupa Komisyonu ile özel ve kamu ortaklarını bir araya getirmektedir. İlgili Ortaklıklar, Ufuk Avrupa Çerçeve Programı kapsamında temel uygulama aracı olarak kabul edilmekle birlikte Avrupa Birliği'nin sosyo-politik önceliklerine ulaşılması için önemli ölçüde katkıda bulunmaktadırlar.
Ufuk Avrupa kapsamında Ortaklıklar temalı çevrimiçi seminer, çeşitli Ortaklık türleri ve bunlarla ilgili fırsatlar hakkında çok az deneyimi olan veya ileri düzey bilgi sahibi olan birçok potansiyel katılımcıya yardımcı olmayı amaçlayan bir rehber etkinlik olarak organize edilecektir.
Etkinlik dört ana oturumdan oluşmakla birlikte ilk olarak, Ortaklıklara ilişkin genel bir tanıtım ve bir ortaklığın perspektifinden Ufuk Avrupa kapsamındaki Ortaklık konseptine dair bir sunumunun yapılması ile etkinlik açılışı yapılacaktır. Ayrıca çevrimiçi seminer süresince, ilgili Ortaklık oluşumları hakkında bilgiler sunulacak ve etkinlik Ufuk Avrupa Ortaklıkları çağrılarında başarılı bir Türk katılımcı örneği kapsamında bir davetlinin sunumuyla sona erecektir.
Etkinlikteki oturumlar, katılımcılar ve konuşmacılar arasında interaktif bir platform oluşturmaya yönelik hazırlanmıştır. Sizleri 11 Ekim 2022 tarihinde Türkiye saati ile 10:00’da çevrimiçi giriş işlemleriyle başlayıp, 13:30'da sona ermesi planlanan çevrimiçi etkinliğe beklemekteyiz.
Ön Kayıt:
Etkinliğe yönelik ön kayıt işleminizi aşağıdaki bağlantıdan gerçekleştirebilirsiniz:
https://docs.google.com/forms/d/17LhhBY3JV1h3c3i2YsEDJ1S5TaXNPfQEVgMXACPH1o8
*Etkinliğe yalnızca Google Formlar aracılığıyla ön kayıt yaptırmış ve e-posta ile katılım onayı almış ilgililer katılım sağlayabilecektir. Bu sebeple etkinlik ön kayıt formunu eksiksiz ve doğru olarak doldurmuş olduğunuzdan lütfen emin olunuz.
Etkinliğe katılımı uygun bulunan ilgi sahipleriyle, etkinlik tarihinden üç gün önce etkinlik giriş bilgileri ve bağlantısı paylaşılmış olacaktır.
Etkinliğe dair daha fazla bilgi için k.gungor@idi.ie veya s.dogrusoz@idi.ie adresleri üzerinden proje ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.
UFUK AVRUPA KÜME 5 ENERJİ GÜNEŞ ENERJİSİ ÇAĞRILARI ULUSAL DANIŞMA TOPLANTISI-18 KASIM 2022
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında Ufuk Avrupa Küme 5 Güneş Enerjisi (Solar Energy) çağrıları özelinde düzenlenecek olan Ulusal Danışma Toplantısı (Karma Etkinlik) 18 Kasım 2022 tarihinde İstanbul Radisson Blu Şişli Hotel’de gerçekleşecektir.
Etkinlik, araştırma ve inovasyon ekosistemine ve aynı zamanda Enerjide Etkin ve Sürdürülebilir Dönüşümün Desteklenmesi Teknik Destek Projesi faydalanıcı paydaşlarına hitap etmektedir. Etkinliğin içeriğinde, Ufuk Avrupa Küme 5 - Enerji kapsamındaki Güneş Enerjisi çağrı başlıkları yer almakta olup, ilgili Küme’ye dair aşağıdaki çağrılara odaklanılacaktır.
- HORIZON-CL5-2022-D3-03-01: Innovative components and/or sub-systems for CSP plants and/or concentrating solar thermal installations
- HORIZON-CL5-2022-D3-03-05: Novel Thin Film (TF) technologies targeting high efficiencies
- HORIZON-CL5-2022-D3-03-09: Recycling end of life PV modules
- HORIZON-CL5-2023-D3-01-02: PV integration in buildings and in infrastructure
- HORIZON-CL5-2023-D3-01-03: Floating PV Systems
- HORIZON-CL5-2023-D3-01-04: Solar Systems for Industrial Process Heat and Power
- HORIZON-CL5-2023-D3-02-11: Advanced concepts for crystalline Silicon technology
Etkinlikte gerçekleşecek oturumlar, katılımcıların Ufuk Avrupa Programı'nın temel kavramlarını ve destekleyici belgelerini anlamalarına yardımcı olacak şekilde yapılandırılmış olup, katılımcıların bu programdan yararlanabilecekleri şekilde düzenlenmiştir. Etkinlikte kullanılacak olan eğitim notları ve sunumların içerikleri, Avrupa Birliği’nden derlenmiş literatür ve faydalı şablonlarla zenginleştirilmiştir.
Kayıt: Kaydınızı, takip eden ‘Google form’ dokümanı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz:
https://docs.google.com/forms/d/1XLoDkeGRqTBO4QQcvvIdhy895uoLOdBB4qe2XC-_xTY
Taslak Gündem için tıklayınız.
Etkinliğe fiziksel katılım için, kayıt işlemini (fiziksel) gerçekleştirmeniz ve e-posta yolu ile Proje ekibi tarafından onay bilgilendirmesini edinmiş olmanız gerekmektedir.
Etkinliği çevrim içi olarak takip etmek isteyen katılımcılarımızın ise, etkinliğe ön kayıt işlemini tamamlarken çevrim içi olarak başvuru gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Çevrim içi katılımı uygun bulunan ilgililerle, etkinliğe giriş için gerekli (Zoom giriş bilgileri) etkinlikten üç gün önce başvuru sahipleri ile e-posta yoluyla paylaşılıyor olacaktır.
Daha fazla bilgi için; proje ekibiyle k.gungor@idi.ie ya da s.dogrusoz@idi.ie adresleri üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
SUSCHEM 2022 PROJE PAZARI, 8 ARALIK 2022
SusChem 2022 Proje Pazarı, 8 Aralık 2022, çevrimiçi
SusChem 2022 Proje Pazarı etkinliği, Ufuk Avrupa Programı Küme 4 (Dijital, Endüstri ve Uzay), Küme 5 (İklim, Enerji ve Mobilite) ve Küme 6 (Gıda, Biyoekonomi, Doğal Kaynaklar, Tarım ve Çevre)’nın gelecek çağrıları hakkındaki tartışmaları teşvik etme, paydaşların konsorsiyum oluşturmalarına ve finansman başvurusunda bulunmalarına yardımcı olma ana hedefleriyle 8 Aralık 2022 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.
Bu çevrimiçi etkinlik iki bölümden oluşacaktır: İlk bölümde Avrupa Komisyonu temsilcileri ana çağrılar hakkında bilgi sağlayacaktır; ikinci ölümde ise katılımcıların proje fikirlerini paylaşmalarına ve potansiyel ortaklarla bağlantı kurmalarına olanak sağlayacak eşleştirme oturumları yapılacaktır.
SusChem 2022 Proje Pazarı’nın detayları yakın zamanda suschem.org sitesinin etkinlikler kısmında yayımlanacaktır.
CETPARTNERSHİP İKİNCİ BİLGİ GÜNÜ PİTCHİNG OTURUMU SUNUMLARI PAYLAŞILDI!
Geçtiğimiz günlerde sitemiz üzerinden de duyurulduğu üzere CETPartnership Bilgi Günü etkinliklerinin ikincisi 25 Ekim 2022 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Etkinlik kapsamında söz konusu Ortaklık hakkında genel ve tematik bilgilendirmede bulunulmuş sonrasında ise dileyen katılımcıların kuruluş tanıtımlarını veya proje fikirlerini sunabilecekleri Pitching Oturumları düzenlenmiştir.
Çağrıya başvuruda bulunmak isteyen kuruluşlar arasında etkileşimi sağlamak ve ortak bulma süreçlerine destek vermek üzere kurulan CETPartnership İş Birliği ve Ağ Kurma Platformuna buradan erişebilirsiniz.